- 27 Şubat 2015
- 1.462
- 2.620
- 133
- 38
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #5.101
Bu deneyimi daha öncede yaşamış anneler 2.bebekle birlikte neler değişti hayatınızda yani 2.çocuğu bekleyen anneler....duygusal anlamda ben çok tuhafım kızıma kıyamıyorum hiç ona ihanet etmişim gibi geliyo ama biryandanda kardeş i olması onun açısından çok güzel bişey.kardeş nedemek çok iyi biliyorum ilk zamanlar tek çocuk yeter diyordum ama zaman geçtikçe bu düşüncem değişti.bakalım herşeyin hayırlısı
saol canim dualarim karsiliksiz kalmadi darisi hayirlo haber bekleyen herkese..Sukur canim Rabbim bebegini sana saglikla bagislasin insallah
Canım, Allah bağışlasın yavrularını. İnan bana en güzeli. Ne güzel Allah nasip etmiş. Bence bir çocuğa yapılacak en büyük haksızlık, kardeşi olabilecekken yapmamak. Aralarının kısa olması da güzel. Ben 15aylıkken kardeşim olmuş, çokta severdim. Kardeşler arasında ki yaş aralığı konuları değişik biraz. İdeal yaş aralığı kaç bilemiyorum. Ablam kızı beş yaşındayken doğum yaptı. O tarihe kadar tüm ilginin merkezinde olan bir çocuk aniden bir bebek ile karşılaşınca başka duygulara giriyor. Ablamın kızı, parmağını emmeye, ingaaa diye ağlamaya başlamıştı, ayakta sallanmak istiyordu. Tabi şimdi küçük iki yaşında gayet alıştılar birbirlerine. Galiba, ya çocuklar çok büyümeden ya da ilk çocuk belirli yaşa gelince kardeş yapmalı.Arkadaşım benim de ikinci olacak bu inşallah oğlum 2016 ocak doğumlu bu yavru zamanında doğarsa araları tam 2 bucuk yaş olcak. Oğluma hiç kıyamıyorum iki dolana kadar emzircem. Acaba cok mu haksızlık olacak ona diye düşünmeden edemiyorum
. Ama dediğin gibi kardeş çok önemli ve araları hep yakın kardeşlere çok imrenirim. Büyütürken bize zor olacağı kesin. İnşallah onlara zor olmaz
Tecrübesizdim gayette sağlıklı hiç sıkıntı olmadan ilerlediği için hiç aklıma bile gelmedi zaten vicdan azabı çekiyorum ne güzel giden bir gebeliğim vardı şimdi boş yere ilaç içmiş olucam.12.haftaya kadar çok onerilmiyor çünkü bebek çok küçük ve hassas bi de son aylar da çok onerilmiyo erken doğum olur diye.bence senin bebis yeter gayri demiş 3.ilişki de olunca :)
Canım ben aylin hanıma geçen sene kontrol olmak için gittim kan değerlerime bakacaktı bana adet olunca gel dedi bende adet olunca aradım hemşiresini kendisine ulaşamadım çünkü o zamanlar kendi muaynehanesini açma telaşları varmış galiba neyse hemşire bana gün fark etmez regl bitmeden gelin dedi ben son günler gittim bana demesin mi ilk üç gün içinde gelmeliydiniz felan hemşireniz böyle dedi dedim o arada hemşire odadan çıktı kayboldu bir an da neyse bana müdahele etmeden gönderdi beni sonra bir daha gitmedim aynı hastane de başka doktorla devam ettim çokta memnunum kendisinden ama son bir iki olay beni endişelendirdi, mesela bugün hafif bi kanamam oldu wpdan yazdım ısrarla aramak istemedim pazar günü neticede bana kaç saat sonra cevap verdi tabi ben o arada başka doktora gittim istediğim bi doktordu şansıma değiştirirsem o doktora gitmeyi planlıyordum o da sincan koru da gel gör ki ondan da çok memnun kalmadık yani eşim kalmadı ben dr beğendim ama hastane çok donanımlı değil galiba. Ne yapacağımı bilmiyorum. Koru doğum paketi ile aylin hanımın doğum paketi fiyatı neredeyse aynı ve aylin hanım da sınırsız kontrol felan var ama aklım karışık.Canım benim orda en yakın arkadaşım Doğum yaptı. Doktoru Aylin hanımdı. Şimdi kendi yerini açtı. O çok memnun kalmıştı. Normal Doğum u çok teşvik ediyorlarmış. Ebeleri çok iyiymiş.
Daha sonrasında orda bir Doğumla ilgili çok kötü bir olay olmuş. Ondan sonra ben biraz soğudum. Parkı çok sıkıntılı. Çok yoğın bir hastane. Asansör sorası vs..
Ben medical parkı çok beğeniyorum. Temiz. Odaları falan fa çok güzel. Oğlum hastalanmıştı yatmıştı hastanede. Güzeldi. Tabi beklentilere göre değişir. Doktorum ise süper. Ertan Öztürk. Bir numaradır. Çok ilgili.
Miktar olarak ne kadar cnm bende cuma günü yazdım bendede leke oldu progestan iğne yaptı yarın tekrar gitcemMalesefki bugün işyerinde kanamam oldu acile gittik progestandan başka verilecek bir ilaç olmadığı söylendi yarın doktora cikcam düşük mü değil mi ağrım yok ama kanamam devam ediyor
Canım, Allah bağışlasın yavrularını. İnan bana en güzeli. Ne güzel Allah nasip etmiş. Bence bir çocuğa yapılacak en büyük haksızlık, kardeşi olabilecekken yapmamak. Aralarının kısa olması da güzel. Ben 15aylıkken kardeşim olmuş, çokta severdim. Kardeşler arasında ki yaş aralığı konuları değişik biraz. İdeal yaş aralığı kaç bilemiyorum. Ablam kızı beş yaşındayken doğum yaptı. O tarihe kadar tüm ilginin merkezinde olan bir çocuk aniden bir bebek ile karşılaşınca başka duygulara giriyor. Ablamın kızı, parmağını emmeye, ingaaa diye ağlamaya başlamıştı, ayakta sallanmak istiyordu. Tabi şimdi küçük iki yaşında gayet alıştılar birbirlerine. Galiba, ya çocuklar çok büyümeden ya da ilk çocuk belirli yaşa gelince kardeş yapmalı.
Ankara’da oturanlar çoğunlukla medical parkı tercih ediyor anlaşılan. İstanbulda oturanlar da hangi hastane ve dr lara gittiğini yazabilirmiii
Evet, 8yaş gayet ideal. Şimdi nasıl sahiplenecek kardeşini, bir anda nasıl da büyüyecek, sana yardımcı olacak inşallah annesi. Bir bakacaksın kardeşine bez taşıyor, bir bakacaksın oynamaya çalışıyor, bir bakacaksın sofra kuruyor. Bu yaşta bir kardeş sahibi olmak sorumluluklarını artıracak. Ay ne güzel bir tablo cidden. Bizlerede nasip et Allahım.bizimki 2. senaryo ... artık bildiğin abi modunda oğlum . tam 8 yaş ..doğumda 8.5 u da geçecek ....
ha şimdi ki aklım olsa :)) ve sağlığım elverse idi 2 yaş arada ...2. gelsin isterdim ... ohhh şimdi bir 8 biri 6 ..değmeyin ausun keyfine
Ankara’da oturanlar çoğunlukla medical parkı tercih ediyor anlaşılan. İstanbulda oturanlar da hangi hastane ve dr lara gittiğini yazabilirmiii
12.haftaya kadar çok onerilmiyor çünkü bebek çok küçük ve hassas bi de son aylar da çok onerilmiyo erken doğum olur diye.bence senin bebis yeter gayri demiş 3.ilişki de olunca :)
bizimki 2. senaryo ... artık bildiğin abi modunda oğlum . tam 8 yaş ..doğumda 8.5 u da geçecek ....
ha şimdi ki aklım olsa :)) ve sağlığım elverse idi 2 yaş arada ...2. gelsin isterdim ... ohhh şimdi bir 8 biri 6 ..değmeyin ausun keyfine
Toplamda bir pedi komple doldurmuş kadar kırmızı renkli senin nasildiMiktar olarak ne kadar cnm bende cuma günü yazdım bendede leke oldu progestan iğne yaptı yarın tekrar gitcem
İlk doğumumu bende orda yaptım. Dr um suna özdemir di. Sen hangi dr a gidiyorsun?Ben istanbul medipol megaya gidiyorum
Canım geçmiş olsun.benimde 4 gün önce oldu.ara ara kahverengi lekeye döndü.progesteron kullanıyorum bakalım.insallah birşey yoktur canım.stres yapma desemde bende stres yapıyorumMalesefki bugün işyerinde kanamam oldu acile gittik progestandan başka verilecek bir ilaç olmadığı söylendi yarın doktora cikcam düşük mü değil mi ağrım yok ama kanamam devam ediyor
Evet, 8yaş gayet ideal. Şimdi nasıl sahiplenecek kardeşini, bir anda nasıl da büyüyecek, sana yardımcı olacak inşallah annesi. Bir bakacaksın kardeşine bez taşıyor, bir bakacaksın oynamaya çalışıyor, bir bakacaksın sofra kuruyor. Bu yaşta bir kardeş sahibi olmak sorumluluklarını artıracak. Ay ne güzel bir tablo cidden. Bizlerede nasip et Allahım.
Ay bir gün büyük tuvaletimi yapıosam diğer gün yok bende yapamadıgım gün kayısı yiyorum bu sefer de bagırsaklar kıpır kıpır pişman oluyorum
Aynı düşüncedeyim ama işte vakti değilmiş diyorum canm kızım da 2010 doğumlu tam abla olucak elbette ama bu kadar ara verdiğime de üzülmüyor değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?