- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.401
Canım gerçekten kilo almaya ihtiyacım var böyle çok çirkinim :) Gynoferon ve Decavit içmeye başladım. Bu vitaminler kilo yapar mı .. kilo almam için önerin var mı
Canım benim rahatsızlığım olduğu için suyumun da gelmemesi lazım o yüzden riske atılmadan ciğer gelişimi tamamlandığı zaman Doğum yapmam gerekiyorben biraz ince düşünüyorum ama herkesi uyarmakta olmuyor anne seviniyor sevinecek hakkı ama diğer anneleri de düşünmek lazım bizim elimizde olan bişi değil çünkü bebeğin önde ya da geride olması. o nedenle kıyas yapılmasını istemem. bir ara hatırlıyorsan geçmiş kötü deneyimleri de konuşmayalım dedim ama önüne geçilmedi. burda paylaşım yapmak rahatlatıcı bir çoğumuzun ben de dahil paylaşacak çok kişisi yok anlıyorum ama işte biraz daha dikkatli olunmalı. gerçi dediğin gibi çok önde olması da şeker riskini akla getiriyor Rabbim hepimizin evladını ilerde de geride de olsa sağlıkla kucağımızı almamızı nasip etsin inşallah
Burda kasımda başladın kasım annesi olarak kal bakalım belki normal doğum düşünenlerden de erken doğum yapanlar olur belli mi olurbu arada sezeryanda olsa 39-40 haftaları beklemeyi düşünmez misin?
Canım benim rahatsızlığım olduğu için suyumun da gelmemesi lazım o yüzden riske atılmadan ciğer gelişimi tamamlandığı zaman Doğum yapmam gerekiyor
Bende ilk başlarda çok evhamlandığım zamanlar oldu
Hatta allah muhafaza galiba devam etmiyor gebeliğim dediğim vesveselerim de oldu buraya yazmadım bu hissettiklerimi çünkü çok fazla hassas arkadaşımız var
Bu konuda dikkat ettim ama çok da dikkatli olamamışım acabalara soktuğum arkadaşlarım varsa haklarını helal etsinler
benim doğum yapacağım hastanede kuzenlerimde doğum yaptı canım hep ertesi gün çekildi fotoğrafları tabi o zaman el değiştirmemişti hastane. şimdi nasıldır bilmiyorum bakalım kısmet artık yaşayıp göreceğiz. ama 1900 liranın içinde taa doğumhaneden bu yana çekim olacağını sanmıyorum
Bende ne kadar geçerli olmasa da bu dönemde iştah kesilebilir canım iştahla bebeğin sağlığının pek alakası yok aslındaaa rahatsızlığını bilmiyordum canım geçmiş olsun o zaman doktorun dediği zaman en uygun zamandır senin için. biliyormusun o evham hala var bende iştahım kesildi neden diye düşünmeden edemiyorumAllah muhafaza Rabbime emanetler artık sanırım o korkular hiç geçmeyecek.
Canım gerçekten kilo almaya ihtiyacım var böyle çok çirkinim :) Gynoferon ve Decavit içmeye başladım. Bu vitaminler kilo yapar mı .. kilo almam için önerin var mı
tabi canım veririm ben baget ekmeği yapıyorum yalnız uzun baston ekmekte diyorlar
5 bardak beyaz un
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su (oda sıcaklığında)
hepsini karıştırıyorum. ele yapışan hafif cıvık bir hamur oluyor 1 saat dinlendiriyorum mayalandıktan sonra tezgahta 3-4 eşit parçaya ayırıyorum. sonra şekil verip birde tepside mayalanmaya bırakıyorum yarım saat kadar.üstüne nemli bez örtüyorum.benim fırınımda buhar özelliği yok o nedenle ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırının en köşesine yerleştiriyorum 250 derecede olacak fırın suyuda ekmekleri koymadan 10 dk önce yerleştiriyorum. ekmekleri fırına vermeden üzerlerine bıçakla verev şekilde kesikler atıyorum. sonra fırında 20 dk ya da üzerleri kızarana kadar pişiriyorum
aa canım olur mu karılık ekmek yapmakla mı oluyor sankibenimkisi merak ben çok severim mutfakta olmayı ama gel gör senelerdir çalışıyorum hemen şipşak yemek hazırlayıp çıkıyorum halbuki aheste aheste mutfakta kahvaltı etmeyi mutfak sohbetlerini orda içilen kahveleri ah ne özledim bir bilsen
Çok uygunmuş gerçekten gelip İzmirde mi doğursamkızlar ben geçen gün hastanemi aradım doğum ücreti aldımiçinde fotoğraf çekimi doğum öncesi sonrası kuaför hizmeti ve daha bir sürü şey saydı oda süslemesi vs falan filan 1900 dedi sizce doğru mudur? yüz yüze konuşmak daha iyi olacak sanki bana baya ucuz geldi
Benim medikal park 4000 civar canım paketlerle birlikte. Bence fiyat iyiymiş. Ben de bi dahaki gidişimde net fiyat belirleticem. Nstden çıkanlarla konuşuyorum bekleme salonunda, kimisi 3800 kimisi 4000e yapacakmış doğumunu. Oda süsleme doğum albümü vs var paketlerde, istediğini seçiyorsun.kızlar ben geçen gün hastanemi aradım doğum ücreti aldımiçinde fotoğraf çekimi doğum öncesi sonrası kuaför hizmeti ve daha bir sürü şey saydı oda süslemesi vs falan filan 1900 dedi sizce doğru mudur? yüz yüze konuşmak daha iyi olacak sanki bana baya ucuz geldi
Ben aslinda internette gold,platinium ve silver paketlerini gordum karatas hastanesinin onlari sorayim dedim onlar kalkmis heralde onlar daha detayli 2 seyans incelme paketi cilt bakimi dogum oncesi psikolog falan bir suru sey vardi.onlardan istedim amaonlar kalkti standar paket 1900 diyince sok oldum. Artik yuz yuze konusunca daha da netlesir heraldeBenim medikal park 4000 civar canım paketlerle birlikte. Bence fiyat iyiymiş. Ben de bi dahaki gidişimde net fiyat belirleticem. Nstden çıkanlarla konuşuyorum bekleme salonunda, kimisi 3800 kimisi 4000e yapacakmış doğumunu. Oda süsleme doğum albümü vs var paketlerde, istediğini seçiyorsun.
Süsleme paketinde neler varmış bilgin var mı??Ben aslinda internette gold,platinium ve silver paketlerini gordum karatas hastanesinin onlari sorayim dedim onlar kalkmis heralde onlar daha detayli 2 seyans incelme paketi cilt bakimi dogum oncesi psikolog falan bir suru sey vardi.onlardan istedim amaonlar kalkti standar paket 1900 diyince sok oldum. Artik yuz yuze konusunca daha da netlesir heralde
ben doktor arayışına girdiğimde hem googledan hemde sosyal platformlardan baya araştırmıştım. Karataş hastanesi doktorlarını araştırdığımda Arzu hanım diyorlardı başka bir şey demiyorlardı. bebek istediğim zamandan öncesinde hastası olmuştum araştırmalarım sonucunda ve çok memnun kalmıştım kendisinden hayatımda ilk defa bu kadar güler yüzlü ilgili bilgili bir doktorla karşılaştım desem yalan olmaz. Doğumla ilgili bir çok yazısını okudum ama doktorun yazdığı değil hastalarının yazdıklarını okudum ayrıca youtube da videosu da vardı miyomlu bir hamilelik doğumunda görev almış bayan kendi anlatıyordu bence bu tarz şeyler çok önemli doktor seçiminde karataş hastanesinde 6 ya yakın kadın doğum doktoru var ve sadece Arzu hanımın randevuları full doludur. Çok yoğun bir doktor ama bu yoğunluğun içinde kesinlikle vaktim yok bugün git yarın gel tavrında biri değil. Telefon numarasını veriyor ve mesai saatlerinde dönemezsem akşam mutlaka dönerim diyor ve dönüyor. acil durum olduğunda sıra vs bekleme gel diyor. yani ne bileyim özel olduğu halde bu özveride olan bir doktorla ben şu yaşıma kadar karşılaşmadım Banşından beri diyorum hayati ve ahlaki bir şey olmadığı müddetçe bırakmayı düşünmemBenim nasipse ilk dogumum olacak, tecrubem yok. Dogum doktoru nasil seçilir, neye gore karar verilir? Aşılamamı yapan doktoruma resmen aşıktım, inanılmaz halden anlayan biriydi, gel sana açık kalp ameliyatı yapayim dese gözüm kapali kabul ederdim o derece. Ama malesef gebe takibi yapamıyor.
Şimdi gittigim doktor da güler yüzlü, acele ettirmiyor, her soruyu yanıtlıyor. Genc doktorlar sanirim biraz daha meslekten bikmamis oluyor :) belim agriyor dedim, kağıda omurilik cizdi, rahimin nasıl buyudugunu ve baskı yaptığını vs anlattı. Bebegi ultrasonda cok uzun uzun anlattı falan her ayrıntısını. Bunlar cok guzel ve memnun edici seyler. Ama dogum bambaska birsey. Dogumdaki tutumu nasil olur, yaklaşımı nasıldır, yureklendirici mi veya daha sert mi, anaç mi? Bunları nasıl bilebiliriz ki doğumdan önce? Zaten doktor dogumun her anında yaninda olmuyor, daha cok ebeler yonlendiriyor, doktor doguma yakın zamanda geliyor. Doktordan çok emin olsak bile ebelerin yaklaşımı nasıl olur? Aşırı korkuyorum normal dogumdan ve nasıl karar verecegimi bilemiyorum
Maşallah canım, doğum günün kutlu olsunBu hissediyorum dediğin böyle seğirme gibi bisey mi? Ben 14+4deyim, arada böyle hissediyorum ama emin olamıyorum tabi..
Günaydın kızlar....
masal_41 Canım doğum günün kutlu olsun...Bundan sonraki her doğum günün bebişinle olur inşallah :)
Süsleme paketinde neler varmış bilgin var mı??
Canım pijama çok rahat oluyor gecelik hiç düşünmemiştim rahat edemem diye 3 takım pijama almıştım yanıma Ne olur Ne olmaz diye çok şık pijamalar var bu arada :)Kızlar ben önceki doğumumda sezeryanda daha rahat ederim diye düşünerek gecelik takımı almıştım. Ama şimdi pijama istiyorum daha şık duruyor fotoğraflarda. Geceliğin altına çorap filan giyince komik oluyor ama sezeryanda nasıl olur rahat edermiyim pijamayla bilmiyorum. İkinci hamileliği olan kızlar sizin fikriniz nedir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?