2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
bana sormustu doktorum yok dedim öyle kaldi. Yasim 29 cok kücük degil 30 olacagim bir kac haftaya. Risk vardir belki ama allaha emanet yapacak birsey yok

ALLAH yardimcin olsun canim ya. Korkma emin ol saglikli dünyaya gelecektir sen duani et rabbim hepimizede saglikli evlatlar versin. Ben hic bilmiyorum misal durumu yaptirmadim testleri. Allaha emanet dedim öyle bekliyorum yavrumu.
Amin canım allah razı olsun yaptırmamakla en güzelini yapmışsın

Yok sonuçlar güzeldi ense 1.9 burun 4.2 ölçüldü bi sıkıntı yok görünüyor ultrason ölçümlerinde
Kanda hcg çok yüksek çıktı o yüzden riskli çıktı değerim
Bana tek tek rakam söylemedi ama burun ve ense iyi dedi. Yaşınız da cok ileri değil. Icinizi ferahlatmaya çalışın, su an bi karar vermek zorunda degilsiniz, öyle düşünün. Gün dogmadan neler dogar. Insallah cok sağlıklı haberler alırsınız

canım yapma böyle onlar bizden farklı değil ki down sendromu farklılık değil kromozom fazlalığı belki biz farklıyız eksiğiz onlardan. bak canım şimdi diyeceksin riskin yok konuşmak kolay ama öyle olmadığını sende biliyorsun belki bizlerden birinin bebeği down sendromlu olacakta seninkinde olmayacak. down sendromlu olsun olmasın her bebeğin bakımı zor hepsi ağlıyor,hepsi gece uyanıyor,hepsi dişçıkarıyor hepsi altına yapıyor yani anlayacağın hepsinin özellikleri aynı. down sendromlu olmadığı halde geç öğrenen çocuklar geç yürüyenler geç konuşanlar yok mu? ya da şöyle düşün bebeğin doğdu ileriki senelerde hastalandı geri dönüşü olayan sana bağımlı bir hastalık Allah korusun evlerden ırak o zaman ne yapacaksın? daha yazacak çok şeyim var canım ama inan nasıl doğururum diye düşünme güçlü olmak zorundayız.

Birde burda normal doğar belki lafını kullanmayalım kızlar onlar anormal değil çünkü.

Eskiden malesef hem toplumda hem ailelerde bilinçsizlik vardı. Şimdi çok güzel eğitimleri var. Allah kimseye yaşatmasın 4 yaşındaki yegenime epilepsiyle birlikte öğrenme bozukluğu ve hiperaktivite teşhisi konuldu. Gerçekten çocuğun sıkıntısı çok zor. Allah hepimizin evladina sağlık sıhhat versin.
Inşallah yarın bunları konuşmaya gerek bile kalmaz güzel haberi verirsiniz bizlere.
Ben tahlil bile yaptırmadım, down sendromu varsa da haberim yok. Allaha emanet..

amin canm ya bende aynen senle ayni durumdayim yaptirmadim allaha emanet dedim öyle biraktim. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin hepimizede

Vurulması tavsiye edilen bir aşıdır bu, kesinlikle ibaresi mecburiyet belirtir. Sence kesinlikle vurulmalıdır, bu kişisel bir kesinlik işte :) illa vurulmak zorunda olsaydık doktorum da, aile hekimim de, hemşirem de tercih hakkı tanımazdı diye düşünüyorum. Ben de bebeğimi sizler kadar düşünüyorum. Bazen çok kesin konuşuyoruz, yanlış anlaşılıyoruz sanırım :) mecbur değiliz tetanoz aşısı yaptırmaya. Ayrıca alerji çok pis birşeydir. Daha önceden vücudunuzun tepki göstermediği birşeye hayatınız boyunca güvenli bakamıyorsunuz. Bizzat yaşadım. Kan sulandırıcı için aspirin kullanırken astım krizine girdim. Acillik oldum, nefes alamıyordum. Öksürmekten konuşamıyordum, sesime yetecek nefesim dahi yoktu ve hamileydim. Aspirini kestiğimiz zaman normale dönebildim. Ardından alerji testi yapıldı aspirin için, öyle cilt üzerine yapılan bir test değil kan tahlili yapıldı. Negatif çıktı, teste göre alerjim yok. Doktorumun dediği ise alerjik reaksiyon gösterebilen hassas bünyelerde olabilir oldu. Kaç doktora gittiysem aspirin bir kere astım krizine sokmuşsa vücudun gene tepki verebilir dediler, antibiyotik kullanacaksam alerjik astımım var diye belirtmek zorundayım. Narkoz alacaksam zira belirtmek zorundayım. Hatta kan iğnesi vurulduğum zaman bile yarım saat kadar hastane yakınında olun diye uyarıyor hemşireler. İlaç kullanmaktan, aşılardan hatta grip aşısından dahi korkuyorum. İnan bana aşı olmamak alerji illetimin şiddetli olarak bir kere depreşip astım krizlerimi tetiklemesinden daha az riske sokacaktır. Bu kadar kesin konuşmamalısın çünkü sanmakla olmuyor maalesef. Sosyal ve herkese açık bir platformda kesinlik belirten kişisel yargılarımızı daha dikkatli dile getirmeliyiz bence :)

iste bende onlari diyorum grip asisi, tetenoz vs. onlar vurulmamaliymis ben ekstra sordum doktoruma bebege zarar verebilirmis yani

Yok canım, bence doktorun yanlış anlamış olabilir. Zarar veriyor diye birşey yok yani. Maalesef ülkemizde her anne steril ortamda doğum yapma şansına sahip değil. Şehirler arasını geçtim ilçeler arasında bile hastaneler dahi eşit şartlarda değil. Ülkemizde hamilelere tedbir amaçlı tetanoz aşısı vurulması tavsiye ediliyor. Bebeğe zarar veren birşey değil. Ama vurulmaması da zarar verecek diye birşey yok. Zarar vereceğinden değil, başka sebepten ötürü ben bu aşıyı yaptırmak istemiyorum. Ama ben de bebeğimin sağlığı için risk görsem sanırım yaptırmayı göze alırdım. Yurtdışında (avrupa ve amerikada) bildiğim kadarıyla hamilelerin takip defterinde yok bu aşı. Biraz ülkedeki medikal şartlarla da alakalı sanırım. Şöyle birşey de var, sadece hamileyken değil normal zaman için de risk olabilir aslında tetanoz. Şöyle düşün mesela tarlada çalışan tarımla uğraşan hamileler için atlanmaması gereken bir aşı.

canim sende bebeginden 10-11 haftaliktan ultrason resmi varmi? orda belli oluyormus biraz ense kalinligi ben nette arasitirdm ense altinda bulunan beyaz cizgi su birikintisimi ne oluyomus iste o cok fazlaysa riskli benim ultrason resiminde var o beyaz cizgi. ama asiri kalin degil

Canim benim de riskim yuksek biyokimyasal 78 de 1 kombine bakiyor doktorlar o da 220 de bir ayni sekilde cok üzgünüm allah yardimcimiz olsun canim baska dicek bsy yok ben koldan kan testini yaptirmadim yurtdisina giden testi.ayrintili usg yaptirdin mi sen canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…