- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #44.761
Ben salonda yatıyorum koltukta seve seve gidiyor o yüzden yatakta yatmaya, zaten nefes alışı horultusu beni sınır ediyor. İstediği yerde yatabilir o yüzdenValla keşke benim kocam da başka yerde yatsa.. Bizimki yatak rahat diye gitmiyor zaten çocuğu duyup rahatsız olduğu da yok..
Sütsüz tarhana olayını bende araştıracaktım iyi oldu bunu söylemen:)
Biberona pekmez falan surmustum ama kabul etmedi. Bugün doktor kulak burun bogaz doktoru bakıyordu ankarada fizik tedavi veriyordu diyor duydunuz mu hiçParmak ucuna onun seveceği Bisey sürsem pekmez gibi belki tadına bakıp emmeye başlayabilir
Ilk bebeginizmi malesef bu surecler hep az çok yasaniyor. Annelerimiz bosuna demiyor Anne olunca anlar sin diye. Gercekten Anne olmak hakkiyla yapmaya calismak.,omuzlara alinan sorumluluk hiç kolay degil.sizi çok iyi anliyorum ama hepsi gececek dua edelim ki yavrularimiz saglikli. Benim 5 yasinda yegenim var çok badireler atlatti olmadik hastaligi yok mucize olarak Rabbim yasatti tedavi goruyor surekli. Mesela ben ablama kizim gece uyumadi diyemiyorum cunku benim ablam Hergece uykusuz. Yegenim uyumuyor ilaclari çok agir. Benim oglum ateslenir ben ablama diyemem hasta diye. Onunkinin yaninda bizimkisi hastalik degil cunku. O yuzden diyorum sabredin bu günler bizim için gecici bu duuumlari ömür boyu yasayacak anneler var onlari dusunup sükür edelimBebek bakmanın bu derece zor olduğunu bilsem ve eşimin bu derece umursamaz olacağını bilsem daha da ertelerdim. Evet yoğun çalışıyor evet işi stresli ama ben fe çok yorgunum çok yalnızım. Isten gelsin diye dört gözle bekliyorum ama hiç faydası yok bi banyo yapayım derim hadi diye kapıya dikilir. Ev işi filan hak getire bulasiklarini bırakır çamaşırlarını atar gider. Kızım gece uyumuyo çığlık çığlığa ağlıyo kendi 2 ye 3 e kadar oyun oynar neden ağlıyo deyip bakmaz. Bahane hazır emzirsem ben de oyalarım. Şefkatle sarılıp iki güzel söz duymayali çok oldu. Çok soğudum eskisi gibi değiliz farkındayım benden hala eşlik vazifemi yapmami bekliyo yapamıyorum napayım çok mutsuz ve uykusuzum bide onunla uğraşamayacağım. Birde bugün beni teselli ediyo şimdi sadece uykusuzluk çekiyorsun şükret büyüyünce daha farkli dertler olacak diye. Ayy çok uzun olmuş kusura bakmayın gerçekten çok doluyum
Ben de bunu düşündüm hatta doktora danışayım dedim ama doktor beni ysdırgar diye vazgeçtim :)kiz cocuk anneleri bebislerinizin kulagni deldirmeyi dusunuyormusunuz yada deldiren varmi... benim kizim 5 ayini doldurdu her goren erkek saniyor uyuz oluyorum kupeleri var ama nezman deldirsem diye dusunuyorum acaba erkenmi cani acirmi nezman deldirsem daha iy olur..
bazilari kucuklen deldirmek daha iy diyolar buyudukce daha cok acir ozaman kendini bilecek ya ama bnde bilemedim.. keske sorsaymissn cnm gerci bende olsam cekinebilirdim sormayaBen de bunu düşündüm hatta doktora danışayım dedim ama doktor beni ysdırgar diye vazgeçtim :)
Deldirmeyi dusunmuyorum.kendi aklı başına geldiğinde deldirsin.yegeniminde deldirmemistik 13yasinda hiç deldiresi yok eksikliğini hissetmiyor.herhalde üniversiteside falan deldirirkiz cocuk anneleri bebislerinizin kulagni deldirmeyi dusunuyormusunuz yada deldiren varmi... benim kizim 5 ayini doldurdu her goren erkek saniyor uyuz oluyorum kupeleri var ama nezman deldirsem diye dusunuyorum acaba erkenmi cani acirmi nezman deldirsem daha iy olur..
SelamAa selam canim naber
Küpe gereksiz bence, ben hiç takmadım deldirmeyi düşünmüyorum o yüzdenbazilari kucuklen deldirmek daha iy diyolar buyudukce daha cok acir ozaman kendini bilecek ya ama bnde bilemedim.. keske sorsaymissn cnm gerci bende olsam cekinebilirdim sormaya
Ailem kulağımı beş yaşımdayken delirmiş hiç hatırlamıyorumbazilari kucuklen deldirmek daha iy diyolar buyudukce daha cok acir ozaman kendini bilecek ya ama bnde bilemedim.. keske sorsaymissn cnm gerci bende olsam cekinebilirdim sormaya
Ya inanır mısın hiç uyumadım yaa.. Artık dört buçukta kaldırdım kocamı.. Çocukla göz göze baktı, agucuk, gugucuk, oğlum kalktı oturdu.. Sinirle geri kalkıp aldım.. Çok kötüyüm yaaAa selam canim naber
Tüm yazdıklarına katılıyorum canım.. Bizim.3. Yılımız bitti, eşim ilk kez evde.. O da gelince hepten geldi.. İşi yok, oturuyor evde.. Hasret gideririz dedim ama işkenceye döndü.. Yardım eder diyordum daha beter ses yaptı, çocuğu kaldırıyor.. Eşim yokken annem vardı, emzirmek için alırdım oğlumu, birde annem ev temizleyip yemek yaparken.. Ama şuan hem tüm işler hem oğlum bende.. Çıldırma noktasındayım.. Allah sana sabır versin.. Birde kv ile aynı şehirde olsak kesin eşimden boşanırdım.. Ne zaman onları görsem eşimden soğuyorum.. Yaptıkları aklımdan hiç çıkmıyorBütün engineerların kaderi evde oturan koca mı acabaa??? Benim eşim de geçen aya kadar çalışmıyordu. Bana yüktü gerçekten. Evi toplayacam olmuyor yemek yapacam olmuyor. Çamaşırlarını yıkatmaz ütülerimi kendim yapacam der ama yapmaz. Haliyle ev darma duman. Saçma sapan bir haldeydik.
Kv faktorörü var bi de. Oğlu evde diye sabah gelir gider öğlen gelir gider. Akşam ay çöp atmaya çıkmıştım da bi geleyim dedimler... Ha şunu söyleyeyim yemek yapmayı beceremez eşim ama hadi kalk evi temizleyelim desem hemen kalkar. Ama 1 aydır çalışıyor. Hem de ne çalışma... sabah 7 akşam 9. Evde olmadığı için öyle mutluyum ki. Ev düzene girdi. Çocuk pek göremiyor da aman görmeyiversin.
Kvmi merak edecek olursanır o hala hergün geliyor. Ama günde 1 keze düştü
Ay canım yaa iyi ki varsın,Allah senden razı olsun cidden.. Dediğin gibi yine misafir geldiğinde kıyamıyorum Allah rızası için diyorum kalkıp yapıyorum, oğluma da tabi kıyamıyorum.. Babasına versem ağlasa hemen geri alıyorum.. Keşke eşlerimizde özverili olsalar.. Allah onların kalbine bizim ve çocuklarının sevgisini versin inşallah.. Bir yandan düşünüyorum eşlerimiz de bizle evlenene kadar analarına düşkün olmayan tipler.. Ne oluyorsa evlendikten sonra kıymet biliyorlar.. Sırf bu yüzden bile bize çok değer vermeleri lazım :)kiyamam ya...uzulme canim bizimkiler de seninkine yakin cogu insanin es kişisi boyle.benimki asslaa temizlik yapmaz hamileligimde de yalvarirdim nerdeyse yardim etmezdi.gece zaten uykusu bolunuyor diye yan odada misafir yatak odasi var cift kisilik yatak orda uyur.yemek fln hak getire.cocugu geldiginde bi alir kucagina sonra hemen yorulur sigara tuvalet gibi bahanelerle geri verir.arkadasin esi masaallah kadir kiymet bilen biriymis yapiyla da alakali kimisi uzaktan sever bebegini kimisi varini yogunu doker.biz ne yaparsak Allah rizasi icin yapalim evimize en azindan sevabi gozetelim.bebegimize bakmamiz bile dinen kadinin gorevi degil erkegin goreviymis hepsi Allah rizasi icin.gece bebegimiz icin her uyanis teheccud namazi sevabi imis o niyetle kalkalim.uzme kendini bu gunler de gececek.bu ara sana yazicaktim tarhanalar var sutsuz yumurtasiz satiliyor bahsettigim sitelerde alerjisi olanlar icin.kuskus var mesela sutsuz yumurtasizi yani bu tur urunlerin de sutsuz yumurtasiz olani satiliyor alip yiyebilirsin bebegine de bunlari yedirirsin.glutene alerjisi varsa glutensiz seyler var denersin canim Allah yardimcin olsun
Tüm yazdıklarına katılıyorum canım.. Bizim.3. Yılımız bitti, eşim ilk kez evde.. O da gelince hepten geldi.. İşi yok, oturuyor evde.. Hasret gideririz dedim ama işkenceye döndü.. Yardım eder diyordum daha beter ses yaptı, çocuğu kaldırıyor.. Eşim yokken annem vardı, emzirmek için alırdım oğlumu, birde annem ev temizleyip yemek yaparken.. Ama şuan hem tüm işler hem oğlum bende.. Çıldırma noktasındayım.. Allah sana sabır versin.. Birde kv ile aynı şehirde olsak kesin eşimden boşanırdım.. Ne zaman onları görsem eşimden soğuyorum.. Yaptıkları aklımdan hiç çıkmıyor
Ay canım yaa iyi ki varsın,Allah senden razı olsun cidden.. Dediğin gibi yine misafir geldiğinde kıyamıyorum Allah rızası için diyorum kalkıp yapıyorum, oğluma da tabi kıyamıyorum.. Babasına versem ağlasa hemen geri alıyorum.. Keşke eşlerimizde özverili olsalar.. Allah onların kalbine bizim ve çocuklarının sevgisini versin inşallah.. Bir yandan düşünüyorum eşlerimiz de bizle evlenene kadar analarına düşkün olmayan tipler.. Ne oluyorsa evlendikten sonra kıymet biliyorlar.. Sırf bu yüzden bile bize çok değer vermeleri lazım :)
Senin dediğin siteyi incelemiştim.. Bebekler için sütsüz tarhana Vs yazdığında Allah Allah tarhana sütle mi yapılıyor demiştim.. Aynen kendime de oradan sipariş vereyim.. Benim kv getirmiş.. Yiyemem diyorum.. Bundan bişey olmaz ye diyor.. Çocukta alerji çıktı diyorum.. Hıı, iyi iyi geçer diyor.. Ne cahil insanlara denk geldim ya..
Bu arada ömrümüzün Teheccüdünü kılıyoruz o zamanAllahım kabul etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?