- 23 Eylül 2010
- 739
- 916
- 103
- 43
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.441
aa giren çıkmıyor mu?beklemek en nefret ettiğim şey o nedenle ilk saati ben alıyorum ona rağmen aynı gün tahlil sonucu gösterme falan olduğunda doktorun yanına girmek için beklemişliğim var
canım bana da doğum yapan arkadaşlarım mutlaka pijama değil gecelik al diyolar, çünkü doğumdan sonra sık sık kontrole geliyolarmış, pijama giy çıkar olmasın diye de çıplak yatırırlar ama geceliği sıyırmak kolay oluyo demişlerdi..Kızlar ben önceki doğumumda sezeryanda daha rahat ederim diye düşünerek gecelik takımı almıştım. Ama şimdi pijama istiyorum daha şık duruyor fotoğraflarda. Geceliğin altına çorap filan giyince komik oluyor ama sezeryanda nasıl olur rahat edermiyim pijamayla bilmiyorum. İkinci hamileliği olan kızlar sizin fikriniz nedir??
kızlar yaa ben bu oda süsleme ve doğum fotoğraflarını gereksiz harcama olarak görüyorum,bende mi bi gariplik var bilmiyorum ki.. doğuma ek en azından 1000- 1500 civarı oluyo, sizce çok gerekli mi, benim gibi düşünen var mı?
aa o zaman evet seninki zorunlu sezeryan ya ben korktuğumdan kimse sezeryan olsun istemiyorum galiba ama bir yandan da sezeryan fikrine alışmam lazım heraldeEvet canım konuştum. Benim vajinal iç dokum çok hassasmış bu yüzden kanamaların durmuyormuş. Bana kesinlikle spiral taktırma doğum sonrası senin için çok tehlikeli demişti önceki doktorumda. Benimki aslında isteğe bağlı dan ziyade zorunlu sezaryen gibi bir durum aslında.
anladım tatlım, ben sanırım tam olarak belirginleşmeden anlayamıcam, çünkü ilk gebelik olduğu için nasıl bişey olduğunu bilemiyorum.. benim böyle mesela arka arkaya 3 -4 kere tık tık yapıyo, ama sanırım bu damar atması.. hadi bakalım inşallah bize de nasip olur..Tsk cnm. evt segirme gibide ama cok degisik ya tarif edemiyom baloncuk gibide ama eminim artik bariz belli oluyo :) pıt diye bisey dokuyo sanki anlik bişey ama
evet hastane fotoğrafçısı olabilir ama ben de doğum için hususi tutmam fotoğrafçı.Ben de saçma buluyorum, zaten yeni evlendim hediyelikti süslemeydi cok darlandım hepsiyle tek tek uğraşmıştım , gerek yok şimdi oda süslemeye baby showera falan, fotoğraf gerekli olabilir ama cok pahalı bi secenek ise yine gerek yok bazı hasatanelerin anlaşmalı oldugu fotoğrafcılar var mecbursun onda cektirmeye falan , abartmaya gerek yok öyle bi durumda.
Doktorun ameliyati varmis yeni geldi ve sirada bi dunya insan var
Selam kızlar 13+5 hamileyim.. bende kasım annesi olacağım inşallaah.... kızlar ben hiç kılo almadım hatta kilo verdim yüzüm düştü... bu zamandan sonra kilo almak istiyorum artık.. önerileriniz var mı
Aynen canim gayey normal hatta trisomi muhtesem cikmis:))Kızlar bu benim sonuc doktor normal dedi ama nasil ????
Kanamalarinin durmamasi riskli bir durum o yuzden bisey diyemem hakkimda hayirlisi olsun ama normal dogumun rahatligi da tartışılmaz.Sezaryen olmuş arkadaşlar sizlere bir sorum olacak ben ilk doğumumu normal yaptım ama bunda sezaryen istiyorum nasip olursa. Bu sondayı uyuşturma yaptıkları zaman taktirsak oluyor mu acaba. Normal doğum yapmış kadın sonra takılmaktan korkuyor amma komik değil mı:)
Bende oyle dusunuyorum canim kizimda hic girmedim o islere . bunda da zaten girmeyecem cunku hic kimse gelmeyecek:)))zevk meselesi birazda bazilarimiz hevesli oluyor saygi duyuyorum ama benim hic hevesim yoktur.kızlar yaa ben bu oda süsleme ve doğum fotoğraflarını gereksiz harcama olarak görüyorum,bende mi bi gariplik var bilmiyorum ki.. doğuma ek en azından 1000- 1500 civarı oluyo, sizce çok gerekli mi, benim gibi düşünen var mı?
Selam kızlar....
bugün aile hekimine gittim...
ve kilo kontrolümü yaptı biraz fazlaca aşırıya kaçmışım (5,5 kg aldım)ve biraz dikkat etmen lazım dedi yediklerine ....ama ben duramıyorum ki boyuna yiyorum
ayy çok sevindim benim gibi düşünen birisi olmasına, acaba ben mi ruhsuzum diyodumBen de saçma buluyorum, zaten yeni evlendim hediyelikti süslemeydi cok darlandım hepsiyle tek tek uğraşmıştım , gerek yok şimdi oda süslemeye baby showera falan, fotoğraf gerekli olabilir ama cok pahalı bi secenek ise yine gerek yok bazı hasatanelerin anlaşmalı oldugu fotoğrafcılar var mecbursun onda cektirmeye falan , abartmaya gerek yok öyle bi durumda.
tabi canım yapmak isteyene bişey diyemem hevestir sonuçta.. mesela benim teyze kızı 2 ay oldu doğum yapalı, aman Allah ım, odasında macaronlar şekerlemeler, uçan balonlar, yatağı beşiği daha bilmem nesi, ama geçen kendi söyledi, görmemişin çocuğu olmuş diyeBende oyle dusunuyorum canim kizimda hic girmedim o islere . bunda da zaten girmeyecem cunku hic kimse gelmeyecek:)))zevk meselesi birazda bazilarimiz hevesli oluyor saygi duyuyorum ama benim hic hevesim yoktur.
tatlım benim de ilk gebeliğim malesef kendi tecrübem yok, ama yakın zamanda bana bunları tavsiye eden iki kişi de sezeryan doğum yaptı, ama dikişi mi kontrol ediyolar yoksa alttan mı bilemem..Ben vajinal muayene olamıyorumhayatimda bir kez spekulum takıldı o da 30 saniye sürmesine rağmen ağlayıp bağırdım kendimden utanıyorum ama böyle sezeryan sonrasında da mı, sürekli muayene var normal doğumdan kaçarken doluya mı tutuluyorum? Bir de sezeryan sonrasi lohusalık kanamasi olmuyor mu? Nasıl çıplak yatırıp geceligi sıyırarak muayene edebilirler? Yoksa sezeryan dikisine mi diyorsunuz muayene diye?
kızlar yaa ben bu oda süsleme ve doğum fotoğraflarını gereksiz harcama olarak görüyorum,bende mi bi gariplik var bilmiyorum ki.. doğuma ek en azından 1000- 1500 civarı oluyo, sizce çok gerekli mi, benim gibi düşünen var mı?
ayy çok sevindim benim gibi düşünen birisi olmasına, acaba ben mi ruhsuzum diyodumoda süsleme olayı falan da, mesela akşam doğum yapsan belki ertesi sabah çıkcan hastaneden, kim gelcek görcek süsü, hele babyshower falan bana o kadar gereksiz geliyor ki.. biri bişey çıkarıyo, sonra devamı geliyo, bunlar hep para tuzağı
Benim nasipse ilk dogumum olacak, tecrubem yok. Dogum doktoru nasil seçilir, neye gore karar verilir? Aşılamamı yapan doktoruma resmen aşıktım, inanılmaz halden anlayan biriydi, gel sana açık kalp ameliyatı yapayim dese gözüm kapali kabul ederdim o derece. Ama malesef gebe takibi yapamıyor.
Şimdi gittigim doktor da güler yüzlü, acele ettirmiyor, her soruyu yanıtlıyor. Genc doktorlar sanirim biraz daha meslekten bikmamis oluyor :) belim agriyor dedim, kağıda omurilik cizdi, rahimin nasıl buyudugunu ve baskı yaptığını vs anlattı. Bebegi ultrasonda cok uzun uzun anlattı falan her ayrıntısını. Bunlar cok guzel ve memnun edici seyler. Ama dogum bambaska birsey. Dogumdaki tutumu nasil olur, yaklaşımı nasıldır, yureklendirici mi veya daha sert mi, anaç mi? Bunları nasıl bilebiliriz ki doğumdan önce? Zaten doktor dogumun her anında yaninda olmuyor, daha cok ebeler yonlendiriyor, doktor doguma yakın zamanda geliyor. Doktordan çok emin olsak bile ebelerin yaklaşımı nasıl olur? Aşırı korkuyorum normal dogumdan ve nasıl karar verecegimi bilemiyorum
Giydirdiler canım ilk başta tamamen kendime gelene kadar yatağında dinleniyorsun biliyorsun zaten sonra hemşireler giydiriyor altını giymekte ne var ki bayağı da rahatPeki doğumdan sonra yatağa geçtiğinde pijamayı nasıl giydin?? Altını giydirmedilermi?
Ben öyle yaptırdım canım ameliyathane de narkozdan sonra sondayı taktılar odama girdikten yarım saat sonrada çıkarttılarSezaryen olmuş arkadaşlar sizlere bir sorum olacak ben ilk doğumumu normal yaptım ama bunda sezaryen istiyorum nasip olursa. Bu sondayı uyuşturma yaptıkları zaman taktirsak oluyor mu acaba. Normal doğum yapmış kadın sonra takılmaktan korkuyor amma komik değil mı:)
Yok canım ya Ne sık sık kontrolü ilk başta geliyor sonra aynı gün bi ara daha uğruyor daha kontrol olmuyorcanım bana da doğum yapan arkadaşlarım mutlaka pijama değil gecelik al diyolar, çünkü doğumdan sonra sık sık kontrole geliyolarmış, pijama giy çıkar olmasın diye de çıplak yatırırlar ama geceliği sıyırmak kolay oluyo demişlerdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?