• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ek gıdaya başlayan arkadaşlar suyu ne kadar veriyorsunuz
Ben sabah ve akşam veriyordum ama suyu biraz arttırdım. Günde 3-4 sefer 30 cc kadar veriyoruz. Kızım 5-6 gündür kabızdı, sağlık ocağında hemşire suyu arttırın dedi. Bi kaç gündür arttırmıştık kabızlığı geçti. Sudan zarar gelmez susuzluk yaşamaları daha kötü.

A aeengineer Canım sabah 10'da değil de 6'da güne başlarsa, akşam 2'de değil 10'da uyur seninde bebeğin.. Bebekler için güne başlama saati 6-8 arası olmalı imiş.. Geç başlayanlara her gün 15 dk erken kaldırın diyorlar.. Böyle böyle uyuma saati öne gelirmiş.. Benim oğlan o karanlığa rağmen, 6'da açar gözünü.. Biz 10'da ilk gündüz uykumuza yatıyoruz.. Gündüz uykusunu 3-4 kez 30-45 dk şeklinde yapar.. Akşam da 9-10 gibi yatırırım.. Sabaha kadar yirmi dk dan başlar bir saate kadar kalkar.. 4 gündür inanılmaz kötü uykusu.. Bir gün 7-8 kez kalktı da dinlenmiştim, şükrettim.. Hele bu gece o kadar yat kalk yattım, canım çıkmış, saate bakayım sabah oldu herhalde dedim, saat 23:58 olarak görünce çıldırdım.
Gece oturup hüngür hüngür ağlayacaktım da oğlum için tuttum kendimi.. Böyle bizim bebeler.. Allah yardımcımız olsun.. En fazla yaşına kadar sürer inşallah

insallah duzelir ya uyumamasini gecdim sallamadan kendi kendine asla uyumaz. uykusu geliyor ayagima koyuyorum cildiriyo anca memede sakinlescek dalicak sora ayagima koyuyorum. sabah 6da uyaninca emip geri uyuyor uyutmasam sersem olcak tekrar uyutana kadar agliyip durcak hic uyku duzeni yok nezman uyup uyancagi hic belli olmuyor.. Allah yardim etsin hepimize bol bol sabir ve guc versin..:dua:
Uyutma şeklimiz birebir aynı.. benim gibi uyutan yoktur sanıyordum :) akşamları bu yöntemi de kabul etmiyor o zaman eşimle çarşafta sallıyoruz. Haziran bebeleri uyumamak adına yemin edip gelmişler sanki :)

Kızlarrr sünnet olayını hallettik. Bugün 2. Gün. Pansumana devam ediyoruz. Pazartesi kontrol var. Şimdilik bi sorunla karşılaşmadık. Ama yine de çok yorucu. Özellikle evde yanlız olduğum için çok yoruldum. Yaptırmak isteyenler bi an önce yaptırın. Ne kadar geç o kadar zor. Şimdi bile çok hareketliler.

Kızlarrr sünnet olayını hallettik. Bugün 2. Gün. Pansumana devam ediyoruz. Pazartesi kontrol var. Şimdilik bi sorunla karşılaşmadık. Ama yine de çok yorucu. Özellikle evde yanlız olduğum için çok yoruldum. Yaptırmak isteyenler bi an önce yaptırın. Ne kadar geç o kadar zor. Şimdi bile çok hareketliler.
Hayırlı olsun canım.. Sizde 22 Haziran doğumlu idiniz değil mi? Ben oğlumun şimdi sünnet olduğunu düşünmek bile istemiyorum :) iki buçuk aylıkken bile ayaklarını devamlı sallıyordu.. İki gece boyunca iki dk uyumamıştım..
İnşallah senin paşanda hemen toparlar.. Zaten 2. Günmüş.. Geriye birşey kalmıyor zaten

Uyutma şeklimiz birebir aynı.. benim gibi uyutan yoktur sanıyordum :) akşamları bu yöntemi de kabul etmiyor o zaman eşimle çarşafta sallıyoruz. Haziran bebeleri uyumamak adına yemin edip gelmişler sanki :)
aynen inan bizde oyle carsafla salliyoruz cogu zaman bazen esim olmuyor tek basima iki taraftan tutup salliyorum sakinlesiyor ayagima aliyorum tabi bu arada kollarimda mafoluyor.. dun annemlere gitmisdim gelince arabada bi baktim kendi kendine uyumus okdar sevindimki cok acaip biseymis gibi:KK48:

Anladım canım bizde standart küçük kahve FinFincanı yok Oyuzden sordum .günde iki kez ek gıda veriyorsun galiba değil mi?
Evet canım öğlen 13:30 meyve püresi, akşam 19:30 ev yoğurdu. Önümüzdeki ay sebze çorbalarına ve sebze yemeklerine geçiş yapacağız. Kahvaltı da eklenecek mi bilemiyorum

Ben akşamları 1kez mama veriyorum.esim gün içinde su ver diyor.bende 2-3gundur veriyorum ama kızım hiç sevmiyor biberonla su oldugunu farkedince içmiyor

Merhaba kızlar nasılsınız? Sersem gibi başladık biz güne yine . Dün aşısı var di şükür ateş falan yapmadı ama uyku da uyutmadı:( yarım saatte bir uyandı, yatmadan önce kaşık maması denemiştim ama toplasan 1 yemek kaşığı bile etmedi yediği:/ valla ne yapacagimi bilmiyorum. Evde oğlan da olunca zor, yemek iş güç hep koşturmaca:( eskiden 3 kere uyansa çok derdim ne aptalmisim:):mad:

Hayırlı olsun canım.. Sizde 22 Haziran doğumlu idiniz değil mi? Ben oğlumun şimdi sünnet olduğunu düşünmek bile istemiyorum :) iki buçuk aylıkken bile ayaklarını devamlı sallıyordu.. İki gece boyunca iki dk uyumamıştım..
İnşallah senin paşanda hemen toparlar.. Zaten 2. Günmüş.. Geriye birşey kalmıyor zaten
Sağolasın canım. Aynen meşhur 22 haziran :) ilk zamanlar yaptırmaya cesaret edemedim. Hiç susmadan ağlıyordu. Hareketlenince de zor ama çığlık çığlığa ağlarken hiç yapamazdım heralde. Neyse bu da böyle geldi geçti :)

Merhaba kızlar nasılsınız? Sersem gibi başladık biz güne yine . Dün aşısı var di şükür ateş falan yapmadı ama uyku da uyutmadı:KK43: yarım saatte bir uyandı, yatmadan önce kaşık maması denemiştim ama toplasan 1 yemek kaşığı bile etmedi yediği:/ valla ne yapacagimi bilmiyorum. Evde oğlan da olunca zor, yemek iş güç hep koşturmaca:KK43: eskiden 3 kere uyansa çok derdim ne aptalmisim:):mad:
Burada bir arkadaşta, bebeğim 2-3 kez kalktı Vs yazmıştı.. Bende :KK57: böyle okumuştum mesajı.. Üstüne, normalde 10-12 saat uyuyup hiç uyanmadığını öğrenmiştim.. Ben 7-8'e bile şükretmiş insanım.. Oğlum bugünlerde 20 dk da bir kalkıyor resmen.. Onun 5 dk sı em, 5 dk kendimi anca yatırıyorum, 10 dk sonra yine ağıt.. Sersemden beterim.. Hayır dişse çıksın artık.. Diş değilse dişte ne yapacak bilemiyorum..
Allah yardımcımız olsun canım.. Gece uykusu önemli.. Bu arada senin prenses 5 aylık değil mi? Sizde aşı 5. Ayda mı yapılıyor ?

Ben sabah ve akşam veriyordum ama suyu biraz arttırdım. Günde 3-4 sefer 30 cc kadar veriyoruz. Kızım 5-6 gündür kabızdı, sağlık ocağında hemşire suyu arttırın dedi. Bi kaç gündür arttırmıştık kabızlığı geçti. Sudan zarar gelmez susuzluk yaşamaları daha kötü.
Sağol cnm

Kızlar aranızda yürüteç alan, almayı düşünen var mı? Hiç önerilmiyor ama alacağım gibi.. Oğlum sürekli hareket sürekli zıplamak, etrafı karıştırmak istiyor.. Çok usandım.. Artık kucakta taşımakta zor.. Alayım istiyorum ama onun da fa özellikleri var.. :olamaz: herşeyde özellik bakmaktan yoruldum

aynen inan bizde oyle carsafla salliyoruz cogu zaman bazen esim olmuyor tek basima iki taraftan tutup salliyorum sakinlesiyor ayagima aliyorum tabi bu arada kollarimda mafoluyor.. dun annemlere gitmisdim gelince arabada bi baktim kendi kendine uyumus okdar sevindimki cok acaip biseymis gibi:KK48:
Tek başına nasıl sallıyosun yaa kıyamam.. büyüyünce bizim sıpalara bu forumun mesajlarını verelim de okusunlar :) ne fedakarlıklarla büyüyorlar.
Hahah kendi kendine uyumaları gerçekten mucizevi bi şey. Sürekli böyle uyusalar keşke :)

Kızlar aranızda yürüteç alan, almayı düşünen var mı? Hiç önerilmiyor ama alacağım gibi.. Oğlum sürekli hareket sürekli zıplamak, etrafı karıştırmak istiyor.. Çok usandım.. Artık kucakta taşımakta zor.. Alayım istiyorum ama onun da fa özellikleri var.. :olamaz: herşeyde özellik bakmaktan yoruldum
Canım, yürüteç için daha erken. Zaten sen de demişsin çok tavsiye edilmiyor diye. Hoppala var bir de. Ona bi baksana. Zıp zıp ilgisni çekebilir. Erkek bebekleri çok uzun süre tutmayın hoppalada diyorlar. Yine araştırmak lazım :(

Yürüteç almayacagım sen de onun yerine salıncak yada hoppala gibi birsey alabilirsin

Burada bir arkadaşta, bebeğim 2-3 kez kalktı Vs yazmıştı.. Bende :KK57: böyle okumuştum mesajı.. Üstüne, normalde 10-12 saat uyuyup hiç uyanmadığını öğrenmiştim.. Ben 7-8'e bile şükretmiş insanım.. Oğlum bugünlerde 20 dk da bir kalkıyor resmen.. Onun 5 dk sı em, 5 dk kendimi anca yatırıyorum, 10 dk sonra yine ağıt.. Sersemden beterim.. Hayır dişse çıksın artık.. Diş değilse dişte ne yapacak bilemiyorum..
Allah yardımcımız olsun canım.. Gece uykusu önemli.. Bu arada senin prenses 5 aylık değil mi? Sizde aşı 5. Ayda mı yapılıyor ?
Evet canım 5 aylık oldu, aşı bizde 3 ayda ve 5 te yapılıyor. Ateş sıkıntı olmadı ama bizimkinin de dişi mi artık neyse çıksa bakalım ne olacak, fenalık geldi ;(

Kizlar benim minigim alistirma bardagindan su icmeyi sonunda öğrendi.emzik de emmeyince cozememisti isirip duruyordu ne kadar su gelirse artk.smdi emiyor
Bisi merak ediyorum esiniz bebeginizin altini degistiriyor mu.benimki yalnizca bi kez degistirdi o da cok kotuydum boyun agrimdan ilk dogum yaptigim zaman anneler nerdeyse artik zorunda kalmsti yani

Canım, yürüteç için daha erken. Zaten sen de demişsin çok tavsiye edilmiyor diye. Hoppala var bir de. Ona bi baksana. Zıp zıp ilgisni çekebilir. Erkek bebekleri çok uzun süre tutmayın hoppalada diyorlar. Yine araştırmak lazım :KK43:
Aynen canım hoppalaları gördüm.. Sanki uzun süre kullanamaz gibi geldi.. Tabi ben fisher price'ınkini gördüm.. Farklı markaların daha başka olabilir.. Birde ben hep oturttum oğlumu, gazı olduğu için ayaklarını karnına çeker dizlerimin üzerinde oturturdum.. En son birinin oturtma demesi üzerine oturttuğumu farkedip doktora sordum, 3. Ayda.. O da kilosu iyi destekle oturabilir demişti.. 2. Aydan beri de gel gel yaparız karşıdakine atılır.. Yere ayakları değince adım atmaya başlar.. Bu kadar hareketli olunca yürüteçte yorulsun istiyorum.. Kötü bir anne miyim acaba?

Yürüteç almayacagım sen de onun yerine salıncak yada hoppala gibi birsey alabilirsin
Beğendiğin bir marka model var mı canım? Oğlumun enerjisini üzerimden almam lazım artık

Kizlar benim minigim alistirma bardagindan su icmeyi sonunda öğrendi.emzik de emmeyince cozememisti isirip duruyordu ne kadar su gelirse artk.smdi emiyor
Bisi merak ediyorum esiniz bebeginizin altini degistiriyor mu.benimki yalnizca bi kez degistirdi o da cok kotuydum boyun agrimdan ilk dogum yaptigim zaman anneler nerdeyse artik zorunda kalmsti yani
Aferin prensese :KK68: ya benim oğlum herşeye atılıyor.. Neyi ağzıma götürsem tutup ağzına götürüyor.. İnşallah tadları alınca da yemek ister..
Canjm valla benim koca evde.. Ben işe başlayacağım.. Gel aç, öğren, ben gelene kadar böyle duracak değil diyorum.. Zamanı gelince bakarız diyor.. Bir kez bile değiştirmedi.. Evde olsam zaten beklemem de neden değiştirmek istemiyor anlamıyorum.. Yapamamak mı tiksinmek mi? :confused:

Back