2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim kızım aynen dediğin gibiydi. Kızım şimdi 4 yaşında. Uyuması o kadar zorduki anlatamam. Zaten sallanması durduğu anda uyanırdı. Yani öyle müdahale etmeden 10dk dahi uyumazdı. Ben neler yaptım söyleyeyim.
*Salıncak aldım onu sallamak daha kolay olduğu için, ucuna ip bağlardım yataktan sallardım .
*Ana Kucağı gibi birşey aldım küçük birşey. Onu da sallamak daha kolay ve küçük olduğu için istediğin odaya götürebiliyorsun. Artık yerde uyudum salladım. Kanepelerde uyudum salladım..
*yarım kundak yaptım sadece kollarını sardım. Ama sıkı sarınca uyurdu. Gevşek olunca uyumazdı.
*sabah akşam karnına ayaklarına acıelma yağı sürerdim.
*kafasına mutlaka penye bere takardım gözlerini kapatacak şekilde.
*Biz emzik kullanırdık. O çok sakinleştirirdi. Zaten özellikle ağrısı sancısı varken alırdı emziği.
*bir de telefondan temposu yüksek müzik açarım anca öyle uyurdu.
*Bu kadar sıkıntı yetmezmiş gibi her gören; "ay bunu neden sallamaya alıştırdın"derdi. Sanki ben manyağım, rahatlık batıyor da kendikendime macera olsun diye sallıyorum. Neyse...
Çok uzun oldu ama çok çok zordu kızım. Ama 1.5 yaşından sonra kendikendine uyumaya başladı. O uyku krizleri birden bire yok oldu. Akşam 8den sabah 8e kadar deliksiz uyurdu. Ve bu benim için cennet müjdeesi gibiydi.
Allah yardımcın olsun.

Günaydın arkadaslar 4.ay asisini yaptıranlar bilgi verebilirmi kac tane nerelerden vuruluyo ates yapıyor mu haftaya asimiz var agir geciyo ates cok oluyo diyenleri okudum doğru mu acaba
Canım canlı aşı değilmiş hemsireye sordum o yüzden çok çok nadir ateş yapması dedi. Biz hiçbirsey yaşamadık

Kızlar bebekleri uyuyamayanlar için kırmızı ışık yakmayı deneyin belki faydasını görürsünüz benim kızım kırmızı ışığı gördüm uyuyor:))

Canım canlı aşı değilmiş hemsireye sordum o yüzden çok çok nadir ateş yapması dedi. Biz hiçbirsey yaşamadık

Sağolasin canim rahatlattin beni insallah rahat atlatiriz simdiden kara kara düşünüyorum hic dayanamiyorum asi yapılırken ama.mecbur yapılacak

Ayy o ayakta uyuymaya alistirmayin diyenlere bende uyuz oluyorum psikolojmi bozdular resmen.sanki cok hevesliyiz biz ayaklarimiz kopuyo yinede sesimiz cıkmiyo cocuk uyusun diye nelere katlaniyoruz. Allahim herkesin cocuguna guzel uykular saglik ve sifa versin kimse kimin ne cektigimi bilemez.. mesela dertlesmek istersin cocuk uyumuyo cok yoruldum dersin karşında ki bizde cocuk baktik hic boyle olmadik siz sabirsizsiniz demezmi allahim o an bana geliyolar..

Bizim halimizden yine bizler anliyoruz.. bazen gercekten cok bunaliyorun dertlesmek istiyorum rahatlayayim diye ama kimse halinden anlamiyo hemen kendilerini devreye sokuyolar. Halbuki benim istedigim tek söz.. canim uzülme gecicek bugunlerde gibi rahatlatici bir soz..ama nerde bizde cocuk baktik biz hic boyle degildikk demeleri.. Yavrum icin sabrediyorum yoksa gercekten bende bunaldim yavrumdan degil anlayissiz cevreden

2. Ay aşıları ateş yapmadıysa buda yapmaz. 2. Ay aşısının devamıymış çünkü 4 ay aşılarıda
Yok canım öyle değil valla bizim ikinci ayda yapılanda iğne yapılırken bile ağlamadı ıh dedi sustu hiç üzmedi beni ama 4. Ayda ateş yaptı huyzys oldu iştahsız oldu 3 gün devam etti ama geçti o günler çok şükür

Ya kızlar bizim yediklerimiz ne zaman süte geçiyor çözemedim bu alerji işini
Dr sadece süt ürünlerini bırakmamı söylemişti ama ben sıkıntılar devam ettiği için dana eti ve yumurtayı da bıraktım ama yumurtada çok sıkı diyet yapmadım kekte kurabiyede yiyordum kızımda 4-5gündür düzeldi bugün yumurta deneyeyim dedim 1 dilim yumurtalı ekmek yedim saat 9 gibi 13 de tekrar kanlı kaka yaptı yumurtadan mı değil mi bilemedim bu kadar sürede etki eder mi

Kızlar selam saçma gelebilir ama bişey sorucam bebeklerinizin altını ne kadar sürede bir değiştiriyorsunuz ve değiştirirken çok mu dolmuş oluyor

Yine ayakta iyi bizimki battaniyede sallanarak uyuyor:)))

2 haftadır kızımın uyku düZeni bozuldu, o kadar gayret ettim ama erken uyumak isterse uyuyor istemezse amuda kalksam yine olmuyor :)
İlk kızımda da odalara kapanıp karanlıkta uğraşırdım ama yıpranmaktan başka birşey değil karar verdim kendi düzeni oturana kadar rahat bırakacağım ne zaman isterse uyusun, elbet düzen kurma zamanı gelince sinyal verir...
oh be şimdiden rahatladım

Kızlar selam saçma gelebilir ama bişey sorucam bebeklerinizin altını ne kadar sürede bir değiştiriyorsunuz ve değiştirirken çok mu dolmuş oluyor
Ben öyle süreli değişmiyorum canım. Ne zaman denk gelirsem. Bazen çok dolduğunda fark edince değişiyorum epey dolmuş oluyo. Bazen de bekletmeden değişiyorum.

Ben öyle süreli değişmiyorum canım. Ne zaman denk gelirsem. Bazen çok dolduğunda fark edince değişiyorum epey dolmuş oluyo. Bazen de bekletmeden değişiyorum.
Neden sordum ben 2 yada 3 saatte bir değiştiriyorum ama her seferinde çok dolu olmuyor.bu da sinirimi bozuyor aç diye düşünüyorum o yüzden sordum

Katılıyorum canım
Bence bebeğin uyku düzeni oluşmussa yada yöntemler denenerek uyutuluyorsa ve bebek de buna güzel yanıt verip uyuyorsa bu bebeğin uykuya yatkın olmasıyla ilgilidir. Bebek ağlıyorsa sancılıysa huzursuzsa kati suretle kurallara uyarak uyumaz.
Bence bebekten sinyal beklemek lazım. O şekilde bebeğe en uygun yöntem belirlenebilir.

Neden sordum ben 2 yada 3 saatte bir değiştiriyorum ama her seferinde çok dolu olmuyor.bu da sinirimi bozuyor aç diye düşünüyorum o yüzden sordum
Yok canım 2 saatte 3 saatte bir değişmiyorum.
Kaka yaptıysa hemen tabi. Ama kaka yoksa denk gelirsem değişiyorum. Yani öyle tüm gün aynı bezle durmuyor tabi ama sıksık değişmiyorum.
Sabah 6.30da uyanıyor misal. Sabah çişini yapmasını bekliyorum. 7de değişiyorum. Sonra 11 i gibi.sonra 3 4 gibi sonra tekrar 7 gibi. Yani ortalama 4 saat oluyo sanırım

Kaka yapmıssa kesin degisiyorum.
Ama çişi baya dolmadan degistirmiyorum.
Günde 6-7 kez degisiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…