• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Vallahı bu kadar borek sohbetıne tabıykı mutfagım koktugu ve kapısını acamadıgım ıcın gıremıyırım ve börek yapamıycam ama gıdıp du süper fresh lerden alıp fırına atıp sıcak sıcak yemek ıstıyırum kısmetse :kk77: mutfaga nasıl gırdıgımı merak edersenız lımon kabuğunu burnuma otutturup üstüne mandal takıyoruö:63: tabı o kokuyu engellıyor tıksıntıme care yok cogu zaman kor ebe gıbı gırıp alıp kacıyorum yada bı posta bog leyıp oyle tekrar gırıyorum:işsiz:
Ah canım Allah yardımcın olsun. Ama. Urnunu o halde hayal edince güldüm biraz :D

Benim de diş eti kanamalarım var. Hatta geçen gün otururken bi anda arkadaki bi dişim kırıldı minicik ama şok olduk eşimle. Doktora söyledim normalde decavit yeterli ama böyle sorun yaşayan anne adaylarına kalsiyum da veriyoruz dedi
Hıı.. peki canım o zaman sen kalsiyum mu kullanıyorsun? Yahu diş de çok önemli mevzu aksatmaya gelmez. İyisi mi dikkat etmek lazım.

Kızım sezeryandı benım normal dogum için baya cereme cektım ama olmayınca olmuyor hatta kısaca anlatayım 41 haftaya gelmıstık hala benım acılmam hıc yoktu bebk yukarda idi drum dedi bu gece yatıs yap fıtıl verelım sabaha sancı baslatır acılman olur falan fılan... neyse yattım gece fıtıl verıldı bana gelen bakıyo gıden bakıyo belkı o gece sabaha kadr 20 kere catı muanesı oldum neyse sabah kendı drum geldı bıde ben bakayım dedı sonra bız 10 ay daha beklesek sen normal dogum yapamazsın dedı bana okadra fıtıl yedım 1. Cm bıle acılmamıstım neyse genel anestezi sezeryan oldum... korkmayın kızlar ınan nasıpte ne varsa o oluyor okadar ıstedım olmayınca olmuyor :KK25:
Birebir benim dogum hikayem :) Benki 12. den 40'a kadar hergün yürüdüm doğum egzersizleri yaptım sonuc sezeryan. Doktorum da demişti olacak olsaydi zaten bu saate kadar gelirdi. Hayırlısı böyleymis demekki ama sezeryan da korkulacak kadar zor değilmiş ilk dogum yapacak arkadaslara duyrulur

kızlar gece lavaboya gittiğimde hafif kanlı akıntı geldi ama daha sonra bişey gelmedi

gece biraz da sancım vardı.sabaha kadar uyumadım. Canım bana dr bu haftalardaki acil durumlar hakkında bilgi verdi. En acil durum kanama olabilir su an dedi ve mutlaka haberim olsun dedi. Bence haber ver telefonda gel derse gidersin

sizlerde böyle bişey yaşayan var mı?
dr a gidip gitmeme konusunda çok kararsızım.eğer tekrar bir akıntı olursa dr a gideceğim ama şuan bişey gelmeyince gitmekte kararsızım

Vallahı bu kadar borek sohbetıne tabıykı mutfagım koktugu ve kapısını acamadıgım ıcın gıremıyırım ve börek yapamıycam ama gıdıp du süper fresh lerden alıp fırına atıp sıcak sıcak yemek ıstıyırum kısmetse :kk77: mutfaga nasıl gırdıgımı merak edersenız lımon kabuğunu burnuma otutturup üstüne mandal takıyoruö:63: tabı o kokuyu engellıyor tıksıntıme care yok cogu zaman kor ebe gıbı gırıp alıp kacıyorum yada bı posta bog leyıp oyle tekrar gırıyorum:işsiz:
mutfaga bende giremiyorm inan il giriş stresimi görmen lazım evim bile kokuyo gibi geliyo eve girince camları acıp balkonda bekliyrm 5 dk fln özellikle mutfk bnm için kabusss ama alışıoyrm sonradan kokusuna

Allah sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip etsin de, nasıl olacağına zamanı gelince bakarız hepimiz. İsteyerek sezeryan olan arkadaşlar da var onları da anlayabiliyorum, bazıları öyle korkunç anlatıyor ki doğumu insanlar korkuyor malum. Ben Erzurumdayım biliyorsun değil mi :KK70: sancı geldiğinde çapırsam bebeğin ilk banyosuna anca yetiirsşn:KK70:

Ben tüp bebekten dolayı biraz mecburum doktor tabii ki bize bırakıyor normal doğum deneyebilirsin diyor ama maalesef bizlerde 39 ve 40. haftalarda kalp durma olayları falan daha çok görülüyormuş istatistik olarak yoksa minyon da olsam kesinlikle denerdim. 4. tüp bebek denemem 2 aşılamam var öncesinde ve riske atmak istemiyorum o yüzden sezeryanla ilgili videolalar asla izlemem ve sezeryan çok korkunçmuş gibi şeyleri de pek duymak istemiyorum evet zor ama eskisi kadar da değil

Ben tüp bebekten dolayı biraz mecburum doktor tabii ki bize bırakıyor normal doğum deneyebilirsin diyor ama maalesef bizlerde 39 ve 40. haftalarda kalp durma olayları falan daha çok görülüyormuş istatistik olarak yoksa minyon da olsam kesinlikle denerdim. 4. tüp bebek denemem 2 aşılamam var öncesinde ve riske atmak istemiyorum o yüzden sezeryanla ilgili videolalar asla izlemem ve sezeryan çok korkunçmuş gibi şeyleri de pek duymak istemiyorum evet zor ama eskisi kadar da değil
Hayırla sağlıkla gelsin inşallah minnoşun canım kötü şeyler düşünme. Bir arkadaşım bebek ters geldiği için zorunlu sezeryan oldu o da çok rahattı doğumdan sonra.

Canım emzirme sütyenini şimdiki bedenine göre mi aldın? Malum doğumdan sonra beden değişebilir dimi

Önceki doğumum da aynı bedende aldığım sütyenler daha iyiydi bir beden büyğk aldığım bi süre sonra büyük geldi kullanamadım. Ama normalde 85b giyiyorum emzirme sütyenini 85c aldım yani cup kısmı geniş aldım sadece

Kızım sezeryandı benım normal dogum için baya cereme cektım ama olmayınca olmuyor hatta kısaca anlatayım 41 haftaya gelmıstık hala benım acılmam hıc yoktu bebk yukarda idi drum dedi bu gece yatıs yap fıtıl verelım sabaha sancı baslatır acılman olur falan fılan... neyse yattım gece fıtıl verıldı bana gelen bakıyo gıden bakıyo belkı o gece sabaha kadr 20 kere catı muanesı oldum neyse sabah kendı drum geldı bıde ben bakayım dedı sonra bız 10 ay daha beklesek sen normal dogum yapamazsın dedı bana okadra fıtıl yedım 1. Cm bıle acılmamıstım neyse genel anestezi sezeryan oldum... korkmayın kızlar ınan nasıpte ne varsa o oluyor okadar ıstedım olmayınca olmuyor :KK25:
Bende 41 hafta bekledim. 1cm açılmam olmadı. Oğlum 4 kilo oldu. Yani bazı şeyler bizim isteğimizin dışında gerçekleşebiliyor. Bununda hayırlısı olsun demek lazım. Epidural sezeryan oldum ama hiçbir travma yaşamadım. Bilakis sezaryen olacak arkadaşlara tavsıye ederim. Doğum anını izlemenin dışında en büyük artısı şu oluyor. Amelıyattan çıkınca ağrıları hiç hissetmiyorsun. Çünkü hala belinden aşağısı uyuşuk oluyor. Yavaş yavaş geçiyor uyuşukluk, o zamana kadarda ağrı kesıcılerın etkisini göstermeye başlıyor.

Kızlar hurma rahim kaslarının kasılmasına yardımcı bildiğim kadarıyla. Korkudan hiç yiyemiyorum. Hatta ilerleyen zamanlarda da Erken doğum riski meydana getiriyormuş doğumu kolaylaştırıyormuş. Bunları okuyunca kafam karıştı yemiyorum o yüzden:/
Bunu tamamen unutmuşum. Hergunde yıyorum :KK72:

Kızlar nub a göre bakarmısınız

Eklentiler

• AF5AD943-B301-4F04-9EF1-EB1D41BA39F3.webp
    AF5AD943-B301-4F04-9EF1-EB1D41BA39F3.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 65
Hayırla sağlıkla gelsin inşallah minnoşun canım kötü şeyler düşünme. Bir arkadaşım bebek ters geldiği için zorunlu sezeryan oldu o da çok rahattı doğumdan sonra.

Evet yani bazen birşeyler planlandığı gibi de gitmiyor benim teyzemin 2 gelini de normal istedi öyle gittiler hastaneye birinde kalp atışları yavaşladı açılmadı olmadı mecbur oldu birinde de sancı vardı çok sancı çekti ama hiç açılma olmadı yine kısmet olmadı yani olmayınca olmuyor. Benim teyzemin gelinleri de çok rahattı sadece epiduralde dolayı bir süre beli ağrıdı

Tecrübeli anneler size bir sorum var. Sabah elimi gobegime götürdüm göbeğimin 3-4 cm yanında böyle damar atar gibi oldu ama birden gitti sonra aynı tarafın biraz ilerisi top gibi oldu acaba ben bebeğimi mi hissediyorum bilemiyorum :emir_bebek:acil cevap istiyorum çok merak ettimmmmmm
Ya bı de bu doğum meselesini ben KV ile konuştum bebek ters olursa sezaryen yapıyorlar dedim bizde eğer bebek ters duruyorsa ayaklarimizdan tutup aşağı doğru sallıyorlardi bebek dönüyordu dedi eşimin anneannesi ebelik yapıyormuş köyde KV anlattı çok şaşırdım :oha:

:KK45:
ay üşendm yaa akşam kv geldi yemege kendini davet ettirmiş eşime de kızdım hastaym niye kabul ettin dedm ama baya yoruldm uyums kalmısım:uykucu:
senin kendi işin dimi sende raapor al ertesi gün kendi masana bırakırsın :KK53:
En sevmediğim tip,hasta ve hamile kadında yemekte ne işin var?
Ben yarın yokum arkadaşlar diyorum yetiyor valla:KK45:

Tecrübeli anneler size bir sorum var. Sabah elimi gobegime götürdüm göbeğimin 3-4 cm yanında böyle damar atar gibi oldu ama birden gitti sonra aynı tarafın biraz ilerisi top gibi oldu acaba ben bebeğimi mi hissediyorum bilemiyorum :emir_bebek:acil cevap istiyorum çok merak ettimmmmmm
Ya bı de bu doğum meselesini ben KV ile konuştum bebek ters olursa sezaryen yapıyorlar dedim bizde eğer bebek ters duruyorsa ayaklarimizdan tutup aşağı doğru sallıyorlardi bebek dönüyordu dedi eşimin anneannesi ebelik yapıyormuş köyde KV anlattı çok şaşırdım :oha:
Canım ilk gebelikte bu haftalarda hissetmen imkansız gibi. Bebeği ilk hissettiğinde anlayacaksın bu hissettiklerinin o olmadığını. Birinin işaret parmağıyla omzuna tık tık vurduğunu düşün ilk hissetmen öyle minik pıt pıt olacak.

Back