• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ay çok zor idrar tahlili benim arkadaşım almıştı ordan biliyorum.emzirirken genelde çiş yapıyorlar bi de öle dene istersen
Aynen canım bol bol emziriyorum ama çişi torbaya veya kaba almak çok zor:kızgın:
Geçmişler olsun canım. Üzülme. Neticede sağlıkla atlatacağı birşey. Tez zamanda her şey yoluna girecektir
Çok sağol canım nedeni belli olsun inş o zaman pna göre hareket edilir

Canım bebeğin kızmıydı?
Kız ise biraz zor oluyo. Biz altını tamamen açıp battaniyeye sarmıştık. O da rastgele Nerede yaparsa idrar kabını tutturduk. Öbür türlü poşet e falan yapması çok zor.
ya da poşeti yapıştırıp üstüne sadece bataniye ört ve bekle. Umarım kolay alabilirsin
Kız canım bebeğim size yazarken bi taraftan emziriyodum bi taraftan yazıyodum o sırada yapmış şükür inş miktarı da yeterlidir şimdi eşim hastaneye götürmeye gitti bu arara battaniye falan çiş oldu tabi:KK48:

1 aydir diyet yapıyordum bugun yumurta yedim. Yüzü döktü :( aşırı degil ama atopik dermatit tarzi. Cok moralim bozuldu. Daha 8 saat falan oldu yiyeli, ne cabuk sutume karisti, cocuga geçti de tepki verdi

1 aydir diyet yapıyordum bugun yumurta yedim. Yüzü döktü :KK43: aşırı degil ama atopik dermatit tarzi. Cok moralim bozuldu. Daha 8 saat falan oldu yiyeli, ne cabuk sutume karisti, cocuga geçti de tepki verdi
Benim de bugün üçüncü gün süt ürünleri yemiyorum ama kakada mukus yüzde egzama Makatta kızarıklık devam ediyor aynen

Kesinlikle katılıyorum ama bence öle bir durum olsa bebekler acı çeker ağlar her bebeğe de alerji denmez o yüzden doktorlar her kana alerji diyor diye dedim. Bi bebeğe bakılır canı yanıyormu huysuz mu ben doktora kızıyorum. Belki de kızım dış çıkarıyor günde 4 kere kaka yapıyor ondan da kanama olmuş olabilir
Başka bir şeyden de olabilir tabi ki. İnşallah alerji değildir sizinki. Ben şunu gördüm ki belli başlı doktorlar dışında çocuk doktorları alerji konusunda çok yetersiz. Hiçbir şey bilmiyorlar.

uzun zamandır oglumun kakasinda ara ara kan görüyordum ama geçtiği için bişey yapmamistim
dun kakasinda kan vardı bubug yine vardi
altini değiştirdim tekrar kanli kaka yapinca degistirmeden hastaneseye götürdüm

test yapıldı parazit amip vs cikmadi lokositte yok total ige diye bi değer vardı o da normal çıktı

haftaya kalan bir testi var tekrar gidicem, ama doktor süt ve süt ürünleri diyeti yapmami söyledi

bu zamana kadar anlamamıştım hic bi kac belirtiyle gittim ama burda bi okudum şimdi nerdeyse helsi varmis

mukuslu kaka
kakada kan
yeşil kaka
vucutta nokta nokta kızarıklık
gecmeyen hirilti
iyilesmeyen pisik
makatta hare seklinde kızarıklık
kulak arkası kabuklanma
gürültülü kaka
barsaklari gurul gurul calisiyo
gaz sancısı
huzursuzluk
daha aklima gelmeyenlerde vardur tabi

ben bunları ara ara doktora sorduğumda bişey yok normal diyodu
meger çocuğun alerjisi varmis:olamaz:

ha bu arada bence süt degil sadece bu alerjiye neden olan

neyse kizlar çok canım sıkıldı bu duruma aylardir ne cekti bu yavru acemi bi abi anne herseye normal diyen bi doktor aman bizde bebek büyüttük dercesine durumu kucumseyen uzaktan ilgili anne kv

bi nedeni de su benim oglum cani asiri yanmadigi sürece ağlamiyo en cok da ona üzüldüm, çığlık çığlığa ağlayarak kaka yaptı uyandi kac kez:cry:

umarim bundan sonra düzelir hersey
alerjik bebegi olmayan da yok galiba aramizda cok şanslıyız :işsiz:

Bende iplik gibi kan gördüm ama tahlilde çıkmadı..bir kulağının arkasında kabuklanma var ama ben tırnağıyla yapmıştır diye düşünüyordum alerjiden de olabilir mi?
Tırnak kabuklanmasıyla alerji kabuklanması çok farklı canım. Alerjiden kaynaklıysa kabuk daha büyük alanda ve sarımsı renkte oluyor, benim kızımın kulak arkası bu şekilde. Hani tırnak yarası kabuk tutmuş gibi değil, çok çok farklı.

Ek gıda alıyor mu? Kan olmayabilir kırmızılık. İplik ya da nokta şeklinde ise kan o zaman gizli kanın negatif çıkmasına imkan yok. Başka laboratuvarda yaptırın bir de.
Ek gıda yok. Kakada nokta şeklinde ya da ince damar şeklinde görüyorum ama her kakasında olmuyor. Demek ki tahlil verdiğimiz zamanlar kanlı değilmiş kakası.

uzun zamandır oglumun kakasinda ara ara kan görüyordum ama geçtiği için bişey yapmamistim
dun kakasinda kan vardı bubug yine vardi
altini değiştirdim tekrar kanli kaka yapinca degistirmeden hastaneseye götürdüm

test yapıldı parazit amip vs cikmadi lokositte yok total ige diye bi değer vardı o da normal çıktı

haftaya kalan bir testi var tekrar gidicem, ama doktor süt ve süt ürünleri diyeti yapmami söyledi

bu zamana kadar anlamamıştım hic bi kac belirtiyle gittim ama burda bi okudum şimdi nerdeyse helsi varmis

mukuslu kaka
kakada kan
yeşil kaka
vucutta nokta nokta kızarıklık
gecmeyen hirilti
iyilesmeyen pisik
makatta hare seklinde kızarıklık
kulak arkası kabuklanma
gürültülü kaka
barsaklari gurul gurul calisiyo
gaz sancısı
huzursuzluk
daha aklima gelmeyenlerde vardur tabi

ben bunları ara ara doktora sorduğumda bişey yok normal diyodu
meger çocuğun alerjisi varmis:olamaz:

ha bu arada bence süt degil sadece bu alerjiye neden olan

neyse kizlar çok canım sıkıldı bu duruma aylardir ne cekti bu yavru acemi bi abi anne herseye normal diyen bi doktor aman bizde bebek büyüttük dercesine durumu kucumseyen uzaktan ilgili anne kv

bi nedeni de su benim oglum cani asiri yanmadigi sürece ağlamiyo en cok da ona üzüldüm, çığlık çığlığa ağlayarak kaka yaptı uyandi kac kez:cry:

umarim bundan sonra düzelir hersey
alerjik bebegi olmayan da yok galiba aramizda cok şanslıyız :işsiz:
Canım bu saydıklarının hepsi benim kızımda da var. Sadece huzursuzluğu yok. o da çok ağlayan bir bebek olmadığından. Yani idrarda enfeksiyonunu bile anlayamamıştık bu yüzden, hiç belli etmemişti çünkü.
O belirtilere bizim doktorumuz da normal diyor. Israrla sordum kaç defa diyet yapayım mı diye, hiç gerek yok diyor.
Ama o kadar çok duyuyorum ki böyle olan. Acaba birçok bebekte görüldüğü için mi normal karşılıyorlar.

Sunnetle mi ilgili? Simdiden gecmis olsun. Insallah cok kolay gecer

Canım sünnet için neden zor dedi bir sorun mu var ? Şimdiden hemen moralini bozma. belki sandığından daha kolay olur. Umarım sorunsuz atlatırsınız...

Geçmiş olsun canım.
Ne gibi bir rahatsızlığı varki. Allah sağlık versin inşallah

Sağolun kızlar.Pipide yapışıklık vardı,o açılacaktı.Ufak bir operasyonla birlikte sünnette yapılır denmişti doğumda.4. ayda çağırdı,şimdide delik normalin biraz daha altında,zor bi operasyon ama yapılmayacak birşy değil dedi.2 dk muayenesini bile zor yaptı,oğlum durmuyor,ayakları tutamıyoruz.Birde ameliyattan sonra hareket etmemeliymiş,hortum 1 hafta kalacakmış,yoksa ameliyatının bir anlamı kalmazmış.2 günde hastanede duracakmışız...
Ben sadece sünnet dahi olsa zorlanacağız diyordum,bunları duyunca başımızdan aşağı kaynar sular döküldü resmen...
Allah dermansız dert vermesin yine de tabii...

10 aylıkken getirin tekrar bakalım dedi...

Sağolun kızlar.Pipide yapışıklık vardı,o açılacaktı.Ufak bir operasyonla birlikte sünnette yapılır denmişti doğumda.4. ayda çağırdı,şimdide delik normalin biraz daha altında,zor bi operasyon ama yapılmayacak birşy değil dedi.2 dk muayenesini bile zor yaptı,oğlum durmuyor,ayakları tutamıyoruz.Birde ameliyattan sonra hareket etmemeliymiş,hortum 1 hafta kalacakmış,yoksa ameliyatının bir anlamı kalmazmış.2 günde hastanede duracakmışız...
Ben sadece sünnet dahi olsa zorlanacağız diyordum,bunları duyunca başımızdan aşağı kaynar sular döküldü resmen...

Hareketsiz olmasi imkansiz 10 aylikken. Mesela 6 7 yasinda laftan anlayinca yaptirsaniz olmaz mi? Acil birsey mi? Yani ileri yaslarda belki hareket etmeden durur birseylerle oyalanirsiniz

Geçmiş olsun canım.ufacık bir sorun bile olsa biz anneler için yeterli.çok zor anne olmak inşallah en yakın zamanda kurtulursunuz bu dertten ama hareketsiz tutma imkanı çok zor çocuğun bence bir doktora daha götürün.

Tırnak kabuklanmasıyla alerji kabuklanması çok farklı canım. Alerjiden kaynaklıysa kabuk daha büyük alanda ve sarımsı renkte oluyor, benim kızımın kulak arkası bu şekilde. Hani tırnak yarası kabuk tutmuş gibi değil, çok çok farklı.
Cnm sarı kabuk oluyor sonra beyaz oluyor , uzun şekilde kabuk..çizmiş tırnağıyla da yeni kabuk tutmuş sandık..ama ne zamandır geçmiyor çizme değil gibi geldi ..bu arada bnm bebeğimin tahlil sonucunda da gizli kan çıkmıştı ama mehtap hanım alerjiden hiç söz etmedi

Hareketsiz olmasi imkansiz 10 aylikken. Mesela 6 7 yasinda laftan anlayinca yaptirsaniz olmaz mi? Acil birsey mi? Yani ileri yaslarda belki hareket etmeden durur birseylerle oyalanirsiniz

Malesef erken dönemde yapılması gerekiyormuş :( Hayırlısı olsun artık...
Çocuğumun yüzüne baktıkça nasıl atlatacağız,çok ağlayacak diye düşünmeden edemiyorum :(

Cnm sarı kabuk oluyor sonra beyaz oluyor , uzun şekilde kabuk..çizmiş tırnağıyla da yeni kabuk tutmuş sandık..ama ne zamandır geçmiyor çizme değil gibi geldi ..bu arada bnm bebeğimin tahlil sonucunda da gizli kan çıkmıştı ama mehtap hanım alerjiden hiç söz etmedi
Sadece kaka tahlilinden anlaşılmıyor ya doktorlar da kesin teşhis olmadan alerjisi var demek istemiyorlar bence. Alerji testinde bile çıkmayabilirmiş çünkü. Sanırım en mantıklısı diyet yaparak anlamak. Ben de bugün başladım bakalım süt ürünleri diyetine inşallah faydasını görürüm.

20180320_112733.png
Şöyle bir şey buldum kızlar belki diyet yapmayı düşünenlere yardımcı olur.

Kızımın idrar tahlili çıktı 8-10 lökosit diyo idrar yolu iltihabı olma ihtimali de var zaten böbreklerde kum çıkmıştı öğleden sonra doktora sonuçları sormak için gidicem bakalım ne diyecek ondan önce de gidip 4 ay aşılarını yaptırmam lazım dün kan aldırdık diye daha fazla canı yanmasın demiştim

Back