• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hasta olan anneler çok geçmiş olsun.
Kocalardan dert yananlar , sanirim bir kaç tane seçmece adam hariç geriye kalan bütün adamlar aynı. Odunlar. Benimki de ilkinde yardım ederdi ama şimdi pek oralı olmuyor. Tuvalete bile yanıma alıyorum yere halıya koyuyorum çocuğu:( adam da hep bi üf püf, homurdama. Ben de altta kalmıyorum bakacaksın diyorum eşek gibi , işte ne kadar paslarsam. Bugün kızı uyuttum biraktim oğlanı okuldan alayım diye, ben kapıdan çıktım 5 dk sonra arıyor kız uyandı diye yine homurdana homurdana, çok mu zor dedim geri pışpışlasan emziğini versen. Beni arıyor bide sanki çocuk bana zimmetli. Ben nasıl oyalamaya yöntem buluyorsam aynısını yap beni taklit et dedim en son . Ay bak gece gece dellendim.

Bebek bakmanın bu derece zor olduğunu bilsem ve eşimin bu derece umursamaz olacağını bilsem daha da ertelerdim. Evet yoğun çalışıyor evet işi stresli ama ben fe çok yorgunum çok yalnızım. Isten gelsin diye dört gözle bekliyorum ama hiç faydası yok bi banyo yapayım derim hadi diye kapıya dikilir. Ev işi filan hak getire bulasiklarini bırakır çamaşırlarını atar gider. Kızım gece uyumuyo çığlık çığlığa ağlıyo kendi 2 ye 3 e kadar oyun oynar neden ağlıyo deyip bakmaz. Bahane hazır emzirsem ben de oyalarım. Şefkatle sarılıp iki güzel söz duymayali çok oldu. Çok soğudum eskisi gibi değiliz farkındayım benden hala eşlik vazifemi yapmami bekliyo yapamıyorum napayım çok mutsuz ve uykusuzum bide onunla uğraşamayacağım. Birde bugün beni teselli ediyo şimdi sadece uykusuzluk çekiyorsun şükret büyüyünce daha farkli dertler olacak diye. Ayy çok uzun olmuş kusura bakmayın gerçekten çok doluyum

Bebek bakmanın bu derece zor olduğunu bilsem ve eşimin bu derece umursamaz olacağını bilsem daha da ertelerdim. Evet yoğun çalışıyor evet işi stresli ama ben fe çok yorgunum çok yalnızım. Isten gelsin diye dört gözle bekliyorum ama hiç faydası yok bi banyo yapayım derim hadi diye kapıya dikilir. Ev işi filan hak getire bulasiklarini bırakır çamaşırlarını atar gider. Kızım gece uyumuyo çığlık çığlığa ağlıyo kendi 2 ye 3 e kadar oyun oynar neden ağlıyo deyip bakmaz. Bahane hazır emzirsem ben de oyalarım. Şefkatle sarılıp iki güzel söz duymayali çok oldu. Çok soğudum eskisi gibi değiliz farkındayım benden hala eşlik vazifemi yapmami bekliyo yapamıyorum napayım çok mutsuz ve uykusuzum bide onunla uğraşamayacağım. Birde bugün beni teselli ediyo şimdi sadece uykusuzluk çekiyorsun şükret büyüyünce daha farkli dertler olacak diye. Ayy çok uzun olmuş kusura bakmayın gerçekten çok doluyum
Ilk bebeginizmi malesef bu surecler hep az çok yasaniyor. Annelerimiz bosuna demiyor Anne olunca anlar sin diye. Gercekten Anne olmak hakkiyla yapmaya calismak.,omuzlara alinan sorumluluk hiç kolay degil.sizi çok iyi anliyorum ama hepsi gececek dua edelim ki yavrularimiz saglikli. Benim 5 yasinda yegenim var çok badireler atlatti olmadik hastaligi yok mucize olarak Rabbim yasatti tedavi goruyor surekli. Mesela ben ablama kizim gece uyumadi diyemiyorum cunku benim ablam Hergece uykusuz. Yegenim uyumuyor ilaclari çok agir. Benim oglum ateslenir ben ablama diyemem hasta diye. Onunkinin yaninda bizimkisi hastalik degil cunku. O yuzden diyorum sabredin bu günler bizim için gecici bu duuumlari ömür boyu yasayacak anneler var onlari dusunup sükür edelim

kiz cocuk anneleri bebislerinizin kulagni deldirmeyi dusunuyormusunuz yada deldiren varmi... benim kizim 5 ayini doldurdu her goren erkek saniyor uyuz oluyorum kupeleri var ama nezman deldirsem diye dusunuyorum acaba erkenmi cani acirmi nezman deldirsem daha iy olur..

kiz cocuk anneleri bebislerinizin kulagni deldirmeyi dusunuyormusunuz yada deldiren varmi... benim kizim 5 ayini doldurdu her goren erkek saniyor uyuz oluyorum kupeleri var ama nezman deldirsem diye dusunuyorum acaba erkenmi cani acirmi nezman deldirsem daha iy olur..
Ben de bunu düşündüm hatta doktora danışayım dedim ama doktor beni ysdırgar diye vazgeçtim :)

Benim kizimi da hep oglana benzetiyorlar ama ben de benzetiyorum.nasi kiza benzeyebilirki sac uzasa benzeyecek suan butun bebekler ayni oglan simasi yok ama sac kisa olunca beyin otomatik erkege benzetiyor.
Bizim kiz su saate kadar yedi kez uyandi.arada iki saat molasi var.smdi de bi saattr uyanik yani uc saatini uyumadi sanki hic uyumayacak gibi de dinc.ama arkadasin dedigi gibi cok sukur saglikli bebeklerimiz ve bu surec gecici insaallah...ne zaman duzelir bilmiyoruz ama anne olmak kolay degil.zaten hastaliktan zor bela uyuyorum dinlenmeye ihtiyacım var ama musade edecek goz yok kizimda cani sag olsun...

Ya bu cocuk uyku arkadasi diye belirledigim tavsanindan nefret ediyor onu gordu mu daha cok aglamaya basliyor ya da sinirlenip firlatiyor uyutulmaya calisildigini anlamasindan baska ise yaramadi.bi bakiyorum benim kucagimda tavsan.kulaklari benim agzimda nasi is kizimla birlikte yatiyoruz yanimda reflu yataginda yatiyor.saatlerdir emiyor oyle uyumuyor bari birakayim yatagina dedim ama yok aldim yine emziriyorum

Ben de bunu düşündüm hatta doktora danışayım dedim ama doktor beni ysdırgar diye vazgeçtim :)
bazilari kucuklen deldirmek daha iy diyolar buyudukce daha cok acir ozaman kendini bilecek ya ama bnde bilemedim.. keske sorsaymissn cnm gerci bende olsam cekinebilirdim sormayao_O

Deldirmeyi dusunmuyorum.kendi aklı başına geldiğinde deldirsin.yegeniminde deldirmemistik 13yasinda hiç deldiresi yok eksikliğini hissetmiyor.herhalde üniversiteside falan deldirir

Bütün engineerların kaderi evde oturan koca mı acabaa??? Benim eşim de geçen aya kadar çalışmıyordu. Bana yüktü gerçekten. Evi toplayacam olmuyor yemek yapacam olmuyor. Çamaşırlarını yıkatmaz ütülerimi kendim yapacam der ama yapmaz. Haliyle ev darma duman. Saçma sapan bir haldeydik.
Kv faktorörü var bi de. Oğlu evde diye sabah gelir gider öğlen gelir gider. Akşam ay çöp atmaya çıkmıştım da bi geleyim dedimler... Ha şunu söyleyeyim yemek yapmayı beceremez eşim ama hadi kalk evi temizleyelim desem hemen kalkar. Ama 1 aydır çalışıyor. Hem de ne çalışma... sabah 7 akşam 9. Evde olmadığı için öyle mutluyum ki. Ev düzene girdi. Çocuk pek göremiyor da aman görmeyiversin.
Kvmi merak edecek olursanır o hala hergün geliyor. Ama günde 1 keze düştü
Tüm yazdıklarına katılıyorum canım.. Bizim.3. Yılımız bitti, eşim ilk kez evde.. O da gelince hepten geldi.. İşi yok, oturuyor evde.. Hasret gideririz dedim ama işkenceye döndü.. Yardım eder diyordum daha beter ses yaptı, çocuğu kaldırıyor.. Eşim yokken annem vardı, emzirmek için alırdım oğlumu, birde annem ev temizleyip yemek yaparken.. Ama şuan hem tüm işler hem oğlum bende.. Çıldırma noktasındayım.. Allah sana sabır versin.. Birde kv ile aynı şehirde olsak kesin eşimden boşanırdım.. Ne zaman onları görsem eşimden soğuyorum.. Yaptıkları aklımdan hiç çıkmıyor

:cry:kiyamam ya...uzulme canim bizimkiler de seninkine yakin cogu insanin es kişisi boyle.benimki asslaa temizlik yapmaz hamileligimde de yalvarirdim nerdeyse yardim etmezdi.gece zaten uykusu bolunuyor diye yan odada misafir yatak odasi var cift kisilik yatak orda uyur.yemek fln hak getire.cocugu geldiginde bi alir kucagina sonra hemen yorulur sigara tuvalet gibi bahanelerle geri verir.arkadasin esi masaallah kadir kiymet bilen biriymis yapiyla da alakali kimisi uzaktan sever bebegini kimisi varini yogunu doker.biz ne yaparsak Allah rizasi icin yapalim evimize en azindan sevabi gozetelim.bebegimize bakmamiz bile dinen kadinin gorevi degil erkegin goreviymis hepsi Allah rizasi icin.gece bebegimiz icin her uyanis teheccud namazi sevabi imis o niyetle kalkalim.uzme kendini bu gunler de gececek.bu ara sana yazicaktim tarhanalar var sutsuz yumurtasiz satiliyor bahsettigim sitelerde alerjisi olanlar icin.kuskus var mesela sutsuz yumurtasizi yani bu tur urunlerin de sutsuz yumurtasiz olani satiliyor alip yiyebilirsin bebegine de bunlari yedirirsin.glutene alerjisi varsa glutensiz seyler var denersin canim Allah yardimcin olsun
Ay canım yaa iyi ki varsın,Allah senden razı olsun cidden.. Dediğin gibi yine misafir geldiğinde kıyamıyorum Allah rızası için diyorum kalkıp yapıyorum, oğluma da tabi kıyamıyorum.. Babasına versem ağlasa hemen geri alıyorum.. Keşke eşlerimizde özverili olsalar.. Allah onların kalbine bizim ve çocuklarının sevgisini versin inşallah.. Bir yandan düşünüyorum eşlerimiz de bizle evlenene kadar analarına düşkün olmayan tipler.. Ne oluyorsa evlendikten sonra kıymet biliyorlar.. Sırf bu yüzden bile bize çok değer vermeleri lazım :)
Senin dediğin siteyi incelemiştim.. Bebekler için sütsüz tarhana Vs yazdığında Allah Allah tarhana sütle mi yapılıyor demiştim.. Aynen kendime de oradan sipariş vereyim.. Benim kv getirmiş.. Yiyemem diyorum.. Bundan bişey olmaz ye diyor.. Çocukta alerji çıktı diyorum.. Hıı, iyi iyi geçer diyor.. Ne cahil insanlara denk geldim ya..
Bu arada ömrümüzün Teheccüdünü kılıyoruz o zaman :KK70: Allahım kabul etsin..

Tüm yazdıklarına katılıyorum canım.. Bizim.3. Yılımız bitti, eşim ilk kez evde.. O da gelince hepten geldi.. İşi yok, oturuyor evde.. Hasret gideririz dedim ama işkenceye döndü.. Yardım eder diyordum daha beter ses yaptı, çocuğu kaldırıyor.. Eşim yokken annem vardı, emzirmek için alırdım oğlumu, birde annem ev temizleyip yemek yaparken.. Ama şuan hem tüm işler hem oğlum bende.. Çıldırma noktasındayım.. Allah sana sabır versin.. Birde kv ile aynı şehirde olsak kesin eşimden boşanırdım.. Ne zaman onları görsem eşimden soğuyorum.. Yaptıkları aklımdan hiç çıkmıyor

Ay canım yaa iyi ki varsın,Allah senden razı olsun cidden.. Dediğin gibi yine misafir geldiğinde kıyamıyorum Allah rızası için diyorum kalkıp yapıyorum, oğluma da tabi kıyamıyorum.. Babasına versem ağlasa hemen geri alıyorum.. Keşke eşlerimizde özverili olsalar.. Allah onların kalbine bizim ve çocuklarının sevgisini versin inşallah.. Bir yandan düşünüyorum eşlerimiz de bizle evlenene kadar analarına düşkün olmayan tipler.. Ne oluyorsa evlendikten sonra kıymet biliyorlar.. Sırf bu yüzden bile bize çok değer vermeleri lazım :)
Senin dediğin siteyi incelemiştim.. Bebekler için sütsüz tarhana Vs yazdığında Allah Allah tarhana sütle mi yapılıyor demiştim.. Aynen kendime de oradan sipariş vereyim.. Benim kv getirmiş.. Yiyemem diyorum.. Bundan bişey olmaz ye diyor.. Çocukta alerji çıktı diyorum.. Hıı, iyi iyi geçer diyor.. Ne cahil insanlara denk geldim ya..
Bu arada ömrümüzün Teheccüdünü kılıyoruz o zaman :KK70: Allahım kabul etsin..

Allah senden de razi olsun canim.aynen annesine duskun olmayan kimi tanidiysam su hayatta evlendikten sonra kiymeye bindi anneleri.cahil insana laf anlatmak cok zor hic cabalama canim cok istiyosa kendine yapsin yesin sen yemezsin.insaallah Rabbim hepimizim yuvasina huzur versin bizlere duskun ve yardimci olsun eslerimiz.kadinin ustune yapismis iste her sey.ben esime diyorum kadin kesinlikle erkekten daha guclu kendi vucudunun yapabileceginden kat kat daha fazlasini yapiyor.o da kabul ediyor psikolojik olarak zayifsiniz ama diyor:) bu arada aminn yillarin teheccudu garanti cepte:D

Back
X