• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
beni doktorum 3 hafta sonra çağırdı bu arada ... 12. hafta içinde gel dedi.

O hafta ense kalınlığı bakılacak onunla beraber 2 .li tarama testi zamanı .

Tam diyecektim ki , ben bu sefer bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum ... kendisi sözünü 2.li tarama testi isteğinize bağlı tabii ki de , herhangi bir olumsuz durumda da gebeliğe devam edecek olanların yaptırmasını da gerekli görmüyorum dedi .

Eeee ne güzel dedim ..çünkü yaptırmayı düşünüyorum bende ..oğlumda 2.li ..3'lü tarama testlerini yaptırdım .. bir de bu testler tahlil verirleri dışında istatistiksel testler ...

Kilo vardı .. sigara vardı ..yaş 30 du ... zaten rakamsal oran artıyordu .... hiç canımı sıkamam .. Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder inşallah .

Ha bu arada amniyosentez ... amniyon sıvısı alımınıda çok doğru bulmuyorum dedi dr .

Ama ense kalınlığı önemli ..ona bakalım ... 12. hafta içinde gel dedi ..

Bu da benden not olsun ... :KK68:

beni doktorum 3 hafta sonra çağırdı bu arada ... 12. hafta içinde gel dedi.

O hafta ense kalınlığı bakılacak onunla beraber 2 .li tarama testi zamanı .

Tam diyecektim ki , ben bu sefer bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum ... kendisi sözünü 2.li tarama testi isteğinize bağlı tabii ki de , herhangi bir olumsuz durumda da gebeliğe devam edecek olanların yaptırmasını da gerekli görmüyorum dedi .

Eeee ne güzel dedim ..çünkü yaptırmayı düşünüyorum bende ..oğlumda 2.li ..3'lü tarama testlerini yaptırdım .. bir de bu testler tahlil verirleri dışında istatistiksel testler ...

Kilo vardı .. sigara vardı ..yaş 30 du ... zaten rakamsal oran artıyordu .... hiç canımı sıkamam .. Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder inşallah .

Ha bu arada amniyosentez ... amniyon sıvısı alımınıda çok doğru bulmuyorum dedi dr .

Ama ense kalınlığı önemli ..ona bakalım ... 12. hafta içinde gel dedi ..

Bu da benden not olsun ... :KK68:
Ben de kizimda yaptırmadım 2li test ,3lu test.. ense kalınlığı ve burun kemiği oluşmuş mu diye bakmıştı. Bide 20.haftalarda ayrıntılı ultrasona girmiştim. Yine aynı şeyi düşünüyorum, benim en yakın randevum 11 Kasım'da offf daha çok var :işsiz:

Ben de kizimda yaptırmadım 2li test ,3lu test.. ense kalınlığı ve burun kemiği oluşmuş mu diye bakmıştı. Bide 20.haftalarda ayrıntılı ultrasona girmiştim. Yine aynı şeyi düşünüyorum, benim en yakın randevum 11 Kasım'da offf daha çok var :işsiz:

bana da 3 hafta dediğine göre en erken 15 Kasım gibi giderim ...oğlumda acemiliğime geldi yaptırdım ne dedilerse ...

Şimdi aynen şu gittiğimde bakılsın ense , burun ..

sonrada ayrıntılı ultrason yeter .

çok var evet ya ... nasıl geçecek :KK51:

canım bu arada senin bir mesajın daha vardı ..alıntılamamışım ama aklımda kaldı ..

kesen muhakkak büyümüştür , sakın sıkma canını ... devlet hastanelerindeki cihazlar cidden eski . görüntü kalitesi de öyle .
görmemesi...küçük demesi o kadar normal ki .

ultrason kağıdı verdi ise sana devlet ..ikisini bir kıyasla ..görüntü kalitesinden bile anlarsın .. o yüzden hiç sıkma canını
Hic goremediki devlet ultrason versn :) ozele gttm tekrr pazrtesi 6mm idi bgun baktirdim 8mm olmus hergn bir mm buyur diolrdi valla bn bu islerdn bsy anlamadm :))

Kan Sayımı: Hamilelik sürecinde demir eksikliği yaşanmaması ve gerektiğinde demir takviyesi amacıyla yapılan testtir.
TSH: Önceden bilinmeyen ve gebelikte aktif olarak ortaya çıkabilecek tiroid hastalığının tespiti için yapılan testtir. Tiroid hastalığı annenin yanı sıra bebeğin gelişimini de olumsuz yönde etkilediği için çok önemlidir.
Kan Grubu: Anne ve babadan kaynaklanabilecek kan uyuşmazlıkları için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yapılan testtir.
Torch Tayini: Toksoplazma ve Rubella (Kızamıkçık) gibi hamileliğin sonlandırılmasına neden olabilecek önemli ve aktif enfeksiyonların erken dönemde tespit edilerek tedavi sürecinin başlatılması için yapılır.
Seroloji: HIV ve özellikle ülkemizde çok sık görülen Hepatit B testleri gebelik sonrasında da bebeğin sağlığı için çok önemlidir.
Tam İdrar Tahlili: Hamilelik sürecinde görülecek gizli idrar yolu enfeksiyonları erken dönem düşüklerin en sık görülen nedenidir. Bu yüzden tam idrar tahlilinin mutlaka yaptırılması gerekir.

Doktorunuz 7. haftadan itibaren gittiğiniz randevunuzda istemiştir mutlaka ... bu testleri yapmayı unutmayın .

Hic goremediki devlet ultrason versn :) ozele gttm tekrr pazrtesi 6mm idi bgun baktirdim 8mm olmus hergn bir mm buyur diolrdi valla bn bu islerdn bsy anlamadm :))

bak ben ilk gebeliğimde hamileliğimi öğrendim ... mutluyuz keyifliyiz eşimle :halay:

derken ben grip oldum ... 6-7 haftalığım tam hatırlamıyorum da şimdi öğreneli 2 hafta falan olmuştu hamileliği .

Neyse bizim buranın adı sokaklara verilen çok iyi bir dahiliye doktoru var , grip için hemen randevu aldım ... dinledi etti ... dedim yalnız ben hamileyim .... aaa dedi bi bakalım ... açtı ultrasonu ... yok dedi ... eşimle biz şok .... nasıl yok :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: burda kese yok dedi emin misiniz ? :skandal: elim titriyor , hamileyim ben ya diyorum ..... dr a gittik , bebeği gördük diyorum ...adam yok burda bişey diyor

göremedi işte .... koskoca oğlumu göremedi .

bak ben ilk gebeliğimde hamileliğimi öğrendim ... mutluyuz keyifliyiz eşimle :halay:

derken ben grip oldum ... 6-7 haftalığım tam hatırlamıyorum da şimdi öğreneli 2 hafta falan olmuştu hamileliği .

Neyse bizim buranın adı sokaklara verilen çok iyi bir dahiliye doktoru var , grip için hemen randevu aldım ... dinledi etti ... dedim yalnız ben hamileyim .... aaa dedi bi bakalım ... açtı ultrasonu ... yok dedi ... eşimle biz şok .... nasıl yok :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: burda kese yok dedi emin misiniz ? :skandal: elim titriyor , hamileyim ben ya diyorum ..... dr a gittik , bebeği gördük diyorum ...adam yok burda bişey diyor

göremedi işte .... koskoca oğlumu göremedi .
:rolleyes::rolleyes: Yuh yani bnada dio kese yok dha once gttnmi dr ye evet dedm peki baktmi gordmu kesyi dedi evt dedm busefr dedi aaa ufak bsy vr kese sanki snra bakti olmuo bu alet gostermio herlde dedi yani baska drye gtmesm cikmayacakms hamilelgm :))) folik asitim yuksek cikmis adam bna dusuk dedi 5mg ikac verdi sonra bn dikkt ettm supelendm ozele gttm dr yuksek dedi kistm vrdi ameliyt dedilr ozelde ayniji dedi snra baska ozelee gttm br ayda gecti. Bu devlet hastnelernn bna kasti vr :)))

Hadi biraz daha hızlı geçse haftalar .... herkes hamileliğine alışsa ... kimsenin şüphesi korkusu kalmasa ...

böyle cinsiyetler falan da belli olsa ...isim falan düşünsek :KK200:

ben 3 kg aldım ...dese biri öteki ayy maşallah ben 8 aldım dese :rolleyes:(8 diyen kesin benim :KK70:)

ahhh arkadaşım ahh ben senin gönlünü ferahlatamayacağım bir türlü ... seninle haftamız aynı .
Göğüs hassasiyeti yok .
halsizlik yok .
kusma yok.
baş ağrısı vs yok.
aş erme yok.
iştah yok .
kasık ağrım yok.

bi bulantım var (sende de halsizlik ve iştah varmış) yani oluyor .. böyle ağrı sızı bekleme yahu gözünü seveyim .:KK68:

bende :KK3:

kendimi bildim bileli de bol çıkar .

kan değerlerim çok iyi ..hormon testleri de ... sadece idrarda lökosit bol . ama dediğim gibi hep vardır bende .

doktorda ilaç vermedi .... kaşıntı olmaz ..yanma olmaz ... beni rahatsız eden br durum olmaz ... yani o tahlillerimi dr gördü ve gayet iyi dedi .. sende bekle bence ... içim rahat etmez dersen de erkene al ama her iki durumda da stres ve telaş yapma :KK19:
Ben bugün dayanamayıp gittim dr a tek içimlik ilaç verdi. 3 hafta sonraya çağardı

Kızlar folic asit haricinde ilaç içen varmı? 8. Haftadayım dr bana vitamin vs vermedi...
D vit kompleks alıyordum decavit

Şimdi sadece onu alıyorum , zaten içinde folik asitte var .

12-13. haftadan sonra omega 3 takviye almamız öneriliyor ...dr yazmaz ise aklımızda bulunsun :KK66:

canım elbette zor geçen bir hafta idi ..şimdi 1 haftan daha zor geçecek ... ama şimdi umut çok daha fazla değil mi ? Hamd olsun . kese dolmuş ..kalp atışı var ...

geç döllenme çok rastlanan bir ihtimal .... Umarım senin de öyledir :KK200: bol dua edelim .

canım seninde haberlerin güzel hamdolsun :KK200:

Dua edelim bol bol ... kalp atışları daha yükselsin ..haftası ile uyumlu hale gelsin inşallah

Tesekkur ederim canim, ben artik nerdeyse bos gebelik olduna emindim.ama degilmis.demek her zaman hersey olabilir.

Back