2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
30 dk zıpladım olmayınca beşiğe koydum hala sallıyorum uyumuyor arada ağlıyor. Gözlerime kürdan takacağım artık
Geçecek bu günler de ama senden baya bişi alıp götürmüş olacak canım Bi arkadaşımın kızı vardı sürekli zıplatma hareketiyle duruyordu bebek, hatta Bi kere öyle bir zıplatma senkronizasyonuna eriştim ki bende başka kimse uyutamıyordu demişti hiç unutmam 10 aylık olana kadar baya çekmişti sonra daha iyi oldu, Allah sabır sağlık versin emeğiniz büyük valla

Ay inanmıyorum yaa.. Mesela ben 100 ml e yakın süt bırakacağım.. 3 haftadır uğraşıyorum, daha bir haftalık süt anca çıktı.. O kadar kıymetli ki onlar.. Allahım artırsın sütlerimizi inşallah.. Annen de öyle ise üzme kendini.. Bu yaşa gelmiş, değişmeyecektir.. Olduğu gibi kabul etmek lazım.. Bebeğin de bir yaşını doldursun bakalım.. Allah nereden ne kapılar açar.. Gün doğmadan neler doğar.. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun.

Ay canım çokkk geçmiş olsun.. Nazardan çok korkarım.. Nazar insanı öldürür bile derlerdi bizim büyükler :) ben beğendiğim bir araba bile görsem maşallah derim, vebal almak istemem.. Kimsenin yanında sağma sütünü.. Cidden kötü gözle bakılmasa da insan bazı şeylere imrenebiliyor.. Bolca oku evine, kızına, kendine..

Kızlar, siz işte iken sütünüzü ısıtıp veriyorlar ya.. Bebeğiniz yarısını içti diyelim, biberonda kalan süt muhafaza edilip tekrar verilebilir mi?? Ben 100 ml anca bırakacağım, tek seferde içer herhalde ama kalırsa nasıl yapılabilir? Birde ben evde olduğumdan beslenme saatimiz yok.. Ek gıda versem de oğlum üstüne emmek istiyor.. Hoş en fazla iki kaşık yiyordur herhalde, o da doyurmuyor.. Hep memede olunca ne kadar içer bilemiyorum.. 100 ml yi içince tekrar ne zaman beslenmek ister onu da bilemiyorum.. Off Çok üzgünüm, ayrılacağım için

Galena diye bir marka kullanıyorum. Medikalfen almıştık. Garantili oluyor zaten medikallerde. Bir sorun olmaz cnm ben memnunum. Ablamda kullanmıştı. 8 aydır aynı pille kullanıyoruz hiç sorun yaşamadım. Ateşlendiği dönemler de oldu hastaneyle aynı çıkmıştı

Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl. Eskisi gibi giremiyorum takip edemiyorum. İlk dişimiz bir türlü çıkamadı. Devamlı damaklarını kaşıma derdinde, sürekli huysuz huzursuz kulaklarını çekiyor elleri hep ağzında. 2 gün önce de ateşlendi bir anda, ertesi günü ateşi düştü. Gece uykularımız ağlayarak bölünüyor... Ama diş yok? Belirti verdikten ne kadar sonra çıkıyor kızlar bu dişler? Bir de şöyle bir gelişme yaşandı ki; iyi mi kötü mü bilemiyorum.İşten çıkarıldım.. Zaten memnun değildim ama borçlarımızdan dolayı çalışmak durumundaydım. Şimdi 8 haftalık ihbar süresi içindeyim, bir süre sonra ayrılacağım. 7 yıldır çalışıyorum, alacağım tazminat teselli olacak bir de 10 ay kadar işsizlik maaşı.. Biraz ara verir daha sonra tekrar iş ararım diye düşünüyorum. Hayırlısı..

A aeengineer yazdıkların moral oldu. Sağ ol canım. Anneme kalan sütü dolabın alt tarafında saklayıp sonra içirmesini söylüyordum ama geçen gün onun yanlış olduğunu okudum. Memeye alıştığı için bebeğin bir anda 100 cc içemeyebilir. O yüzden ikiye bölüp poşetleyebilirsin. Şöyle de yapılabilirmiş: Dondurucudan dolabın alt rafına indirip çözdürebilirsin. Onu iki farklı kapta saklayıp tek tek benmari usulü ısıtıp içtirebilirsin. Ben öyle yapacağım. Isınan sütü oda ısısında 3 saat tutup içirebilirmişiz ama. Cheescake2 ben 5.5 yıldır Weevell kullanıyorum. Çok memnunum. Yoğurt yaparken sütün ısısını, banyo suyunun derecesini de ayarlayabiliyorum. İki farklı ayarı var çünkü. Birisi vücut ısısı için diğeri de saydığım şeyler için.

Canım ben braun in kulaktan ölçen dijital termometreeini kullanıyorum ve bebeğin ayına göre de ayarlayabiliyor, 1 sn de ölçüyor. Memnunum , bir göz atabilirsin fikir olsun.

Oda sıcaklığında beklrtiyor canım ,3saat içinde içebilir.uyurkrn verdi mesela içmedi diyelim uyanınca içiyor.ek gıda için üzülme inan annemden daha iyi yiyor.benimle olunca hep meme istiyor.ben gunde 300-350ml süt bırakmaya çalışıyorum.baslayali iki hafta oldu,stogum vardı . haftaya yeni sagdiklarima başlayacak.ama yetmezse 1 defa mama vermesini söyleyeceğim anneme.

Aynen canim topragin altindakilerin yarisi nazardan demisler ya cidden goz degmesi var ve guclu bi sey.ben magazadaki sahipsiz esyaya bile masaallah dedigimi biliyorum aliskanliktan dedigin gibi art niyetli degildir ama bi masaallahi cok gormemek lazim Allah veriyor sonucta biz cikarmiyoruz o sutu diledigine veriyor.ben kizima bakip severken surekli masaallah subhanallah diyorum en cok anne babanin nazari deger diyorlar.suan ikimiz de duzeldik cok sukur nerdeyse kizima antibiyotige basliyorduk

Süt ısıtıldıktan sonra en fazla 3 saat oda sıcaklığında bekletilebiliyor canım

Ay canım valla çok teşekkür ederim.. Buradan ne güzel bilgiler ediniyorum..

Aynen dediğin gibi, beni görünce direk modu değişiyor ağlıyor ve direk memeye saldırıyor.. Artık önümde otururken üzerimdeki penyeyi açıp emmeye çalışıyor
ay bir yandan büyüdüler diyorum, onu bırakmaya gelince de çokk küçük diyorum..
Mama fikrini yazınca direk bana da mantıklı geldi ama süt alerjimiz geldi aklıma.. Özel maması da yok, doktora sorayım bakalım belki yazar.. Sen kaç saat çalışıyordun canım? Kaç saatte içiyor p kadar sütü? Birde benim oğlana eşim bakacak, ondan böyleyim.. Annem olsa gözüm kalmaz arkada..

Aa çok haklısın canım, annemde der hemen kanın kaynadı maşallah de, oku çabuk diye :) bu arada ateşli kişinin ayaklarını limon ile ovmak ateşi düşürürmüş, bebeklerin de.. Hatta bebeklerin çorabını limon suyuna batırıp, giydirmek işe yararmış, aklımızda bulunsun canım

Ben sabah 8 de bırakıyorum akşam 7 de evde oliyorum canım.4 gün çalışıyorum süt izinlerini 1gune topladim.ise başladığım ilk günü hiç unutmam canımdan can gitti sanki.ama alışıyor insan iki haftada alıştım.ozlem hiç bitmeyecek çünkü akılları erdikce bırakmak daha zor.
Kendi düzenini sen de oturtursun.benim bebeğim uykudan önce içiyor yaklaşık 100 ml .3 saatte bir diyebilirim ben de o saatlerde sağiyorum iş yerinde 3 defa

Kizim 1-2 gundur ara ara oksuruyor. Ama bu aksam yatirali 2 saat olmustur, 2 saat icinde en az 3-4 defa oksurdu. Kuru bi oksuruk acaba dis cikarirken normal bir durum mu? Huzursuz oldum yarin da pazar doktoruna goturemem

Kizim 1-2 gundur ara ara oksuruyor. Ama bu aksam yatirali 2 saat olmustur, 2 saat icinde en az 3-4 defa oksurdu. Kuru bi oksuruk acaba dis cikarirken normal bir durum mu? Huzursuz oldum yarin da pazar doktoruna goturemem
Benim kız da diş çıkarmadan böyle hafif öksürük oldu halsizlesti ateşi oldu ben üşüttü diye düşündüm 2 gün sonra diş geldi bununla bağlantılı mi yoksa gerçekten üşüttü mü bilmiyorum. Akşamdan beri vücudu sicaklasmaya başladı kafası özellikle tedirginlikle bekliyorum

Kizlar bebeginizin kakasi ne durumda Yani ek gidaya gectikten sonra kakasinda degsiklik oldumu Benimki ycok az yapiyo kabizmi yoksa ek gida yuzundeni bilemedm bi haftadr bole . Dolu dolu bi bezi doldurmadi

O disten cnm normal atesi bnim bebegimin ozellikle ayak parmak aralari daha bi sicak oluyo

Evet 3 gun once kizimda da ates oldu ama baska bi sikayet yoktu oksuruk burun akintisi olmadi. Gece en yuksek 38,5 a yukselmisti calpol verdim ve sabaha kadar dusmustu. Tekrarlamadi da cok sukur. Ama 2 gundur de kuru bi oksuruk oluyo tekrarlamayan kısa bir öhhöh seklinde ozellikle yatarken. Salyasi mi kaciyor acaba genzine diyorum. Devam ederse goturecegim doktoruna, huzursuz oluyor insan cunku

Kizlar bebeginizin kakasi ne durumda Yani ek gidaya gectikten sonra kakasinda degsiklik oldumu Benimki ycok az yapiyo kabizmi yoksa ek gida yuzundeni bilemedm bi haftadr bole . Dolu dolu bi bezi doldurmadi
Evet canım 3k gıdaya geçince artık daha koyu kıvamlı oluyor ve eskisi gibi hergün dolu dolu yapmıyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…