- 5 Eylül 2015
- 3.050
- 3.271
- 38
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #41.881
Son 1 haftadır 22:30-23:00 civarı uyuyor 4 te mıkırdanıyo emziriyorum sonra 7 de emiyor 8:30 da uyanıp 10 a kadar oynuyoruz sonra tekrar uyuyor 12 ye kadar. Daha sonrada 13 civarı uyuyup 17 de uyanıyor sonra ara ara kestiriyor. Bu aralar çok uyumaya başladı benim oğlan şaşkınım.
Benimki de oturur vaziyette emmek istemiyor bazen bende gezdire gezdire emziriyorum. Hem etrafa bakıyor hem emiyor. Bazen yatar vaziyette emziriyorum. Arkasında ne var diye merakından kafasını memeye çeviremiyor. Arkaya bakıp duruyor bir yandan da emmek istiyor. İkisi birden olamadığı için çıldırıyorKızlar. Kırkimın çıktığı gün azıcık adet olmuştum. 2. Ayda öyle olmuştu. BuGün baya regl oluyorum.
Regl iken bebek emmek istemez yada süt azalır diye birşeyler okudum. Ama saçma geldi.
Asil sorum. Benim minnak iki gündür etrafını izlemekten emmiyor. Evi gezdirirken emiyor. Yada çok karanlık yaparsam ve uyku moduna gecerse uyuklayarak emiyor. Kafayı yiyeceğim.
Çünkü emerken uyuyor tam doymuyor. Uykusu az sürüyor. Hemen uyaniyor. Tok olmadığından tekrar emiyor. 8 de yatan bebegin uyuması 9 buçuğu buluyor.
Bazen süt sagiyorum. Onu veriyorum. Ama sürekli uyuyan bebek emzir. Süt sağ. Yoruluyorum. Geceleri bor porsiyon mama mı versem diye geçiriyorum içimden. Bu seferden sut azalır mi diye korkuyorum.
Sizde var mı emmek istememe bebislerde. Benim ki kafayı çeviriyor. Etrafı izliyor. Zorluyorum ağlıyor. Çıldıracağım. Ve mama fikrine ne diyorsunuz ?
Ay masAllah nazar degmesinSon 1 haftadır 22:30-23:00 civarı uyuyor 4 te mıkırdanıyo emziriyorum sonra 7 de emiyor 8:30 da uyanıp 10 a kadar oynuyoruz sonra tekrar uyuyor 12 ye kadar. Daha sonrada 13 civarı uyuyup 17 de uyanıyor sonra ara ara kestiriyor. Bu aralar çok uyumaya başladı benim oğlan şaşkınım.
Canim 00:00 da uyuyor. Sabah 5 veya 6 da kalkiyor.meme yiyor. Sonra 1 saat daha uyuyorKızlar bebekleriniz gece uykusuna saat kaçta yatıyorlar ya da siz ne zaman uyutuyorsunuz? Ve sabah kaçta kalkıyorlar?
Canim ben her ay sadece dr a gotuyrm.saglik ocagindaki hemsire arayip sorular soruyor.Ozel sigorta yaptirdigim icin sanirim ben hep boyle yaptiracagim.Zaten benim ki sik hasta oldugu icin mecbur gidiyrz dr aKızlar siz bebişlerinizi hem sağlık ocağına hem doktora götürüyormusunuz götürenler kaçıncı aya kadar devam edecek böyle
Benim kız sırt üstündeyken yüz üstü dönmeye başladı 2 gündür.elinide kurtarıyor ama bu sefer geri dönemiyor ona sinirlenip çığlığı basıyor.akşama kadar o dönüyor ben çeviriyorum.bu sabah dönmekten bir türlü uyutamadı kendini.korkuyorumda uykuda döner kusar diye allah muhafaza.şöyle az yürüme yaşına gelselerde rahatlasak biraz.
maşallah bebişe bu ayla çok sıcak çok terliyor bebekler emerken su içinde kalıyorlar 6 ayın sonda diyorlar ek gıda içim sizin neden öyle dediDoktordan çıktık şimdi. Bugün 4. Ayımız bitti :) 6660 gr ve 63 cm olmuşuz. Sınırda gidiyosunuz kilosu ne az ne de çok dedi. Demir ilacı yazdı 5. Ayın sonunda hafif tadımlara başlicaz dedi. 1 yaşına kadar her ay kontrole gelmenizde fayda var dedi
Bende öyle biliyodum ama bir arkadaşımda prof a götürüyo o da bu uygulamayı yapıyor. Tamamen ek gıdaya geçmicez ufak tattırmalar yapcaz dedi. Nasıl yapcaz bilmiyorum sonraki ay görcez :)maşallah bebişe bu ayla çok sıcak çok terliyor bebekler emerken su içinde kalıyorlar 6 ayın sonda diyorlar ek gıda içim sizin neden öyle dedi
Benim oğlum da dönüyor maşallah bende sağına soluna yastık koyuyorum dönmeyeceginden emin olmadan uyuyamiyorum çünkü kalkıp kalkıp kontrol ediyorum .dün çapağini temizleyeyim dedim çektim kendi saçı çıktı gözünden nasıl girmiş anlamadım .babasida saçını kısaltmak için tuttu kesti biraz sanki anladı nasıl ağladı saçını kestirmeyen çocuklardan olacak galiba.Benim kız sırt üstündeyken yüz üstü dönmeye başladı 2 gündür.elinide kurtarıyor ama bu sefer geri dönemiyor ona sinirlenip çığlığı basıyor.akşama kadar o dönüyor ben çeviriyorum.bu sabah dönmekten bir türlü uyutamadı kendini.korkuyorumda uykuda döner kusar diye allah muhafaza.şöyle az yürüme yaşına gelselerde rahatlasak biraz.
Maşallah uzadı mı o kadar saçları benim kızım çok az saçla doğdu şimdide çok az yzadı.ablasının 1 yaş doğum gününde saçları erkek gibi kısaydı bir türlü uzamamıştı saçları bu da öyle olacak sanırım.Benim oğlum da dönüyor maşallah bende sağına soluna yastık koyuyorum dönmeyeceginden emin olmadan uyuyamiyorum çünkü kalkıp kalkıp kontrol ediyorum .dün çapağini temizleyeyim dedim çektim kendi saçı çıktı gözünden nasıl girmiş anlamadım .babasida saçını kısaltmak için tuttu kesti biraz sanki anladı nasıl ağladı saçını kestirmeyen çocuklardan olacak galiba.
Benim oğlanın saçları doğduğunda uzundu herkes içerde saç uzatmış diyordu hele ensesini baglasam bağlanırdı .şimdi bazı yerlerinde hiç yok döküldü olan yerlerde uzun dün kisalttik.6 aylık olunca kel oğlan yapicaz.düzgün çıksın diye .insallahMaşallah uzadı mı o kadar saçları benim kızım çok az saçla doğdu şimdide çok az yzadı.ablasının 1 yaş doğum gününde saçları erkek gibi kısaydı bir türlü uzamamıştı saçları bu da öyle olacak sanırım.
Ben kız çocuğuna sıfıra vurmaya kıyamıyorum bebekte olsa.kimi işe yarıyor saçın gürleşmesi için diyor kimi ben yaptım hiç bişey değişmedi diyor.Benim oğlanın saçları doğduğunda uzundu herkes içerde saç uzatmış diyordu hele ensesini baglasam bağlanırdı .şimdi bazı yerlerinde hiç yok döküldü olan yerlerde uzun dün kisalttik.6 aylık olunca kel oğlan yapicaz.düzgün çıksın diye .insallah
simarik83 Biz bugün aşımızı olduk, stresim bitti çok şükür. İlk aşıda hiç ağlamadı, ikincisi yaktığı için onda biraz ağladı ama korktuğum gibi bi ağlama olmadı :) Ama kızımdan çok benim canım yandı Şimdilik huzursuzluk ateş falan yok bakalım aynı. Hemşire ikinci ay aşılarında birşey olmadıysa bunda da olmaz ama yine de o anki vücut direncine bağlı dedi..
Bizde 4. Ay aşılarımızı yaptık bugün çok ağladı eve gelip uyuttum ama ne uyuması korkup atıyo kendini çok huysuzlandı.bende çok ağladım o iğneyi nasıl o kadar sokuyolar
Ben oğlumun saçını bir aylıkken berbere gönderdim o zamanlar bile oglusun saçı çok dökülüyordu. Kessinler de eşit çıksın dedim.tam keloglan olmustu. Simdi saci uzadi ama Şu an ki saçı amerikan traşı gibi. Öyle uzadı yani. Görenler çocuğu amerikan tarzı traş mi ettiniz diyorlar. Halbuki öyle çıktı. Ogluşum doğuştan tarz yaw :)) doğduğunda ense upuzundu şimdi de ön uzun ; )Benim oğlanın saçları doğduğunda uzundu herkes içerde saç uzatmış diyordu hele ensesini baglasam bağlanırdı .şimdi bazı yerlerinde hiç yok döküldü olan yerlerde uzun dün kisalttik.6 aylık olunca kel oğlan yapicaz.düzgün çıksın diye .insallah
Bende içirdim eve gelip ya bazen diyorum bu aşılar yararlı mı zararlı mı mesela otizm de sebep olarak düşünülüyor bu iğneler rabbim korusun ama sağlıklı çocuk yetiştirmek öyle zorlaştı kiÇok şükür atlattınız. Kıyamam ben bu kuzulara ya. Ben yine de calpol içircem her ihtimale karşı.