- 1 Şubat 2014
- 708
- 642
- 53
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.461
ben yaptırmayı çok istiyorum :) odada dağıtacağım süsleme ve çikolata paketlemelerine kadar bakmak istiyorum, tek durduran şey henüz erken diye düşünmek :) doğum fotoğrafçısı ve özel gün süslemecisi 2 arkadaşım olduğu için el emeklerine de güveniyorum. ben süsleme işine de biraz düşkünüm ondan herhalde. kınada ve düğündeki süsleri hep kendim yapmıştım zevkle. fotoğrafı da ezelden beri çok sevdiğimden bu günden olabildiğince anı kalsın isterim. yeğenlerimin her anını ben çekmiştim, ilk emzirilirken, ilk anne kucağına verilirken, abisi kardeşini ilk gördüğünde vs.. şimdi hepsi çok güzel anı kaldı, neden benim de olmasın...
Ben ben ben :) bende senin gibi düşünüyorum :) Ama fotoğraf konusunda şöyle birşey var bizim düğün fotoğrafımız yok düğün kışa gediğinden dış çekim yaparız dedik kaldı düğünde 46 kilo idim 53 kiloya çıkınca gelinlik olması ardından da hamile kaldım zateno yüzden belki fotoğraf isteyebilirim ama oda süsleme vs o bu işlere girmey düşünmüyorum...
ben yaptırmayı çok istiyorum :) odada dağıtacağım süsleme ve çikolata paketlemelerine kadar bakmak istiyorum, tek durduran şey henüz erken diye düşünmek :) doğum fotoğrafçısı ve özel gün süslemecisi 2 arkadaşım olduğu için el emeklerine de güveniyorum. ben süsleme işine de biraz düşkünüm ondan herhalde. kınada ve düğündeki süsleri hep kendim yapmıştım zevkle. fotoğrafı da ezelden beri çok sevdiğimden bu günden olabildiğince anı kalsın isterim. yeğenlerimin her anını ben çekmiştim, ilk emzirilirken, ilk anne kucağına verilirken, abisi kardeşini ilk gördüğünde vs.. şimdi hepsi çok güzel anı kaldı, neden benim de olmasın...
Canım ya kanamana bakıyor sadece sezeryan öncesi ve sonrası vajinal muayene olmuyor rahat ol vajinal bi müdahale yok ki kontrol olsun yarım saat 1 saat ameliyattan geldiğin gibi yatıyorsun sonra ayaklanman gerekiyor zaten pijamalarını giyip temiz temiz yatacaksınBen vajinal muayene olamıyorumhayatimda bir kez spekulum takıldı o da 30 saniye sürmesine rağmen ağlayıp bağırdım kendimden utanıyorum ama böyle sezeryan sonrasında da mı, sürekli muayene var normal doğumdan kaçarken doluya mı tutuluyorum? Bir de sezeryan sonrasi lohusalık kanamasi olmuyor mu? Nasıl çıplak yatırıp geceligi sıyırarak muayene edebilirler? Yoksa sezeryan dikisine mi diyorsunuz muayene diye?
valla tatlım dediğim gibi ben de çok bilmiyorum ki, bana ikisi de söyleyince öyledir dedim.. belki hastaneye kişiye göre değişiyodur ama biri izmirde biri istanbulda doğum yaptı.. artık bizim kısmetimize ne çıkarsaYok canım ya Ne sık sık kontrolü ilk başta geliyor sonra aynı gün bi ara daha uğruyor daha kontrol olmuyor
Oluyo cnm bnm 2 sezeryan im var ikisinde de sondayı uyuşturup taktılar eğer uyusturmasa rica edecektim zatenSezaryen olmuş arkadaşlar sizlere bir sorum olacak ben ilk doğumumu normal yaptım ama bunda sezaryen istiyorum nasip olursa. Bu sondayı uyuşturma yaptıkları zaman taktirsak oluyor mu acaba. Normal doğum yapmış kadın sonra takılmaktan korkuyor amma komik değil mı:)
Ben hastanenin çok abartılı olmayan süsleme paketlerinden birini seçmeyi düşünüyorum. Kendim limonata veya şerbet için cam sebil ve bardak getiririm. Dağıtmak için çikolata, ama paketlerden birinde ikramlık var. Ona göre bakarım. Fotoğraf kesin olur. İlk doğumumda da çekilmişti çok güzel bir anı oluyor. Hastane Ekrem Çocukla anlaşmalı fotoğraf için. İnanılmaz güzel albümler yapmışlardıbenim aklımda çok güzel fikirler var şimdiden heyecanlıyım öyle cafcaflı şeyler olmaz ama gelene mutlaka ikram masası yapacağım lohusa şerbeti dağıtılmalı çünkü bizde adetbizim ekipte çok kalabalık kız kardeşim ablam görümcem hepsi meraklıdır ben doğumdayken istemesem de odayı panayır yerine döndürürler ama hastaneye özel fotoğrafçı falan getirtmem en fazla doğum sonrası bebek çekimleri ya da hamilelik çekimleri olursa onları düşünebilirim tabi ona da eşimi ikna edersem mayıstaydı benim düğünüm ama eşimi dış çekime ikna edememiştim bence içinde kalmasın nasip bir daha kaç kere yaşayacağız ki. herkesin kendi tercihi ve imkan meselesi
Kanama kontrol ediliyor canım bütün gün öyle durulmaz kalkıp yürüyeceksin sürekli ilk önce hemşireler yürütecek pedin iç çamaşırın giydirilecek anne için fazla kontrol olmuyor Doğum yaptıran doktor iki kez geliyor o kadar genelde çocuk doktoru gelecek bebek için kan alınacak muayenesi falan onlar takip edilecek annenin sadece afedersiniz ilk gaz ve büyük abdest önemlidir bunların haber verilmesi istenirvalla tatlım dediğim gibi ben de çok bilmiyorum ki, bana ikisi de söyleyince öyledir dedim.. belki hastaneye kişiye göre değişiyodur ama biri izmirde biri istanbulda doğum yaptı.. artık bizim kısmetimize ne çıkarsa
Ben hastanenin çok abartılı olmayan süsleme paketlerinden birini seçmeyi düşünüyorum. Kendim limonata veya şerbet için cam sebil ve bardak getiririm. Dağıtmak için çikolata, ama paketlerden birinde ikramlık var. Ona göre bakarım. Fotoğraf kesin olur. İlk doğumumda da çekilmişti çok güzel bir anı oluyor. Hastane Ekrem Çocukla anlaşmalı fotoğraf için. İnanılmaz güzel albümler yapmışlardı
ayy çok sevindim benim gibi düşünen birisi olmasına, acaba ben mi ruhsuzum diyodumoda süsleme olayı falan da, mesela akşam doğum yapsan belki ertesi sabah çıkcan hastaneden, kim gelcek görcek süsü, hele babyshower falan bana o kadar gereksiz geliyor ki.. biri bişey çıkarıyo, sonra devamı geliyo, bunlar hep para tuzağı
Bnm doktorum erkeğe benziyor dedi eğer kesinleşirse rabbim bi erkek nasip ederse bende niyetim erkenden sünnet ettirmek çevremde de herkes öyle yaptı hem bebek anlamiyo bile büyüdüğünde de istediğim tarihte sünnet düğünü yaparım oh missBenim profesyonel fotoğraf makinem var. Gorumcem veya yengem vs birileri çeker, bana yeter diye düşünüyorum. Sonra bir kaç hafta geçip dikislerim iyilesince, rahat hareket edebildigimde bebegimi kılıktan kılığa sokup kendim çekerim:) zaten önemli olan fotografcidan cok fotoğraf makinesi :)
Dogumdan sonra yatacagim oda eğer genisse, küçük bir süs masasi hazırlamayı düşünüyorum. Serbet sebili, suslu cikolata vs gibi. Ama küçük bir odaysa hiç daraltmam. Anı defteri olsun isterim, yazmak isteyenler yazsın.
Kuzenim normal dogum yapıp bir gece hastanede kaldı ve ertesi gün bebegi sunnet ettirdi :) hic anestezi kullanilmiyormus yenidogan bebekte. Bana cok mantikli geldi. Gobegi duserken pipisi de iyilesti 1 hafta içinde. Erkek bebeği olanlardan erkek sünnet ettirmeyi düşünen var mi? Bebek donmeyi öğrenip, karninin ustune yatamadan en geç 3 aya kadar yaptırmak istiyorum ben inşallah. Sonra büyüyüp korkmasın. Ilerde düğün dusunulur, önemli olan sunnet kısmı:) yegenlerim aşırı korktu resmen travmaydi ve iyilestikten sonra da cok uzun sürdü
Guzel haber gelsin de, varsın geç olsun. Kafani birseylerle dağıtmaya çalışsan? Bebegine alışveriş falan yapsan?Offf yarın çıkacakmış nasıl beklicem ya
Tatlim bak bunları bi arkadaşım için ben yapmıştim, keçeden olan fotograf albumu, diğeri anı defteri, henüz isim belli değil diye isim yazmamıştım.. Ben sadece şu arabalı olandan fotoğraf albümü yapmayı düşünüyorum, anı defteri hazirlamicam.. Belki senin icin de fikir olur..bebeğin ilk anılarını yazmak için bir kitap gördüm, çok beğendim, sizlerle de paylaşmak istiyorum ama linkle filan paylaşmak buranın kurallarına uyuyor mu?bir garip oblomov
Güzelmiş gerçekten niye kaldırdılarsa. Bizim hastanenin de paketlerini inceliycem bir dahaki gidişimde.Eki Görüntüle 1997601
bak ben bu paketlerden platiniumu alırım demiştim ama kız kalktı dedi harika bir paket aslında ama sinir oldum inşallah yüz yüze görüşünce var desinler kasıma çok var aslında belki gelir
Yapamıyorum ki elimde değil midem arıyor artık düşünmekten nasıl yarın olur kiGuzel haber gelsin de, varsın geç olsun. Kafani birseylerle dağıtmaya çalışsan? Bebegine alışveriş falan yapsan?
anladım canım, bilgiler için sağol, napalım biz işte ordan burdan duyduklarımızla hareket etmeye çalışıyoz..Kanama kontrol ediliyor canım bütün gün öyle durulmaz kalkıp yürüyeceksin sürekli ilk önce hemşireler yürütecek pedin iç çamaşırın giydirilecek anne için fazla kontrol olmuyor Doğum yaptıran doktor iki kez geliyor o kadar genelde çocuk doktoru gelecek bebek için kan alınacak muayenesi falan onlar takip edilecek annenin sadece afedersiniz ilk gaz ve büyük abdest önemlidir bunların haber verilmesi istenir
Canm eğer günlük ince pedlerden kullanıyorsan o da yapıyor şekerli gibi koku ben pamuklu parfümsüz kullanıyorum günlük pedi koku olmuyor, düzenli kontrole gidiyorsan bir şey yoktur herhalde bende Dr un bana dediğini aktardım bende belki yardımcı olurum diyecanim koku bende oluyor ama böyle affedersin sekerli gibi koku. Balik vs. gibi degil normalmidir her gittigimde bakiyorlar ph degerlerime hep normal cikiyor.
sabır canım arkadaşım sabır, inşallah sabrının sonu selamete çıkacak..Offf yarın çıkacakmış nasıl beklicem ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?