• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da değiliz kreş iyi olabilir belki Eylül'de kreş düşünüyorum.Tv çok izliyor bizimki telefon yok izin vermiyorum da tvyi çok seviyor.Günde 2kez park market gezmelerimiz var.Ama eşim yoğun çalışıyor yetemiyorum tek başıma tükendim valla TV de olmasa nasıl yapacağım. Erkek çocuğu öyle diyor herkes ablam ve yakın arkadaşıma göre normal ama bilmiyorum büyüdükçe akıllanırlar inşallah.Yoksa işimiz zor
Kreş de tavsiye ediyor doktor. Hatta sitede oturuyorsanız bahçede her gün görüp iletişim kuracağı çocuklar varsa ona da gerek yokmuş. Ama park olmazmış. Parkta oyuncaklar dikkatini çektiği için iletişim kurmazlarmış. Biz de gidiyoruz parka markete. Vakit geçmiyor ki başka türlü.

Kızlar pazartesi itibariyle 2. Defa tuvalet eğitimine başladık. Süreç enteresan ilerliyor, sürekli tuvaletim var diye gidiyoruz tam oturuyor yapmayacağım ben diyor ve daha sonra artık dayanamayacağı noktada bırakıyor. Pazartesi birkaç defa altına yaptı, salı günü birkaç damla kaçırdı gerisini tuvalete yaptı. Dün ve bugün hiç kaçak yok ama sıkıntı şu ki çok uzun süre tutuyor. Mesela gece 8 de çiş yaptı ertesi gün 4 e kadar tuttu. 20 saat nasıl çiş tutabilir gerçekten dehşete düşüyorum stresten vücudumda yaralar çıktı. Bir anne için tuvalet eğitimi ne kadar zormuş diye düşünürken eşim covid oldu dün, sabah oğlum ateşlendi kustu. Tamamen patlamış durumdayım. Eşim yorgan döşek yatıyor çok ağrısı var, oğlum aşırı ilgi istiyor ev zaten almış başını gidiyor ama yemek gibi zorunlu durumları bile zor yapıyor haldeyim. Biraz dert yanmak istedim herhalde, bizde durumlar böyle. Allah yardımcımız olsun

Kızlar pazartesi itibariyle 2. Defa tuvalet eğitimine başladık. Süreç enteresan ilerliyor, sürekli tuvaletim var diye gidiyoruz tam oturuyor yapmayacağım ben diyor ve daha sonra artık dayanamayacağı noktada bırakıyor. Pazartesi birkaç defa altına yaptı, salı günü birkaç damla kaçırdı gerisini tuvalete yaptı. Dün ve bugün hiç kaçak yok ama sıkıntı şu ki çok uzun süre tutuyor. Mesela gece 8 de çiş yaptı ertesi gün 4 e kadar tuttu. 20 saat nasıl çiş tutabilir gerçekten dehşete düşüyorum stresten vücudumda yaralar çıktı. Bir anne için tuvalet eğitimi ne kadar zormuş diye düşünürken eşim covid oldu dün, sabah oğlum ateşlendi kustu. Tamamen patlamış durumdayım. Eşim yorgan döşek yatıyor çok ağrısı var, oğlum aşırı ilgi istiyor ev zaten almış başını gidiyor ama yemek gibi zorunlu durumları bile zor yapıyor haldeyim. Biraz dert yanmak istedim herhalde, bizde durumlar böyle. Allah yardımcımız olsun
canım çok geçmiş olsun
tuvalet eğitiminde 1 ay geride kaldı bizde ve anlattığın çok şeyi yaşadık sıvı alımı eskisi kadar yok bizimkinin aynen öyle bir tutma evresi yaşadık sanırım 3. günden itibaren 4 5 gün sürdü karnı falan ağrıyordu tutmaktan😑
21 inde başladık seruvene
bayram için 7sinde sehir dışına gittik
orda tam 10 gün altı bezli gezdirdim ama tuvalete göturdüm
mecburdum,,,
ben pimpirîğim örneğin kaçak durumda stres olurdum evimden uzakta geri dönünce çıkardık çok şükür

canım çok geçmiş olsun
tuvalet eğitiminde 1 ay geride kaldı bizde ve anlattığın çok şeyi yaşadık sıvı alımı eskisi kadar yok bizimkinin aynen öyle bir tutma evresi yaşadık sanırım 3. günden itibaren 4 5 gün sürdü karnı falan ağrıyordu tutmaktan😑
21 inde başladık seruvene
bayram için 7sinde sehir dışına gittik
orda tam 10 gün altı bezli gezdirdim ama tuvalete göturdüm
mecburdum,,,
ben pimpirîğim örneğin kaçak durumda stres olurdum evimden uzakta geri dönünce çıkardık çok şükür
Bizimki de ağrıyla geziyor tuboz, kakasını da tutuyor. Çiş yaptığında midesi bulanıyor iğrenç falan diyor. Çiş ve kaka olayı onun titiz karakteri ile bağdaşmıyor herhalde. Dün akşam itibariyle ben de pozitife döndüm, üst üste geldi dağılmış haldeyim valla

Bizimki de ağrıyla geziyor tuboz, kakasını da tutuyor. Çiş yaptığında midesi bulanıyor iğrenç falan diyor. Çiş ve kaka olayı onun titiz karakteri ile bağdaşmıyor herhalde. Dün akşam itibariyle ben de pozitife döndüm, üst üste geldi dağılmış haldeyim valla
ay canım çok geçmiş olsun ya hastalıkla beraber Annelik zor oluyor hele bu dönem inşaallah bir an önce atlatrsin

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Kaka tutan çok çocuk var ama çiş tutan duymamıştım. Alışacaktır zamanla. Bizim bir hafta yere yaptı çişini, kakayı ise gelince bıraktı, bir kez yere, diğerleri lazımlığa. Bir haftanın sonunda alıştı. Hep ben oturttum lazımlığa ortalama iki saat ara ile, aşırı sıvı tüketmediyse eğer. Üç haftadan sonra geldiğini belli etmeye, dört haftadan sonra ise söylemeye başladı. Büyümek ne zormuş. Ayakta sallanarak uyumayı bırakmaya çalışıyoruz biz de. Gece alıştı ama gündüz sallanmadan uyuyamıyor. Sanırım bu sene gündüz uykularını da bırakır artık, ama şuan gündüzler çok uzun ve hava sıcak. Uyumasa eziyete dönüşüyor.

Canım çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Kaka tutan çok çocuk var ama çiş tutan duymamıştım. Alışacaktır zamanla. Bizim bir hafta yere yaptı çişini, kakayı ise gelince bıraktı, bir kez yere, diğerleri lazımlığa. Bir haftanın sonunda alıştı. Hep ben oturttum lazımlığa ortalama iki saat ara ile, aşırı sıvı tüketmediyse eğer. Üç haftadan sonra geldiğini belli etmeye, dört haftadan sonra ise söylemeye başladı. Büyümek ne zormuş. Ayakta sallanarak uyumayı bırakmaya çalışıyoruz biz de. Gece alıştı ama gündüz sallanmadan uyuyamıyor. Sanırım bu sene gündüz uykularını da bırakır artık, ama şuan gündüzler çok uzun ve hava sıcak. Uyumasa eziyete dönüşüyor.
Canım çişi hiç ben sormadım bu süreçte, çünkü çok tepkili, yani kontrolün kendinde olmasını istiyor gibi, ben sorarsan varsa da yok diye bağırıyor. Çiş tutma durumunu bir nebze daha çözdük yani gidip öyle 2-3 saatte çiş yapan bir çocuk değil ama en azından 5 saati de geçmiyor. Gece hiç kaldırmıyorum, uykusundan kalkınca çıldırıyor çünkü. Kakayı da evden başka bir yerde yapmıyor, giderken sürekli acımayacak dimi diyor, bazen ıkınmak istemiyorum diye ağlıyor vs. Yani pek kaçak olmuyor şükür ama kaka işini tam kafasına oturtamadı. Daha iyi ama

Canım çişi hiç ben sormadım bu süreçte, çünkü çok tepkili, yani kontrolün kendinde olmasını istiyor gibi, ben sorarsan varsa da yok diye bağırıyor. Çiş tutma durumunu bir nebze daha çözdük yani gidip öyle 2-3 saatte çiş yapan bir çocuk değil ama en azından 5 saati de geçmiyor. Gece hiç kaldırmıyorum, uykusundan kalkınca çıldırıyor çünkü. Kakayı da evden başka bir yerde yapmıyor, giderken sürekli acımayacak dimi diyor, bazen ıkınmak istemiyorum diye ağlıyor vs. Yani pek kaçak olmuyor şükür ama kaka işini tam kafasına oturtamadı. Daha iyi ama
Zaman geçtikçe daha iyi oluyor. Ben mesela lazımlığı yatağın yanına alıyorum gece, dönerse uyanır gibi olursa oturtuyorum, çişini yapıp uyuyor. Tuvalete götürüp klozete oturttuğumda çok ağlıyordu, onu iki kere denedim vazgeçtim. Gece uykusuna ayakta sallanmadan dalıyor artık, onun da faydası oldu diyebilirim. Kakamı klozete ben atcam diye tutturdu bugün, sonra vazgeçti, baybay dedi. 🙂 Sabah çişini yapınca lazımlığı alıp banyoya getirdi, ben şok.

Herkese merhaba arkadaşlar uzunnn bi zaman sonra 💜

Bütün Eylül çocuklarının Doğum günü kutlu olsun nice mutlu senelere 🥰
Daha dün gibi hepimizin pıt pıt ilk kalp atışlarını dinlediğimiz günler ☺️
Şimdi 3 yaş oldu bıdıklar 🤲
Şuanki hallerini merak etmiyor değilim hani 😇
Kendinize çok iyi bakın Allah’a emanet olun 🌸

Herkese merhaba arkadaşlar uzunnn bi zaman sonra 💜

Bütün Eylül çocuklarının Doğum günü kutlu olsun nice mutlu senelere 🥰
Daha dün gibi hepimizin pıt pıt ilk kalp atışlarını dinlediğimiz günler ☺️
Şimdi 3 yaş oldu bıdıklar 🤲
Şuanki hallerini merak etmiyor değilim hani 😇
Kendinize çok iyi bakın Allah’a emanet olun 🌸
Çok teşekkürler canım, hatırlaman ve buraya yazman ne kadar ince 🍀 ben de tüm Eylül anneleri ve bebislerini kutlarım. Nice sağlıklı, güzel, nese dolu yollarımız olsun 🤍

Evettt bebelerden okula başlayanlar nerede? Bizimki aşırı tepkisel resmen zulmediyor bize, onu okula gönderdiğimiz için intikam alıyor gibi 😔

Evettt bebelerden okula başlayanlar nerede? Bizimki aşırı tepkisel resmen zulmediyor bize, onu okula gönderdiğimiz için intikam alıyor gibi 😔
Biz başladık. Bu hafta ikinci haftası.
Severek gidiyor ama Anne sen de benimle kal diyor.
Eve gelincede hergün bir süpriz bekliyor onu.
Böyle sevdirmeye çalışıyorum

mutlu yas lar herkese sonlardaydik biz

bizde kreşe başladık limoniyiz bakalım sabah erken kalkmak ve öğlen uykusu oZlemi ile eve uyuyarak gelmek
daha ilk haftadan ateslendik
ama ben huzurluyum
evde hemen trt cocuk ac diyor🤦🏻‍♀️

Biz başladık. Bu hafta ikinci haftası.
Severek gidiyor ama Anne sen de benimle kal diyor.
Eve gelincede hergün bir süpriz bekliyor onu.
Böyle sevdirmeye çalışıyorum
Ben de her sabah bir sürprizle gönderiyorum ya yeni bir oyuncak, ya arkadaşları için birşey. Ama akşamları tepkili bize ve her fırsatta okula gitmek istemiyorum diyor 🤦
mutlu yas lar herkese sonlardaydik biz

bizde kreşe başladık limoniyiz bakalım sabah erken kalkmak ve öğlen uykusu oZlemi ile eve uyuyarak gelmek
daha ilk haftadan ateslendik
ama ben huzurluyum
evde hemen trt cocuk ac diyor🤦🏻‍♀️
Aynen bizimki de canım, konfor alanından çıkmak zor geldi. Hastaydı bir müddet ilacıyla gönderdim ama baktım ki iyileşemiyor pes ettim bugün yollamadım. Umarım pazartesiye toparlar

Ben de her sabah bir sürprizle gönderiyorum ya yeni bir oyuncak, ya arkadaşları için birşey. Ama akşamları tepkili bize ve her fırsatta okula gitmek istemiyorum diyor 🤦

Aynen bizimki de canım, konfor alanından çıkmak zor geldi. Hastaydı bir müddet ilacıyla gönderdim ama baktım ki iyileşemiyor pes ettim bugün yollamadım. Umarım pazartesiye toparlar
Benim ki perşembe evde kalmak istedi.
Tamam ama yarin gidiöecek dedim.
Hayatinin en sikici gününü yaşadı kuzum.
Evde kalanlara TV yokmus, cuko yokmus, anne ile oynamak yokmus. Gerçekten hiç bir şekilde onunla oynamadim.
Ertesi gün gülerek gitti.

inşaallah canım bana arkadaslar umca diye bi takviye önerdi onu verdim
arastr bi istersen

Benim ki perşembe evde kalmak istedi.
Tamam ama yarin gidiöecek dedim.
Hayatinin en sikici gününü yaşadı kuzum.
Evde kalanlara TV yokmus, cuko yokmus, anne ile oynamak yokmus. Gerçekten hiç bir şekilde onunla oynamadim.
Ertesi gün gülerek gitti.
Evet bir yerde okumuştum, aslında bu adaptasyon sürecinde evde çocukla çok ilgilenmemek lazımmış 😂 okulu çocuk için daha eğlenceli bir hale sokmak gerekiyormuş. Ben de deneyeceğim bunu

inşaallah canım bana arkadaslar umca diye bi takviye önerdi onu verdim
arastr bi istersen
Umca yı ben geçen yıl kullanmıştım canım pek faydasını göremedim sanki ama kullanan bir arkadaşım çok etkisini gördüğünü söylüyor. Beta glukan içerikli bir şurup kullanmıştım o epey iyi gelmişti ama kıyas yapmak da doğru değil tabi, iyi geldi dediğim dönem oğlum sadece anneannesini görüyordu şimdi şartlar farklı. Zaten bayağı fire veriyorlar 15 kişilik sınıfta çoğunlukla 6-8 kişi var, gerisi hasta

Umca yı ben geçen yıl kullanmıştım canım pek faydasını göremedim sanki ama kullanan bir arkadaşım çok etkisini gördüğünü söylüyor. Beta glukan içerikli bir şurup kullanmıştım o epey iyi gelmişti ama kıyas yapmak da doğru değil tabi, iyi geldi dediğim dönem oğlum sadece anneannesini görüyordu şimdi şartlar farklı. Zaten bayağı fire veriyorlar 15 kişilik sınıfta çoğunlukla 6-8 kişi var, gerisi hasta
Biz de başlamıştık okula, Nuhra2 Nuhra2 ama tam gün fazla geldi, ilk haftanın sonunda 39,5 ateşle acillerdeydik, ve okuldan geç haber verdiler, aldım ben, seneye yarım gün vereceğim.

Back