- 14 Mart 2015
- 7.525
- 5.469
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #48.881
Kizlar iyi haftalar.kimler menenjit asisi yaptirdi bebegine???
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba canım ben ne zamandır girip yazamıyorum benim oğlumun iştahı yerinde maşallah ya hatta başkalarının yanında yedirmek bile istemiyorum nazar olcak diye 2 gün önce kan tahlilleri yapıldı bütün derğdtldti maşalah çok iyi çıktı kan ilacı kullanmana bile gerek yok dedi bence yiyen içen çocuktan zarar gelmez ne kadar isterse veriyorum ben süt zaten mama içmedi çok uğraştımKarışmak gibi olmasın da inek sütünü günden 400 mlden fazla tüketmeleri hem iştahsızlığa hem de Demir eksikliğine neden oluyor diye biliyorum, doktorumuz da söyledi. Ben benimkine hiç içiremiyorum, o ayrı konu.
Çarşamba günü ilk dozu yaptırıcam ben de yaptıran varsa bilgi alabilirim 13 aylık oğlumKizlar iyi haftalar.kimler menenjit asisi yaptirdi bebegine???
Çarşamba günü ilk dozu yaptırıcam ben de yaptıran varsa bilgi alabilirim 13 aylık oğlum
Artık kimse yazmıyor buraya, üzücü. Aşımızı olduk biz hiç bir yan etkisi olması çok şükür. 2 yaşına kadar 2 doz şeklinde 3 ay arayla yapılabiliyor 2 yaşından sonra tek doz yapılıyormuş aldığım bilgi bu şekilde sağlık ocağından, herkese iyi günler
Sonuçta bir bebek annesisin lolita kırıp, üzmeyim. Mama alsın diye emzirmeden mahrum bırakma diye yazdım. Yani istediği halde bilerek emzirmediğin izlenimi olmuş. Öyle anladığım için dedim. Her neyse ne şekilde olursa olsun sağlıkla büyüsünHem ne kadar sure ne vermedigini bilemem demissin hemde baya bi onyargili yorumun..once bi anlamak lazim bence karsidakini dogru yorum icin.gereksiz emzirmemek demissin oda senin fikrindir saygi duyarim
Sonuçta bir bebek annesisin lolita kırıp, üzmeyim. Mama alsın diye emzirmeden mahrum bırakma diye yazdım. Yani istediği halde bilerek emzirmediğin izlenimi olmuş. Öyle anladığım için dedim. Her neyse ne şekilde olursa olsun sağlıkla büyüsün
Ben 1 aydır falan kahvaltılarını karıştırmadan veriyorum. Yumurtayı rafadan yediriyorum bazen yemiyor. Sıcaklardan sanırım. Ekmek falan hiç yemiyor. Kaymak pekmez peynir domates ne varsa yediği kadar yediriyorum. Bence muz ve yumurta doyurucu olur. Kahvaltıdan 1 ya da 1 buçuk saat sonra da mama yiyip uyuyor. Az yediğinde de aynı süre sonra veriyorum mamasnı. Mesela az yediği öğünlerin hemen ardından siz farklı şeyler yediriyor musunuz öğününü tamamlaması içinKizlar selam..sabahlari bazen ogluma 1 orta boy muz ve tam yumurta yedriyorum.ikisini ezip veriyorum.yumurtayi tek asla yemiyor.ama yeterli gelirmi ???doyururmu sizce ?
Ben 1 aydır falan kahvaltılarını karıştırmadan veriyorum. Yumurtayı rafadan yediriyorum bazen yemiyor. Sıcaklardan sanırım. Ekmek falan hiç yemiyor. Kaymak pekmez peynir domates ne varsa yediği kadar yediriyorum. Bence muz ve yumurta doyurucu olur. Kahvaltıdan 1 ya da 1 buçuk saat sonra da mama yiyip uyuyor. Az yediğinde de aynı süre sonra veriyorum mamasnı. Mesela az yediği öğünlerin hemen ardından siz farklı şeyler yediriyor musunuz öğününü tamamlaması için
Ben devam sütü alsın diye kahvaltıda be yerde ama ben veriyorum tutup yemek istemiyor. O yüzden doymaz yani kahvaltıda. Mesela bugün 1 kaşık yumurta yedi sadece. Hiç yemedi. Annemin yaptığı gibi bulamaç yaptım dışarı çıkacağım diye. Kahvaltıdan sonra meyve yoğurt vs. Vermende bence sakınca yok. Ben de düzen kurmadım. Bizimle oturuyor yemeğe ama onun öğünleri hala ayrı yutmuyor fazla bizimkilerden. Yemeğin suyuna ekmek banıyorum yutmuyor. Onlara göre şekilleniyoruzBeenim oglum mama hic istemedi cnm hep kustu ne denediysek.ne gibi farkli seyler mesela?kahvalti az yapti diyelim yada hic yapmadi süt isitiyorum mesela.o sekilde yada meyve veriorum.ama bu beslenme isi canimi skiyobuyisede anne aciktim yada doydum dese ayyy
))
Merhaba arkadaşlar, konu iyice pasifleşti sanki. Bebeler nasıl? Benim kızım hiç ama hiç ama hiç hiç hiç yerinde durmuyorhala doğru düzgün bir şey yemiyor. Belli belirsiz bir şeyler söylüyor. Anladıklarımız, anne,top,hop,hoppa,düt,alo
bir de çok sinirli bir bebek oluyor zaman zaman istemediği bir şey yapınca tepine tepine bağırıyor, ya da istediğini yapmayınca
Ayaklarıyla geldim geldim yapıyor güya bizi korkutuyor, önceden beri decik yapıyor, koltuklara çıkıp iniyor günde 40 defa, seni seni yapıyor. Çok oyuncu
Bir de yemeğe mm mm yapmasını öğrendi, kafasıyla da yapıyor eliyle de ama hoşuna giderse
Aklıma gelenler bunlar.
valla senin kızın yaptıklarını okuyunca ahaa dedim bizimkinin kız versiyonu,kısaca minik kuduruklar
.Kuzum hani kız çocukları daha sakin oluyordu bende kendimi öyle avutarak 2.yi bekliyordum
Bu arada benimki sadece aaa aaaaaa aguu gibi şeyler birde annii gibi bişeyler diyor,keşke seninki gibi bişeyler demeye başlasa.Geçmi kalacak acaba konuşmada.Bu arada benimki sürekli aç.Bize yemek konusunda huzur vermiyor yemek gelmezse vaktinde elini masalara vuruyor.Ayın 20nde randevum var hemşireme soracam normal mi bu kadar yemesi,çocuğun doyma hissiyatı yok sanki, obez mi olacak ne başımaYemek bitti deyince çocuk ağlamaya başlıyor.
Ben son sıralar buraya pek giremiyorum yetişen arkadaşlara hayret ve gıptayla bakıyorum.
ne kadar güzel anlatmışsın ağzım açık tebessümle okudum.Eğer kilosu normalse gerisi boş inan,doğmadan önce hep "Allahım çok yiyen bir çocuk olsun" diye dua ettim şimdi hata etmişim diye düşünüyorum 2 saatte bir acıkıyor hep yemek yetiştirme durumundayım yetişkinden fazla yiyor.Şuan 13.5 kilo(13.5 aylık 14ü doldurmadık henüz),hiç devam sütü de vermedim 40 günlükten sonra(ee tabi bu da durumda yoruyor beni hep yemek düşünüyorum)katı gıdaya da erken geçtim 4.5 aylıktı sanırsam biz ne yiyorsak genelde o da yiyor sadece mercimek çorbasını yemiyor.(elimde tost oluyor misal başımdan ayrılmıyor tok bile olsa o da yiyecekmiş kız bide kaplumbağa gibi ısırı ısırı veriyor ön dişleriyle,halbuki tost ona uygun bir yiyecek değil ama yiyor)Benim kız da hep aç, ama yememektenyemek yedirmeye çalışınca oraya buraya vuruyor bizimki de
son günlerde de aydedeye “ayde” demeye başladı. Düşünce çok güzel “hoppa” diyip kendini avutuyor
Yiyen çocuğa maşallah diyeyim, eşimin kuzeninin kızı da bir yiyor ki
güya benimki ondan 1,5 ay büyük ama benim kız çitlembik yanında. O da bir lokma ağzına gelip annesi diğerini verene kadar bas bas bağırıyor. Geçen “yiyen çocuk nasıl oluyormuş?” Diye yedirdim de daha da moralim bozuldu
Aman çok şükür benimkinin gelişimi de normal, doktorumuz “üstüne gidip kendini de çocuğu da yorma yemediği halde böyleyse” dedi, %25lik dilimde persentil eğrisinde. Yürüyor, dediklerimizi anlıyor, hareketli, aklı fikri yerinde çok şükür; yediği iki lokma yetiyor demek ki. Kendimi epeyce avuttum
Bu arada, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, 2. Bu kadar kısa sürede iyi cesaretGerçi yukarda bahsettiğim çocuğun annesi de “ben hemen düşünüyorum” diyor, onun çocuk sessiz sakin, yiyor, uyuyor; kendi de diyor “herhalde böyle olduğundan cesaret edebiliyorum” diye. Ben daha gece bir kere kalkmaya bile düşemedim. Defalarca uyanıyoruz, tüm gün zombi gibiyim. Peşinde koşmaktan ayrı yoruluyorum, uykusuzluktan ayrı; bir de 2.? Şimdilik hayır, Allah bilir tabi ama kısmet olursa, kızım 3 yaşındayken falan istiyorum.
Size kolaylıklar dilerim![]()
ne kadar güzel anlatmışsın ağzım açık tebessümle okudum.Eğer kilosu normalse gerisi boş inan,doğmadan önce hep "Allahım çok yiyen bir çocuk olsun" diye dua ettim şimdi hata etmişim diye düşünüyorum 2 saatte bir acıkıyor hep yemek yetiştirme durumundayım yetişkinden fazla yiyor.Şuan 13.5 kilo(13.5 aylık 14ü doldurmadık henüz),hiç devam sütü de vermedim 40 günlükten sonra(ee tabi bu da durumda yoruyor beni hep yemek düşünüyorum)katı gıdaya da erken geçtim 4.5 aylıktı sanırsam biz ne yiyorsak genelde o da yiyor sadece mercimek çorbasını yemiyor.(elimde tost oluyor misal başımdan ayrılmıyor tok bile olsa o da yiyecekmiş kız bide kaplumbağa gibi ısırı ısırı veriyor ön dişleriyle,halbuki tost ona uygun bir yiyecek değil ama yiyor)
Bu arada sen beni fena korkuttun.Eşimle hep kendimizi avutuyorduk "kız çocuğu bizi yormaz,kafamızı dinleriz" diye ama demek kız çocuklarıda çok hareketli olabiliyormuş,eğer böyle olursa ben ruh ve sinir hastalıklarında alırım soluğu heralde.bencede 3 yaş ideal ben hemen olmaz diye başladık (ilki çok geç olunca) ama öyle olmadı o ay hamile kaldım,nasip ne deyim.
Canım benim çocuğunda uyku problemi var.Gece bazen saat 4-5 gibi kalkıyor ağlayarak yatak odamıza geliyor emziğini veriyorum pişpişliyorm zorla uyuyor sonra 7 gibi bir daha kalkıyor süt için onu içince de yine yarım saat kadar uyutmak için çabalıyor sonra en son 9da kalkıyor.Gündüz bugün mesala 1 saat anca uyumuştur bu kadar.Uykuya dalmakta çok zorlanıyor,bu konuda yardımcı olacak bu sorunu aşan arkadaş varsa seve seve dinlerim uygulamak isterim.
Güzel temennin için teşekkürler canım