• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bizim doktorumuz da 1 öğünde 1 fincan dedi. Gün içinde 1 fincan meyve püresi, akşam da 1 fincan yoğurt veriyoruz. 1 fincan bana nedense fazla gibi gelmiyor, tam tersi acaba doyuyor mudur bu öğünle diyorum.

Aynen cnm bende bir fincan verdim hep.ama neden bole oldu anlamadim.yiyip duran kuzum surekli kusuyo su 2 3 gndur

Bizimkide altını değiştirmez temizleyemezmiş mikrop kaparmış çocuk sen güzel yapıyorsun diyo kendince gaz veriyo, sanki yapmamak elimdeymiş gibi. Koca kişisi bugünde evde yoktu dün akşam ekmek yok ekmek al demiştim sabah alırım dedi. Sabah mesaiye geç kaldım diye fırladı gitti. Patates haşlayıp yedim sabah akşamda sadece dünden pilav vardı onu yiyebildim. O kadar yorgunum ki kolum kanadım kırık bezdim gerçekten. A aeengineer Bu yürüteç mevzusunu soracaktım ben doktoruna sondayla idrar yok rota derken kafa kalmadı. Ho ppala yürüteç daha mantıklı iki türlüde kullanılıyor da 6.aydan önce olmaz bence

Kızlarrr sünnet olayını hallettik. Bugün 2. Gün. Pansumana devam ediyoruz. Pazartesi kontrol var. Şimdilik bi sorunla karşılaşmadık. Ama yine de çok yorucu. Özellikle evde yanlız olduğum için çok yoruldum. Yaptırmak isteyenler bi an önce yaptırın. Ne kadar geç o kadar zor. Şimdi bile çok hareketliler.

Aaa hayirli olsun kuzum.erkek oldu kuzun yani.hadi darisi bize artik.okuyunca rahatladim vala yorumunu.korkuyorum ben yaa.senin oglus kac aylik bu arada?

Beğendiğin bir marka model var mı canım? Oğlumun enerjisini üzerimden almam lazım artık

Aferin prensese :KK68: ya benim oğlum herşeye atılıyor.. Neyi ağzıma götürsem tutup ağzına götürüyor.. İnşallah tadları alınca da yemek ister..
Canjm valla benim koca evde.. Ben işe başlayacağım.. Gel aç, öğren, ben gelene kadar böyle duracak değil diyorum.. Zamanı gelince bakarız diyor.. Bir kez bile değiştirmedi.. Evde olsam zaten beklemem de neden değiştirmek istemiyor anlamıyorum.. Yapamamak mı tiksinmek mi? :confused:

Hevesli olmasi guzel masaallah benim kiz biz bisi yerken agzimiza bakardi bende agzimi şap şap yapardim oyun olsun diye.bi gun elimde kasikla gectim yine karsisina yiyorum benim bebis agzini sap sap yapti benim yaptigim gibi:D ertelenmis taklit hafizalari gelisiyor masaallah.artik verdigim yiyecegi once surati acayip degiserek bi tadiyor dilinin ucuyla sonra yiyor.bi kez brokoli verdim kakasinda siyah siyah brokoli parcaciklari cikti:))) vazgectim patatesi uc gun verdim yarin baska bi sebzeye gecicez bakalim ne versem diye dusunuyorum.benim esim tiksiniyor bence kapali bezi cope atarken bile bi neresinden tutacagini sasiriyor.bu arada hoppala alirsan kotu anne olmazsin.senin enerjin bebegine daha fazla pozitif olman bebegin icin daha onemli.olumcul bisi yapmiyorsun sonucta milyonlarca insan kullandi ve kullaniyor bunu.dermanin yoksa bebegin de cok hareketli masaallah kullan bence de ama doktora illa baslicam kacinci ayda baslanmali diye bi sormak lazm

Ayni durumdayiz desem :KK43:(
Niye uyumak istemezler ki ne war yani.dun saat 5ti yattiginda dusun yaniii
Aynı canım yaa, artık eşime dedim kalk ışığı yak, asabım bozuldu iyice.. Hayır kalkınca otursa, beyefendi gezecek.. Koş oğlum evin yoklamasını al, sabah kadar kaybolan birşey var mı diyorum :) nasıl olacak bilmiyorum, hiççç halim kalmadı.. Şöyle bir saat ya, bir saat kesintisiz uyumak istiyorum..

Bizimkide altını değiştirmez temizleyemezmiş mikrop kaparmış çocuk sen güzel yapıyorsun diyo kendince gaz veriyo, sanki yapmamak elimdeymiş gibi. Koca kişisi bugünde evde yoktu dün akşam ekmek yok ekmek al demiştim sabah alırım dedi. Sabah mesaiye geç kaldım diye fırladı gitti. Patates haşlayıp yedim sabah akşamda sadece dünden pilav vardı onu yiyebildim. O kadar yorgunum ki kolum kanadım kırık bezdim gerçekten. A aeengineer Bu yürüteç mevzusunu soracaktım ben doktoruna sondayla idrar yok rota derken kafa kalmadı. Ho ppala yürüteç daha mantıklı iki türlüde kullanılıyor da 6.aydan önce olmaz bence
Ay bizim kocalar aynı yaa.. Benimki de şehir dışında.. Özellikle şu 5-6 gündür ekstra canım çıktı.. Birde gün boyu iki getir götür yapan, yarım saat çocuk tutan adamda yoktu.. Yarın gelecek.. Benimki ama sağolsun patates kızartmıştı.. Akşam resmen yemedim tıkıştırdım ağzıma.. Mama sandalyesine koyup, reklamları açıp öyle lavaboya gittim, afedersin.. Dertleri me bu bebelerin ya??
Lohusa iken kv başıma gelip, yaa bide bundan iki tane olduğunu düşün demişti.. İkiz kızları var.. Ben ne düşünecem kızların düşünsün demediğime pişmanım da, neyse.. Geçen geldiklerinde diyor ki ikizleri akşam yedi de yatırırdım, gece boyu bir kez kalkarlardı.. Bide bana iki tane olduğunu düşün diyor, daha zormuş gibi. Öyle beşize de bakılır.. Yat kalk canınız çıkıyor, gündüz de bişey oyalamıyor, halbuki oyun zamanları..
Ben birkaç babyhope'un yürüteçlerini gördüm iyi gibilerdi.. Çok ucuz da değil çok pahalı da değil.. Çok para vermek istemiyorum ama üstümden insin istiyorum :) tabi bunlar hoppala tarzı değil.. Alırsam hemen kullanmaya başlayacağım

Hevesli olmasi guzel masaallah benim kiz biz bisi yerken agzimiza bakardi bende agzimi şap şap yapardim oyun olsun diye.bi gun elimde kasikla gectim yine karsisina yiyorum benim bebis agzini sap sap yapti benim yaptigim gibi:KK70: ertelenmis taklit hafizalari gelisiyor masaallah.artik verdigim yiyecegi once surati acayip degiserek bi tadiyor dilinin ucuyla sonra yiyor.bi kez brokoli verdim kakasinda siyah siyah brokoli parcaciklari cikti:))) vazgectim patatesi uc gun verdim yarin baska bi sebzeye gecicez bakalim ne versem diye dusunuyorum.benim esim tiksiniyor bence kapali bezi cope atarken bile bi neresinden tutacagini sasiriyor.bu arada hoppala alirsan kotu anne olmazsin.senin enerjin bebegine daha fazla pozitif olman bebegin icin daha onemli.olumcul bisi yapmiyorsun sonucta milyonlarca insan kullandi ve kullaniyor bunu.dermanin yoksa bebegin de cok hareketli masaallah kullan bence de ama doktora illa baslicam kacinci ayda baslanmali diye bi sormak lazm
Benimkide tiksiniyor bezi atarken.. Diyorum dışına değil içine yaptı diye :) Hem sadece anne sütü alıyor ne var sanki diyorum.. Oğlum üstüme kaç kez işedi.. Annemin, babamın üzerine de işedi.. Geçen doktor da bezi kenardan açtı, ona bile işedi.. Ama babamıza denk gelmedi.. Geçen ama kendi okumuş anne sütü alanların idrarı necis değilmiş diye.. Bizde birde kaka incelemesi var tabi.. Kan var mı,mukus var mı diye her seferinde bakıyorum.. Emin olamadığımda çağırıyorum, ay bir bakıyor, görme :KK70: tiksine tiksine.. Burnunu da kapatıyor.. Aman alemler yaa..
Herkes hoppala tarzı diyor.. Araştırayım bende..
Bu arada patates püresini nasıl verdim canım? Hazırlık yaparken ona özel bir kap içinde mi haşladın? Ne ile ezdin? Birde katı olmaz mı baya? Biz geçen yerken ezip az vereyim dedim, mercimek kadar.. O bile korkuttu beni, hadi yutamazsa diye

Kizlar benim minigim alistirma bardagindan su icmeyi sonunda öğrendi.emzik de emmeyince cozememisti isirip duruyordu ne kadar su gelirse artk.smdi emiyor
Bisi merak ediyorum esiniz bebeginizin altini degistiriyor mu.benimki yalnizca bi kez degistirdi o da cok kotuydum boyun agrimdan ilk dogum yaptigim zaman anneler nerdeyse artik zorunda kalmsti yani
Benimki de birkez değiştirdi.
Açıp bırakıyor gel annesi diyor

Aynen canım hoppalaları gördüm.. Sanki uzun süre kullanamaz gibi geldi.. Tabi ben fisher price'ınkini gördüm.. Farklı markaların daha başka olabilir.. Birde ben hep oturttum oğlumu, gazı olduğu için ayaklarını karnına çeker dizlerimin üzerinde oturturdum.. En son birinin oturtma demesi üzerine oturttuğumu farkedip doktora sordum, 3. Ayda.. O da kilosu iyi destekle oturabilir demişti.. 2. Aydan beri de gel gel yaparız karşıdakine atılır.. Yere ayakları değince adım atmaya başlar.. Bu kadar hareketli olunca yürüteçte yorulsun istiyorum.. Kötü bir anne miyim acaba?
Kapı pervazına takılan hoppla var canım eski tarzda. Fisher price ın daha çok yürüteçe benziyor bence. Kapıya takılanlar çok eğlenceli. Bi onlara baksana :) yürüteçi de ayakları düz basamaz die önermiyorlar ama senin ki maşallah hareketleri önde, sanki denenebilir gibi geldi. Burada hiç kimse kötü anne değil hele sen, kronik ve benzer bi kaç arkadaş daha var, ödüllere layıksınız. Asla öyle bişey düşünme.

Aaa hayirli olsun kuzum.erkek oldu kuzun yani.hadi darisi bize artik.okuyunca rahatladim vala yorumunu.korkuyorum ben yaa.senin oglus kac aylik bu arada?
Çok sağol canım benim. Bizim ki 5 aylık oldu. Hiç korkma, sünnet olurken de canı acımıyor. Bi tek iğne vurulurken çok ağladı. Onun dışında eşimle yanındaydık. Hep konuştuk oynadık. Sıkılıp ağlayacağı zaman mama verdik. Sünnet sonrası kaka yapınca zor oluyor. O zaman belden aşağısını yıkıyosun. Su değince canı acıyor ağlamaya başlıyor. Bugün 2 kere yaptı. Bence yapmasa da olurdu :)
Darısı başınıza artık :)

Kapı pervazına takılan hoppla var canım eski tarzda. Fisher price ın daha çok yürüteçe benziyor bence. Kapıya takılanlar çok eğlenceli. Bi onlara baksana :) yürüteçi de ayakları düz basamaz die önermiyorlar ama senin ki maşallah hareketleri önde, sanki denenebilir gibi geldi. Burada hiç kimse kötü anne değil hele sen, kronik ve benzer bi kaç arkadaş daha var, ödüllere layıksınız. Asla öyle bişey düşünme.
:KK19:

Benimkide tiksiniyor bezi atarken.. Diyorum dışına değil içine yaptı diye :) Hem sadece anne sütü alıyor ne var sanki diyorum.. Oğlum üstüme kaç kez işedi.. Annemin, babamın üzerine de işedi.. Geçen doktor da bezi kenardan açtı, ona bile işedi.. Ama babamıza denk gelmedi.. Geçen ama kendi okumuş anne sütü alanların idrarı necis değilmiş diye.. Bizde birde kaka incelemesi var tabi.. Kan var mı,mukus var mı diye her seferinde bakıyorum.. Emin olamadığımda çağırıyorum, ay bir bakıyor, görme :KK70: tiksine tiksine.. Burnunu da kapatıyor.. Aman alemler yaa..
Herkes hoppala tarzı diyor.. Araştırayım bende..
Bu arada patates püresini nasıl verdim canım? Hazırlık yaparken ona özel bir kap içinde mi haşladın? Ne ile ezdin? Birde katı olmaz mı baya? Biz geçen yerken ezip az vereyim dedim, mercimek kadar.. O bile korkuttu beni, hadi yutamazsa diye

:D Ya sorma benim yigenim bile ustume kac kez kakasini yapti bebekken hep ben degistirirdim altini smdi bu sipa kac kez kaka cis ne varsa yapti benim teyzesinin ananesinin ustune.hatta ilk aylar aglama krizine girdigi zamanlar bi kez altini degistirrken baktim cok fena agliyor meme istiyor altini kapatmama firsat vermedi.bende panik yaptim nefes alamiyor gibi olunca alti acik emzirmeye başladım şaril saril ustumden akitti yerler ustum basim cocugun ustu her yer batmisti:D annelikle babalik cok ayri kulvarlar.
patates puresini hasladiktan sonra kasikla pure haline getirdim bi gun diger gun pure aleti var ya kepce tarzi delikli saglam degil benimki yamulmustu ama onunla yaptim.iyice ezdim ama ilk gun sade verince cok katiydi verirken korktum ama bebegim geveleyip geveleyip yuttu.direkt yogurtta oldugu gibi hupletmedi cok sukur Allah ayarliyor.ben nar tanesi kadar verdm en buyuk. kasikla zor oldu hatta bi ara elimle verdim ertesi gun yogurt koydum icine oyle daha kolay yedi benim de icim rahat etti

Çok sağol canım benim. Bizim ki 5 aylık oldu. Hiç korkma, sünnet olurken de canı acımıyor. Bi tek iğne vurulurken çok ağladı. Onun dışında eşimle yanındaydık. Hep konuştuk oynadık. Sıkılıp ağlayacağı zaman mama verdik. Sünnet sonrası kaka yapınca zor oluyor. O zaman belden aşağısını yıkıyosun. Su değince canı acıyor ağlamaya başlıyor. Bugün 2 kere yaptı. Bence yapmasa da olurdu :)
Darısı başınıza artık :)

Ay ins cnm.2 3 gun zor olur diolar ama.evdemi sunnet oldu hastanedemi?bldigim kadariyla yanina almiyolar olurken.

Aynı canım yaa, artık eşime dedim kalk ışığı yak, asabım bozuldu iyice.. Hayır kalkınca otursa, beyefendi gezecek.. Koş oğlum evin yoklamasını al, sabah kadar kaybolan birşey var mı diyorum :) nasıl olacak bilmiyorum, hiççç halim kalmadı.. Şöyle bir saat ya, bir saat kesintisiz uyumak istiyorum..

Ay bizim kocalar aynı yaa.. Benimki de şehir dışında.. Özellikle şu 5-6 gündür ekstra canım çıktı.. Birde gün boyu iki getir götür yapan, yarım saat çocuk tutan adamda yoktu.. Yarın gelecek.. Benimki ama sağolsun patates kızartmıştı.. Akşam resmen yemedim tıkıştırdım ağzıma.. Mama sandalyesine koyup, reklamları açıp öyle lavaboya gittim, afedersin.. Dertleri me bu bebelerin ya??
Lohusa iken kv başıma gelip, yaa bide bundan iki tane olduğunu düşün demişti.. İkiz kızları var.. Ben ne düşünecem kızların düşünsün demediğime pişmanım da, neyse.. Geçen geldiklerinde diyor ki ikizleri akşam yedi de yatırırdım, gece boyu bir kez kalkarlardı.. Bide bana iki tane olduğunu düşün diyor, daha zormuş gibi. Öyle beşize de bakılır.. Yat kalk canınız çıkıyor, gündüz de bişey oyalamıyor, halbuki oyun zamanları..
Ben birkaç babyhope'un yürüteçlerini gördüm iyi gibilerdi.. Çok ucuz da değil çok pahalı da değil.. Çok para vermek istemiyorum ama üstümden insin istiyorum :) tabi bunlar hoppala tarzı değil.. Alırsam hemen kullanmaya başlayacağım

Aynen cnm.bizde dun 5te yattik.nasil olcak bnde blmiom:(

Biz de iyiyiz çok şükür. Adı lina demek adıyla büyüsün zorlu bi hamilelik sonunda geldi ya tripli olsun Bisey olmaz :)

Aynen canım neler çektim ama geldi çok şükür tombik kızım senin annelik nasıl gidiyor ne kadar oldu

Maşallah linaya :) uyku en başından bu yana problem bizim için ne desem bilemedim uyku saatimiz yok diyeyim durumun vehametini orda anla :)
Canım bizim uyku saatlerimiz belli çok şükür gece gündüz uykularımız iyi ama uyutana kadar canım çıkıyor salla salla ölüyorum yada emzirmeden göğüs uçlarım acıyor şöyle kendi kendine kolayca geçse uykuya sanki anne hiç olmamış gibi hissedeceğim bu da nazarımız olsun artık ben yapalım
Allah ömrünü uzun hayırlı etsin hepsinin gerisine katlanıyoruz öyle yada böyle

Ay ins cnm.2 3 gun zor olur diolar ama.evdemi sunnet oldu hastanedemi?bldigim kadariyla yanina almiyolar olurken.
Sünnet kliniği var canım bizim burda. (İzmirde. ) Orda oldu. Başka yer 1 kişi alıyormuş burası iyiydi, ikimizi de aldı. Valla çok zor değil çok kolay da değil. Alt değişimi biraz zorlu geçiyor. 2 saatte bir bi krem var onu sıkıyorum pipisine. Onun dışında bi zorluk yok. Bakalım yarın nasıl olcak iyileşme durumu.

Herkese iyi pazarlar :rapci: bugün enerjim iyi çünkü kızım 4 kez kalktı :dua: dünden önceki gün yatmadan kasık maması denemiştim yememişti ya , dün akşam tekrar verdim 2 yemek kaşığı yedi anca yatmadan , üstüne de 90 lik mama verdim 8 de yatağına koydum uyudu ve saat 12 de uyandı emdi yattı sonra 1.40 ti uyandı, emzirdim yatırdım sonra 3bucuk civarı, 4.43 derken bidaha 8.30 da sabah uyandık :dua: ben şok oldum tabi saati görünce. Allah'ım inşallah böyle devam etsin :dua:

Adam mesaiye gitmeden bi nefes alayim diye zorla dışarı çıktım. Oda market alışverişi falan yaptım belim koptu. Yarım saat bile sürmedi eve geldim bizim adam ağlamaklı böbreklerim bile ağrıyor diyo :D kahvaltı sofrası bile bana kaldı. Benim ağrımayan yerim yok ama derdimi anlayanda yok

Herkese iyi pazarlar :rapci: bugün enerjim iyi çünkü kızım 4 kez kalktı :dua: dünden önceki gün yatmadan kasık maması denemiştim yememişti ya , dün akşam tekrar verdim 2 yemek kaşığı yedi anca yatmadan , üstüne de 90 lik mama verdim 8 de yatağına koydum uyudu ve saat 12 de uyandı emdi yattı sonra 1.40 ti uyandı, emzirdim yatırdım sonra 3bucuk civarı, 4.43 derken bidaha 8.30 da sabah uyandık :dua: ben şok oldum tabi saati görünce. Allah'ım inşallah böyle devam etsin :dua:
12 kez kalktı :işsiz:

Back