- 24 Şubat 2013
- 308
- 283
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.161
Benim kızım aynen dediğin gibiydi. Kızım şimdi 4 yaşında. Uyuması o kadar zorduki anlatamam. Zaten sallanması durduğu anda uyanırdı. Yani öyle müdahale etmeden 10dk dahi uyumazdı. Ben neler yaptım söyleyeyim.Her turlu öneriye açığım. Kendimce her yolu deniyorum da ama akil akıldan üstündür. Ne kadar sukretsem az, kiyamet koparircasina aglamasi azaldi. Mayışıyor, gozleri yarıya iniyor. Uyutmaya ne yapacaksam artik sallamak, emzirmek, kucakta pis pis, onu yapiyorum, gozleri kapaniyor kapaniyor, uykuya inanilmaz direniyor. Uyku yaklastikca ağlıyor, kafasini saga sola atiyor, sonra derin uykuya gecmeden tamamen uyaniyor. Bazen 3 5 dakika uyuyor o şekilde uyanıyor. Aklim ermiyor nasil bu kadar uykusuz durabildigine uykuya teslim olmuyor resmen direniyor. Ve bu bir sıkıntısı olmayan hali
*Salıncak aldım onu sallamak daha kolay olduğu için, ucuna ip bağlardım yataktan sallardım .
*Ana Kucağı gibi birşey aldım küçük birşey. Onu da sallamak daha kolay ve küçük olduğu için istediğin odaya götürebiliyorsun. Artık yerde uyudum salladım. Kanepelerde uyudum salladım..
*yarım kundak yaptım sadece kollarını sardım. Ama sıkı sarınca uyurdu. Gevşek olunca uyumazdı.
*sabah akşam karnına ayaklarına acıelma yağı sürerdim.
*kafasına mutlaka penye bere takardım gözlerini kapatacak şekilde.
*Biz emzik kullanırdık. O çok sakinleştirirdi. Zaten özellikle ağrısı sancısı varken alırdı emziği.
*bir de telefondan temposu yüksek müzik açarım anca öyle uyurdu.
*Bu kadar sıkıntı yetmezmiş gibi her gören; "ay bunu neden sallamaya alıştırdın"derdi. Sanki ben manyağım, rahatlık batıyor da kendikendime macera olsun diye sallıyorum. Neyse...
Çok uzun oldu ama çok çok zordu kızım. Ama 1.5 yaşından sonra kendikendine uyumaya başladı. O uyku krizleri birden bire yok oldu. Akşam 8den sabah 8e kadar deliksiz uyurdu. Ve bu benim için cennet müjdeesi gibiydi.
Allah yardımcın olsun.