- 18 Ekim 2018
- 249
- 350
- 18
- 37
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #47.841
Geçecek bu günler de ama senden baya bişi alıp götürmüş olacak canım Bi arkadaşımın kızı vardı sürekli zıplatma hareketiyle duruyordu bebek, hatta Bi kere öyle bir zıplatma senkronizasyonuna eriştim ki bende başka kimse uyutamıyordu demişti hiç unutmam 10 aylık olana kadar baya çekmişti sonra daha iyi oldu, Allah sabır sağlık versin emeğiniz büyük valla30 dk zıpladım olmayınca beşiğe koydum hala sallıyorum uyumuyor arada ağlıyor. Gözlerime kürdan takacağım artık
Ay inanmıyorum yaa.. Mesela ben 100 ml e yakın süt bırakacağım.. 3 haftadır uğraşıyorum, daha bir haftalık süt anca çıktı.. O kadar kıymetli ki onlar.. Allahım artırsın sütlerimizi inşallah.. Annen de öyle ise üzme kendini.. Bu yaşa gelmiş, değişmeyecektir.. Olduğu gibi kabul etmek lazım.. Bebeğin de bir yaşını doldursun bakalım.. Allah nereden ne kapılar açar.. Gün doğmadan neler doğar.. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun.Oğlumu emzirip evden çıktım.4 saat sonra gelecektim. Süt çıkarma dolaptan dememe rağmen 250-300 cc süt çıkarmış. Sinirden ölüyorum. Ben onu hangi şartlarda sağmıştım. Haftaya stok var diye kafam rahattı. Sevgisiz, bencil, insanların nefret ettiği, kimsenin kapısını çalmadığı bir insan. Küçük ablamla dargın. Diğeri de o kadar nefret ediyor ki alt katından üst kata yanlarına çıkmıyor. Maalesef herkes anne olamaz. Onlara göre yedirmek, giydirmek yeterli.
Ay canım çokkk geçmiş olsun.. Nazardan çok korkarım.. Nazar insanı öldürür bile derlerdi bizim büyükler :) ben beğendiğim bir araba bile görsem maşallah derim, vebal almak istemem.. Kimsenin yanında sağma sütünü.. Cidden kötü gözle bakılmasa da insan bazı şeylere imrenebiliyor.. Bolca oku evine, kızına, kendine..Sagol canim antibiyotik iyi geldi acim azaldi.cocugum atesi de dun aksamdan beri birden kesildi kulaga goturduk bisi yokmus esim de bakmisti zaten ama emin olmak istedi mevzu kendi cocugu olunca didikliyor.idrarda da bisi cikmadi.valla kizlar dun sakarligim tuttu banyoda iki tane sey kırdım asiri garip sekilde beser dk arayla paramparca oldular biri kendiliginden dustu.onlar kirildiktan sonra cocugun atesi bi daha yukselmedi benim de acim dindi tovbe est.inanmazdim boyle seylere ama hakikaten buyuklerin sozu dogru mu nazar mi cikiyor acabahaftasonu gorumcem geldi kendi emzirememis bebegini bunu soylerken ben cocuga sut sagiyordum.asiri nazari degen bi insan bi cok kez sahit oldum buna.gitti gogsumde asiri aci dugumlenme, bende ates ertesi gun cocukta ates.cocugun atesinin sebebi hala belli degil gorunurde dis de yok.neyse kv bile dediki emzirirken nazar degmistir gel okuyum kizi gittikten sonra boyle dedi.icimi doktum ya kac gundur bu hastalik durumuyla ugrasiyorum kizim cok huzursuz dogal olarak kuzum aci cekiyor atesten uyuyamiyor agliyordu sukur kurtulduk gecti
Galena diye bir marka kullanıyorum. Medikalfen almıştık. Garantili oluyor zaten medikallerde. Bir sorun olmaz cnm ben memnunum. Ablamda kullanmıştı. 8 aydır aynı pille kullanıyoruz hiç sorun yaşamadım. Ateşlendiği dönemler de oldu hastaneyle aynı çıkmıştıKızlar mesajımı okuyanlarınız varsa ve temassız ateş ölçer kullanıyorsanız yazabilirseniz çok çok sevineceğim .yarın medikalciye gidicem kafamda bişeyler olsun istiyorum o nedenle tekrar soruyorum.iyi akşamlar dilerim
Canım ben braun in kulaktan ölçen dijital termometreeini kullanıyorum ve bebeğin ayına göre de ayarlayabiliyor, 1 sn de ölçüyor. Memnunum , bir göz atabilirsin fikir olsun.Kızlar mesajımı okuyanlarınız varsa ve temassız ateş ölçer kullanıyorsanız yazabilirseniz çok çok sevineceğim .yarın medikalciye gidicem kafamda bişeyler olsun istiyorum o nedenle tekrar soruyorum.iyi akşamlar dilerim
Oda sıcaklığında beklrtiyor canım ,3saat içinde içebilir.uyurkrn verdi mesela içmedi diyelim uyanınca içiyor.ek gıda için üzülme inan annemden daha iyi yiyor.benimle olunca hep meme istiyor.ben gunde 300-350ml süt bırakmaya çalışıyorum.baslayali iki hafta oldu,stogum vardı . haftaya yeni sagdiklarima başlayacak.ama yetmezse 1 defa mama vermesini söyleyeceğim anneme.Kızlar, siz işte iken sütünüzü ısıtıp veriyorlar ya.. Bebeğiniz yarısını içti diyelim, biberonda kalan süt muhafaza edilip tekrar verilebilir mi?? Ben 100 ml anca bırakacağım, tek seferde içer herhalde ama kalırsa nasıl yapılabilir? Birde ben evde olduğumdan beslenme saatimiz yok.. Ek gıda versem de oğlum üstüne emmek istiyor.. Hoş en fazla iki kaşık yiyordur herhalde, o da doyurmuyor.. Hep memede olunca ne kadar içer bilemiyorum.. 100 ml yi içince tekrar ne zaman beslenmek ister onu da bilemiyorum.. Off Çok üzgünüm, ayrılacağım için
Ay inanmıyorum yaa.. Mesela ben 100 ml e yakın süt bırakacağım.. 3 haftadır uğraşıyorum, daha bir haftalık süt anca çıktı.. O kadar kıymetli ki onlar.. Allahım artırsın sütlerimizi inşallah.. Annen de öyle ise üzme kendini.. Bu yaşa gelmiş, değişmeyecektir.. Olduğu gibi kabul etmek lazım.. Bebeğin de bir yaşını doldursun bakalım.. Allah nereden ne kapılar açar.. Gün doğmadan neler doğar.. Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun.
Ay canım çokkk geçmiş olsun.. Nazardan çok korkarım.. Nazar insanı öldürür bile derlerdi bizim büyükler :) ben beğendiğim bir araba bile görsem maşallah derim, vebal almak istemem.. Kimsenin yanında sağma sütünü.. Cidden kötü gözle bakılmasa da insan bazı şeylere imrenebiliyor.. Bolca oku evine, kızına, kendine..
Süt ısıtıldıktan sonra en fazla 3 saat oda sıcaklığında bekletilebiliyor canımKızlar, siz işte iken sütünüzü ısıtıp veriyorlar ya.. Bebeğiniz yarısını içti diyelim, biberonda kalan süt muhafaza edilip tekrar verilebilir mi?? Ben 100 ml anca bırakacağım, tek seferde içer herhalde ama kalırsa nasıl yapılabilir? Birde ben evde olduğumdan beslenme saatimiz yok.. Ek gıda versem de oğlum üstüne emmek istiyor.. Hoş en fazla iki kaşık yiyordur herhalde, o da doyurmuyor.. Hep memede olunca ne kadar içer bilemiyorum.. 100 ml yi içince tekrar ne zaman beslenmek ister onu da bilemiyorum.. Off Çok üzgünüm, ayrılacağım için
Ay canım valla çok teşekkür ederim.. Buradan ne güzel bilgiler ediniyorum..A aeengineer yazdıkların moral oldu. Sağ ol canım. Anneme kalan sütü dolabın alt tarafında saklayıp sonra içirmesini söylüyordum ama geçen gün onun yanlış olduğunu okudum. Memeye alıştığı için bebeğin bir anda 100 cc içemeyebilir. O yüzden ikiye bölüp poşetleyebilirsin. Şöyle de yapılabilirmiş: Dondurucudan dolabın alt rafına indirip çözdürebilirsin. Onu iki farklı kapta saklayıp tek tek benmari usulü ısıtıp içtirebilirsin. Ben öyle yapacağım. Isınan sütü oda ısısında 3 saat tutup içirebilirmişiz ama.Cheescake2 ben 5.5 yıldır Weevell kullanıyorum. Çok memnunum. Yoğurt yaparken sütün ısısını, banyo suyunun derecesini de ayarlayabiliyorum. İki farklı ayarı var çünkü. Birisi vücut ısısı için diğeri de saydığım şeyler için.
Aynen dediğin gibi, beni görünce direk modu değişiyor ağlıyor ve direk memeye saldırıyor.. Artık önümde otururken üzerimdeki penyeyi açıp emmeye çalışıyorOda sıcaklığında beklrtiyor canım ,3saat içinde içebilir.uyurkrn verdi mesela içmedi diyelim uyanınca içiyor.ek gıda için üzülme inan annemden daha iyi yiyor.benimle olunca hep meme istiyor.ben gunde 300-350ml süt bırakmaya çalışıyorum.baslayali iki hafta oldu,stogum vardı . haftaya yeni sagdiklarima başlayacak.ama yetmezse 1 defa mama vermesini söyleyeceğim anneme.
Aa çok haklısın canım, annemde der hemen kanın kaynadı maşallah de, oku çabuk diye :) bu arada ateşli kişinin ayaklarını limon ile ovmak ateşi düşürürmüş, bebeklerin de.. Hatta bebeklerin çorabını limon suyuna batırıp, giydirmek işe yararmış, aklımızda bulunsun canımAynen canim topragin altindakilerin yarisi nazardan demisler ya cidden goz degmesi var ve guclu bi sey.ben magazadaki sahipsiz esyaya bile masaallah dedigimi biliyorum aliskanliktandedigin gibi art niyetli degildir ama bi masaallahi cok gormemek lazim Allah veriyor sonucta biz cikarmiyoruz o sutu diledigine veriyor.ben kizima bakip severken surekli masaallah subhanallah diyorum en cok anne babanin nazari deger diyorlar.suan ikimiz de duzeldik cok sukur nerdeyse kizima antibiyotige basliyorduk
Teşekkür ederim canım, rahatladım.. İçmez de boşa gider diye ödüm koptu.. Hiç kolay değil onu elde etmek..Süt ısıtıldıktan sonra en fazla 3 saat oda sıcaklığında bekletilebiliyor canım
Ben sabah 8 de bırakıyorum akşam 7 de evde oliyorum canım.4 gün çalışıyorum süt izinlerini 1gune topladim.ise başladığım ilk günü hiç unutmam canımdan can gitti sanki.ama alışıyor insan iki haftada alıştım.ozlem hiç bitmeyecek çünkü akılları erdikce bırakmak daha zor.Ay canım valla çok teşekkür ederim.. Buradan ne güzel bilgiler ediniyorum..
Aynen dediğin gibi, beni görünce direk modu değişiyor ağlıyor ve direk memeye saldırıyor.. Artık önümde otururken üzerimdeki penyeyi açıp emmeye çalışıyor
ay bir yandan büyüdüler diyorum, onu bırakmaya gelince de çokk küçük diyorum..
Mama fikrini yazınca direk bana da mantıklı geldi ama süt alerjimiz geldi aklıma.. Özel maması da yok, doktora sorayım bakalım belki yazar.. Sen kaç saat çalışıyordun canım? Kaç saatte içiyor p kadar sütü? Birde benim oğlana eşim bakacak, ondan böyleyim.. Annem olsa gözüm kalmaz arkada..
Aa çok haklısın canım, annemde der hemen kanın kaynadı maşallah de, oku çabuk diye :) bu arada ateşli kişinin ayaklarını limon ile ovmak ateşi düşürürmüş, bebeklerin de.. Hatta bebeklerin çorabını limon suyuna batırıp, giydirmek işe yararmış, aklımızda bulunsun canım
Benim kız da diş çıkarmadan böyle hafif öksürük oldu halsizlesti ateşi oldu ben üşüttü diye düşündüm 2 gün sonra diş geldi bununla bağlantılı mi yoksa gerçekten üşüttü mü bilmiyorum. Akşamdan beri vücudu sicaklasmaya başladı kafası özellikle tedirginlikle bekliyorumKizim 1-2 gundur ara ara oksuruyor. Ama bu aksam yatirali 2 saat olmustur, 2 saat icinde en az 3-4 defa oksurdu. Kuru bi oksuruk acaba dis cikarirken normal bir durum mu? Huzursuz oldum yarin da pazar doktoruna goturemem
Benim kız da diş çıkarmadan böyle hafif öksürük oldu halsizlesti ateşi oldu ben üşüttü diye düşündüm 2 gün sonra diş geldi bununla bağlantılı mi yoksa gerçekten üşüttü mü bilmiyorum. Akşamdan beri vücudu sicaklasmaya başladı kafası özellikle tedirginlikle bekliyorum
Evet 3 gun once kizimda da ates oldu ama baska bi sikayet yoktu oksuruk burun akintisi olmadi. Gece en yuksek 38,5 a yukselmisti calpol verdim ve sabaha kadar dusmustu. Tekrarlamadi da cok sukur. Ama 2 gundur de kuru bi oksuruk oluyo tekrarlamayan kısa bir öhhöh seklinde ozellikle yatarken. Salyasi mi kaciyor acaba genzine diyorum. Devam ederse goturecegim doktoruna, huzursuz oluyor insan cunkuBenim kız da diş çıkarmadan böyle hafif öksürük oldu halsizlesti ateşi oldu ben üşüttü diye düşündüm 2 gün sonra diş geldi bununla bağlantılı mi yoksa gerçekten üşüttü mü bilmiyorum. Akşamdan beri vücudu sicaklasmaya başladı kafası özellikle tedirginlikle bekliyorum
Evet canım 3k gıdaya geçince artık daha koyu kıvamlı oluyor ve eskisi gibi hergün dolu dolu yapmıyorlar .Kizlar bebeginizin kakasi ne durumda Yani ek gidaya gectikten sonra kakasinda degsiklik oldumu Benimki ycok az yapiyo kabizmi yoksa ek gida yuzundeni bilemedm bi haftadr bole . Dolu dolu bi bezi doldurmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?