• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar merhaba,

Bebekleriniz yüzünü çiziyor mu? Çiziyorsa yaralara bir şey sürüyor musunuz? Bizimki bu aralar iyice artırdı sürekli yüzünü burun kenarlarını yoluyor eli hep yüzünde. Umarım belirgin izler kalmaz:KK43:

Çiziyor evet büyüğüm, kızımın yüzünde iz kaldı malesef kanatmıştı çok fena 21 aylık oldu Hale’n daha bakıp bakıp üzülüyorum :( oğlum da çiziyor bepantol sürüyorum ama tırnak izi kolay kolay geçmiyor oğlum da kanatacak kadar çizerse eğer izi kalır

PembeLokum PembeLokum tlinsallah beririmncanim etrwfimdakiler hep emmedi icin kesilir makineden dolayi sutun kesilir diyo korkuyom bende ilk bebegim ailemden uzaktayim benimde esiminde ailesi trabzonda biz istanbukdayiz bi nefes aldiracak kimse yok canim iste hepimizin sinavi ayri senin kuzunda insallah ameliyatini saglikla atlattiktan sonra dahada rahat olacak oblar iyi olaun rabbim hepimizin bebeklerini korusun yorgun arginbazen guke gule bazen aglaya aglaya kosturara kostura gececk insallah yeterki onlar iyi olsun

Canım 15 ay ve 12 ay sağarak süt veren iki kişi tanıyorum ikisi de artık bu kadar yeter deyip bıraktı sağmayı yoksa sütleri kesildiğinden değil yani, hiç tasalanma sen göğüs sağıma alışıyor sonuçta, Allah yardımcın olsun. Teşekkür ederim güzel dileklerin için de.

kızlar oğlum ne yaptıysam uyumuyor son çare anason vericem kullanan varmı aranızda işe yaradımı günde ne kadar vermeliyim acaba
Bende bazen veriyorum. Bir çay bardağı kaynamış suya bir öay kaşığı anason koyup 10 dakika demlenmesi için bırakıyorum. Sonra birkaç çay kaşığı içirip ezirip uyutuyorum. İlk 3 saat falan rahat uyuyo emmeye kalktıgındada rahat yatıyo tekrar. Sabahınada patır patır gazını kakasını çıkarıyor belliki rahatlatıyor. Herzaman olmasa bile bazen yapıp içiriyorum uykuyada ihtiyacı var diye düşünüp. Oda bende biraz rahat etmiş ediyoruz

Valla bence bizimkine öle ama doktor çok evhamlı ben kullansam hemen amip ilacı bile veriyordu alerji olsa 4 ay beklemez heralde 4 ay sonra neden çıksın saçma

Kilo alımı olmaz eğer alerji olsa dedi bizim yoğunbakım doktorumuz ,, çocuk doktorumuz da sadece tedbir amaçlı diyet yaptırmıştı zaten. Kilo alımı nasıl ?

Ek gıda hakkında,

Kızım 6 aylık olana kadar yaz bebeği olmasına rağmen su bile vermedim ilk 6 ay sadece anne sütü kuralı uyguladım (biraz mama kaçamağımız var tabi)

Oğlumda da aynısını yapacağım ki Zaten amelşyat olana kadar yiyemez pek bir şey :) Oğlumda da mama kaçamağımız var biraz 6 aylık olduğundan sonra deneyeceğim eğer yarığından içeri kaçma çok olursa zorlamayacağım amelşyat sonrasına kadar

Kızıma blw uyguladım, ilk 1 yıl anne sütü ağırlıklı besledim anne sütü almıyor ise mama ağırlıklı beslenmeli anne sütünün alternatifi ek gıda değil mamadır

Kızım normal sen ben gibi yemek yer içer, püre vs hiç yedirmedim baştan hep blw yaptık. Ama yoğurt ile başladım en ilk. Yoğurdu sevsin istedim. Sonra havuç, brokoli, karnabahar, balkabağı vs kış mevsimiydi buharda pişirip veriyordum

Bakalım benim bal oğlumun nasıl olacak.. ne zaman yemek yiyebilecek..

Çiziyor evet büyüğüm, kızımın yüzünde iz kaldı malesef kanatmıştı çok fena 21 aylık oldu Hale’n daha bakıp bakıp üzülüyorum :KK43: oğlum da çiziyor bepantol sürüyorum ama tırnak izi kolay kolay geçmiyor oğlum da kanatacak kadar çizerse eğer izi kalır
Benim kızım çok çizerdi derin derin. forever 'ın Lips 'ini kullandım.( Aloevera ) iz kalmadı.iyi geldi

Kızlar selam, bebeğine meningokok aşısı yaptıran var mı?aşı takviminde devletin ödediği bi aşı değil ve rota gibi pahalı bi aşı.

ben çok korkuyorum bu hastalıktan.Son zamanlarda bu hastalıkla ilgili çok korkunç hikayeler duydum uykularım kaçıyo resmen.Çok kısa sürede allah korusun ölüme sebep olabilen bi hastalıkmış.Yaptıran varsa fikir verebilir mi.

Kızlar biz de cuma günü 4 ay kontrolüne gitmiştik doktorum mama ver eğr ağlaması kesilirse getirme eğer kesilmezse 1hafta 10 güne geri getir tahlil yapalım bakalım demişti ben alerji olabilir mi dediğimde aklına hemen onu geitrme bakalım açlıktır inş dedi kızım mamayı aslında biberonu asla kabul etmiyo mamayı değiştireyin dedim keçi sütü bazlı bi mama aldım akşam denedim mamanın değdiği her yer kızardı ağız kenarları kabarıp kızardı bugün de hep alerji konululmuş kanlı kakamız yok ama yazdığınız bi çok şey var tedirgin oldum ben de yarına randevu aldım bakalım doktorumuz gidelim gerekn neyse yapalım inş aletji değildir ama bu ağzındaki kızarıklık korkuttu beni mamayı da zorla tutunca birazını yutmuştu bi süre sonra hepsini kustu

Kızlar ilk 6 ay su verilmesi bile sakıncalıyken bu bitki çaylarını sırf uyusun diye gönül rahatlığıyla nasıl verebiliyorsunuz. Zararı yok mu anasonun falan merakımdan soruyorum? Rezenenin korkunç zararını öğrendikten sonra humana still tea içmeyi bile bıraktım ben içinde rezene var diye.

Herkesin bebeği alerjik mi şimdi yaa,bu nasıl bişey.Nasıl yaygın bir durummuş bu böyle,hiç duymamıştım daha önce.Taaa ki burada görene kadar.Bende şüphedeyim şimdi...

Çok geçmiş olsun canım olacağı varmış demekki biz de hala giribiz, büyük kızım getirdi, kendisi iyileşmek üzere simdi küçükle ben fena öksürüyoruz, gece boyunca öksürmekten uyuyamadı yavrum, ıhlamur verdim bir cay kaşığı bi de anason verdim rahatlayıp uyusun diye uyandığında biraz daha iyiydi,
bir de burnundan serum fizyolojik vermek çok etkili dün verdikten sonra afedersin avuç dolusu kusup balgam çıkardı yavrum :KK43:
Ha bir de kendinde c vitaminli şeyler tüketerek, zencefil-bal-limon üçlüsunu içerek sütünden geçmesini sağlayabilirsin
cok tskr ederim canim bende devamli burun sprayi sikiyorum canim biraz rahatliyor yarinda ihlamir veriyim insallah hemen duzelir

Kızlar ilk 6 ay su verilmesi bile sakıncalıyken bu bitki çaylarını sırf uyusun diye gönül rahatlığıyla nasıl verebiliyorsunuz. Zararı yok mu anasonun falan merakımdan soruyorum? Rezenenin korkunç zararını öğrendikten sonra humana still tea içmeyi bile bıraktım ben içinde rezene var diye.

İlk 6 ay su neden zararlı? Ben vermiyorum emzirdiğim için ama bilmediğimden soruyorum.
Sırf uyusun diye derken şahsen ben , çok fazla uykusuz kaldığı gerçekten uykusu olup bi türlü dalamadığında birkaç kaşık veriyorum. Çünkü uykuya da ihtiyacı var ve uyuyamadığında çok daha huzursuz oluyor. Daha minicikken kaç çesit gaz damlaları, hastalandığında ilaçlar, içeriklerinden hep şüphe duyduğumuz d vitaminleri kan ilaçları... okadar çok şey verdikki bunca zaman bir iki çay kaşığı anasonun onlardan çok zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Umarım yanlış yapmamışımdır tabiki.

Kızlar selam, bebeğine meningokok aşısı yaptıran var mı?aşı takviminde devletin ödediği bi aşı değil ve rota gibi pahalı bi aşı.

ben çok korkuyorum bu hastalıktan.Son zamanlarda bu hastalıkla ilgili çok korkunç hikayeler duydum uykularım kaçıyo resmen.Çok kısa sürede allah korusun ölüme sebep olabilen bi hastalıkmış.Yaptıran varsa fikir verebilir mi.

Ben yaptirmistim ilk kizimda. 12 aydan sonra yapiliyo asi. Ya da 9 aydan sonra 2 doz olarak yapiliyodu galiba. Vakti geldiginde bu kizima da yaptiracagim insallah

T tulperde o kadar kötü öksürüyor ki, sesi kısıldi, inliyor bazen, dün gece gözü kapalı ağladı sürekli, o halini görünce azıcık uyusun dinlensin diye veriyorum, ilaçların içeriğinde de bitkiler var zaten, anason nün ağrı kesici, mideyi rahatlatıcı, uyku yapıcı etkisi var gerekli görmedikçe vermekten yana değilim ben de...

Merhaba kızlar oğlum iki gündür hasta,öksürüğü ve burun akıntısı var.balgam söktürücü verdi doktorumuz bir de grip şurubu ama ilerleme yok.daha da kötü oluyor sanki.balgamli öksürük için ne yapabilirim acaba.3 cocuklu olmak çok zormuş.

İyi geceler. Ben Aralık annesiyim,fırsat bulunca sizi de takip ediyorum. Hatta hamileligimden beridir.Meningokok aşısını sormussunuz;,benim 4,5 yaşında bir kızım daha var ve ona yaptirmistim. Bu kızıma da yaptiricam kismetse. Suriye'liler geldikten sonra tekrar menenjit vakaları görülmeye başlandı ki ben sağlık calisaniyim, malesef hayatını kaybeden bir çocuk oldu. O yüzden benim içim yaptırmadan rahat etmeyecek.Allah hepimizin evladını korusun

Rezenenin neymis zararı

Kızlar biz de cuma günü 4 ay kontrolüne gitmiştik doktorum mama ver eğr ağlaması kesilirse getirme eğer kesilmezse 1hafta 10 güne geri getir tahlil yapalım bakalım demişti ben alerji olabilir mi dediğimde aklına hemen onu geitrme bakalım açlıktır inş dedi kızım mamayı aslında biberonu asla kabul etmiyo mamayı değiştireyin dedim keçi sütü bazlı bi mama aldım akşam denedim mamanın değdiği her yer kızardı ağız kenarları kabarıp kızardı bugün de hep alerji konululmuş kanlı kakamız yok ama yazdığınız bi çok şey var tedirgin oldum ben de yarına randevu aldım bakalım doktorumuz gidelim gerekn neyse yapalım inş aletji değildir ama bu ağzındaki kızarıklık korkuttu beni mamayı da zorla tutunca birazını yutmuştu bi süre sonra hepsini kustu
Mamanın degdigi yerin kizarmasi ciddi bir reaksiyondur. Bence vermeyin artık. Doktora gittiginizde de mamayi ve gerekli seyleri yaninizda goturun. Bazen doktorlar kendi kontrolunde verilmesini isteyebiliyor tepkiyi izlemek icin

Herkesin bebeği alerjik mi şimdi yaa,bu nasıl bişey.Nasıl yaygın bir durummuş bu böyle,hiç duymamıştım daha önce.Taaa ki burada görene kadar.Bende şüphedeyim şimdi...
Sağlık ocağındaki hemşire ile konuşmuştum. Son birkaç yılda alerjinin aşırı arttığını söyledi hatta kasıtlı birşeyler yapılmaya çalışılıyor olabilir demişti.

Sağlık ocağındaki hemşire ile konuşmuştum. Son birkaç yılda alerjinin aşırı arttığını söyledi hatta kasıtlı birşeyler yapılmaya çalışılıyor olabilir demişti.

Olabilir gerçekten.Aşılar için bile bir sürü söylenti var...
Anne-baba olmak çok zor zaten,birde ikilemde bırakılıyoruz yaptıralım mı yaptırmayalım mı,ilacı kullanalım mı kullanmayalım mı,o dr onu önerdi bu dr bunu...
Sağlıkla büyüsün inşallah çocuklarımız...

Back