- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #62.961
teşekkür ederim canım hakkımızda hayırlısı olsun hepimizinMerhaba canım hakkında hayırlısı olur inşallah belki daha mutlu olursun kendine iyi bak
maşaAllah kuzuyaMiray tutunup kalkıp sıralıyor tüm evi bu şekilde gezebiliyor duvardan bile tutunuyor artık emekleyeli çok oldu normal iki eli üstünde emekliyor tay tay yapıyoruz dengede duruyor ama adım atmıyor poposunun üstüne oturuyor ellerini bırakıp dengede duruyor düşeceğini anladığı an tutunuyor geri diğer aya yürücek gibi inşallah
Nasıl sevdirdin canım ne getiriyorsun nasıl yediriyorsun ayrıntılı yazarsan sevinirim. Ben yetiremiyorum ve çok üzülüyorumHanımlar uzun süre takip edemedim buraya. emziren anneler ne durumdasınız? zeynep artık sadece uyumak için emmek istiyor birde huzursuz olduğunda. yemek yemeyi çok seviyor benim kuzumaşaAllah
tombik olacak bu gidişle
her çocuk farklı canım. benim ilk kızım hala yemek yemeyi sevmez ama bu kuzum doğduğun beri maşaAllah boğazına düşkünNasıl sevdirdin canım ne getiriyorsun nasıl yediriyorsun ayrıntılı yazarsan sevinirim. Ben yetiremiyorum ve çok üzülüyorum
Ben 9 bucuk aylıktan beri veriyorum bana doktor ver artık dedi. Sonra internette baktım 8. Aydan hatta 6. Aydan itiberen öneren doktorlar var. Sağlık ocakları biraz garantici yaklaşıyorlar sanırım. Her çocuğun gelişimi kendine özelken mide ve bağırsak gelisimi nasıl hepsinin bicak gibi 1 yaşında aynı olgunluğa ulaşmış oluyor ki? Ben doktora sorduğumda alerjik bebekler için önlem olarak 1 yaş deniyor bi çok gıda için ama seninkinde öyle bi belirti yok baslayabilirsin dedi. En başından beri egzama, hırıltılı solunum, kanlı sümüksü kaka, ishal, kabızlık, kusma, yoğun gaz sancısı vs sana mide- bağırsak gelişiminin hassas olduğunu hissettirecek belirtiler yasadiysaniz bırak bence. Ama yoksa doktor da sıkıntı görmüyorsa verebilirsin.kızlar merhaba az once kızımı sağlık ocağına götürdüm bi kilo boy baktirayim diye.ebe 1 yasindan once yumurta aki verme dedi.ben 9 aylıktan beri veriyorum.alerji olmadi dedim.sen yine de verme şuan icin değil ileriki dönemlerde sıkıntı olabilir alerji olablir dedi.sizce bu ne kadar doğru.akini veren var mi aranizda.9 ay 18 gunluguz
Canım bende veriyordum benim doktorum proteinin fazlası böbrekleri yorar en erken 11. Ayda başlatıyorum dedi alerjisi yoksa ben kestim vermeyi önümüzdeki ay vereceğim nasipse. Ama verenler var sen bilirsinkızlar merhaba az once kızımı sağlık ocağına götürdüm bi kilo boy baktirayim diye.ebe 1 yasindan once yumurta aki verme dedi.ben 9 aylıktan beri veriyorum.alerji olmadi dedim.sen yine de verme şuan icin değil ileriki dönemlerde sıkıntı olabilir alerji olablir dedi.sizce bu ne kadar doğru.akini veren var mi aranizda.9 ay 18 gunluguz
Evet emiyor. Acıktığında sürekli mammaaa(meme) istiyor. Kahvaltıda ceviz peynir yumurta vermeye çalışıyorum. Sevmiyor. Her gün yarım muz veriyorum onu seviyor. İçine badem fındık rendeliyorum genelde. Evde pişen et yemeğinden bir öğün veriyorum onu da sevmiyor. Biraz yoğurt yatmadan da fındıklı muhallebi yapıyorum çok az. Genelde onu da yemeden yatıyor. Ezogelin çorbasını seviyordu onu da bıraktı. Sebze püresini severdi artık onu da yemiyor. Gün içinde bakıyorum 3 çeşit yiyecek hazırlamışım tabaklar dolmuş yiyen yok. Eşim geliyor bu ne böyle uğraşma çocukla çok üstüne gidiyorsun aç bırak bak nasıl yiyor diyor. Hak veriyorum ama 1 öğün bile aç kalmasına tahammül edemiyorum. Yemese de yemek hazırlıyorumher çocuk farklı canım. benim ilk kızım hala yemek yemeyi sevmez ama bu kuzum doğduğun beri maşaAllah boğazına düşkün
özel birşey yapma bence. ilk kızım da özel haşlama mama yemekleri vs yapmıştım çok üstüne düşmüştüm ama bu kuzum da hiç özel mama yapmadım sadece yemeklere az tuzlu yaptım ezdim verdim. Ben salçalı yemekleri pek sevmem o yüzden genel olarak sebze balık et türlü yemekleri yapıyorum eziyorum ama onu da yapmıyorum artık kendisi yemeyi öğrenmesi için önüne koyup kendisi yiyor.
yani ilk çocuk özel ve üstüne düşkün oluyorsun bu normal ama ikinci arada kaynıyor
üzme kendini elbette bir gün yiyecek kuzun.
sen ne veriyorsun? emiyor mu?
canım dediğim gibi ilk çocuk da üstüne çok düşüyorsun bu normalEvet emiyor. Acıktığında sürekli mammaaa(meme) istiyor. Kahvaltıda ceviz peynir yumurta vermeye çalışıyorum. Sevmiyor. Her gün yarım muz veriyorum onu seviyor. İçine badem fındık rendeliyorum genelde. Evde pişen et yemeğinden bir öğün veriyorum onu da sevmiyor. Biraz yoğurt yatmadan da fındıklı muhallebi yapıyorum çok az. Genelde onu da yemeden yatıyor. Ezogelin çorbasını seviyordu onu da bıraktı. Sebze püresini severdi artık onu da yemiyor. Gün içinde bakıyorum 3 çeşit yiyecek hazırlamışım tabaklar dolmuş yiyen yok. Eşim geliyor bu ne böyle uğraşma çocukla çok üstüne gidiyorsun aç bırak bak nasıl yiyor diyor. Hak veriyorum ama 1 öğün bile aç kalmasına tahammül edemiyorum. Yemese de yemek hazırlıyorum
Kuruyemişleri sordum 6 ay üstüne artık verilebilir dedi. Önceden 1 yaşı bekliyorlarmış. Uzun zamandır veriyorum yani 6 aydan sonra alerji yapmadı devam ettim. Sen kahvaltıda ne veriyorsun? Salatalık ekmek elma mandalina eline veriyorum ben de ama kemirip atıyor oyalanıyor. Yemek yemesine müsade etmedim eliyle henüz ortalık savaş alanına dönüyorcanım dediğim gibi ilk çocuk da üstüne çok düşüyorsun bu normal
ama ceviz badem fındık bunlar hele fındık alerjen olabilme ihtimal olur doktoruna sor da ver istersen ben henüz vermiyorum ve 1 yaş altı pek verilmez diye biliyorum.
bence yemek yemeyi zorlama kendine be yapıyorsan ona da ver. tuzunu çok az koyarsan ezmeden önüne koy kendisi yesin, çiğnemeyi kendi yemeyi öğrensin. biraz sulu birşeyler de ver ben hee sabah salatalık veririm bayılır benim kuzu
artık büyüyorlar ve kendilerini çevreyi tanımaya çalışıyorlar seni de deniyor annesiyeniliklere çok açık ve meraklılar bu normal.
bence sen kendine stres yapma bebeğin bunu hissediyor rahat ol elbette bir gün yiyecek her bebek aynı değil kıyaslama asla yapma bu seni çok üzer ve yorar. her çocuk kendine özel biridir ❤
kahvaltı da her gün aynısını vermiyorum, mesela bir gün haşlama yumurta; kaşar peyniri; salatalık diğer gün ekmek; tavada yumurta; peynir; zeytin. bazen iştahı olmuyor yemiyor. biz hergün her öğün yeri temizliyoruzKuruyemişleri sordum 6 ay üstüne artık verilebilir dedi. Önceden 1 yaşı bekliyorlarmış. Uzun zamandır veriyorum yani 6 aydan sonra alerji yapmadı devam ettim. Sen kahvaltıda ne veriyorsun? Salatalık ekmek elma mandalina eline veriyorum ben de ama kemirip atıyor oyalanıyor. Yemek yemesine müsade etmedim eliyle henüz ortalık savaş alanına dönüyor
Ürperti çiş yaparken oluyor evet. Peki nöroloji ne dedi? Götürmediniz miİyi günler arkadaşlar oglum 20 aralık doğumlu gelişimi iyi çok şükür bu sürece kadar bi sıkıntı yaşamadık ama dört beş aydır göz dalması arada ürperti oluyor. Geçen çocuk doktoruna görürdüm ciddi birşey olabilir diye çocuk norolojisine sevk etti. Çok tedirgin oldum. Normalde olabilir belki ama siz yinede götürün dedi.epilepsi atağından şüpheleniyor.
Sizin çocukalrınızda da oluyor mu göz dalması ürperti normal bir şey mi???
Ferro zing, ferro sanol aslidna en iyileri bunlar ama bizimkide içmiyor malesef. Ferrum kullaniyoruz 4 ayliktna beri onu seviyor aslinda +3 mus ama mecbur kaldık. Diste lekelenme olmadi bizim sukurMerhaba bebeğimde demir eksikliği çıkdı şurup olarak ilaç kullanmaya başladık ilacı içirmek çok zor tadı kötü miktar fazla 5 ml içmesi gerekiyor , dişleride lekelenmeye başladı dişleri grişleşti ferrum şurup yazdı dr onu içiyo daha önce sidefer kullandık ama malesef depoları boşmuş bu durumda olan varmı demir dopolarını ferrum ferrosqnol vs hızlı dolduruyormuş , dişte lekelenme yapmayan kullandığnz ilaç varmı
Ferro zing, ferro sanol aslidna en iyileri bunlar ama bizimkide içmiyor malesef. Ferrum kullaniyoruz 4 ayliktna beri onu seviyor aslinda +3 mus ama mecbur kaldık. Diste lekelenme olmadi bizim sukur
bizim dişler çok fena durumda gri ve lekeli
Bir ay sonraya randevu alabildik daha gitmedik.yani sizin çocuğunuzda da mı oluyor. Bizimkide inş normal birşeydir? Peki arada gözü dalıyor muÜrperti çiş yaparken oluyor evet. Peki nöroloji ne dedi? Götürmediniz mi
Urperti gun icinde evet bizde de oluyor. Bi ara takip ediyodum gercekten cis yaptiginda oluyordu. Bu arada cok sıklasti urpermesi tekrar takibe alicam. Goz dalmasi cok sık mi oluyor?Bir ay sonraya randevu alabildik daha gitmedik.yani sizin çocuğunuzda da mı oluyor. Bizimkide inş normal birşeydir? Peki arada gözü dalıyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?