- 5 Eylül 2015
- 3.050
- 3.271
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
- #46.381
Kızlar kafayı yicem nerdeyse oğlum ek gıda almıyor neler yapıyorum yok yemiyor. Bütün gün memede doymuyor yeni doğmuş bebek gibi sürekli emmek istiyor. Ne güzel mamalar hazırlıyorum acıkınca yer diye birşey yok benim oğlumda. Denedim ağlamaktan helak oldu mamayı yemedi memede susuyor sadece. Görenler mama terifleri veriyor sanki ben yapamıyormuşum gibi. Komşumun 2. Beneği ben senden çok mama tarifi öğrendim diyor. Buzluğum iliksuyu ve peyniraltı suyu dolu. Ama yemedikten sonra neye yarar. Vitamin şurubunu bile enjektörle ağlaya ağlaya veriyorum. Şimdi ne yapayım memeden kesmek istemiyorum ama bağımlısı oldu ve ona güvenip yemiyor bence. Biberondan nefret ediyor. Ne yapacağım ben
Anlattığının aynısı yiğenim. 15 aylık, varsa yoksa meme. Memede yaşıyordu resmen. Tek lokma yemiyordu. Bağımlısıydı resmen memenin. Gece bile 15 dk da bir kalkıyormuş emmek için, yenidoğan o kadar emmez. Buna rağmen boyu kilosu iyi. Dr a götürdüler daha fazla kendini bilmeden memeden kesin demiş, iki yaşından sonra daha da zor olur bıraktırmanız demiş. Şimdi mecbur kesmeye çalışıyorlar, hiç istemiyorlardı kesmek ama mecbur kaldılar. Canlarına tak etti uykusuzluk iştahsızlık. Birkaç gündür az az yemeye başladı.
Ama tabii ki sen memeden kesme cnm. Bizimkiler daha çok küçük. Azaltmaya çalış. Günde 10 kez emiyorsa 5 kez emsin. Bélki çok acıkınca yer. Her ağladığında yada her meme istediğinde emzirmek ne kadar doğru bilmiyorum. Benim yiğenim o şekilde bağımlı hale geldi. Büyüdüğü için haliyle memeyle karnı da doymuyordu 5 dk da bir emmek istiodu. Yine de sen doktorunuza danış o ne diyecek bakalım..