• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Gece 12.30 ta uyudu 1 de çığlık atıp ağlayarak uyandı. Normaldede sürekli mızıldanır ama hiç bu kadar coşmazdı. Sakinlestirene kadar perişan olduk. Diş yüzünden galiba elleri hep kulağında

Merhaba özel sektör sabah 7 akşam 7 çalışıyorum demişsin dikkatimi çekti yasal hakların var zaten haftada 45 saat çalışma ve artı sen süt izni kullanıp daha erken çıkabilirsin ve devamlı 12 saat çalışma yasal olmadığı gibi emziren birisi için hiç değil tam sektörünü bilemiyorum ama işverenler her yasaya uymasada bu tarz özel durumlarda anlayış göstermek zorundalar. Bende işe dönmek zorundayım özel sektöerde çok izin yapamazsın tam saatlere uyamazaın ama seninki biraz fazla gaddar geldi bana bence haklarınla ilgili tekrar görüş 12 saat uzak kalmak sanada bebeğinede çok zor olmalı

Ben aslında günde 10 saat çalışıyorum 2 saatim yolda geçiyor malesef :( Süt iznimi de haftada bir gün izin olarak kullanıyorum. Yasalara çok dikkat eden uyan bir şirkette çalışıyorum heralde yemiyorlardır hakkımı bilemiyorum ki..
Tabii zor oluyor ama alıştık artık ne yapalım.

Sabah 7.15 benim servisim bi türlü aklima oturmuyor. Aralık ayında işe döneceğim o soğukta çocuğu nasıl götüreceğim kafamda oturtamıyorum

Arabanız varmı yürüyerek mi götüreceksin. İnan şirkette 4 yeni bebekli bayanız herkes bir şekilde evden çıakrıp götürüyor. Hiç öyle düşünüp kendini üzme yani, bebekte sen de alışıyorsun. Biz artık bu saatten sonra ona daha iyi bir gelecek kurmak için çalışıyoruz sonuçta ben öyle düşününce vicdanım daha rahat oluyor işe gelirken.

Ben aslında günde 10 saat çalışıyorum 2 saatim yolda geçiyor malesef :KK43: Süt iznimi de haftada bir gün izin olarak kullanıyorum. Yasalara çok dikkat eden uyan bir şirkette çalışıyorum heralde yemiyorlardır hakkımı bilemiyorum ki..
Tabii zor oluyor ama alıştık artık ne yapalım.
Haftalık çalışma süreniz 45 saattir fazlası mesaidir. Süt iznimizde bildiğim 1,5 saat günlük burdan hesaplayabilirsiniz. Yani sizin 10 saatten zaten normalde bile yani süt izinsiz 5 gün işe gidiyor olmanız lazım şuan 4 gün mü gidiyorsunuz

Haftalık çalışma süreniz 45 saattir fazlası mesaidir. Süt iznimizde bildiğim 1,5 saat günlük burdan hesaplayabilirsiniz. Yani sizin 10 saatten zaten normalde bile yani süt izinsiz 5 gün işe gidiyor olmanız lazım şuan 4 gün mü gidiyorsunuz

evet şuanda 4 gün gidiyorum işe. cumartesi pazar zaten tatil 1 gün de süt izni sayılıyor. sabah 8:15 giriş 6 çıkış olarak çalışıyorum ben.

Arabanız varmı yürüyerek mi götüreceksin. İnan şirkette 4 yeni bebekli bayanız herkes bir şekilde evden çıakrıp götürüyor. Hiç öyle düşünüp kendini üzme yani, bebekte sen de alışıyorsun. Biz artık bu saatten sonra ona daha iyi bir gelecek kurmak için çalışıyoruz sonuçta ben öyle düşününce vicdanım daha rahat oluyor işe gelirken.
Araba yok canım bebek arabasıyla götürmem gerekecek

Kendimi cok suclu hissediyorum:KK43:
Ayni zamanda yorgun ve uykusuz
Uyku egitimini uygulayan varsa nolur bana yazsin:KK43:((
benim bildigim bebek ginduz iki satte bir uyur bizim oglan uyucam diye korkuyor:KK43:
Uzuluyorum cook.ornek vereyim size bugun aksam saat 6 7 gibi uyandi ve yarim saat once uyuttum suan ayagimda hala salliyorum.ve birazdan uyanicak hissi surekli beynimde.cnku yatinca direk uykuya gecemiyor devamli uyaniyor.napicam sasirdim :KK43:(((suan uyuyor ya mesela gece saat basini goruyorum resmen.bendemi yanlis anlamadim:KK43: uzuluyorum suclu hissediyorum :KK43:
Canım tam uyku eğitimi vermiş sayılmam ama ben kızımı biraz izlediğimde daha önceleri uykusu geldiğinde anlamadığımı fark ettim. Mesela kızım uykusu geldiğinde elini ağzına götürüyor gözlerini ovuşturuyor ve mırıl mırıl söyleniyor. Böyle olduğunda 5 dk içinde uyutuyorum. Eğer o zaman uyutmaz da kaçırırsam uyuyamıyor ortalığı yıkıyor. Gaz sancısı olduğunda ağladığı gibi ağlıyor. Hatta acaba bu kızın hiç gaz sancısı olmadı mı acaba düşünüyorum. Sen de çocuğunu iyi gözlemle derim

benim bildigim bebek ginduz iki satte bir uyur bizim oglan uyucam diye korkuyor:KK43:
Uzuluyorum cook.ornek vereyim size bugun aksam saat 6 7 gibi uyandi ve yarim saat once uyuttum suan ayagimda hala salliyorum.ve birazdan uyanicak hissi surekli beynimde.cnku yatinca direk uykuya gecemiyor devamli uyaniyor.napicam sasirdim :KK43:(((suan uyuyor ya mesela gece saat basini goruyorum resmen.bendemi yanlis anlamadim:KK43: uzuluyorum suclu hissediyorum :KK43:
Kızlar alıntı yaptım ama hepinize diyorum
Benim kizim ishal olmuş karın ağrısı olduğu için gürül gürül Muş karın sesleri doktor dinledi Allah razı olsun ilaçları iki gündür kullanıyoruz dün gece çok güzel uyudu doğduğundan beri ilk kez dün vücudum dinlendi:nazar::dua:sizlerde takip Edip yavrularını gaita testi yaptırın aman diyin karnı ağrısını için çocuk meğer kıvranıyor Muş şimdi rahatladım saat başı uyanıyorum ve gündü hiç uyumuyordu hiccccccc ağlama huzursuzluk aman sizlerde dikkat edin

Kızlar alıntı yaptım ama hepinize diyorum
Benim kizim ishal olmuş karın ağrısı olduğu için gürül gürül Muş karın sesleri doktor dinledi Allah razı olsun ilaçları iki gündür kullanıyoruz dün gece çok güzel uyudu doğduğundan beri ilk kez dün vücudum dinlendi:nazar::dua:sizlerde takip Edip yavrularını gaita testi yaptırın aman diyin karnı ağrısını için çocuk meğer kıvranıyor Muş şimdi rahatladım saat başı uyanıyorum ve gündü hiç uyumuyordu hiccccccc ağlama huzursuzluk aman sizlerde dikkat edin
Ne ilacı kullanıyorsun canım

Canım üzülme zamanla düzelir ben hiç sallamadım ama ilk aylar hiç uyumuyordu gündüz yine de sallamadım doktor her çocuk aynı değil dedi şimdide 2 yada 3 kez uyuyor 30 ya da 45 dakika yapacak birsey yok az da uyuyabilir . ben çok video izledim kitap okudum bence sen de oku sallayarak uyutmak nasıl bırakılır diye araştır.ya tracy hogg kitabı beni çok rahatlattı aslında bir okusan senden daha zor durumda olanlar var örneklerle anlatıyor yöntemleri sabır gerekli olumlu düşün

Kızlar oğlum grip oldu burnu akıyor öksürük nefes alırken zorlanıyor dikkat edin çok kalın giydirmek de iyi olmuyor burun damlası kullan dedi inş çok kötü olmaz gece nefes alamadığı için uyandı durdu çık zor dikkat edin

Kızlar okuyamadım yazdıklarınızı ama oğlum kanlı kaka yaptı hafif mukus var ilk defa geliyor başıma ,bi de rota virüsü aşısını yaptırdığımız çok az olmuştu ilk gün geçmişi yan etkisinde olabilir yazıyodu telaş yapmadım sebebi ne olabilir lütfen yardım edin çok kötüyüm
Dr una sor tabi ama yine de aşıdan olabilir diye düşündüm ben de.sonuçta rota virüsü bağırsakları tutar , aşı da zayıflatılmış virüs değil mi?vücudun tepkisidir kısa sürer atlatır diye düşünüyorum yalnız çok sıvı kaybetmesine izin verme .su ver, bol bol emzir devam ederse de dr a götürmeyi ihmal etme canım.geçmiş olsun

kronik_unutkan kronik_unutkan canım bizden de gaita testi istediler.. Kabı verdiler direk.. Bir haftaya kadar getirin dediler.. Çok ilginç.. Sen 40 dk filan demiştin.. Üst üste sordum artık siz aynı gün getirin dediler :) birde kakası çok cıvık kaba nasıl alacağız ?

Belirtilerin nerdeyse hepsi bizde de var ah şu gaz yok mu Allahım nolur bitsin artık öyle gürültülü yapıyo ki kakasını canım benim çok üzülüyorum, bakalım yarın tekrarlarsa öğleden sonra doktora götürürüm inşallah kötü bişi çıkmaz teşekkür ederim cevap verdiğin için
Amin canım.. Bizde 2. Aydan sonra olduğu için ben rotaya filan bağlamıyorum nedeni.. Gittik doktora, 3 tüp kan aldılar.. Belirtiler önemli imiş.. Gaita da istediler.. Çok yoğunlar, iki hafta sonra hem sonuç göstereceğim hem de deri testi uygulanacak.. İnşallah birşey çıkmaz..

Keske paylassan cnm foto.yok basta bi alim dedim reflu yatagi abimin oglu surekli asagiya kayiyodu uykusinda bnde almadim ondan.alsam olurdu aslinda.ama simdi buyudu sigmaz alsam bile
Normal yatak, reflü yatağı şeklini aşıyor canım.. Kimi yeri az kaldırıyorsun kimi yeri fazla..

Aynı bendeki psikoloji.. Üstelik birde hâlâ gaz sancısı, kakası derken kendimi yetersiz hissediyorum.. Gündüzleri de ayakta sallayarak 30-40 dk üç kez uyutuyorum.. Nasıl olacak bilemiyorum.. Uyku eğitimi de tavsiye etmeyen uzmanlar var güven duygusunu zedelediği için.. Mesela yanına panda koyuyorsunuz ama o çocuk onun oyuncak olduğunu bilmiyor, perdenin perde, yastığın yastık olduğunu Vs bilemezler diyorlar.. Haklılar.. Ama işte bu türlü de kalitesiz uyku oluyor.. Uyku danışmanları da uyku ile bir nesneyi bağdaştırsın mantığındalar.. Arada kaldık iyice.

Gece 12.30 ta uyudu 1 de çığlık atıp ağlayarak uyandı. Normaldede sürekli mızıldanır ama hiç bu kadar coşmazdı. Sakinlestirene kadar perişan olduk. Diş yüzünden galiba elleri hep kulağında
Ayy Allahım kolaylıkla atlattırsın canım..

kronik_unutkan kronik_unutkan canım bizden de gaita testi istediler.. Kabı verdiler direk.. Bir haftaya kadar getirin dediler.. Çok ilginç.. Sen 40 dk filan demiştin.. Üst üste sordum artık siz aynı gün getirin dediler :) birde kakası çok cıvık kaba nasıl alacağız ?
Bizimki cıvık yapmıyordu bi ters bir düz bez bağlayabilirsin. Az çok yaptığı saati biliyordum ben o yüzden tetikteydim. Birde eczanelerde bebek için numune poşeti satılıyor yapışkanlı onuda kullanabilirsin hemşire bi arkadaşım öyle yapmıştı. Birde 2 ayrı hastane 40 dk dedi bana o işte bişey var :)

Bizimki cıvık yapmıyordu bi ters bir düz bez bağlayabilirsin. Az çok yaptığı saati biliyordum ben o yüzden tetikteydim. Birde eczanelerde bebek için numune poşeti satılıyor yapışkanlı onuda kullanabilirsin hemşire bi arkadaşım öyle yapmıştı. Birde 2 ayrı hastane 40 dk dedi bana o işte bişey var :)
Israrlı sorduğum için mal muamelesi yaptılar yaa.. Bir haftaya kadar getirebilirsin, çok az getireceksin zaten dediler :) ilginç valla.. Evimden araba ile 50 dk sürer trafik olmasa zaten.. Neyse temiz çıksın da sonuçlar . Sizin üç gün oldu mu?

Israrlı sorduğum için mal muamelesi yaptılar yaa.. Bir haftaya kadar getirebilirsin, çok az getireceksin zaten dediler :) ilginç valla.. Evimden araba ile 50 dk sürer trafik olmasa zaten.. Neyse temiz çıksın da sonuçlar . Sizin üç gün oldu mu?
Evet 57 çıktı sonucu doktor izindeymis haftasonu gideceğiz. Birde bence deri testi yaptırma ya o iskence resmen

Hamak olmasa bende uyutamam, annemlerde aldı hamaktan su an annemlerdeyim 1.30 saattir uyuyor ama 25 dk da bir ağlayarak uyanıyor tekrar sallıyorum dalıyor. Ben ise baslayınca çok zorlanacağım iki ev arasında bölüneceğim. Birde daha kötü birşey varki evlilik denilen yapının bu kadar fedakarlığı haketmediğini düşünüyorum. Kendimden vere vere sabrımı tükettim galiba
Canım nasıl olacak bu böyle çok zor . Boluneceksin

Back
X