• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Doktorlar ne isterse yaptırıyoruz, ne ilaç verirse kullanıyoruz. Yok şunda paraben varmış yok aşılar dna'mızı bozuyormuş yok bebek bezleri kısırlaştırıyormuş falan falan. Ben düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Hele o aşılarla ilgili ne kadar makale varsa okudum. Kabuslar görüyordum artık. Cehalet gerçekten mutlulukmuş. Allah'a emanet yavrularımız.

Merhaba kızlar oğlum iki gündür hasta,öksürüğü ve burun akıntısı var.balgam söktürücü verdi doktorumuz bir de grip şurubu ama ilerleme yok.daha da kötü oluyor sanki.balgamli öksürük için ne yapabilirim acaba.3 cocuklu olmak çok zormuş.
Geçmiş olsun canım ya zordur gerçekten Allah kolaylık versin. Buhar iyi gelir diye biliyorum canım buhar makinesi varsa?

Kilo alımı olmaz eğer alerji olsa dedi bizim yoğunbakım doktorumuz ,, çocuk doktorumuz da sadece tedbir amaçlı diyet yaptırmıştı zaten. Kilo alımı nasıl ?
4.aya geldik 20 günde 350 gr almış 1 ayda 500 olur dedi doktor iyi dedi kilo alımına ama gidince sorucam neye dayanarak besin alerjisi dedi bütün tahliller temiz çıktı tahlillere mi güvenmedi anlamadım. Sadece 1 kere azcık kan geldi devamı olmadı mukus da arada bir oluyor her zaman degil

Kızlar ilk 6 ay su verilmesi bile sakıncalıyken bu bitki çaylarını sırf uyusun diye gönül rahatlığıyla nasıl verebiliyorsunuz. Zararı yok mu anasonun falan merakımdan soruyorum? Rezenenin korkunç zararını öğrendikten sonra humana still tea içmeyi bile bıraktım ben içinde rezene var diye.
Ben günde 5 10 cc şu veriyorum.şu vermezsem mutsuz ve huysuz oluyor suyu görünce heyecan yapiyor:))

Selam kızlar... ben malesef ilk 3.5 ay emzrebildim sonrasında sütüm kesildi. Ne yaptıysam be içtiysem gelmedi. Kv ile alakalı sorun yaşadım sebebi bu onu Allaha havale ediyorum hernyse sinirlenmeeyeyim :)))

Ben 3. Aydan beri takviye şeklinde a...mil mama kullanmaya başladım. Tabiki dr.önerisi ile. Sonrasında sağlık ocağımdaki hemşire bana h.pp marka mama önerdi. Aldım bizim minnak içti ama çokta sevmedi. A...mile geri dönüş yaptık. Bugün tam 5 aylık oldu bebişkoşum. En son geçen ay 8 kg idi boyu da 66 cm idi. Biliyosunuz bnm oğlan 34.haftada 2.700 gr doğdu ancak 2.500 gr.a düşmüştü. Dr.yaşıtlarından 1 ay da önde suan dedi.
En son 4.ay kontrolünde azıcık cam rendede rendeleyip elma suyu verebilirsin dedi. Sonra diğer doktorumuz -ki bu iki dr.da doğumdan yoğun bakıma dek hep kontrol etti ve dbakırın en ii dr.ları- hipp marka kavanoz mamasından hergün 1 çay kaşığı yedirebilirsin ev yoğurdu 1 çay kaşığı verebilirsin dediler. Açıkçası ilk başta denemek istemedi isem de oğlumun artık mama ile doymadığını ve sürekli kabızlık yaşadığını anladım. Annemin 7 çocuklu olması ve deneyimleri neticesinde kayısı yedirmeye başladım günde 1 yemek kaşığı ayrıca cennet hurması yaoıyor annem ondan da ara sıra 1 kaşık yefiriyorum. Hem oğlumun kakası düzeldi hemde karnının doyduğunu farkediyorum. Şimdi yarın yine kontrolümüz var. Bu kez kavanoz meyvelerinden öğün yapabilir miyiz diye soracağım. Çünkü bizim oğlan çok ama çok obur. 1 haftada 600 gr mama yiyor. Ve ben durduramıyorum kesinlikle ağlama krizine giriyor yemediği an ve susmuyor. Geçen gün inat ettim vermedim 1.5 saat çığlıklarla ağladı komşu geldi artık kadın korkmuş bize bişi oldu diye. Anne yüreği dayanamıyorum veriyorum .

4.aya geldik 20 günde 350 gr almış 1 ayda 500 olur dedi doktor iyi dedi kilo alımına ama gidince sorucam neye dayanarak besin alerjisi dedi bütün tahliller temiz çıktı tahlillere mi güvenmedi anlamadım. Sadece 1 kere azcık kan geldi devamı olmadı mukus da arada bir oluyor her zaman degil
Kilo alımı sınırda olmuş. Alerji çoğu zaman testlerde çıkmıyor zaten. Ne testi yapıldı size? Kakada kan olunca alerji kesin gibi birşey oluyor. Bebeğimin birinde bugüne kadar gözle görülür kan olmadı ama gizli kan pozitif çıkıyor.

utkumuz utkumuz canım çözüm bulursan bana da haber verir misin küçük kızım da ben de öksürmekten uyuyamıyoruz, yalnız yastığını biraz yükselttim daha rahat etti sanki

Ben yaptirmistim ilk kizimda. 12 aydan sonra yapiliyo asi. Ya da 9 aydan sonra 2 doz olarak yapiliyodu galiba. Vakti geldiginde bu kizima da yaptiracagim insallah

İyi geceler. Ben Aralık annesiyim,fırsat bulunca sizi de takip ediyorum. Hatta hamileligimden beridir.Meningokok aşısını sormussunuz;,benim 4,5 yaşında bir kızım daha var ve ona yaptirmistim. Bu kızıma da yaptiricam kismetse. Suriye'liler geldikten sonra tekrar menenjit vakaları görülmeye başlandı ki ben sağlık calisaniyim, malesef hayatını kaybeden bir çocuk oldu. O yüzden benim içim yaptırmadan rahat etmeyecek.Allah hepimizin evladını korusun

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Evet bu ortadoğudan taşınan bi hastalıkmış maalesef.Ölüm oranının çok yüksek olması beni çok korkuttu.Instagramda takip ettiğim bi doktor ilk dozun 6 haftalıktan sonra yapılabildiğini yazmış.Acaba bu yeni çıkan bi aşı mı.Durum bu kadar ciddiyken 9 aya kadar beklemek beni korkuttu açıkçası.Tekrar tesekkür ederim.

utkumuz utkumuz canım çözüm bulursan bana da haber verir misin küçük kızım da ben de öksürmekten uyuyamıyoruz, yalnız yastığını biraz yükselttim daha rahat etti sanki
Canım dün gece bi grupta okudum.soguk sıkım çörekotu yağı ve bir diş sarimsarı ezip aysk altına sürun diyordu .çörekotu yağı yoktu zeytin yağıyla yaptım sürdüm ayak altına gerçekten gece çok az oksurdu.bugun çörekotu yağı aldıracam eşime

Arkadaşlar bu arada benim de bebeğimde alerji vardı.kanli gutultulu kaka, reflü de vardı.sonucu görmeden size yazmak istemedim.iki haftadır inek sütü kullanmayı kestim.kahvaltida keçi peyniri yemeye basladim yoğurt olarak ta keçi yoğurdu sütü içmeye başladım.inek sütünden yapılan hiçbir şeyi yemedim.gecen haftadan beri çok şükür maşallah gürültülü kanlı kakamiz hiç olmadı.ve de kaka rengi sarıya döndü.normalde yeşil renkli yapardı hep.denemek isteyenlere bir öneri sadece

fat_mat fat_mat canim birsey soracaktim serumu burnuna kac damla dokuyorsun hepsinimi ben bi kac damla damkattim ama bisey gelmedi ben beceremedim herhalde sen nasil yapiyosun

Mamanın degdigi yerin kizarmasi ciddi bir reaksiyondur. Bence vermeyin artık. Doktora gittiginizde de mamayi ve gerekli seyleri yaninizda goturun. Bazen doktorlar kendi kontrolunde verilmesini isteyebiliyor tepkiyi izlemek icin
Tamam canım çok sağol yanıma alayım giderken inş önemli bir şey yoktur ama tedirgin oldum

Kilo alımı sınırda olmuş. Alerji çoğu zaman testlerde çıkmıyor zaten. Ne testi yapıldı size? Kakada kan olunca alerji kesin gibi birşey oluyor. Bebeğimin birinde bugüne kadar gözle görülür kan olmadı ama gizli kan pozitif çıkıyor.
Kan ve kaka testi herşey negatif çıktı gizli kan da dahil ama niyeyse benim bebeğime alerji var diyor doktor neye dayanarak dedi inan bilmiyorum garantiye almak için mi dedi onu da bilmiyorum

Merhaba kızlar oğlum iki gündür hasta,öksürüğü ve burun akıntısı var.balgam söktürücü verdi doktorumuz bir de grip şurubu ama ilerleme yok.daha da kötü oluyor sanki.balgamli öksürük için ne yapabilirim acaba.3 cocuklu olmak çok zormuş.
Çok geçmiş olsun canım eğer ilerleme yoksa doktorunla bi daha görüş istersen bazen ilacı değiştiriyolar ve iyi geliyo Allah sağlık versin inş

Doktorlar ne isterse yaptırıyoruz, ne ilaç verirse kullanıyoruz. Yok şunda paraben varmış yok aşılar dna'mızı bozuyormuş yok bebek bezleri kısırlaştırıyormuş falan falan. Ben düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Hele o aşılarla ilgili ne kadar makale varsa okudum. Kabuslar görüyordum artık. Cehalet gerçekten mutlulukmuş. Allah'a emanet yavrularımız.
T tulperde cnm sağlık ocağının verdiği kan damlasını kullanıo musun

T tulperde cnm sağlık ocağının verdiği kan damlasını kullanıo musun
Canım bizim 4.ay kontrolü ve aşıları haftaya. Sanırım o gün verecekler kan damlasını. Ertesi gün de hastanede kontrolümüz var doktora sorup öyle kullanacağım. Zaten 3.ayda kan değerleri düşük çıkınca mehtap hanım 4.ayda kan ilacı kullanacaksınız demişti mecbur kullanacağız yani.

Kan ve kaka testi herşey negatif çıktı gizli kan da dahil ama niyeyse benim bebeğime alerji var diyor doktor neye dayanarak dedi inan bilmiyorum garantiye almak için mi dedi onu da bilmiyorum
Egzaması, yüzünde kızarıklık, kulak arkası kabuklanma falan var mı belki görüntüsüne bakarak söylemiştir. Bizim de ilginç yanı kakada ben kan görüyorum ama tahlilde gizli kan çıkmıyor. 3 kere kaka tahlili yapıldı üçünde de çıkmadı.

Back