Vurulması tavsiye edilen bir aşıdır bu, kesinlikle ibaresi mecburiyet belirtir. Sence kesinlikle vurulmalıdır, bu kişisel bir kesinlik işte :) illa vurulmak zorunda olsaydık doktorum da, aile hekimim de, hemşirem de tercih hakkı tanımazdı diye düşünüyorum. Ben de bebeğimi sizler kadar düşünüyorum. Bazen çok kesin konuşuyoruz, yanlış anlaşılıyoruz sanırım :) mecbur değiliz tetanoz aşısı yaptırmaya. Ayrıca alerji çok pis birşeydir. Daha önceden vücudunuzun tepki göstermediği birşeye hayatınız boyunca güvenli bakamıyorsunuz. Bizzat yaşadım. Kan sulandırıcı için aspirin kullanırken astım krizine girdim. Acillik oldum, nefes alamıyordum. Öksürmekten konuşamıyordum, sesime yetecek nefesim dahi yoktu ve hamileydim. Aspirini kestiğimiz zaman normale dönebildim. Ardından alerji testi yapıldı aspirin için, öyle cilt üzerine yapılan bir test değil kan tahlili yapıldı. Negatif çıktı, teste göre alerjim yok. Doktorumun dediği ise alerjik reaksiyon gösterebilen hassas bünyelerde olabilir oldu. Kaç doktora gittiysem aspirin bir kere astım krizine sokmuşsa vücudun gene tepki verebilir dediler, antibiyotik kullanacaksam alerjik astımım var diye belirtmek zorundayım. Narkoz alacaksam zira belirtmek zorundayım. Hatta kan iğnesi vurulduğum zaman bile yarım saat kadar hastane yakınında olun diye uyarıyor hemşireler. İlaç kullanmaktan, aşılardan hatta grip aşısından dahi korkuyorum. İnan bana aşı olmamak alerji illetimin şiddetli olarak bir kere depreşip astım krizlerimi tetiklemesinden daha az riske sokacaktır. Bu kadar kesin konuşmamalısın çünkü sanmakla olmuyor maalesef. Sosyal ve herkese açık bir platformda kesinlik belirten kişisel yargılarımızı daha dikkatli dile getirmeliyiz bence :)