2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bebeği dış çıkaran var mı aranızda.ya benim uslu kızım 2 gündür hayatımdan bezdirdi beni yemi2yor içmiyor emmiyor sürekli bişeyler kemiriyor.ağlıyor
canım bebeğin kaç aylık? Benim kızım da 4. Ayı bitirir bitirmez huyu değişti memede durmuyor sağa sola bakınıyor beni itiyor aynı zamanda da bensiz durmuyordu. Anlıycan tuvalete gitmek bile zordu benim için. Aşıdan mı etrafı keşfetmeye başladığından mı diş mi çıkarıyordu anlam veremedim. En son bir yazı okudum 4. Ayda bebekler mental atak geçiriyormuş yani zihinsel gelişim bu yüzden çok huysuz bambaşka bir bebek gibi oluyorlarmış. Huysuzluğu 1 hafta devam etti şu aralar daha iyiyiz. Belki seninki de atak geçiriyordur

F filmgibi bikac sorum daha var yatis yapiliyomu yoksa gittiginiz gün hemen mi yaptilar ne kadar sürdü bide ne zaman taburcu ettiler
Once muayeneye gidip gun aldik. Sonra o gun sunnet saatinden 1 saat once gittik, anestezik krem surup beklediler 1 saat. Işlem de yaklaşık 50 dk sürdü. Sonra 1 2 saat hastanede bekledik, doktor gordu sonra eve geldik.
Ben medipolde dogum yaptim orada da caglar bey var ondan da memnun kalan cok duydum onun fiyatini su an tam hatirlamiyorum ama daha uygundu

Cok teşekkür ederim

Salı günü 4 aylık olucak büyüme atağı da olabilir. Valla herneyse bir an önce geçsin kafayı yiycem sürekli uyumak istiyor uyuyamıyor bana çatıyor anlamadım gitti seninki düzeldimi yemek yiyormu

1. Aydan beri o zaman doktor üzerinde hiç durmadı. Alerji ortaya çıkınca taşlar yerine oturdu. İyi doktor bulmak çok önemli yaa. 6 aydır çocuk doktorlarına uyuzum. Araştırmalarımla ben daha çok bilgiliyim onlardan
Ağız kenarında kızarıklık alerji belirtisi maalesef canım. Daha önce verdiğin mama yakın zamanda mıydı ?

Cnm ara ara hep öyle olacak,ben bir ara emmeyi bırakacak mı acaba sanmıştım..şimdi hala öyle ama artık dişten olduğunu biliyorum..çok rahatsız olursa diş jeli sürüyorum

3 hafta -1 ay kadar önce baya ağladı susturamadım hastaydım baya sütümün azaldığını hissettim eczaneden eşime aldırmıştım kızım da hem de biberonla içmişti mamayı sonra da hemen uyumuştu yani o an bi rahatsızlık yaşamadım baya da 4-5 saat uyudu mamayla gece sonrasında kilo alamıyo diyince doktorumuz bidaha denedim yeni bu sefer mamayı almadı sonra mama değiştirdim daha beter oldu tahlilde kesin çıkıyo dimi sizin tahlilde çıkmış mıydı bi de sadece süte mi bakıyolar acaba yumurtaya falan da var mı tam olarak bilememek ne kdar kötü
Doktor da bu aya kadar hep kolik dedi başka doktora gittik ağlamasına dayanamayıp o da aynı şeyi söyledi en sonunda ben mamayı verip de apız kenarı kızarınca alerjiden şüphlelndi 4 ay öyle ağladı kızım

Salı günü 4 aylık olucak büyüme atağı da olabilir. Valla herneyse bir an önce geçsin kafayı yiycem sürekli uyumak istiyor uyuyamıyor bana çatıyor anlamadım gitti seninki düzeldimi yemek yiyormu
evet canım düzeldi emmek istemiyordu 2 fırt çekip diğer yöne çeviriyordu kafasını birkaç gündür iyi artık şükür. Oyun halısını çok severdi onda bile durmadı o aralar

Ya 4. Ay atağı mı, diş mi, 3 gündür kaka yapmıyor o mu, gribi hala atlatamadı öksürüyor o mu? Ne yapacagimi şaşırdım, sabah 10 da kalktı ara ara 15-20dk zor uyudu, hem uykusu var hem uyuyamıyor hep kucak istiyor, sürekli emmek istiyor, ağlayarak uyanıyor

Merhaba bayanlar ramazan ayı yaklaşıyo oruç tutacak olan varmı malum geçen yılda tutamadık benim bebeğim ramazan ayında 5 buçuk aylık olacak sütü sağıp saklamayı düşünüyom sütün gelmediğini hissettiğinde onları vereyim diyorum

Ben hic guvenemiyorum kendime sahsen simdi bile bebege yetecek kadar sutum var yok arasi. Sağınca 30 cc bile çıkmıyor. Gecen seneden de borc var,bu sene de ustune binerse yil icinde nasil tutarim o kadar borcu bilmiyorum ama kendime dr guvenemiyorum. Uykusuzluk, açlık, bebek bakimi, sut uretimi..

Bebegim son zamanlarda sadece ayagimda salladigim sürece uyuyordu, biraktigim zaman direk uyanıyordu. Ve ayagimda sallarken de zaten uykuya geçişte cok ağlıyordu. 2 saat sallayinca zor dalıyordu. Emerken uyusa bile tekrar ayagimda sallamadan derin dalmiyordu. Zaten alerjiden dolayi huzursuzlugu var doktor uyumaz uyuyamaz dedi
Ben de uykuyla ilgili okudugum seylerde, sallamak gibi veya emmek gibi bir proba bagli olarak uyursa, uykusu hafifledigi an o probu bulamayinca uyandığını öğrendim. 1 haftadir ayagimda sallamayi biraktim. Ss pat ve agladiginda da yatir kaldir yontemini deniyorum. Cooook zorlaniyorum. Bazen dalar gibi olup 1 2 dakika sonra uyaniyor ve uykusunu almis gibi 2 saat daha uyanik kaliyor mutsuz sekilde. Bazen sabah 8e kadar uyumuyor, sonra da en en en deliksiz uykusu 1 bucuk saat. O da şanslı gunumdeysem. Ben de perisan haldeyim ne sallamak care, ne sallamamak

Bi arkadaşım tuttu ve sütü etkilenmedi, ben de tutmayı istiyorum ve deneyecegim eğer sıkıntı yaşarsam tutmam... geçen sene hamileyken de denemiştim çok şükür tutabildim, 6 aylık oluyor kızım ek gıdaya da başlayacağız o zaman inş... tadımlık olacak ama faydası olur mu bilmem

Evet canım kendi kendine uyursa uyku arasında uyandığında yine kendi kendine uyuyabilir, emerek uyuduysa emmek ister azıcık emer uyur yine... Benim kızlarım sallanmayı hic sevmediler, ilki emerek uyurdu, bu emerek uyumuyor emiyor sonra biraz oynayıp kendi kendine uyuyor, ben bunun için birşey yapmadım, ilk kızımda rutinler uygular, karanlıkta saatlerce beklerdim ama uykuyu sevmiyordu az uyudu... ne kadar uğraşsan da klasik bi söylem ama her çocuk farklı anne olarak takip edip ne istediği varsa, keşfederek yönlendirmek düşüyor bize...
Bazı cocuklar ortada hiçbirşey yokken de sürekli ağlar, uyumaz huzursuz olur, illa bi nedeni olmadan...

Ne çok alerjik bebek var grubumuzda... Neye alerjisi olduğunu bulmanız gibi birşey yok bence. Kendi doktorum da çocuk doktorumuz da aynısı söyledi; bünyeniz alerjik ise alerjik olan tüm etkenlere karşı dikkatli olmalısınız. Alerjik astım hastasıyım, aspirin alerjim yok yani test yapıldı ve alerjim çıkmadı ama aspirin yüzünden astım krizi yaşadım. Domates; her zaman yerim birşey olmaz ama günün birinde dokunacağı tutar kabarırım. Böcek sokması yüzünden kurdeşen bile döktüm ben. He bazı şeylere karşı hep tepki veriyor bünyem; mesela toz. Oğlum da alerjik; her zaman değil ama kabardığı zaman çikolata, şeker, domates, bal, yumurta gibi gıdaların tümünü kesiyorum. Korkarım kızım da alerjik.. Minik isilik gibi kabartılar, konak, geçmeyen pişik belirtilerden.. 3 gün kuralı alerjik bebekler için geçerli değil bence. Tecrübeyle sabit; yumurtaya alerjisi olmayan oğlum günün birinde yumurta yediğinin ardından kabarabiliyor. 3 gün kuralı sadece her daim alerjisi olan gıdaları tespit etmenize yarayabilir ama aklınızın hep ucunda olsun, 3günde kabarmadı diye hiç kabarmayacak demek değil. Ek gıdalara başlayacağız az kaldı, o yüzden söylemek istedim.

tahliller de çıkmama ihtimali çok yüksek. O yüzden biz yaptırmadık canım. En iyi yöntem deneme yanılma. Diyetine göre gözlemliceksin. Yediğim tepki veriyorsa alerjisi vardır
İlk zamanlar ben de sütlü mama veriyordum. Gayet güzel içiyorlardı kızarmadan. Bi belirti vermese de bağırsağı tahrip ediyormuş biz bilmeden. Doktor demişti genelde alerji 3. Aydan sonra patlak verir. Öncesinde belirti vermeyebilir.

Ya ben napacagimi sasırdm artk tukendim.. oglum 4 aylik emerken artk gazi varmis gibi ıkınıp sıkılıyordu bi birakip aglayip geri emiyodu bi 30 saniyesnra yine ayni emziremiyorm resmen hem istiyor hem istemiyor gibi delircem gecenlerde mama verdik yesil yesil geri cikarmisti biraz once yine verdm az bisey ama 10 cc bile icmedi yani ama ne var ne yok cikardi napcam ben. Gögsümde surekli huzursuz doydu mu doymadi mi hic anlayamiyorm artk perisan oldm 1 haftadr byle

Kızlar instagramda takip ettiğim bir çocuk doktoru var bu Demir ilacı konusunda paylaşımda bulundu ben de dm den vegaferon dışında önerdiğiniz bir damla var mı dedim sidefer ya da ferromixin şase kullanabilirsiniz içerikleri daha temiz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…