- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.651
- 448
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #10.841
Kendi isteğimle epidural sezeryan oldum. Ay çok rahattı:) 2. Gün yolculuk yaptım. 5. Gün avm’de kahve içiyordum. Hayırlısı nasılsa öyle olsun ama sezeryan süper bişey bana göre :))Evet yani bazen birşeyler planlandığı gibi de gitmiyor benim teyzemin 2 gelini de normal istedi öyle gittiler hastaneye birinde kalp atışları yavaşladı açılmadı olmadı mecbur oldu birinde de sancı vardı çok sancı çekti ama hiç açılma olmadı yine kısmet olmadı yani olmayınca olmuyor. Benim teyzemin gelinleri de çok rahattı sadece epiduralde dolayı bir süre beli ağrıdı
Canım 15.haftaya yaklaştım dediğin gibi pıt pıt attı 6-7 kere falan heyecanlandım birdenCanım ilk gebelikte bu haftalarda hissetmen imkansız gibi. Bebeği ilk hissettiğinde anlayacaksın bu hissettiklerinin o olmadığını. Birinin işaret parmağıyla omzuna tık tık vurduğunu düşün ilk hissetmen öyle minik pıt pıt olacak.
Top gibi olan yer bebiş. Bebeğini hissetmen için erken ama o da olabilir neden olmasın. Olsa bile şimdi düzenli hareketlerı olmaz korkma. Yanı bıgun hıssedersın ıkı gun hissetmezsın gıbı. Kv dediği şey çok komikmiş ama. Kordon dolanması gibi şeylerden korkmamışlar mı hiç?Tecrübeli anneler size bir sorum var. Sabah elimi gobegime götürdüm göbeğimin 3-4 cm yanında böyle damar atar gibi oldu ama birden gitti sonra aynı tarafın biraz ilerisi top gibi oldu acaba ben bebeğimi mi hissediyorum bilemiyorumacil cevap istiyorum çok merak ettimmmmmm
Ya bı de bu doğum meselesini ben KV ile konuştum bebek ters olursa sezaryen yapıyorlar dedim bizde eğer bebek ters duruyorsa ayaklarimizdan tutup aşağı doğru sallıyorlardi bebek dönüyordu dedi eşimin anneannesi ebelik yapıyormuş köyde KV anlattı çok şaşırdım
Canım bebek orda değil daha aşağıda gaz oolBilir o eline gelen top gibi şey.Tecrübeli anneler size bir sorum var. Sabah elimi gobegime götürdüm göbeğimin 3-4 cm yanında böyle damar atar gibi oldu ama birden gitti sonra aynı tarafın biraz ilerisi top gibi oldu acaba ben bebeğimi mi hissediyorum bilemiyorumacil cevap istiyorum çok merak ettimmmmmm
Ya bı de bu doğum meselesini ben KV ile konuştum bebek ters olursa sezaryen yapıyorlar dedim bizde eğer bebek ters duruyorsa ayaklarimizdan tutup aşağı doğru sallıyorlardi bebek dönüyordu dedi eşimin anneannesi ebelik yapıyormuş köyde KV anlattı çok şaşırdım
Sezeryan doğum yapmış biri olarak hiiiç korkmayın diyorum. Hamileliğe dair korkmadığım tek şey doğum. Kötü olsaydı korkardım dimi ? Kuş gibiydim doğumdan sonra. Elbet hafif ağrılar oluyor ama ölümcül değil. Doğum sonrası bacaklarımı hissedince cafeye gidip sigara içmiş insanım ben öyle iyiydim düşün artık:)Burada bir çok sebepten dolayı sezeryan olmak zorunda olacak ve kendi isteğiyle sezeryan olacak anne adayları var. Bence travma demesek daha hoş olur sanki. Her doğum şeklinin kendine göre artı ve eksileri var bence. Ben 5 aşılama tedavisi gördüm. Pıhtılaşma sorunum var, kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bu durumda da normal doğum benim asla tercih etmeyeceğim bir durum. Herkesin hassas olduğu ve buluttan nem kaptığı bir süreçten geçiyoruz. Bence biraz daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
6-7 çok fazla gazdır o :) iki kere falan pıt pıt vuracak :) bak gerçeğini hissedeceksin 1-2 hafta sonra ozaman anlayacaksın aaa buymuş diyeceksin :)Canım 15.haftaya yaklaştım dediğin gibi pıt pıt attı 6-7 kere falan heyecanlandım birden
Haklısın az önce tepsiye dökülen susamları da yedikten sonra bir daha akşama kadar bişey yememe kararı aldım. Akşama da portakallı kereviz var ekmeksiz doyururum karnımıYeme öyle şeyler yeme :) bende 1 tepsi böreği yedim zamanında bak 23 kilo aldım diyorum beni örnek al :)
Şimdi dikkatliyim,sadece 1 kilocuk aldım :)
Valla korkmuyorlarmis demek ki baksana. Zaten çoğu kadın samanlıkta falan iş güç yaparken doğurup eve bebeği kucaklarinda çıkıp geliyorlarmiş kordonu bile kendileri kesiyorlarmışTop gibi olan yer bebiş. Bebeğini hissetmen için erken ama o da olabilir neden olmasın. Olsa bile şimdi düzenli hareketlerı olmaz korkma. Yanı bıgun hıssedersın ıkı gun hissetmezsın gıbı. Kv dediği şey çok komikmiş ama. Kordon dolanması gibi şeylerden korkmamışlar mı hiç?
Ayy dimi ne güzel histi o :) sırt üstü yattığımda kuzumla konuşurken hissetmiştim ilk saah sh. Bunda da sz kaldı. Adipse :)6-7 çok fazla gazdır o :) iki kere falan pıt pıt vuracak :) bak gerçeğini hissedeceksin 1-2 hafta sonra ozaman anlayacaksın aaa buymuş diyeceksin :)
Karnım tokken bende hep böyle diyorum. Akşam bidaha konuşalım bu konuyu :)Haklısın az önce tepsiye dökülen susamları da yedikten sonra bir daha akşama kadar bişey yememe kararı aldım. Akşama da portakallı kereviz var ekmeksiz doyururum karnımı
Tık tık ben burdayım diyor dimi :) ben arabada yolculuk yaparken hissetmiştim ilk. Eşime dur dur dur deyip arabayı sağa çektirmiştim :)Ayy dimi ne güzel histi o :) sırt üstü yattığımda kuzumla konuşurken hissetmiştim ilk saah sh. Bunda da sz kaldı. Adipse :)
Ay gerçekten yaValla korkmuyorlarmis demek ki baksana. Zaten çoğu kadın samanlıkta falan iş güç yaparken doğurup eve bebeği kucaklarinda çıkıp geliyorlarmiş kordonu bile kendileri kesiyorlarmış
Yeaaaaa çok üzüldüm coookkkkkkk ben zayifim baya zayıflar daha erken hisseder diye okudum hani dedim belki günler geçmiyor gecmiyoooorrrr6-7 çok fazla gazdır o :) iki kere falan pıt pıt vuracak :) bak gerçeğini hissedeceksin 1-2 hafta sonra ozaman anlayacaksın aaa buymuş diyeceksin :)
Çok heyecanlandım bı an ama bennnCanım bebek orda değil daha aşağıda gaz oolBilir o eline gelen top gibi şey.
Bende zayıftım kız :) 34 beden hamile kaldım,sıfır yağlı göbek :) daha var 1-2 hafta,gazdır o :))Yeaaaaa çok üzüldüm coookkkkkkk ben zayifim baya zayıflar daha erken hisseder diye okudum hani dedim belki günler geçmiyor gecmiyoooorrrr
Yaa ölenler oluyordur tabi ama annelerden de ölen oluyordur illa ki kanama durumu falan var sonucta. Çok üzücü gerçektenAy gerçekten yakvalidem snlatıyor temiz bir jilet bulunduruyordum yanımda dıpum yaklaşınca diye. Çoğu çocuk soğan tarlasında doğuyormuş, soğan temizledikleri bıçakla kordon kesiyorlarmış çocukların da biri yaşıyorsa biri ölüyormuş ne acı
Cnm sadece sormak ıcın soruyorum sen nie agustos annelerınde deılsınÇok heyecanlandım bı an ama bennn
Çünkü benim geç döllenme oldu. Bu da her muayenede belli ediyor kendini. Tahmini doğum tarihi eylüle sarkıyor. 5 eylül hatta. Ama dediğin gibide olabilir bakalım burda tahmini doğum tarihi 1 eylül olan bile var belli olmaz herkes her zaman tam 40. Haftada doğurmuyor çoğumuz ağustosta doğum yapabilirizCnm sadece sormak ıcın soruyorum sen nie agustos annelerınde deılsıngec olur eylule sarkar falan diemi
Benım 41 haftada dogum yaptığımı dusununce tabıykı eylul annesı olman normal... yok bazen bakıyorum gruba 15 haftalık olanda var 10 haftalık olandaÇünkü benim geç döllenme oldu. Bu da her muayenede belli ediyor kendini. Tahmini doğum tarihi eylüle sarkıyor. 5 eylül hatta. Ama dediğin gibide olabilir bakalım burda tahmini doğum tarihi 1 eylül olan bile var belli olmaz herkes her zaman tam 40. Haftada doğurmuyor çoğumuz ağustosta doğum yapabilirizbı de ben eylül u çok seviyorum 2 gün için beni mı kovcan kız yoksa
Şanslı hatun seni:)Aa ilk defa duydum, tüp bebeğin döllenme dışında diğer gebeliklerden farkı yok diye biliyorum. Benim teyzem de ufacık tefecik bir kadın doğum masasında yatarken suyum gelmiş zannederken bebek gelmiş:) benim de boyum var ama zayıfım biliyorsun, gıkım çıkmadan 8 cm açıklığa geldim:) ay maşallah diyeyim kendime. Hiç öyle minyonluğa iriliğe bakmıyor bu işler. Hayırlısıyla o zamana gelelim de bir belki doktora bir gideceksin 5 cm açıklık vuhuuuu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?