- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #79.101
Evet oyle oluyor. Ben 2 ay emmisim ilk meme reddinde annem birakmis beni emzirmeyi :) mama bile vermemis o zamanki sartlarda pirinc unu muhallebi ne yiyorlarsa onu yemişim. Bir sekilde buyuyor bebekler ama simdi herseyin bilincindeyiz insan uzuluyor ister istemez.Benim arkadaşım Almanya'da doğum yapıp 2 ay sonra dönecek maalesef o zamana kadar benimki 7 aylık oluyor :) o yüzden biraz zor ihtiyaçları çok farklı olacaktır sütten
Ama sana helal olsun
Eskiden öyleymiş meme reddi meme yarası Emzirmeyi bırakmaya sebepmis maalesef. Çok şükür güzelce buyumussun:)Evet oyle oluyor. Ben 2 ay emmisim ilk meme reddinde annem birakmis beni emzirmeyi :) mama bile vermemis o zamanki sartlarda pirinc unu muhallebi ne yiyorlarsa onu yemişim. Bir sekilde buyuyor bebekler ama simdi herseyin bilincindeyiz insan uzuluyor ister istemez.
Her sağımda canımGünlük mü 100 cc canım?yoksa her sağım mı?
Canim senin bebis ne kadarlık?
Yanı kesin neme reddi diyemem ama insallah değildir cok zor çünküMeme reddi midir bu? Size de kolay gelsin
Çocuk çok büyük değişiklik kuzum ikiniz için de zor gerçekten dünya başka bir dünya gibi oluyor. Ben lohusayken çok kafam atıyordu her şeye o.dönem çok olmakla beraber hala sürtüşüyoruz. İnsan annesinden bile farklı düşünürken tamamen.başka bir ailede büyümüş bir insanla bir çocuk büyütmeye çalışıyor kolay değil. Bir de erkekler bizim hormonlara sahip olmadığı için bence bizi idare etmeleri gerektiğini anlamıyorlar
Canim merakımdan soruyorum neden biberonla içiriyorsun ? Yanı emzirme sonrası olanları ANladim ama gece mesela meme reddi yapar diye ben yanasamiyorum biberona.Marka etkili olabilir belki bilmiyorum ama ben 3 saatte bir sağıyorum bazen 4 de olabiliyor. Geceleri kızımın uyanmasına göre değişiyor, mesela bir haftadır gece uzun uyuyor 6 saat sonra sağdım.
Açıkçası öyle kolay değil sürekli takip halindeyim, bazen aynu saatlere denk gelmiyor ama düzenli olarak sağıyorum 5 defa 6 defa bazen 4 defa değişiyor aslında ama hergün en kötü 4 defa sağım yapıyorum.
Sabah ve öğlen emzirme + biberon yapıyorum ama akşam ve gece sadece biberon yapıyorum. Emzirme sonrası bir memeden 100ml çıkıyor. Emzirmezsem her memeden 200ml çıkıyor bazen daha fazla. Aslında sütün az olmadı kadar çok olması da sıkıntı inan. Buzlukta muhafaza ediyorum şimdilik.
150poset sabitledim, yenisi geldikçe eski paketlerden atıyorum. Olaki hasta olursam bunlardan veririm mesela ya da 6.ayda ek gıda zamanı muhallebi yaparım çocuğa, diye düşündüm. Olmadı aticam, çöp olcak galiba.
Aynen bende zıplatarak ve pis pis layarak 5 dk emzirebiliyirum ama cok azKızlar geçen haftalarda ciddi meme reddi yaşamıştım şimdi de ara ara devam ediyor ben biraz uykulu hale getirip emzirmekle, en çıkmaza düşersem pilates tıpunun üstünde hafif zıplayarak emzirmekle veya buzuki Orhan dinleterek emzirmekle aşmaya çalışıyorum belki sizde de işe yarar
Canim ne kadar sürdü sende ? Tam kaç haftalıktınız ?
Arabada mırın kırın edince de açıyorum hemen susuyor, nimet gibiAhh buzuki ahh iyiki yapmis valla bazi krizlerde cok yardimci oluyor
HarikasınBenim sut kizimda iki ay buyuk kizimdan annesi mamaya baslayacagim sutum yetmiyor artik azaldi deyince ben veririm dedim o gun ki aglayisini unutamam. Oda o zaman utandigi icin isteyememis direkt benden :)
Bence eskilerini atma yüzüne vücuduna sür krem niyetine. İnanılmaz etkisi varmış. Benim çıkan 5-6 ml olduğu için deneyimleyemedim ama öyle diyorlar
Yok biz suremeyizArap yağı bol bulunca misali bu durum bizimki zaten yetmiyor valla benim depolayacak sütüm olsa sokak sokak gezer ihtiyacı olan anne arar veririm . çoğu kadının sütü hiç yok ben duydukça sukreder oldum ki bence anne sütü israf edilemeyecek şeylerin başında çöpe atmak bana korkunç geliyor özür dilerim ama ben çöpe atılan süt görsem ağlarım çocuğuma günlük 600 ml mama verirken...
Kaç dakika sürüyor bu canım? Günde kaç sefer sağıyorsun?Her sağımda canım
Kızlar ben bu sağım makinasını aldıktan sonra benim oğlan iyice memeden uzaklaştı. Memeyi istiyor ama 2 dakika sonra ağlamaya başlıyor kafasını geri atıyor. Ve sürekli aç buraksam 2 saatte bir 120 cc içecek. Sağım makinası bende ters tepti açıkcası. Sütümde iyice azaldı. Toplasam günde 90 cc anca çıkıyor. Ne yaptıysam ne ettiysem olmadı.
Derdim tasamda yokki, eşimlede çok mutluyum anlamıyorum neden gelmiyor bu süt? En azından günde iki kez 100 cc sapabilsem. Acaba gece uyanıp mı sağsam ne yapsam.Stres yapıyorsun ve sütün de iyice çekiliyor olabilir mi?
En büyük zararı stres veriyor süte
Afrika’lı anneler ne yiyor ne içiyor ne de süt sağabiliyor
Ama bebeklerini senelerce emziriyorlar
Çünkü beyinleri kodlanmış süt olmalı yoksa bebek ölecek
Onlarda sorunsuz üretim oluyorken biz de neden olmasın kuzum
Stres yapma biraz bebeği kendi haline bırak
Emmek istediği kadar emsin
Red zamanları olacak ama geçecek
Şükür ki toparlandılar kilo da az alıversinler
Sağlıkları yerinde olsun
En iyi kv gerçekten olmayanmış. O kadar cahil konuşuyor ki duymamazlıktan gelemiyorum artık. Ya sabır ya sabır
Oyyy gitmeyen kv yapmışlar yaa valla bezdim
Hahaha ayni anda ayni isyan seviyorum seniEn iyi kv gerçekten olmayanmış. O kadar cahil konuşuyor ki duymamazlıktan gelemiyorum artık. Ya sabır ya sabır
Canım 100 ü geçemedim dediğime bakma , düzenli sağmıyorum iki göğsümü de bebiş emmemiş ve bana rahatsızlık vermişse toplam 90 sağmıştım şimdiye kadar en çok o da ayda yılda bir ve 10 dk falan sürüyor. Genelde geceleri emdikten sonra sağıyorum gücüm kalmışsa onda da az çıkıyor zatenKaç dakika sürüyor bu canım? Günde kaç sefer sağıyorsun?
Benimki gitmiyor yaa valla 3 hafta oldu saat sayıyorum hergin cunku yoruldim surekli laf anlatmaya çalışmaktan gercekten sıkıldım usandim hergun yeniden sil bastan ayni seyleri anlatmaya çalışıyorumKız aynı anda yazdınız
Ne oldu hayırdır
En iyi kv gerçekten olmayanmış. O kadar cahil konuşuyor ki duymamazlıktan gelemiyorum artık. Ya sabır ya sabır
Kizlar sozlestiniz mi ne yaptiniz ne oldu hayirdirOyyy gitmeyen kv yapmışlar yaa valla bezdim
Neden gelmiyor cümlesi zaten başlı başına bir stresDerdim tasamda yokki, eşimlede çok mutluyum anlamıyorum neden gelmiyor bu süt? En azından günde iki kez 100 cc sapabilsem. Acaba gece uyanıp mı sağsam ne yapsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?