• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar oğlum 9 aylık oldu. Gece midesinde gaz olduğunda hala ağlıyor. Kaldırıyorum çıkarıp uyuyor. Artık mide gazını kendisi çıkarması gerekmez mi. Yüzüstü de yatsa çıkarmıyor. SAğa sola da dönüyor. Bu durumu yaşayan var mı acaba 9 aylık olup
Gaz problemi hala geçmedi yaşında gecer diye umuyorum

Benim kızım 8 aylık
Emeklemiyor ayakta durmak istiyor.yerde sürünerek dönüyor .almazsam agzini yere sürüp ağlıyor vurucak gibi yapıyor.dizlerinin üstüne kalkması için destekliyorum ağlıyor

Kızlar oğlum 9 aylık oldu. Gece midesinde gaz olduğunda hala ağlıyor. Kaldırıyorum çıkarıp uyuyor. Artık mide gazını kendisi çıkarması gerekmez mi. Yüzüstü de yatsa çıkarmıyor. SAğa sola da dönüyor. Bu durumu yaşayan var mı acaba 9 aylık olup
Ben canım, hala çıkarmadan uyutmuyorum rahat edemiyor. Bazen kendi çıkarıyor ama genelde ben çıkarıyorum çok hava yutuyor ondan

Ben canım, hala çıkarmadan uyutmuyorum rahat edemiyor. Bazen kendi çıkarıyor ama genelde ben çıkarıyorum çok hava yutuyor ondan
Bende çıkarıyorum. Gece mamasından sonra biraz oyalıyoruz. Ama kaşık maması yoğun kuvamlı olduğu için sanırım daha kalıyor heralde. Dün gece de ağladı çıkardık uyudu

Bayanlar selam.bebegine blw yontemi uygulayanlar warmi aramizda??bana biraz yardimci olursaniz sevinirim.bnde uygulamak istoyorum ama geć mi kaldim acaba 😐

Ben canım, geç kalmadın başlayabilirsin.

Peki nasil basliyim cnm?neler vereyim mesela sabah oglen aksam neler verebilirim.yumurta sarisini mesela peyniri nasil yiyecek ki kendisi?corba mesela nasil icecek?blw de kendi istedigi kadar kendisi yiyecek demis.ama bi corba bi sulu yemek mesela nasil olcak?kafamda deli sorular☺

Peki nasil basliyim cnm?neler vereyim mesela sabah oglen aksam neler verebilirim.yumurta sarisini mesela peyniri nasil yiyecek ki kendisi?corba mesela nasil icecek?blw de kendi istedigi kadar kendisi yiyecek demis.ama bi corba bi sulu yemek mesela nasil olcak?kafamda deli sorular☺
kac aylik bebeginiz

Önüne koyacağın her sebze ve meyve parmak şeklinde olmalı canım, mesela üzüm gibi ufak meyve bile hem ortadan ikiye hem de yarımlar da ortadan bolunmeli. Sebzeler eliyle tutacağı şekilde ve diliyle ezecegi şekilde olmalı. Basta havuç patates , avokado gibi parmak dilimi yapılan herşeyle başlayabilirsin
Tadım zamanlarını geçmişesindir zaten bu yüzden direk önüne kahvaltı yemek ve meyve verebilirsin mesela. Ben kahvaltıda çeyrek avokado, kasar peyniri veya beyaz peynir, üstüne tereyağı veya labne sürülmüş ekmek ve omlet yada çeyrek haşlanmış yumurta veriyorum, kahvaltı arkasına yarından az muz veya başka bir meyve veriyorum. Püre gibi yemekler vermiyorum canım önüne normal porsiyonlar hazırlıyorum mesela bir parça tavuk göğüsü, yanına makarna , haşlanmış brokoli falan veriyorum akşam yemeği örneği. Yoğurdu direk önüne koyuyorum içine dondurulmuş çözülmüş kırmızı meyveler koyuyorum bazen, bazen elma rendeliyorum. Çorba çok sık yapmıyorum ben , ama verirsem haftada bir kendim yediriyorum onu

benm 8.bucuk aylik oglum var bende blw yapmao.istiyorim korkuyorum ama bogaznea kalir felan diye neler verebilirim acaba
Blw ye uygun kesme tekniklerini bilince pek sıkıntı olmuyor, zaten oksurup öğürme refleksi çok gelişmiş bebeklerin. Benim kızımın daha dişleri yok ama maşallah herşey yiyor artık
Inanın büyük rahatlık siz ve bebeginiz için. Kendi daha iyi yiyor ve 1 haftaya kalmadan iyice kavriyorlar yeme işini. Benim kız artık ufak bezelye tanelerini bile tutabiliyor parmaklarıyla.

2241696
bu akşamın yemeği, domates soslu kremalı bezelyeli makarna. Maşallah hepsini yedi kendi , arkasına da çeyrek meyve verdim.

Eki Görüntüle 2241696 bu akşamın yemeği, domates soslu kremalı bezelyeli makarna. Maşallah hepsini yedi kendi , arkasına da çeyrek meyve verdim.
Oyy maşallah,o tontik elleri yerim :) Ben de çok heveslendim başta parmak şeklinde kestim sonradan bı korku geldi biraktim. Yeniden başlamayı düşünüyorum bakalım ne zaman :)
9 aylık olduk biz de sürünüyor emeklemiyordu 1 haftadır emekliyor hem de baya hızlandı, tutunup yan yan gitmeye de başladı hala yavaş gerçi . Gece uykusu çok kötü surekli uyanıp emmek istiyor , gündüz de sallanarak uyuyor . Henüz düzene girmedi onlar. Baba, dede,mama, meme diyor. Hatta ben anne dediğini de sanıyorum:)

Oyy maşallah,o tontik elleri yerim :) Ben de çok heveslendim başta parmak şeklinde kestim sonradan bı korku geldi biraktim. Yeniden başlamayı düşünüyorum bakalım ne zaman :)
9 aylık olduk biz de sürünüyor emeklemiyordu 1 haftadır emekliyor hem de baya hızlandı, tutunup yan yan gitmeye de başladı hala yavaş gerçi . Gece uykusu çok kötü surekli uyanıp emmek istiyor , gündüz de sallanarak uyuyor . Henüz düzene girmedi onlar. Baba, dede,mama, meme diyor. Hatta ben anne dediğini de sanıyorum:)
Başla canım valla en rahatı anne ve bebek için. Maşallah canım size de , yürür yakında kuzu :) benimki 8 aylık oldu ama emekleme yeni yeni başlıyor gibi baya dikti kendini, kendi kendine oturmaya başladı benim cadı yani yataga yatırıyorum hemen oturtuyor kendini :) onun harici diş yok, konuşma pek yok kendi adını söylüyor birtek , hatta hepimize kendi adıyla sesleniyor :) bakalım ne zaman anne diyecek

Önüne koyacağın her sebze ve meyve parmak şeklinde olmalı canım, mesela üzüm gibi ufak meyve bile hem ortadan ikiye hem de yarımlar da ortadan bolunmeli. Sebzeler eliyle tutacağı şekilde ve diliyle ezecegi şekilde olmalı. Basta havuç patates , avokado gibi parmak dilimi yapılan herşeyle başlayabilirsin
Tadım zamanlarını geçmişesindir zaten bu yüzden direk önüne kahvaltı yemek ve meyve verebilirsin mesela. Ben kahvaltıda çeyrek avokado, kasar peyniri veya beyaz peynir, üstüne tereyağı veya labne sürülmüş ekmek ve omlet yada çeyrek haşlanmış yumurta veriyorum, kahvaltı arkasına yarından az muz veya başka bir meyve veriyorum. Püre gibi yemekler vermiyorum canım önüne normal porsiyonlar hazırlıyorum mesela bir parça tavuk göğüsü, yanına makarna , haşlanmış brokoli falan veriyorum akşam yemeği örneği. Yoğurdu direk önüne koyuyorum içine dondurulmuş çözülmüş kırmızı meyveler koyuyorum bazen, bazen elma rendeliyorum. Çorba çok sık yapmıyorum ben , ama verirsem haftada bir kendim yediriyorum onu

Peki yogurdu nasil yiyor cnm onu anliyamadim;) ya simdi biz 10 aylik olduk ya daha zorlanirmiyim acaba?bastan beri ben verdim kasikla cnku.ve daha cok sebze piresi meyve puresi yedi.kahvaltida bile yumurtayi sade verince oguruyor.yumurtaya bebe bskuvisi koyuyorum oyle yio.yani karisim gibi.birde ne bileyim bigazina takilir cikaramaz diede korkum var ne yalan soliyim.bnde paniklerim yanlizken cikaramam die

Peki yogurdu nasil yiyor cnm onu anliyamadim:KK66: ya simdi biz 10 aylik olduk ya daha zorlanirmiyim acaba?bastan beri ben verdim kasikla cnku.ve daha cok sebze piresi meyve puresi yedi.kahvaltida bile yumurtayi sade verince oguruyor.yumurtaya bebe bskuvisi koyuyorum oyle yio.yani karisim gibi.birde ne bileyim bigazina takilir cikaramaz diede korkum var ne yalan soliyim.bnde paniklerim yanlizken cikaramam die
Yoğurt koyu kıvamlı oluyor zaten eliyle bandira bandıra yiyor. Valla hiç birşey için geç değil , bence kendi kendine yeme becerisi kazanması gerekli diye düşünüyorum ben. Burda kreşte çalışıyorum ve 1 yaşında ki tüm çocuklar öğle yemeğini kendi kendilerine yerler , gayette iyi yerler ac kalmadan. Korkmana gerek yok canım dediğim gibi biraz bilgi edin blw ile ilgili ve yabancı blw sayfalarını takip edersen instada daha güzel bilgiler ve manu örnekleri bulursun. Boğazına kaçmaz doğru şekilde verirsen.

Back