- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #48.521
Biraz artış oldu canım bizim ek gıda ve mamada gündüz mama hiç içmiyor üç kez sağım yapıyorum günde, her öğünün ardından sütümü içiriyorum, 80,90,100 ne çıkarsa 4 kez ek gıda veriyorum, gece de 2 kez 90 ya da 120 cc içiyor mama, çok büyük değişim yok mamada, ama ek gıda arttı biraz nasıl anlatayım genelde çorba tarzı şeyleri yoğun yapıyorum yemek gibi bir kase yiyor bir de bir fincana yakın yoğurt, pilav, sebze yemeği, falan da bir tatlı tabağına yakın dolu dolu değil tabi silmeden az fazla, köfte 2 tane mimik ancak yiyor, balık da mesela orta boy istavritten 3 tane, istemeyince zaten ağzını kitlyip yana çeviriyor ben de doyuyor diye düşünüyorum, zorlarsam ağlıyor, ben de bırakıyorum, çok kilolu bir bebek değil ama keyfi yerinde olduğu sürece takmamaya çalışıyorumİyi geceler herkese. Ben de hafta sonları yediklerine göre doyup doymadığını anlayamıyorum. Uzum zamandır aynı miktarlarda besleniyor ek gıda ve mamayı. Doktora da uzun zamandır gitmedim. Sünnette doktora bakıp bakıp ağladı. Sonra da ateşli hastalık geçirdi şu 6. Hastalık denen hastalıktan. Sonuç olarak yabancılara da ağlıyor gidemedim. En son sağlık ocağına gideyim tarttırayım dedim ama ne mümkün o da olmadı çok ağladığı için ölçemedi cihaz. Yani sanırım şubatta gittim en son. Zaten kuş kadar. Siz miktarlarını nasıl ayarlıyorsunuz. Mesela arttırdınız mı ek gıda gibi değil artık sanki ama yine de bilemiyor insan. Gece uykuda acıkıp ağlasa bile benim oğlum 60 cc içiyor en fazla ama dediğim gibi uzun zamandır böyle kilo aldığı da söylenemez. Sizde durumlar nasıl acaba?
Ya aslında kendini doyuracak kadar yiyor ama keyfi yerindeyse. Benimkinin bu aralar heyheyleri üstünde. Mama sandalyesine oturur oturmaz eline geçeni atıyor binde arkasından bakıyoriki lokma ben vereyim desem kendi yemeye alıştığı için kabul etmiyor. Ben bi çorbayı kendim içiriyorum bir de muhallebiyi yediriyorum. Diğerlerini önüne bırakıyorum kendi insafında işte böyle sıkılganlık yaptığı zaman ben de bi şey yedirtmiyorum ya ona canım sıkılıyor..
İyi geceler herkese. Ben de hafta sonları yediklerine göre doyup doymadığını anlayamıyorum. Uzum zamandır aynı miktarlarda besleniyor ek gıda ve mamayı. Doktora da uzun zamandır gitmedim. Sünnette doktora bakıp bakıp ağladı. Sonra da ateşli hastalık geçirdi şu 6. Hastalık denen hastalıktan. Sonuç olarak yabancılara da ağlıyor gidemedim. En son sağlık ocağına gideyim tarttırayım dedim ama ne mümkün o da olmadı çok ağladığı için ölçemedi cihaz. Yani sanırım şubatta gittim en son. Zaten kuş kadar. Siz miktarlarını nasıl ayarlıyorsunuz. Mesela arttırdınız mı ek gıda gibi değil artık sanki ama yine de bilemiyor insan. Gece uykuda acıkıp ağlasa bile benim oğlum 60 cc içiyor en fazla ama dediğim gibi uzun zamandır böyle kilo aldığı da söylenemez. Sizde durumlar nasıl acaba?
Bende 2.5 tan bu yana nöbetteyim. Ishal oldu altını almak istedim çok ağladı. Atesi en son 38.7 ölçtüm calpol verdim kucağımda emiyor şimdi bana uyku yok bugün. Ne dismis arkadaş bir yaka silkemedikBenim bebenin ateşi 38 olduüstünü bir kat incelttim. İlk defa böyle ateşi çıkıyor. Alnına nemli bez koyayım dedim, yaygarayı bastı. Bir de hızlı hızlı nefes alıyordu, kalp atışı çok hızlıydı, normalleşti neyse ki. Acile de götürmek istemiyorum, mahvediyorlar acilde çocuğu, 2 günlükken sarılık şüphesiyle götürdüm delik deşik ettiler çoçuğumu. 5. Gün doktor dijital aletle sarılığa bakınca eşim bana gözleriyle ateş etti, ben sarılık bu çocuk diye tribe girip tutturmuştum çünkü götürelim diye
Ateş diştendir inşallah ya bebeler hasta olmasın
Valla baya alışmıştım 1 kere kalkmaya ama bu gece yine 3-4 kez kalktıAyyy ne guzel cnim sadece 1keremi kalkiyor ohhh misss :)))bizim oglanda gnduz baya hareketli ama gece masallah sik uyanmaya devam
Evet canım, ek gıda olayı gerçekten zorBenim kız yine bi şey yemez oldu. Yemeyince ben psikolojik olarak kilo veriyor diye düşünüyorum. Yiyince de almış gibi geliyor
Kaşığa tepki olarak doğmuş zaten ağırlıklı olarak blw yapmaya çalışıyorum ama bi baktım hep aynı şeyleri sunuyorum önüne. Eşim de artık bizim yediklerimizden yesin diye bastırıyor. Bizim yediklerimizden de koyuyorum önüne. Yediği söylenemez. Yarın öbür gün herkes zamanında vermedin damak tadı gelişmedi diye bikbik edecek diye stres yapıyorum. Oysa kızım beğendiği şeyi yiyor genel olarak. Offf ek gıda kırık kalp ben
Evde pisenlerde tuz olmuyormu tuzlu veriyormusun sen. Bizim kızda yediklerimize hevesli özel yaptıklarımın yüzüne bakmıyor. Dün havuç patates kabak ile mücver yaptım yarısını ancak yedi. Doktor kıyma vermeyi dene tepkisine bakalım demişti pisirerek balkabaklı köfte yaptım 3 çay kaşığı ancak yemiştir. Ama dün sofrada etli bulgur pilavı vardı çok yemek isteyince annem verdi biraz, bıraksan baya baya yiyecek gibiydiEvet canım, ek gıda olayı gerçekten zorben bu yüzden blw yöntemini seçtim. Evde ne pişerse önüne koymak daha kolay ve rahat geliyor bana hem bebek hem anne için. Bana da zor gelen hergün bebek için özel çorba vs yapmak çünkü dönüp dolaşıp hep aynı şeyler sunmuş oluyoruz genelde. Sen kendinde yedirsen mutlaka siz akşam yemeği yerken onu da sofraya oturtun , zamanla yemesi artacaktır
Evde pisenlerde tuz olmuyormu tuzlu veriyormusun sen. Bizim kızda yediklerimize hevesli özel yaptıklarımın yüzüne bakmıyor. Dün havuç patates kabak ile mücver yaptım yarısını ancak yedi. Doktor kıyma vermeyi dene tepkisine bakalım demişti pisirerek balkabaklı köfte yaptım 3 çay kaşığı ancak yemiştir. Ama dün sofrada etli bulgur pilavı vardı çok yemek isteyince annem verdi biraz, bıraksan baya baya yiyecek gibiydi
Ateş kaça yükselince hastaneye gitmek gerekir ? Gece 39.4 gördüm bi ara sabah işe geldiğimde kızlar nasıl bekledin falan dedilerde siz ateşlendiğinde ne yapıyorsunuz. İlaç vermeyip vücut savaşsın diyenlerde var ben öyle yapamıyorum. Sirkeli ılık suyla sildim calpol verdim emerekte sakinleşti ateşi düşmeye başladı 1 saate sabah bırakırken iyiydi. Sabaha kadar 5 kez bez değiştirdim diş bu kez baya kötü yaptı. Hafif öksürüyorda inşallah hasta olmaz
Evet canım, ek gıda olayı gerçekten zorben bu yüzden blw yöntemini seçtim. Evde ne pişerse önüne koymak daha kolay ve rahat geliyor bana hem bebek hem anne için. Bana da zor gelen hergün bebek için özel çorba vs yapmak çünkü dönüp dolaşıp hep aynı şeyler sunmuş oluyoruz genelde. Sen kendinde yedirsen mutlaka siz akşam yemeği yerken onu da sofraya oturtun , zamanla yemesi artacaktır
Evde paranox s vardı diğerinden de bulundurayım o zaman, diş 39 ateş yapmaz diyorlar bizim kızda yapıyor ama aslında evde pedifen var o daha etkili diyorlar ama düşmeye başlayınca onu vermedim. Sabaha kadar uyumadı ses olmasın diye arayamıyorumdaBende geçen gece 39,5 alnından 40 koltukaltından gördüm. Hemen acile götürdük boğazları şişmiş antibiyotik verdiler ateş düşürücü iğne yaptılar. makattan 39 üstünde ilaç ver diyor dr.bana 40 olursa da paranox fitil ver o sana bikaç saat kazandırır der hep. Ama paranox S değil o calpol ile aynıymış. Düşmezse 1 saat içinde dr.a gitmelisin der.
Evde paranox s vardı diğerinden de bulundurayım o zaman, diş 39 ateş yapmaz diyorlar bizim kızda yapıyor ama aslında evde pedifen var o daha etkili diyorlar ama düşmeye başlayınca onu vermedim. Sabaha kadar uyumadı ses olmasın diye arayamıyorumda
Diş o kadar yüksek ateş yapmaz canım ya,hem ishal de diyorsun büyük ihtimal enfeksiyon geçiriyor.ateşi yükseldiğinde ben kıyafetlerini çıkarırım,gerekirse ılık duş aldırırım ıslak beze göre çok daha çabuk düşüyor duş ile aklında olsun.ateş düşürücüye cevap verirse ateşi dr için acele etmez sabahı beklerdim sanırım.Ateş kaça yükselince hastaneye gitmek gerekir ? Gece 39.4 gördüm bi ara sabah işe geldiğimde kızlar nasıl bekledin falan dedilerde siz ateşlendiğinde ne yapıyorsunuz. İlaç vermeyip vücut savaşsın diyenlerde var ben öyle yapamıyorum. Sirkeli ılık suyla sildim calpol verdim emerekte sakinleşti ateşi düşmeye başladı 1 saate sabah bırakırken iyiydi. Sabaha kadar 5 kez bez değiştirdim diş bu kez baya kötü yaptı. Hafif öksürüyorda inşallah hasta olmaz
Ben normal bir şekilde tuzluyorum canım, yani yemek tabaklara konduktan sonra çocuklar tuz kullanmıyor ama biz ekliyoruz kendimize. Burda tamamen tuz 0 olacak diye geçmiyor kaynaklarda blw yaparken falan da. Normal kararda atılıyor yani bir tencere yemeğe 1 fiske atıyorum ben hep.Evde pisenlerde tuz olmuyormu tuzlu veriyormusun sen. Bizim kızda yediklerimize hevesli özel yaptıklarımın yüzüne bakmıyor. Dün havuç patates kabak ile mücver yaptım yarısını ancak yedi. Doktor kıyma vermeyi dene tepkisine bakalım demişti pisirerek balkabaklı köfte yaptım 3 çay kaşığı ancak yemiştir. Ama dün sofrada etli bulgur pilavı vardı çok yemek isteyince annem verdi biraz, bıraksan baya baya yiyecek gibiydi
Valla ben de hep oğlumda öyle düşünürdüm aman salçalı yemesin aman bizim yemekten yemesin tuzlu diye ama sonra baktım zor oluyor birşey yapmak ve yemiyordu. Çevreme baktım mis gibi yiyor bebekleri, baktım yaşadığım yerde de hiç kasmadan çocuklar besleniyor. Kızım da kasmıyorum artık kendimi salcada yiyor, normal tencere yemeği de pilav daBen bunları zaten yapıyorum ama bizim yediklerimizden daha yeni yeni veriyorum, tuz ve salça olayından dolayı. Yeni yeni tattırıyorum. Aslında 1 yaşına kadar bizim yemeklere azıcık bile geçmeyecektim ama çevre baskısıKöfte tavuk haşlanmış sebze falan yiyor normalde zaten ama bu aralar iştahsız, gece ateşi çıktı zaten. Her gün ayrı şeyler yapıyorum ben bakalım
Hemşire arkadaşıma sordum çocuğuna göre değişir 2 çocuğumda olmadı 3.cüsünde ateş serum almadan düşmüyordu dedi. Babamı aradım şimdi ateşi var şurup verdim dedi ama dereceyi ogrenmemekte ısrar ettiği için ölçemediDiş o kadar yüksek ateş yapmaz canım ya,hem ishal de diyorsun büyük ihtimal enfeksiyon geçiriyor.ateşi yükseldiğinde ben kıyafetlerini çıkarırım,gerekirse ılık duş aldırırım ıslak beze göre çok daha çabuk düşüyor duş ile aklında olsun.ateş düşürücüye cevap verirse ateşi dr için acele etmez sabahı beklerdim sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?