2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
tatlım aynı şeyden bahsediyorum BENCE kesinlikle vurulmalı sizlerde illa vurulmalısınız demedim ama ben gerekli görüyorum ve vurulacağım vurulmayan kişinin de kendi tercihi herkes kendi sonuçlarına katlanır bu da bir şey olacak ya da olmayacak demek değildir ama BEN vurulacağım...

12. Hafta da var canım o zaman bakıldı zaten bir hafta ileri ama sat 12 ultrason da gebelik yaşı 13+1 kan alındığında bilgiler 13 hafta baz alınarak gönderildi
Hatta testin altında satla gebelik yaşı arasında fark dikkati çekmektedir diyor

Aynen canm cok feci bir agri saplaniyr gecen nerdeyse doktora gidiyrdm bunun icin. Ama sonra hemn geciyr
Ben bu yuzden gitmistim bir kez doktora:) doktor normal olabilir dedi ozellikle yatar pozisyonda hapsururken oluyormus bu yuzden hapsururken yatiyorsak dogrulup karnimizi tutarsak agri olmuyormus.ben hapsurucagimi anlayinca hemen dogrulup karnimi tutuyorum agri olmuyor boyle:)

Allahım yardım etsin bizlere Benim testte kombine risk 188/1 biyokimyasal risk 1:35 senden daha riskli guruptayım
Bu aylarda sağlıklı sonuç almazsın dedi doktorum ben perinatoğa gitmek istedim ayrıntılı için
16. Haftadan sonra sanırım belli oluyor ayrıntılı da

Tetanoz aşısı için hemşireye sordum. Ben 12 yıldır gebelik ve yenidogan hemsireligi yapıyorum, hiç tetanoz vakası görmedim dedi. Ama bu olmadığı ya da bizim olmayacağımız anlamına gelmez. Canlı aşı zaten hamileyken yapılmıyor. Bir zararı olma ihtimali olsa yapılmaz.
Diger yandan dogum sırasında bir tetanoz şüphesi olursa hemen o anda da yapılabiliyor aşı.
Tam karar vermedim ama sanırım ben yine de yaptıracağım

Kızlar tetanoz aşısını ben ilk hamileliğimde vurulmadım doktorum gerek yok dedi bide sezeryan oldum ona rağmen istemedi bende yaptırmadım
Bunda yaptırsam mı acaba risklerini bilmiyordum vurulsam Ne olur vurulmasam Ne olur diye

Ayrıntılı ultrason çektirmeyi düşünüyormusunuz kızlar??
20.haftada çektirmeyi düşünüyorum. Bebeğin bütün organlarına ve kan akışına falan bakılıyor. Allah korusun sorunlu bir durum varsa, doğum anında mudahale etmek için erken bilgi sahibi olunmus oluyor. Bence önemli. Doktorlar da öneriyor zaten

İkinci bebeğini bekleyen ve ilk bebeği kız olan anneler bir sorum var sizlere tabii inşallah arada kaynamaz görürseniz sorumu :)
Bana doktor 2 defadır kız gibi görünüyor, bence kız ama alışveriş yapma biraz daha bekleyelim diyor. Bazıları kız bebeklerde 20.haftaya kadar emin olmayın diyor :) hatırlıyormusunuz sizlerin ne zaman kesinleşmişti? Oğlumda 11 ya da 12.haftada erkek demişti aynı doktor ama işte şimdi sanki çok emin değil gibi geldi. Şu an son usgye göre 14,5 haftalık görünüyor miniğim.

Tetanoz aşısını ben vurdurmak istiyorum. Sağlık ocağındaki hemşire eğer bir yeriniz kesilirse veya olur ya sağlıksız bir yerde doğum yapmak zorunda kalırsanız hem sizin hem bebeğin hayatı tehlikeye girebileceği için olmanız lazım, hem hamilelik takvimindeki aşılarda da var dedi. Ben ilkin yaaa napcam sokakta mı doğurcam sanki diye çok üstüne düşünmesem de, birkaç gün sonra markette sebze reyonunda poşet koparttığımız metal ayaklık elime batıp kanayınca ödüm koptu. Meğer sivri bi uç kırılmış dışarı doğru, elimi yırtmış. Paslı mı değil mi diye çok tırstım. Doktoruma sordum batikon temizleyicilerden verdi. Diyeceğim o ki gereksiz görüyoruz ama paslı birşey en beklenmedik anlarda batabilir :S

hala haberlerde hastane enfeksiyonundan ölen bebekleri duyduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Ben açıkcası çok korkuyorum ameliyatlarda içinde tampon unutulanlar makas unutulan hastalar var bence üzerimize düşen her türlü tedbiri almak yani benim düşüncem bu çünkü ne kadar tam teşekküllü bir hastane de de doğum yapsak bizim insanımızın (yani hastanelerdeki çalışanları kast ediyorum burda) kanında var nasılsa bir şey olmaz düşüncesi tedbir yok.
O nedenle Tedbir benden Takdir Allah'tan diyorum

Çok doğru canım ilk doğumum şanslı geçmiş olabilir bende bu aşıyı yaptırcam

iyide ultrasonda ki haftasi sata uymazsa sorun mu oluyomus? Bende yok misal ama normal o geriden veya önden gitmesi. Resimde bellimi peki beyaz cizgi ensede?

ayy kizlar cok fenayim mide bulantisi bas donmesi bunaltti hava da cok sicak. simdi doktordan geldim doktorumi da degirtirdim artk bugun kini cok sevdim cunku. ustelik cinsiyet icin de cabaladi ama bu sefer de benim sipa gostermedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…