• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
O sütleri genelde kullanamayacaksa banyo suyuna koyuyorlar o şekilde değerlendirebilirsin içirmeyeceksen

O nasıl oluyormuş diye sorsam? Ne faydası varmış ve de? Dondurucuda çok süt birikti ve sanırım hepsini tüketemiyeceğim. Ek gıdaya kadar zamanı geçebilecek olanlar var ki zaten sadece şu sıkma kaşıklarla içirebiliyorum o sütleri, biberonu tamamen reddetti artık..

O nasıl oluyormuş diye sorsam? Ne faydası varmış ve de? Dondurucuda çok süt birikti ve sanırım hepsini tüketemiyeceğim. Ek gıdaya kadar zamanı geçebilecek olanlar var ki zaten sadece şu sıkma kaşıklarla içirebiliyorum o sütleri, biberonu tamamen reddetti artık..
Emzirme sanatı grubunda okumuştum. Böyle alerjisi olan bebeklerin anneleri diyete başlayınca dokaptaki sütlerini alerjisi olamayan bebeklere gönderiyor yada banyo suyuna koyuyolarmış. Sanırım cildine iyi geliyor.

Canım benim bebeğim bugün tam 5 aylık oldu. Ben hiç oturtmadım.. kaçıncı ayda oturmaya başlıyorlar tam bilmiyorum. 6.ayda oturur diyorlar bana. Doktora en son 3. Ay kontrolünde gitmiştik. Neyse salı günü sorarım artık...
Bende cok fazla oturtmuyorum aradabir. Ama sürekli otrmak istiyor ağlıyor oturtmayınca. Ellerini tutunca hemen oturma pozisyonuna geliyo hatta ayağa kalkıyo hemen. Bakalım bende kontrolde doktoruna soracağım

Bu arada benim bebeğimde biberon almıyodu. Ve mayısta işe başlayacağım annem bakacak. Oğlum da emerek uyuyor ve kalıkla süt içse asla uyumaz.
Normalde annem kucağına alıyor ve biberonu vermeye calısıyordu içmeyip ağzında geveliyordu.
Ama bugün uykusu gelince beşiğine yatırdık herzamanki gibi şapkasını gözüne kadar çektim. Beşiğindenverdk biberonu ve sütü çeke çeke uyudu ben şok :halay: günde 1 kere bu şekilde alıştırıcam ki işe gidince annem zorlanmasın. Kucakta değilde uykusu gelince yatağında deneyin bi isterseniz belki işe yarar

Bebeği hala dönmeyen varmı ya. Ayın 8 inde 5 aylık olacak ama asla dönmüyor. Dönmeye çalışmıyor bile. Yüzüstü de koyunca çok sıkılıyor ağlıyor ama dönmüyor. Ama iş oturmaya gelince dünden razı. Artık 10-15 saniye desteksiz oturuyor. Otururken ayağı kalkmaya çalışıyor. Adım atmak istiyor. Hiç yataksı yok hep oturmak ayagı kalkmak istiyor. Acaba dönmemesi bi sorun olurmu. Böyle giderse emeklemeyecek heralde

Benimkide hiç oralı değil.Zaten bi altını değiştirirken sırtüstü yatıyor,biraz oynuyoruz falan,sonra kucağa gelmek için ağlıyor...

Bende cok fazla oturtmuyorum aradabir. Ama sürekli otrmak istiyor ağlıyor oturtmayınca. Ellerini tutunca hemen oturma pozisyonuna geliyo hatta ayağa kalkıyo hemen. Bakalım bende kontrolde doktoruna soracağım

Aynı şekilde eli elimize değmeye görsün,hemen tutup oturmaya,hatta ayağa kalkmaya çalışıyor.Hatta yan dönmek değil,dirseklerine bastırıp kafayı kaldırıyor kalkıp oturmak için.Nasıl teşvik edilir sağa sola dönmeye bende onu araştırıyordum.Oyuncak falanda sevmiyorki o kadar,yanına koyayımda dönsün...

Canım sıkma kaşığı nerden hangi marka aldın.ben bi tek medelanınkini buldum o da çok pahalı

4.ay itibariyle yavaş yavaş kucakta oturabilirler diye biliyorum. Benim kızım da çok meraklı oturmaya. Kucağımdayken kendini öne atıyor asla kafasını bana yaslamıyor. Emzirme minderiyle yere yatırıyorum kafasını doğrultuyor hemen. Yatırırken de kafasını dik tutuyor dirseklerinin üzerinde duruyor.
Hele bugün şok oldum. Park yatağının kenarına oyuncak asmıştım. Ben de koltukta oturuyorum. Oyuncağa tutunmuş kendini çekerek oturmaya çalışıyor, bi baktım beşiğine kafası görüyorum karşıdan, baya baya kaldırmış kendini :d
Benim kızım 2 buçuk aylıkken döndü yüzüstü. Poposunu kaldırıp ayaklarıyla kendini iterek biraz ilerleyebiliyor. Pek dillendirmiyorum nazardan korktuğumdan ama bütün hareketleri erken oldu maşallah.

4. Ay aşısı bizde birkaç gün huzursuzluk yaptı sadece....
uyku düzeni bozulmaz inşallah ama bozulsada aşının etkisi geçince tekrar normale döner canım.
Bizimde salı günü rota aşısının 2. Dozu var. İlk dozu çok yan etki yaptı korkuyorum yine aynı şeyleri yaşayacağım diye :KK43:
Rotanın 2.dozu da yarın bizim. 4.ay aşılarıyla beraber yaptıracağız. 2.ay aşıları benim kızımda da huzursuzluk yapmıştı birkaç gün. Aşılar uyku yapar derler ama bizde tam tersi bütün gün uyumamıştı ama ateş olmamıştı. Bakalım yarın nasıl olacak.

Canım sıkma kaşığı nerden hangi marka aldın.ben bi tek medelanınkini buldum o da çok pahalı

Bendeki boon marka, şubatta jokerden indirimden almıştım. Munchkin markasının da vardı yanlış hatırlamıyorsam. Medelanınkini hiç duymamıştım. Bendeki ek gıdaya geçince çorba için de kullanılan sıkma kaşık.

Benim de diyetten oncesinde sagdigim sutler var buzlukta ama en fazla 3 4 pakettir. Tam yorumu alintilayamadim ama lutfen banyo suyuna koymayin. Alerjen şeyle temas etmemesi de önemli. Doktorlar hastanede kendi kontrollerinde inek sutu damlatiyorlar mesela bebegin bacagina. Direk tepki veren bebekler oluyor. Inek sutu iceren anne sutuyle de temas etmemesi öneriliyor. O kadar diyet yapıyoruz boşa gitmesin.
Benim 1 ayı gecti diyet ama o catlayarak ağlaması gecmedi malesef :( yarib prof dr zeynep tamaya gidecehiz insallah anlar su cocugun derdini, cok zor :( dun gece toplam 3 saat uyudu o da 20 dk 30 dk kesik kesik

Benim de diyetten oncesinde sagdigim sutler var buzlukta ama en fazla 3 4 pakettir. Tam yorumu alintilayamadim ama lutfen banyo suyuna koymayin. Alerjen şeyle temas etmemesi de önemli. Doktorlar hastanede kendi kontrollerinde inek sutu damlatiyorlar mesela bebegin bacagina. Direk tepki veren bebekler oluyor. Inek sutu iceren anne sutuyle de temas etmemesi öneriliyor. O kadar diyet yapıyoruz boşa gitmesin.
Benim 1 ayı gecti diyet ama o catlayarak ağlaması gecmedi malesef :KK43: yarib prof dr zeynep tamaya gidecehiz insallah anlar su cocugun derdini, cok zor :KK43: dun gece toplam 3 saat uyudu o da 20 dk 30 dk kesik kesik
Benim de çok değildi iki poşet vardı attım çöpe

Bu vitaminle kan damlası çok kafamı karıştırıyor kızlar vermek istemiyorum ikisini de içinde zararlı maddeler var. Temiz içerikli arıyorum ikisini de. Ferromixin şase ve carlson baby drops kullanan var mı?
Şu an sağlık ocağının verdiği monovit i kullanıyorum. Demir kullanmıyorum

Bebeği hala dönmeyen varmı ya. Ayın 8 inde 5 aylık olacak ama asla dönmüyor. Dönmeye çalışmıyor bile. Yüzüstü de koyunca çok sıkılıyor ağlıyor ama dönmüyor. Ama iş oturmaya gelince dünden razı. Artık 10-15 saniye desteksiz oturuyor. Otururken ayağı kalkmaya çalışıyor. Adım atmak istiyor. Hiç yataksı yok hep oturmak ayagı kalkmak istiyor. Acaba dönmemesi bi sorun olurmu. Böyle giderse emeklemeyecek heralde
Bide ayni durumdayız beş gün sonra beş aylık olacak donmeyi pek istemiyor ama oturttugun zaman hemen kalkıp yürümek istiyor :)) sağlık ocağına kontrole gittiğimde soracağım. Bu iste bir terslik var mi diye

Yarım saat- 40 dk falan duruyordu fakat artık oyun halısında fazla kalmıyor. İyice hareketlendi yüz üstü dönüyor ve saat yönünde dönüp duruyor. Bazen geri geri gidiyor:). Anlayacağın oyun halısı kesmiyor artık yumurcağı :emir_bebek:
Ben bi hata yaptım sanırım gittim en pahalı oyun halisindan aldım. Evde de var oyun halısı ama dedim dağa kapsamlı olursa durur diye benimkide malesef saat yönünde halıyı geziyor:))kaç aylık oldu

Bu vitaminle kan damlası çok kafamı karıştırıyor kızlar vermek istemiyorum ikisini de içinde zararlı maddeler var. Temiz içerikli arıyorum ikisini de. Ferromixin şase ve carlson baby drops kullanan var mı?

Ben d vitamini olarak wellcare kullanıyorum. Eczanelerde bulabilirsiniz, onda paraben yok. Bizim sağlık ocağı da devit vermişti, 15 gün dalan kullandım 1. Ay kontrolünde doktorumuz bıraktırdı o damlayı. Demir için verileni de kullanma dedi bi kaç tane isim verdi yurtdışından getirilebilir mi diye. Türkiye de bi tek sidefer temiz içerikli ama o da bazı çocuklarda alerji yapabiliyor hemen başlama demire bi 5 aylık olsun önce dedi.

Biz d vitamini vitasanol kullanıyoduk. 4.ayımızda aile hekimimiz bıngıldağının kapanmak üzere oldupunu d vitamini vermememi söyledi bir aydır kullanmıyorum haftaya kendi doktorumuza devam edip edemeyeceğimizi sorucam.
Kan ilacıda sağlık ocağı verdi ama ilk gün verdim içime sinmedi daha da vermedim. Onuda doktora sorup o şekilde başlamayı düşünüyorum

Ben d vitamini olarak wellcare kullanıyorum. Eczanelerde bulabilirsiniz, onda paraben yok. Bizim sağlık ocağı da devit vermişti, 15 gün dalan kullandım 1. Ay kontrolünde doktorumuz bıraktırdı o damlayı. Demir için verileni de kullanma dedi bi kaç tane isim verdi yurtdışından getirilebilir mi diye. Türkiye de bi tek sidefer temiz içerikli ama o da bazı çocuklarda alerji yapabiliyor hemen başlama demire bi 5 aylık olsun önce dedi.
Hangi Demir markalarını önerdi acaba

Ben küçük bi ilçede yaşıyorum hastanede iki doktor var ama sıra bulabilmek ne mümkün. Sağlık ocağındaki doktorumuzda sağolsun Allah’a emanet her gittiğimizde ilk kez bizi görmüş gibi davranıyor. Ben de tek başıma her şeyi araştırmaya çalışıyorum. Doktorunuza danışarak kullanın yapın deniyor ya her şeyde doktorumuz yok ki danışacak :kızgın:

Sabah 4.ay kontrolümüz vardı. Yine az kilo almış. 450 gr. Doktor ek gıdaya başlayacağız dedi bir çay kaşığı yoğurtla başlayıp sonra sebze ve meyvelere geçecekmişiz. Ama ben başlamicam 6 ay dolmadan. Sağlık ocağındaki hemşiremiz de 6 aydan önce verme bir şey dedi.
Kan damlası sidefer önerdi doktorumuz. Sigorta karşılamıyo 55 tl. Madem en temiz içerikli sidefer o zaman neden sağlık ocaklarında bu dağıtılmıyor ki. Rota da 210 tl olmuş. Sigortanın bize hiçbir faydası yok.
Empatii Empatii kan damlasını sormuştun canım.
Başka sidefer kullanan var mı, günde kaç damla olduğunu sormayı unutmuşuz doktora?

Back