• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
her bebek baska.bu arada bugun gunduz gene acile gittik kizimla.burnunu temizledim mizlandi agladi falan avutmaya calistim.once bembeyaz oldu sonra morardi.sukr birseyi yokmus olabiliyormus boyle ama.benim psikolojim cok bozuk.1.5 ay once de nefrs almak icin cirpinmisti. ben ne yapsam bilmiyorum.panik atak olucam diye korkuyorum.yalniz kalmak istemiyorum her an bisey olucak durtusuyle

Demir icin saglik ocagi damla verdi ama bebegim zaten kusa bir bebekti yine kustu alternatif daha iyi bir damla var mi acaba siz kullaniyormusunuz ya da ne kullaniyorsunuz

Demir icin saglik ocagi damla verdi ama bebegim zaten kusa bir bebekti yine kustu alternatif daha iyi bir damla var mi acaba siz kullaniyormusunuz ya da ne kullaniyorsunuz
Birkaç sayfa öncesinde yazmıştım
Bebegin demir degerleri iyiyse aslında demir takviyesine ihtiyacı yok. Eğer sadece anne sütü alıyorsa ve annenin demir seviyesi iyiyse damla kullanmayı gerek görmedi bizim doktorumuz.

Merhaba arkadaşlar bizde dün saglık ocağına gıttık 4. Ay aşılarımız yapıldı Demir damlası verıldı yalnız damla bebegım kilosuna göre verılıyormus benım bebegım 7900 8 damla verıyorum bugun doktora götürdük doktor öyle dedi ayrıca metal kaşıkla verılmemesi gerekiyormuş.bizim doktor artık ek gıdaya baslatmamı söyledi. Yoğurt elma yada muz ama muz 1 dilim.birde sebze çorbası havuç patates zeytınyagıyla yapacakmısım tarıfını de verdi:) ek gıda 70 cc yi geçmeyecekmiş.alısması için başla dedı bana.sizde durumlar nedır.doktorlarınz ek gıdaya başlattımı.bebegım sadece anne sütü alıyor buarada.

Merhaba arkadaşlar bizde dün saglık ocağına gıttık 4. Ay aşılarımız yapıldı Demir damlası verıldı yalnız damla bebegım kilosuna göre verılıyormus benım bebegım 7900 8 damla verıyorum bugun doktora götürdük doktor öyle dedi ayrıca metal kaşıkla verılmemesi gerekiyormuş.bizim doktor artık ek gıdaya baslatmamı söyledi. Yoğurt elma yada muz ama muz 1 dilim.birde sebze çorbası havuç patates zeytınyagıyla yapacakmısım tarıfını de verdi:) ek gıda 70 cc yi geçmeyecekmiş.alısması için başla dedı bana.sizde durumlar nedır.doktorlarınz ek gıdaya başlattımı.bebegım sadece anne sütü alıyor buarada.
Biz başlamıyoruz henüz ek gıdaya

her bebek baska.bu arada bugun gunduz gene acile gittik kizimla.burnunu temizledim mizlandi agladi falan avutmaya calistim.once bembeyaz oldu sonra morardi.sukr birseyi yokmus olabiliyormus boyle ama.benim psikolojim cok bozuk.1.5 ay once de nefrs almak icin cirpinmisti. ben ne yapsam bilmiyorum.panik atak olucam diye korkuyorum.yalniz kalmak istemiyorum her an bisey olucak durtusuyle
burnu mu tıkanıyo ..bizimkide doğduğunda solunum problemi falan vardı buruno kullanıyorduk

bebeğin kilosu gayet iyi neden ek gıda anne sütü varsa bence 6 ay ek gıdaya geçme 7. aydan gün almaya başlayınca ek gıdaya başla...ek gıda demek anne sütü bırakma ihtimali alerji riski kabızlık vs ne gerek var parmak kadar çocuğu 4 aylıkken bunlarla savaştırmaya tabi yine de siz bilirsiniz

benim bebeğim 5 kg anne sütü alıyo sadece süt var ama galiba hani yaramıyo derler ya öyle bi durum söz konusu ama bebeğim çok hareketli sürünmeye çalışıyo diş çıkarıyo bide bildiğim kadarıyla sağlıklı ayda 500-600 gr alıyo hiç almıyor diye bişi de yok o yüzden direnebildiğim kadar direneceğim ek gıdaya geçmemek için

Heryerde ilk 6 ay anne sütü yazıyor. Kilosu bile baya önde neden öyle dedi acaba doktorunuz? Kilosu az olanlara bile nadiren öneriyorlar ek gıdayı. Yerinizde olsam başka doktora da danışırdım.

Muz vermek dogru olur mu ? 4. Aya yeni girdiyse bence acele etmeyin baslayanlar bile 4. Ayi bitirince basliyor bence baska bir doktora daha danisin bu doktorlar enteresan benim gittigim bir doktor hayati boyunca zaten bu cocuk seftali yiyecek 6. Ayi bitirince basla dedi ek gidaya arkadasimin gittigi bir doktor 4. Ayi bitirince basla yoksa tv karsisinda yemek yedirmeye calisan bir anne olursun demis baslayacaksiniz bile iyi arastirip uygun yiyecekle baslayin ama bence biraz daha bekleyin

Haklısınız arkadaslar banada çok erken geldi ek gıda için.arkadasım mama verıyor onun cocugu da 4 aylık doktor ek gıdaya başlattı.birde meyve vermeyin önce sebzeyle başlatın dıyorlar.cocuk tatlıyı alınca sebze yemezmiş.galıba doktorumu değiştireceğim.hepinize teşekkürederım yorumlarınız için

Ilk 6 ay anne sutu disindaki gidalarin bebeklerin bagirsak florasini bozdugunu okuyorum. Bagirsaklar ek gidayi sindirecek kapasitede degilmis diyorlar. 6 aylik olunca da yine anne sutu ana besin. Ek gida tadimlik olarak basliyor cok az miktarda.

Ilk 6 ay anne sutu disindaki gidalarin bebeklerin bagirsak florasini bozdugunu okuyorum. Bagirsaklar ek gidayi sindirecek kapasitede degilmis diyorlar. 6 aylik olunca da yine anne sutu ana besin. Ek gida tadimlik olarak basliyor cok az miktarda.
Evet aynen öyleymiş.

Bağırsaklar ikinci beynimiz. O yuzden çocuklarımıza erkenden ek gıda başlamaya gerek yok. Anne sütü alamayanların bile formül süt ile devam etmeleri en güzeli

Back