• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Çok moralim bozuk...
Çocuk cerrahiye götürdük,zor bir ameliyat olacak dedi :( Şu an küçük daha,10. Ayında tekrar bakalım dedi.Hortum takılı kalacakmış 1 hafta,hareket etmemesi lazımmış.2 günde hastanede yatması gerekiyormuş :(

Egzaması, yüzünde kızarıklık, kulak arkası kabuklanma falan var mı belki görüntüsüne bakarak söylemiştir. Bizim de ilginç yanı kakada ben kan görüyorum ama tahlilde gizli kan çıkmıyor. 3 kere kaka tahlili yapıldı üçünde de çıkmadı.
Ek gıda alıyor mu? Kan olmayabilir kırmızılık. İplik ya da nokta şeklinde ise kan o zaman gizli kanın negatif çıkmasına imkan yok. Başka laboratuvarda yaptırın bir de.

Çok moralim bozuk...
Çocuk cerrahiye götürdük,zor bir ameliyat olacak dedi :KK43: Şu an küçük daha,10. Ayında tekrar bakalım dedi.Hortum takılı kalacakmış 1 hafta,hareket etmemesi lazımmış.2 günde hastanede yatması gerekiyormuş :KK43:
Sunnetle mi ilgili? Simdiden gecmis olsun. Insallah cok kolay gecer

Canım bizim 4.ay kontrolü ve aşıları haftaya. Sanırım o gün verecekler kan damlasını. Ertesi gün de hastanede kontrolümüz var doktora sorup öyle kullanacağım. Zaten 3.ayda kan değerleri düşük çıkınca mehtap hanım 4.ayda kan ilacı kullanacaksınız demişti mecbur kullanacağız yani.
Anladım Cnm geçmiş olsun..paravan içeriyor falan diyorlar önermeyen çok da o yüzden sordum..mehtap hanım farklı bir marka önerirse bana da yazar mısın

Egzaması, yüzünde kızarıklık, kulak arkası kabuklanma falan var mı belki görüntüsüne bakarak söylemiştir. Bizim de ilginç yanı kakada ben kan görüyorum ama tahlilde gizli kan çıkmıyor. 3 kere kaka tahlili yapıldı üçünde de çıkmadı.
Bende iplik gibi kan gördüm ama tahlilde çıkmadı..bir kulağının arkasında kabuklanma var ama ben tırnağıyla yapmıştır diye düşünüyordum alerjiden de olabilir mi?

Kızlar doktordan çıktım şimdi doktor bebeğimin fotoğrafını görünce direk mama alerji yapmış dedi bi de cuma gününden beri bebeğim kilo vermiş kan idrar ve ultrason yapıldı ultrasonda iki böbrekte küçük kum tanecikleri görüldü alerji için de kan tahlili yapılıyomuş ankaraya gidicekmiş 1 hafta 10 günde ancak sonuçlanıyomuş bu tahlilden süt alerjisini az çok görebiliyoruz dedi ilk etapta sütten süpheleniyoruz dedi süt ve süt ürünlerni kesicekmişim ona göre bakıcakmışız
Moralim bozuldu gerçekten hem bu kadar zaman neden bekledik ki diyorum hem de üzülüyorum acı çeker gibi ağlamasına :KK42:

Hicbirsey yok , ağlama huysuzluk bile yok bi yanlışlık var ama öğrenicem haftaya detaylı.sizdeki kanın nedeni ne peki tahlilde cikmiyors

Masallah bütün bebeklerde alerji var yeni modami açaba bu saçma geldi bana burdaki herkeste benzer sorunlar bence kakada kan bebeklerde görülebilen bir durum sürekli olursa sıkıntı yoksa herkes mi alerjik:)))

Canım dün gece bi grupta okudum.soguk sıkım çörekotu yağı ve bir diş sarimsarı ezip aysk altına sürun diyordu .çörekotu yağı yoktu zeytin yağıyla yaptım sürdüm ayak altına gerçekten gece çok az oksurdu.bugun çörekotu yağı aldıracam eşime
Çok sağol canım bugün bir deneyeyim, Ben de aile hekimimizle görüştüm, hiçbirşey veremem dedi şurup versem öksürmesini bilmiyor daha dedi...bnshkdn
fat_mat fat_mat canim birsey soracaktim serumu burnuna kac damla dokuyorsun hepsinimi ben bi kac damla damkattim ama bisey gelmedi ben beceremedim herhalde sen nasil yapiyosun
Canım çok tıkalı olduğunda 5-6 damla damlatıyorum

Kan ve kaka testi herşey negatif çıktı gizli kan da dahil ama niyeyse benim bebeğime alerji var diyor doktor neye dayanarak dedi inan bilmiyorum garantiye almak için mi dedi onu da bilmiyorum
Garanti için bile olsa emin olmadan dememesi gerekir. Direk teşhis koyamaz. Ama bazı belirtiler var ki birlikte olunca alerji kesin oluyor. Testlerde çıkmasa bile. Bizim doktor da tam tersiydi. Alerji olduğu kabak gibi belliydi ama herşeye normal deyip göndermişti. Ben demiştim süt alerjisi olabilir mi diye? Sanmıyorum demişti.

Masallah bütün bebeklerde alerji var yeni modami açaba bu saçma geldi bana burdaki herkeste benzer sorunlar bence kakada kan bebeklerde görülebilen bir durum sürekli olursa sıkıntı yoksa herkes mi alerjik:)))
Maalesef alerji hafife alınmayacak kadar önemli bir rahatsızlık. Kakada kan olması da öyle. Bağırsağı alerjenler yüzünden yara olmuş ve kanıyor demek bu. Bu hiç normal bir durum değil. Düşününce ne kadar ciddi olduğunu, minicik bebeklerin ne acılar çektiğini Anlıyorsun :(

Çok moralim bozuk...
Çocuk cerrahiye götürdük,zor bir ameliyat olacak dedi :KK43: Şu an küçük daha,10. Ayında tekrar bakalım dedi.Hortum takılı kalacakmış 1 hafta,hareket etmemesi lazımmış.2 günde hastanede yatması gerekiyormuş :KK43:
Canım sünnet için neden zor dedi bir sorun mu var ? Şimdiden hemen moralini bozma. belki sandığından daha kolay olur. Umarım sorunsuz atlatırsınız...

Benim bebeğimde de makatta kırmızılık, kulak arkalarında kuruluk ve cildinin çok küçük bir kısmında kabuklanma dökülme oldu. Doktor tamamen senin yediklerinden kaynaklanan egzama dedi. Ama bana sıkı bir diyet vs önermedi. Sadece cips ve çikolatayı tamamen kes hiç tüketme dedi. Süt ürünlerini abartma ve yer fıstığı vs bu tarz şeyleri de fazla tüketme dedi.

Maalesef alerji hafife alınmayacak kadar önemli bir rahatsızlık. Kakada kan olması da öyle. Bağırsağı alerjenler yüzünden yara olmuş ve kanıyor demek bu. Bu hiç normal bir durum değil. Düşününce ne kadar ciddi olduğunu, minicik bebeklerin ne acılar çektiğini Anlıyorsun :KK43:
Kesinlikle katılıyorum ama bence öle bir durum olsa bebekler acı çeker ağlar her bebeğe de alerji denmez o yüzden doktorlar her kana alerji diyor diye dedim. Bi bebeğe bakılır canı yanıyormu huysuz mu ben doktora kızıyorum. Belki de kızım dış çıkarıyor günde 4 kere kaka yapıyor ondan da kanama olmuş olabilir

Çok moralim bozuk...
Geçmiş olsun canım.
Ne gibi bir rahatsızlığı varki. Allah sağlık versin inşallah

Kızlar doktordan çıktım şimdi doktor bebeğimin fotoğrafını görünce direk mama alerji yapmış dedi bi de cuma gününden beri bebeğim kilo vermiş kan idrar ve ultrason yapıldı ultrasonda iki böbrekte küçük kum tanecikleri görüldü alerji için de kan tahlili yapılıyomuş ankaraya gidicekmiş 1 hafta 10 günde ancak sonuçlanıyomuş bu tahlilden süt alerjisini az çok görebiliyoruz dedi ilk etapta sütten süpheleniyoruz dedi süt ve süt ürünlerni kesicekmişim ona göre bakıcakmışız
Moralim bozuldu gerçekten hem bu kadar zaman neden bekledik ki diyorum hem de üzülüyorum acı çeker gibi ağlamasına :KK42:
Geçmişler olsun canım. Üzülme. Neticede sağlıkla atlatacağı birşey. Tez zamanda her şey yoluna girecektir

kızlar idrar tahlilini nasıl alıyosunuz napıcağımı şaşırdım
Canım bebeğin kızmıydı?
Kız ise biraz zor oluyo. Biz altını tamamen açıp battaniyeye sarmıştık. O da rastgele Nerede yaparsa idrar kabını tutturduk. Öbür türlü poşet e falan yapması çok zor.
ya da poşeti yapıştırıp üstüne sadece bataniye ört ve bekle. Umarım kolay alabilirsin

Back