• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
A aeengineer Canım sabah 10'da değil de 6'da güne başlarsa, akşam 2'de değil 10'da uyur seninde bebeğin.. Bebekler için güne başlama saati 6-8 arası olmalı imiş.. Geç başlayanlara her gün 15 dk erken kaldırın diyorlar.. Böyle böyle uyuma saati öne gelirmiş.. Benim oğlan o karanlığa rağmen, 6'da açar gözünü.. Biz 10'da ilk gündüz uykumuza yatıyoruz.. Gündüz uykusunu 3-4 kez 30-45 dk şeklinde yapar.. Akşam da 9-10 gibi yatırırım.. Sabaha kadar yirmi dk dan başlar bir saate kadar kalkar.. 4 gündür inanılmaz kötü uykusu.. Bir gün 7-8 kez kalktı da dinlenmiştim, şükrettim.. Hele bu gece o kadar yat kalk yattım, canım çıkmış, saate bakayım sabah oldu herhalde dedim, saat 23:58 olarak görünce çıldırdım.
Gece oturup hüngür hüngür ağlayacaktım da oğlum için tuttum kendimi.. Böyle bizim bebeler.. Allah yardımcımız olsun.. En fazla yaşına kadar sürer inşallah

insallah duzelir ya uyumamasini gecdim sallamadan kendi kendine asla uyumaz. uykusu geliyor ayagima koyuyorum cildiriyo anca memede sakinlescek dalicak sora ayagima koyuyorum. sabah 6da uyaninca emip geri uyuyor uyutmasam sersem olcak tekrar uyutana kadar agliyip durcak hic uyku duzeni yok nezman uyup uyancagi hic belli olmuyor.. Allah yardim etsin hepimize bol bol sabir ve guc versin..:dua:

Kızlar günaydın.ilk regl oldum çok acelesi varmış gibi hiç beklemiyordum.iki gün önce çok hasta olmuştum mide bulantısı ishal karın ağrisi .bayılacak gibi oldum gözlerim karardı.sonra ter bastı.acile gittik serum taktılar .gündüz dahiliye gidin degerlerinize baktirin madem ki emziriyorsunuz şimdi gece beklemeyin dediler.acaba bu ilk regl ile alakalı miydi diyorum bende.siz ilk reglinizde böyle bir sıkıntı yaşadiniz mi
Canım geçmiş olsun ama ondan değildir.. Ben ilk Eylül ayında regl oldum hemde yirmi gün ara ile.. Eylül de iki kez oldum yani.. Ama dediklerini yaşamadım.. Doğumdan önceki gibi karın ağrısı Vs oldu ekstra sütüm azaldı.. O günden beri de az maalesef..

A aeengineer Canım sabah 10'da değil de 6'da güne başlarsa, akşam 2'de değil 10'da uyur seninde bebeğin.. Bebekler için güne başlama saati 6-8 arası olmalı imiş.. Geç başlayanlara her gün 15 dk erken kaldırın diyorlar.. Böyle böyle uyuma saati öne gelirmiş.. Benim oğlan o karanlığa rağmen, 6'da açar gözünü.. Biz 10'da ilk gündüz uykumuza yatıyoruz.. Gündüz uykusunu 3-4 kez 30-45 dk şeklinde yapar.. Akşam da 9-10 gibi yatırırım.. Sabaha kadar yirmi dk dan başlar bir saate kadar kalkar.. 4 gündür inanılmaz kötü uykusu.. Bir gün 7-8 kez kalktı da dinlenmiştim, şükrettim.. Hele bu gece o kadar yat kalk yattım, canım çıkmış, saate bakayım sabah oldu herhalde dedim, saat 23:58 olarak görünce çıldırdım.
Gece oturup hüngür hüngür ağlayacaktım da oğlum için tuttum kendimi.. Böyle bizim bebeler.. Allah yardımcımız olsun.. En fazla yaşına kadar sürer inşallah

insallah duzelir ya uyumamasini gecdim sallamadan kendi kendine asla uyumaz. uykusu geliyor ayagima koyuyorum cildiriyo anca memede sakinlescek dalicak sora ayagima koyuyorum. sabah 6da uyaninca emip geri uyuyor uyutmasam sersem olcak tekrar uyutana kadar agliyip durcak hic uyku duzeni yok nezman uyup uyancagi hic belli olmuyor.. Allah yardim etsin hepimize bol bol sabir ve guc versin..:dua:
Aynen.. Bende emziriyorum mayışınca ayağıma koyuyorum.. Evde çıt çıkmıyor, beyaz gürültü açık.. Kocam ses ederse, oğlum uyandıktan sonra kavga :) böyle de uykusu kalitesiz, yarım saate kalkar, en son yine emzirerek bir on dk daha oyalıyorum ve kalkıyor..
Amin canım..

Canım sen ek gıdaya başladın mi ? Ben tadım yapıyordum süt istememeye başlayınca bıraktım adet oldum bu ay bizde de diş yok :) lolita555 lolita555 ne kadar ek gıda veriyorsun miktar olarak ?
:) yok kuzum sadece tattiryorum ama istiyo walla artik belli ediyo çok yoryo tostosum beni :D bi adet olsam rahatliycam walla ya

Kızlar günaydın.ilk regl oldum çok acelesi varmış gibi hiç beklemiyordum.iki gün önce çok hasta olmuştum mide bulantısı ishal karın ağrisi .bayılacak gibi oldum gözlerim karardı.sonra ter bastı.acile gittik serum taktılar .gündüz dahiliye gidin degerlerinize baktirin madem ki emziriyorsunuz şimdi gece beklemeyin dediler.acaba bu ilk regl ile alakalı miydi diyorum bende.siz ilk reglinizde böyle bir sıkıntı yaşadiniz mi
Pekte acelesi yokmuş canım ya, ben ilk reglimi 40'ım çıkar çıkmaz oldum :/ Ama bahsettiğin gibi bir rahatsızlık yaşamadım ben. Yalnız 2.reglim çooookkk yoğun oldu 10 gün sürdü o zaman biraz halsizlik olmuştu.

Karnının sol tarafında bir noktaya hafif bastırarak gazını çıkarabiliyorum ben ama hiçbir zaman yeterli olmuyor. O lanet gaz bitmiyor.
Bizim de sol kürek kemiği yanından çıkartıyor bu hafta atak haftası sanırım gece sık uyanıyor memeye düşkünleşti bakalım Allah yardımcımız olsun

Ben kilo alımı az olduğu için mamaya başladım ama gündüz içiyor mama gece içmiyor, 3-4 defa uyanıyo 5-10 dk emip uyuyor ,5 aylık olduktan sonra biraz toparlamıştı uykuları ,ama mamamı etkiledi yoksa 5. Ay mı bilmiyorum kendime geldim benim için çok iyi dinç başlıyorum bildiğin güne
Kilo alımı iyi atak haftası sanırım ek gıdaya başlayacam ondan da korkuyorum bağırsaklar bir düzene girmedi zaten

6.ay tadım ayı miktar olarak ne kadar veriyorsun? Birde o gün verdiğin meyveyi daha önce vermismiydin? Eğer vermediysen meyve alerjiye yol açmış olabilir aklında olsun bu ihtimalde

Canim 1fincan kadar dedi doktorumuz sebze corbasi.birde meyve puresi ayni miktarda.cokmu geldi acaba?sabahlarida yunurta vermeye baslamistim yenice.vermistim cnm ayni meyveyi sorun olmamisti.

Kizlar herkese iyi geceler hayirli cumalar..
Biz oglusumla hasta olduk;(
zaten az oksurugu wardi sanirim birazda balgamli.eveli gun kucagimda oksurmeye basladi meyve puresi vermistim oksurugu yenemedi bir kustu ama aman Allahim soka girdim bole bisey yok:KK43:sanki kalin bi hortumdan gelir gbi.ust bas koltuk hali ne varsa yani.dar aldim kucama bas asa tuttuk.sora nyse gece uyuttum.tabi ben uyurmuyum artik;( bir baktim bi ses gelio yanibasimdan baktim bukez yattigi yerde kusuyor elim ayam buz kesti nasil aldim kucagima blmiyorum.varmi bunu yasayan ya???diste gelmio daha acaba ek gida olayini abarttimmi ben ya;(((uzerine bende hasta oldummu elim ayagim tutmadi uykusuzlul stres gece nasil yattigimi blmiom tabi acikmi yattim sacikmi bilen yok.acile goturduk ogluma fitil koydular bende igne yaptirdim ayakta duramicam yoksa:KK43:6 ay asimizda ertelendi boylelikle:KK43:sunet nasil olcak bilmem:KK43:((
Geçmiş olsun canım çok fazla yedirmemişsindir ama yediği yiyecekte olabilir bu durumda sünnet yaptırma bence bi kendine gelsin

Canım sen ek gıdaya başladın mi ? Ben tadım yapıyordum süt istememeye başlayınca bıraktım adet oldum bu ay bizde de diş yok :) lolita555 lolita555 ne kadar ek gıda veriyorsun miktar olarak ?

Cnm benim oglum 18 mayis dogumlu ya basladik biz.mayis annelerine danistim ama kmse yorum yapmadi.doktoru 1 fincan kadar demisti bize.neden sutu istememeye bsladi ki ???

B
Ben dün oldum sıkıntı olmadı canım bende

Iyi akşamlar kızlar, bugün kontrol ve aşı var di iyi geçti, pek ağlamadı kızım. 4 gün sonra tam 5 aylık olacak kilosu 7550 cıktı gayet iyi dedi doktorumuz. Gece sık uyanmasindan bahsettim, sütümün de azaldığını hissettiğimden bahsettim o da akşam yatmadan yulaf bazlı kasık mamasına başla bakalım dedi. Onun harici çay kaşığı ucu ile tattirmalara devam et 6. Aya kadar dedi. Bizden böyle. Bu akşam deneyeceğim kaşık mamasını bakalım ne olacak.

Cnm benim oglum 18 mayis dogumlu ya basladik biz.mayis annelerine danistim ama kmse yorum yapmadi.doktoru 1 fincan kadar demisti bize.neden sutu istememeye bsladi ki ???
Canım araştırdığım kadarıyla önce üç gün aynı gıdayı vereceksin alerjisi var mi öğrenmek için ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı daha sonra başka bi gıdaya başlayacaksın ilk iki hafta çok az veriyorsun alıştırmak için sonra karistirabilirsin gıdaları bu arada kaç öğün veriyorsun ? Ek gıda ve anne sütü toplam? Yumurtanın sarısının çeyreği veriliyor 6 . Ayda. Benim kızım farklı tatları alınca sütü pek istemez oldu bende tadım yapmayı bıraktım

Back