• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşte uyuması lazım diyorlar bizimki o döneme kadar bırakmasa iyi olacak
Benim oglum tek uykuya da cok erken gecti. Her cocuk farkli bence. Gunduz zorla uyumaya baslamisti. 2 saat uyutmaya calisiyorduk. Gece de surekli uyaniyordu. Gunduz uykusunu biraktiktan sonra gece uykusu daha duzenli oldu. Zaten erken uyuyor.
Ben de Eylul'de baslatacagim krese insallah. Orada uyur mu bilmiyorum. Ama biz uykusuz duzene alistik. Gece uykulari duzensizlesecekse gunduz uyumasini istemem.

Benim oglum tek uykuya da cok erken gecti. Her cocuk farkli bence. Gunduz zorla uyumaya baslamisti. 2 saat uyutmaya calisiyorduk. Gece de surekli uyaniyordu. Gunduz uykusunu biraktiktan sonra gece uykusu daha duzenli oldu. Zaten erken uyuyor.
Ben de Eylul'de baslatacagim krese insallah. Orada uyur mu bilmiyorum. Ama biz uykusuz duzene alistik. Gece uykulari duzensizlesecekse gunduz uyumasini istemem.
Bir kaç kreş gezdim ve zorla uyutup uyutmadıklarını öğrenmeye çalıştım. Çoğu uyutana kadar uğraşıyor. Bu konuda katılar. Ben de en esnek olanına vermeye çalıştım. Onlar da öğretmenleri dinlensin diye mi uyutmak istiyorlar bilmiyorum ki..
Ben de eylülde vermek istiyordum ama annem çok yoruldu mecbur veriyorum..

merhabalar kızlar
hekimden değil çekenden okumak üzre geldim🤭🤪
21 haz. başladık çiş egitimine
sinirlerim harap durumda
bilerekyapiyor kesinlikle bilerek
bugün asla oturtamadim klozetine
şarkı söylüyor güya
nerdeyse 8 ay oldu onu Alalı sürekli de dedim kızım buna yapacaksin diye ama nafile
yazdırdığım kreş bezli istemiyor Eylülde başlayacak
ogrenemezse başka bir yere vericem
gündüz bakım evi gibi ama ciddi bir fiyat farkı olusacak stresliyim her türlü
yalnız mücadele etmekte zorlanıyorum
gerçekten ben de anti depresanligim 🤕🤦🏻‍♀️

merhabalar kızlar
sinirlerim harap durumda
şarkı söylüyor güya
nerdeyse 8 ay oldu onu Alalı sürekli de dedim kızım buna yapacaksin diye ama nafile

Aa ayni durumdaydik. Ama benimki kendi istedi egitimi. Buna ragmen bir hafta boyunca 5 dakikada bir cis yapti, abartmiyorum. Bir haftanin sonunda duzelmeye basladi. 4. Haftadayiz hala bilerek cisini yapiyor bazen (klozette otururken bilerek pipisini disari cikarip disari yapmak kacinci level haylazlik🙄) ama ogrendi sayiyorum.

Bizde ilerleme kaydetmemizi saglayan iki sey oldu. Lazimlik kullanmiyorduk, onu kullaninca kendi basina kulodunu indirip yapmak hosuna gitti. Simdi hic lazimliga yapmiyor ama birkac gun onu kullaninca ilerleme kaydettik. Ozellikle kaka isini onunla cozduk. Digeri de cis ve kaka stickerlari. Klozetin yanina yapistirdik. Her tuvete yapisinda yapistirmak hosuna gitti. Sirf yapistirmak icin yapmaya basladi.

Allah kolaylik versin. Benim sinirlerim hala bozuluyor. Ogrendigi halde bilerek yapmasina cozum bulamadim. Azaldi ama bitmedi. Bizim kres de bezsiz kabul ediyor. Orada boyle seyler yapmaz diye umut ediyorum. Eylule kadar da bu huyu gecer insallah.

Aa ayni durumdaydik. Ama benimki kendi istedi egitimi. Buna ragmen bir hafta boyunca 5 dakikada bir cis yapti, abartmiyorum. Bir haftanin sonunda duzelmeye basladi. 4. Haftadayiz hala bilerek cisini yapiyor bazen (klozette otururken bilerek pipisini disari cikarip disari yapmak kacinci level haylazlik🙄) ama ogrendi sayiyorum.

Bizde ilerleme kaydetmemizi saglayan iki sey oldu. Lazimlik kullanmiyorduk, onu kullaninca kendi basina kulodunu indirip yapmak hosuna gitti. Simdi hic lazimliga yapmiyor ama birkac gun onu kullaninca ilerleme kaydettik. Ozellikle kaka isini onunla cozduk. Digeri de cis ve kaka stickerlari. Klozetin yanina yapistirdik. Her tuvete yapisinda yapistirmak hosuna gitti. Sirf yapistirmak icin yapmaya basladi.

Allah kolaylik versin. Benim sinirlerim hala bozuluyor. Ogrendigi halde bilerek yapmasina cozum bulamadim. Azaldi ama bitmedi. Bizim kres de bezsiz kabul ediyor. Orada boyle seyler yapmaz diye umut ediyorum. Eylule kadar da bu huyu gecer insallah.
aynen aynı durum bilerek yapma
benim kız ama şunu farkettim hep ayakta yapmayı seviyor🤭
salıyor gitsin
sanki evin her yeri çiş kokuyo
ben kokuya karşı hassas bi tipim
şimdi bayram tatiline memlekete gidicez mümkün değil bezsiz gezdiremem sanırım napacam ben bilmiyorum sekteye uğrayacak bu seferde🤦🏻‍♀️

aynen aynı durum bilerek yapma
benim kız ama şunu farkettim hep ayakta yapmayı seviyor🤭
salıyor gitsin
sanki evin her yeri çiş kokuyo
ben kokuya karşı hassas bi tipim
şimdi bayram tatiline memlekete gidicez mümkün değil bezsiz gezdiremem sanırım napacam ben bilmiyorum sekteye uğrayacak bu seferde🤦🏻‍♀️
Alistirma kulodu 🤫

merhabalar kızlar
sinirlerim harap durumda
şarkı söylüyor güya
Merhaba canım. Ben de Nisanın sonunda denedim asla oturmadı klozete, yapmak istemiyorum diye çok direnç gösterdi. Ben de beze döndüm hazır değildir diye. Şimdi bayram sonrasında yeniden başlamayı planlıyorum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki, erken kayıt indirimi ile Eylül'de başlamak üzere anaokuluna kayıt ettirip ödeme yaptım. Eğer bezi bırakamazsa oraya gidemeyecek. O yüzden aşırı stresliyim. Annemden destek istemeyi planlıyorum o yüzden.

Merhaba canım. Ben de Nisanın sonunda denedim asla oturmadı klozete, yapmak istemiyorum diye çok direnç gösterdi. Ben de beze döndüm hazır değildir diye. Şimdi bayram sonrasında yeniden başlamayı planlıyorum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki, erken kayıt indirimi ile Eylül'de başlamak üzere anaokuluna kayıt ettirip ödeme yaptım. Eğer bezi bırakamazsa oraya gidemeyecek. O yüzden aşırı stresliyim. Annemden destek istemeyi planlıyorum o yüzden.
tam da aynıymış durumumuZ hakkaten

hemen sipariş edeyim teşekkür ederim canım

Pek kisi onermiyor alismasini zorlastirdigi icin ama mesela dun ilk kez bir toplu tasima maceramiz oldu. Artik pek sorun yasamadigimiz halde ne olur ne olmaz diye alistirma kulodu giydirdim. Eve geir gelmez cikarttim cunku sicakta uzun sure kullanmak da rahatsiz eder.

Merhaba anneler geçenlerde çocuk doktoruna genel bir muayene için gittik.Doktor tahlil istedi ama çocuğunuz hiperaktivif olabilir çocuk psikiyatristine gidin dedi.Muayenehaneyi birbirine kattı 😄 Yabancı ortamlarda hareketliliği artıyor.Başına buyruk bazen elimi bırakıp kendi başına bir yerlere gidiyor,gitmek istiyor.. Anlamsızca beni çimdikliyor.Ve bazen çok konuşuyor.Oyunlardan çabuk sıkılıyor.Yani bence de var sanki. Böyle bir şey duydunuz mu çevrenizde.Götürsem daha bebek yaşta ilaç mı verilecek?Oyun terapisi mi yapılacak?Bazı yerlerde de 5yaşından önce böyle tanılamalar yapılamaz dürtü kontrolü oluşmamıştır deniyor.Bir fikir verirseniz kafam çok karıştı :(

Ben de baslasam iyi olacak😄.Gündüz uykularını da bırakıyor gibi eskiden gündüz uyuyordu rahat ediyordum en azından.2gune bir gündüzleri uyuyor artık:KK43:
Bir ara bizim de gündüz uykuları sekteye uğradı ama uyuyor şuan. Bana da iyi oluyor, dinleniyorum.

Slm kızlar, uzun zaman oldu buraya yazmayalı nasılsınız🥰
Kreş araştırmalarıyla meşguldüm ama bayram sonu vereceğim gibi kreşe. İnşallah kolay alışır.
Bezi henüz bırakmadık ama annem alıştırmaya başlamış bugün hep tuvalete yaptı dedi. Ama 5dk da bir çişe gitmiş. Arkadaş da ilk zamanlar çişinin hepsini yapmayıp tuttuğu için öyle sık tuvalet yapar dedi. Neyse eve geldik evde de devam edelim cumartesi pazar madem annem başlamış dedik amaaa bizimki bezi tak diye tutturdu. Ben anneannemde tuvalete yaparım dedi başa döndük yani😀
Bıraktırırken gece bezleme diolar ama bizimki gece zıbına taşacak kadar çok çiş yapıyor..
İnşallah tuvalet eğitimini kolay veririz🌸🌸
İkinizin de hazır olması gerek. Bizimki sabahları kuru kalkıyordu ama bezi bıraktıktan sonra birkaç defa gece kaçırdı, ıslanınca uyandı, tuvalete götürdüm ağladı, bir defa kendim kaldırıp götürdüm, onda da ağladı ve çiş yapmadı. Ben iki kat alez çarşaf alez çarşaf şeklinde serdim yatağa. Kaçırırsa hemen bir katı atıp uyumaya devam ediyoruz. İlk bir hafta gündüz hep yere yaptı, lazımlığa sadece ben oturtursam yaptı sonrasında da. Şimdi çişi gelince hemen bana koşuyor. Sabah kalkınca tuvalete koşucam diyor :) İlk bir hafta gerçekten zor ama sabrımı korumaya çabaladım :)
Merhaba anneler geçenlerde çocuk doktoruna genel bir muayene için gittik.Doktor tahlil istedi ama çocuğunuz hiperaktivif olabilir çocuk psikiyatristine gidin dedi.Muayenehaneyi birbirine kattı 😄 Yabancı ortamlarda hareketliliği artıyor.Başına buyruk bazen elimi bırakıp kendi başına bir yerlere gidiyor,gitmek istiyor.. Anlamsızca beni çimdikliyor.Ve bazen çok konuşuyor.Oyunlardan çabuk sıkılıyor.Yani bence de var sanki. Böyle bir şey duydunuz mu çevrenizde.Götürsem daha bebek yaşta ilaç mı verilecek?Oyun terapisi mi yapılacak?Bazı yerlerde de 5yaşından önce böyle tanılamalar yapılamaz dürtü kontrolü oluşmamıştır deniyor.Bir fikir verirseniz kafam çok karıştı :KK43:
Bizim çocuk doktorumuz da muayenede hep ağladığı ve doktordan kaçtığı için ekranı kesin dedi. Kestik biz de, öbür sefer götürdüğümüzde çok daha iyi gördüm dedi. Şuan ekran yine sıfır değil ama. Onun dışında dediğin gibi dışarı çıkınca hep özgür olmak istiyor. Büyüdükçe daha oturuyor ama her şey. Çimdikleme, vurma bizde de var, canı sıkılınca yapıyor sanki. Oyun grubuna götüreceğiz biz de ama her oyun grubu tavsiye edilmiyor. İzmir’de de aradığım gibi bir grup yok yani, hepsi enerji atmaya yönelik. İstanbuldaysan arkadaşıma doktorun önerdiği oyun grubunu yazabilirim, psikologlar oynatıyor oyunları.

İkinizin de hazır olması gerek. Bizimki sabahları kuru kalkıyordu ama bezi bıraktıktan sonra birkaç defa gece kaçırdı, ıslanınca uyandı, tuvalete götürdüm ağladı, bir defa kendim kaldırıp götürdüm, onda da ağladı ve çiş yapmadı. Ben iki kat alez çarşaf alez çarşaf şeklinde serdim yatağa. Kaçırırsa hemen bir katı atıp uyumaya devam ediyoruz. İlk bir hafta gündüz hep yere yaptı, lazımlığa sadece ben oturtursam yaptı sonrasında da. Şimdi çişi gelince hemen bana koşuyor. Sabah kalkınca tuvalete koşucam diyor :) İlk bir hafta gerçekten zor ama sabrımı korumaya çabaladım :)

Bizim çocuk doktorumuz da muayenede hep ağladığı ve doktordan kaçtığı için ekranı kesin dedi. Kestik biz de, öbür sefer götürdüğümüzde çok daha iyi gördüm dedi. Şuan ekran yine sıfır değil ama. Onun dışında dediğin gibi dışarı çıkınca hep özgür olmak istiyor. Büyüdükçe daha oturuyor ama her şey. Çimdikleme, vurma bizde de var, canı sıkılınca yapıyor sanki. Oyun grubuna götüreceğiz biz de ama her oyun grubu tavsiye edilmiyor. İzmir’de de aradığım gibi bir grup yok yani, hepsi enerji atmaya yönelik. İstanbuldaysan arkadaşıma doktorun önerdiği oyun grubunu yazabilirim, psikologlar oynatıyor oyunları.
İstanbul'da değiliz kreş iyi olabilir belki Eylül'de kreş düşünüyorum.Tv çok izliyor bizimki telefon yok izin vermiyorum da tvyi çok seviyor.Günde 2kez park market gezmelerimiz var.Ama eşim yoğun çalışıyor yetemiyorum tek başıma tükendim valla TV de olmasa nasıl yapacağım. Erkek çocuğu öyle diyor herkes ablam ve yakın arkadaşıma göre normal ama bilmiyorum büyüdükçe akıllanırlar inşallah.Yoksa işimiz zor

merak ettim bana da yazar mısın

Back