• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar oğluma anason bile banamısın demedi ya şaka gibi 5kaşık içirdim akşam geri kalanınıda ben içtim ama nafile uyumuyor bu çocuk ya

Kızımın idrar tahlili çıktı 8-10 lökosit diyo idrar yolu iltihabı olma ihtimali de var zaten böbreklerde kum çıkmıştı öğleden sonra doktora sonuçları sormak için gidicem bakalım ne diyecek ondan önce de gidip 4 ay aşılarını yaptırmam lazım dün kan aldırdık diye daha fazla canı yanmasın demiştim
Geçmiş olsun canım

Bebeğinde alerji olan anneler bebeğinizin kilo alımı nasıl bende bebeğimde alerjiden şüpheleniyorum bir kaç bulgu tutuyor birde ayda birer kilo alan çocuk son ayda 400 gr almış sizde de kilo alımında azalma var mı

Bebeğinde alerji olan anneler bebeğinizin kilo alımı nasıl bende bebeğimde alerjiden şüpheleniyorum bir kaç bulgu tutuyor birde ayda birer kilo alan çocuk son ayda 400 gr almış sizde de kilo alımında azalma var mı
İlk ay çok güzel aldı 2 . Ay kontrolünde de çok iyiydi 3. Ay 700 e düştü 4. Ay da 500 e düştü cuma ölçülmüşt dün bidaha ölçüldü kilo vermiş:olamaz:

Ben dünden beri süt ve süt ürünü tüketmiyorum hemn fayda eder mi bilmiyorum ama bugün sanki kızım daha keyfli gibi ben de dedim ki demekki kızımın keçi sütü bazlı mamaya alerjisi var normal mamayı vereyim bakalım kabul edicek mi dedim biraz verdim bu sefer onda da oldu kızarıklık ve hemen sancılanıp ağlamaya başladı demekki kızımın gerçekten alerjisi var biz bilememişiz herkesin alerji gösterimi farklıymış demekki bizde hiç kanlı kaka falan olmamıştı mesela o yüzden bir doktor görüşü almakta fayda var kızımın kilo alımı yavaşladı hatta son birkaç gündür kilo veriyor o yüzden süt alerjisi olanlar için özel mamalar varmış doktorlar raporla yazıyorlarmış bakalım belki ondan takviye ederiz

uzun zamandır oglumun kakasinda ara ara kan görüyordum ama geçtiği için bişey yapmamistim
dun kakasinda kan vardı bubug yine vardi
altini değiştirdim tekrar kanli kaka yapinca degistirmeden hastaneseye götürdüm

test yapıldı parazit amip vs cikmadi lokositte yok total ige diye bi değer vardı o da normal çıktı

haftaya kalan bir testi var tekrar gidicem, ama doktor süt ve süt ürünleri diyeti yapmami söyledi

bu zamana kadar anlamamıştım hic bi kac belirtiyle gittim ama burda bi okudum şimdi nerdeyse helsi varmis

mukuslu kaka
kakada kan
yeşil kaka
vucutta nokta nokta kızarıklık
gecmeyen hirilti
iyilesmeyen pisik
makatta hare seklinde kızarıklık
kulak arkası kabuklanma
gürültülü kaka
barsaklari gurul gurul calisiyo
gaz sancısı
huzursuzluk
daha aklima gelmeyenlerde vardur tabi

ben bunları ara ara doktora sorduğumda bişey yok normal diyodu
meger çocuğun alerjisi varmis:olamaz:

ha bu arada bence süt degil sadece bu alerjiye neden olan

neyse kizlar çok canım sıkıldı bu duruma aylardir ne cekti bu yavru acemi bi abi anne herseye normal diyen bi doktor aman bizde bebek büyüttük dercesine durumu kucumseyen uzaktan ilgili anne kv

bi nedeni de su benim oglum cani asiri yanmadigi sürece ağlamiyo en cok da ona üzüldüm, çığlık çığlığa ağlayarak kaka yaptı uyandi kac kez:cry:

umarim bundan sonra düzelir hersey
alerjik bebegi olmayan da yok galiba aramizda cok şanslıyız :işsiz:
Canım çok üzüldüm geçmiş oldun bebeğim kaka yaparken çığlık atıyo yazısını okuyunca sanki benim canım yandı Allah sana sabır versin benim kızımda böyle şeyler olmadı şükür ama geçen gün soyup güneşe yatırdım 5 dakika olmadan cildinde beyaz beyaz pıtırcıklar çıktı keyfi yerindeydi ama o da alerji olabilirmi acaba görünce hemen banyoya attım geçti

Ben dünden beri süt ve süt ürünü tüketmiyorum hemn fayda eder mi bilmiyorum ama bugün sanki kızım daha keyfli gibi ben de dedim ki demekki kızımın keçi sütü bazlı mamaya alerjisi var normal mamayı vereyim bakalım kabul edicek mi dedim biraz verdim bu sefer onda da oldu kızarıklık ve hemen sancılanıp ağlamaya başladı demekki kızımın gerçekten alerjisi var biz bilememişiz herkesin alerji gösterimi farklıymış demekki bizde hiç kanlı kaka falan olmamıştı mesela o yüzden bir doktor görüşü almakta fayda var kızımın kilo alımı yavaşladı hatta son birkaç gündür kilo veriyor o yüzden süt alerjisi olanlar için özel mamalar varmış doktorlar raporla yazıyorlarmış bakalım belki ondan takviye ederiz
Keci ve inek sutu ayni alerjen oraninda aslinda. Yuzden doksandokuz birine alerjisi olanin digerine de var. Bugune kadar tukettiginiz sut urunlerinin sizin vucudunuzdan temizlenmesi en az 15 gun. Bir bu kadar da bebegin vucudundaki onarım sürüyor. Yani aslinda sonuca 1 aydan once ulasmak pek de mumkun değil. Ben 1 aydir diyetteyim, dun doktor onerisiyle yumurta yedim, direk kanli kaka cıktı 8 saat sonra ve yüzü döktü. Bazı bebekler alerjene 3 gun icinde tepki verebiliyormus. Ama 3 gun icinde tepki olmazsa artık dokunmuyor diye kabul ediliyor. Ne kadar yaygin şu alerji işi ve ne kadar zor. Pazartesi gunu cocuk alerjisi profesörüne gideceğim. Umarim yardimci olacak birseyler yapar

Bi yerden sonra kilo alımı yavaşlıycak canım her ay bir kilo alamaz ki artık çok hareketliler bide boya vermeye başlıycak artık benimkinde alerji yok ama kilo alımı yavaşladı

Kızlar ben doktoru aradım konuştum bugün alerji yok nerden tanı konuldu diyordum ya. Doktor asla besin alerjisi tanısı yüzde yüz konulamaz sen diyet yaparsın bebekte sütu keser 1 ay bakarız sonra sütü içmeye başladığında kaka da kan vs varsa alerji deriz o yüzden sen bunları yapmak zorundasın dedi. Ama kızım sadece 1 hafta önce kanlı o da çok az kaka yaptı. Ama illa yapın diyor. Mama da veremiyorum özel hipoalerjenik mamayi kesinlikle yemiyor zaten tadı iğrenç kokusu da valla çocuk bu ay kilo vericek çünkü aç alerjiden değil

Keci ve inek sutu ayni alerjen oraninda aslinda. Yuzden doksandokuz birine alerjisi olanin digerine de var. Bugune kadar tukettiginiz sut urunlerinin sizin vucudunuzdan temizlenmesi en az 15 gun. Bir bu kadar da bebegin vucudundaki onarım sürüyor. Yani aslinda sonuca 1 aydan once ulasmak pek de mumkun değil. Ben 1 aydir diyetteyim, dun doktor onerisiyle yumurta yedim, direk kanli kaka cıktı 8 saat sonra ve yüzü döktü. Bazı bebekler alerjene 3 gun icinde tepki verebiliyormus. Ama 3 gun icinde tepki olmazsa artık dokunmuyor diye kabul ediliyor. Ne kadar yaygin şu alerji işi ve ne kadar zor. Pazartesi gunu cocuk alerjisi profesörüne gideceğim. Umarim yardimci olacak birseyler yapar

Hangi doktora gideceksiniz canım

kızlar idrar tahlilini nasıl alıyosunuz napıcağımı şaşırdım
Canim kızın mi var bilmiyorum benim kızım da idrar testi istemişlerdi her yolu denemiştik emdikten sonra beş dakika içinde cis yapıyorlar ben buzdolabı poşetini yırtıp eskiden naylon bezler olurdu ya o tarz kesmiştim o şekilde emzirdikten sonra bağladım ancak o şekilde tahlil alabildik aklında olsun canim 5 10 cc bile tahlilde ise yarar

Sağol canım ben de şimdi doktora yien gittim idrar tahlillerini sonucu için enfeksiyon var diyemeyiz kültürü beklememiz lazım dedi alerji konusunda da diyete devam dedi mamayı sordum kendindeki eşantiyondan verdi bunu kullan dedi tadı kötü olur dedi içine pekmez damlat biraz dedi bilmiyorum ne kadar doğru ama denicem bakal
Canim kızın mi var bilmiyorum benim kızım da idrar testi istemişlerdi her yolu denemiştik emdikten sonra beş dakika içinde cis yapıyorlar ben buzdolabı poşetini yırtıp eskiden naylon bezler olurdu ya o tarz kesmiştim o şekilde emzirdikten sonra bağladım ancak o şekilde tahlil alabildik aklında olsun canim 5 10 cc bile tahlilde ise yarar
dün alabildik canım biz idrar zar zor verdik normal sonuçlar çıktı da kültürün sonuçları çıkmadı onu bekliyoruz bakalım çok sağol

Kızlar ben doktoru aradım konuştum bugün alerji yok nerden tanı konuldu diyordum ya. Doktor asla besin alerjisi tanısı yüzde yüz konulamaz sen diyet yaparsın bebekte sütu keser 1 ay bakarız sonra sütü içmeye başladığında kaka da kan vs varsa alerji deriz o yüzden sen bunları yapmak zorundasın dedi. Ama kızım sadece 1 hafta önce kanlı o da çok az kaka yaptı. Ama illa yapın diyor. Mama da veremiyorum özel hipoalerjenik mamayi kesinlikle yemiyor zaten tadı iğrenç kokusu da valla çocuk bu ay kilo vericek çünkü aç alerjiden değil
Ben de aynı durumdayım canım bugün alerjenik mamadan aldım diğerleri alerji yapınca şimdiye kadar hep anne sütüyle gittik ama kilo alması yavaşlayıp üstüne kilo verince mamaya başvurduk ama içmiyo kesinlikle napcam bilmiyorum bu sefer çocuk açlıktan ağlıyo

Back