• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
5 dilim ekmek çok değil mi
Kahvaltı da kepekli grisini yiyorum akşam yemeğinde tüketmiyorum
Bu aralar dikkat etmem lazım canım biraz aç kalmaya çalışayım sonra düzenlerim
Ama her besin gurubundan tüketmeye çalışıyorum canım günlük protein kalsiyum sebze meyve hepsini yiyorum zaten
Ben kilo almaya çok meyilliyim
İlk hamileliğimde 24 kilo almıştım 4,5 ayda hemde
Doktorum kilo almamaya çalış dedi bu hamilelikte risk olabilirmiş
canim bende suan 16 haftamdayim 3 kilo aldim toplam. Cokmu? Herkes diyorki son üc ayda cok kilo alinir ondan korkuyorum en cok 12 kilo almak istiyorum toplamda yani kaldi 9 kilo :(

Kızlar ben çok kötüyüm ya içimde öyle kötü bi his var ki içim içime sığmıyor çıkacak sonuçtan emin gibiyim sürekli ağlıyorum dün gece çoo kötü oldum araştırıp okudukça dayanamıyorum çok çaresizim down sendromu çıkarsa Ne yaparım nasıl doğururum bilmiyorum
canim nerden cikariyorsun ki down sendromu olacagini? Test yaptinmi? Ayrica kac yasindasin? Korkma bence hic bosuna. Sag salim saglikli bir bebek olur insallah.

canim bende suan 16 haftamdayim 3 kilo aldim toplam. Cokmu? Herkes diyorki son üc ayda cok kilo alinir ondan korkuyorum en cok 12 kilo almak istiyorum toplamda yani kaldi 9 kilo :KK43:
Bana çok geliyor canım ya normalde ilk 16 hafta kilo alınmasını önermez doktorlar
Ben ilk hamileliğimde 16-17. Haftaya kadar kilo almamıştım hatta 1 kilo vermiştim o da bi etken değil ondan sonra da 24 kilo aldım öyle dengesizim yani
Bunda allah izin verirse 75-76 kilo ile doğurmak istiyorum

Bana çok geliyor canım ya normalde ilk 16 hafta kilo alınmasını önermez doktorlar
Ben ilk hamileliğimde 16-17. Haftaya kadar kilo almamıştım hatta 1 kilo vermiştim o da bi etken değil ondan sonra da 24 kilo aldım öyle dengesizim yani
Bunda allah izin verirse 75-76 kilo ile doğurmak istiyorum
eyvah desene yandim ben. Ben 12 haftaya kadar aldim bu kilolari. Ondan bu yana almiyorum. Normal yiyorum abartmiyorum yani. Acaba böyle dikkat etmeye devam etsem 9 kilodan fazla alirmiyim almazmiyim?

canim nerden cikariyorsun ki down sendromu olacagini? Test yaptinmi? Ayrica kac yasindasin? Korkma bence hic bosuna. Sag salim saglikli bir bebek olur insallah.
İkili testim biyokimyasal risk 1:35 çıktı :KK43:
29 yaşındayım
Nasıl korkmayım yüksek risk gurubundayım keşke güzel haberler alsam hemen kurban adadım zaten rabbim şu güzel günlerin hürmetine evlat acısıyla sınamasın beni

Kızlar ben çok kötüyüm ya içimde öyle kötü bi his var ki içim içime sığmıyor çıkacak sonuçtan emin gibiyim sürekli ağlıyorum dün gece çoo kötü oldum araştırıp okudukça dayanamıyorum çok çaresizim down sendromu çıkarsa Ne yaparım nasıl doğururum bilmiyorum

Hep aklim sizde :( dua ediyorum. Allaha emanet yavrularimiz. Dogumda da bir şey olabilir. Veya 5 yasina gelir kaza gecirebilir. Meshur soz var, hepimiz birer engelli adayiyiz. Bol bol dua et, bebeğin hissediyor uzuldugunu, stres yapmamaya calis ne olur :(
Dun yine sordu doktorum, kesinlikle istemiyorum ikili test dedim. Risk çıksa aldirmaya kiyamam, cikmasa teste guvenmem. Her halukarda zehir olur.
Sonucun ne zaman çıkıyor

29 yaşındayım
Nasıl korkmayım yüksek risk gurubundayım keşke güzel haberler alsam hemen kurban adadım zaten rabbim şu güzel günlerin hürmetine evlat acısıyla sınamasın beni
bende aynen senin gibi 29 yasindayim ve yaptirmadim. Cünkü bu tür testler yasa göre yapiliyor. Yani 100% dogru cikmayabilir. Sizin ailede varmi böyle bir hastalik? Icini ferah tut. Ikili test dedigin hangisi ense kalinligini ölcmesimi? Kanda alindimi?

eyvah desene yandim ben. Ben 12 haftaya kadar aldim bu kilolari. Ondan bu yana almiyorum. Normal yiyorum abartmiyorum yani. Acaba böyle dikkat etmeye devam etsem 9 kilodan fazla alirmiyim almazmiyim?
Belki bundan sonra daha az alırsın dikkat edilirse fazla da alınmaz zaten ben çok yiyordum o yüzden 24 kilo aldım tatlı hamur işi gece yemeleri olmazsa dazla kiloda alınmaz sanırım

29 yaşındayım
Canım non invaziv test yapılacakmı? O daha kesin sonuç veriyor. Benim de yüksek çıkmıştı riskim ancak non invaziv testte sağlıklı çıktı.

Hep aklim sizde :KK43: dua ediyorum. Allaha emanet yavrularimiz. Dogumda da bir şey olabilir. Veya 5 yasina gelir kaza gecirebilir. Meshur soz var, hepimiz birer engelli adayiyiz. Bol bol dua et, bebeğin hissediyor uzuldugunu, stres yapmamaya calis ne olur :KK43:
Dun yine sordu doktorum, kesinlikle istemiyorum ikili test dedim. Risk çıksa aldirmaya kiyamam, cikmasa teste guvenmem. Her halukarda zehir olur.
Sonucun ne zaman çıkıyor
aynen bende yaptirmadim. Cünkü biliyorum 9 ay boyunca onu düsünecegim cekecegim... Senin yas kac bu arada? Benim 29 arkadasinda 29 seni merak ettm.

Hep aklim sizde :KK43: dua ediyorum. Allaha emanet yavrularimiz. Dogumda da bir şey olabilir. Veya 5 yasina gelir kaza gecirebilir. Meshur soz var, hepimiz birer engelli adayiyiz. Bol bol dua et, bebeğin hissediyor uzuldugunu, stres yapmamaya calis ne olur :KK43:
Sonucun ne zaman çıkıyor
Sağol canım allah razı olsun öyle tabikide herşey bizler için yarın benim ne olacağım da belli değil
Anneyiz sonuçta yavrumuz grip olduğu zaman bile rahat nefes alamıyor diye içimiz gider
O yüzden olacağı varmış demek çok zor oluyor
Çok karışığım arkadaşım bilmiyorum sağlıklı düşünmüyorum maalesef
Yarın çıkıyor sonuç 4-5 gibi ararız dediler

aynen bende yaptirmadim. Cünkü biliyorum 9 ay boyunca onu düsünecegim cekecegim... Senin yas kac bu arada? Benim 29 arkadasinda 29 seni merak ettm.
Ben 25 yaşındayım. Asilama yapan doktorum, ikili test onermiyorum guvenilirlik payi cok cok düşük, yuzde yuz teshis icin 5.ayda amniyosentez yapiliyor, ondaki sonuc da riskli çıkarsa 5.ay bebegi almak icin çok geç ve riskli dedi.
Sonra gebelik takibi yapan doktorum da, ikili test ister misin dedi. Hayir sonucu birseyi degistirmez istemiyorum dedim. Tamam dedi israr etmedi. Ultrasonda burun kemigini gördüm ve ense kalınlığı normal ama bu kesin bir ikili test sonucu değil dedi.
Allaha emanet, ben hic yaltirmayi düşünmedim, sonucunu kaldirmaz psikolojim

bende aynen senin gibi 29 yasindayim ve yaptirmadim. Cünkü bu tür testler yasa göre yapiliyor. Yani 100% dogru cikmayabilir. Sizin ailede varmi böyle bir hastalik? Icini ferah tut. Ikili test dedigin hangisi ense kalinligini ölcmesimi? Kanda alindimi?
Ailede böyle bi durum yok
Ense kalınlığı burun ölçümü yapılıp kan veriliyor sonra da risk tablosu ortaya çıkıyor tarama testi bu teşhis değil biliyorum ama yüksek risk olunca tedirgin oluyor insan

Sağol canım allah razı olsun öyle tabikide herşey bizler için yarın benim ne olacağım da belli değil
Anneyiz sonuçta yavrumuz grip olduğu zaman bile rahat nefes alamıyor diye içimiz gider
O yüzden olacağı varmış demek çok zor oluyor
Çok karışığım arkadaşım bilmiyorum sağlıklı düşünmüyorum maalesef
Yarın çıkıyor sonuç 4-5 gibi ararız dediler

Ultrasonda bir bulgu görüldü mü? Ben inanıyorum yarın çok güzel sonuçlar alacaksınız

Ailede böyle bi durum yok
Ense kalınlığı burun ölçümü yapılıp kan veriliyor sonra da risk tablosu ortaya çıkıyor tarama testi bu teşhis değil biliyorum ama yüksek risk olunca tedirgin oluyor insan
ALLAH yardimcin olsun canim ya. Korkma emin ol saglikli dünyaya gelecektir sen duani et rabbim hepimizede saglikli evlatlar versin. Ben hic bilmiyorum misal durumu yaptirmadim testleri. Allaha emanet dedim öyle bekliyorum yavrumu.

ben 16. haftadayim bu testleri simdide yaptirma imkanim varmi türkiyede?
12.haftada yapılıyor diye biliyorum. Ikili testin guvenilirligi gerçekten cok düşük. Nifty perena gibi olanlar da 2.5 3 bin lira gibi fiyatları. Yani meraktan yaptırılacak bur tahlil degil. Sanirim sizin için tahlil zamani gecmis

Back
X