- Konu Sahibi Nesrinay86
- #76.441
Su acidan dediklerine katiliyorum canim, asiri korumaci ve steril bir yetistirme sekli ilerde sıkıntı oluyor. Sonucta buyuyecekler okula krese gidecekler, cam fanusdan cikip krese basladiklarinda cok fazla hasta oluyorlar maalesef. Koylerde sokaklarda her türlü mikroba toza camura bulanan cocuklar inan daha dayanıklı oluyorlar. Benim eltim koyde ogretmenlik yaparken ordaki cocuklarin disleri niye bembeyaz diye cok dusunmustum dedi. Sebep belli, kucukken antibiyotik almiyorlar. Cunku surekli hasta olmuyorlar. Mikroplarla tanıştıkları icin ufacık bir hastalik onlari yatak dosek yatirmiyor ilac almiyorlar. Biz yapabilir miyiz mikropla tanissin diye serbest birakabilir miyiz ? Sanirim cok zor, ben oğlumu fanusda yetistirdim resmen ve sonuc surekli hasta oldu. Simdi kizimda benzer davranmayayim diyorum, en azindan avm ye gittim yani. Bazen yattigi yere dusen emzigi ufak bir sudan geçirip veriyorum. Eskiden olsa o emzige kaynar su dokmeden vermezdim mesela. Ben de bu steril bebek olayini asacam insallahElektromanyetik dalgaya katılıyorum ama onun dışında benim düşüncem anne sütü alırken çok da mikroptan korkmamak gerekiyor. Anne sütü alırken mikropla karşılaşmalı ki hafıza bağışıklık hücreleri oluşsun. Bu demek değil ki hasta kişinin yanına çocuğu koyalım ama bence çok da titizlenmeyelim mikrop kapmasın diye.
Kendi durumuma gelince evet çok küçükler ve avm de kalmak beni bile yorup başımı ağrıtıyorken ufacık bebeye ne kadar zararlıdır.. ama oturduğum şehirde kışın avm ye de gitmeyeceksem gideceğim hiç yer yok o nedenle ruh sağlığım için arada giderim sanırım