• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Oğlumun kakasında tek bi kere oldu o da kan damlası verdiğimde damlayı bi daha vermedim bi daha hiç kan olmadı
Kan damlası gaitada kanı pozitif yapar. Buna ragmen bana kan damlasi kullan dedi alerji doktoru. Bugun 4.ayı doldu salı günü aylık kontrol var. Bakalim o zaman karar verecegim kan damlasina

Kızlar bu alerji için yapılan tahlilleri çocuk doktorumu yaptırıp yönlendiriyor yoksa şüphenizi söyleyince direkt mi gönderiyor.Gastroentorolojiye mi gidiliyor? Birde sadece gaita testi yeterli oluyor mu bunun için? Ve nasıl veriliyor?

Kan damlasını kullanmıyorum ben şimdilik...

Bizim kakasinda kan vardi. Doktor kaka tahlili yapti. Hersey pozitif cikti. Kakada gizli kan varmis. Redukton madde poxitif bol lokosit eritrosit cikti. Buna gore cocugun bagirsaklarinda sıkinti var drdi doktor. Diyet yapmami soyledi

Kızlar bu alerji için yapılan tahlilleri çocuk doktorumu yaptırıp yönlendiriyor yoksa şüphenizi söyleyince direkt mi gönderiyor.Gastroentorolojiye mi gidiliyor? Birde sadece gaita testi yeterli oluyor mu bunun için? Ve nasıl veriliyor?

Kan damlasını kullanmıyorum ben şimdilik...
Cocuk doktoru, cocuk gastrologu, cocuk alerji doktoru hepsi yapar tahlili. Siz sikayetleri anlatırsınız gerekli tahlilleri ister. Yalniz alerji testleri pek guvenilir sonuc vermiyor, hatta 1 yasindan once pek yapmiyor doktorlar. Yaniltici sonuclar olabiliyormuş. Mesela cocugun yumurta sarisina alerjisi var. Tahlilde yumurta akı çıkıyor. O yuzden doktorlar cok test taraftari degil. 3 cesit var. Biri koldan yapiliyor deri prick testi. Biri normal kan tahlili. Biri sirta yapıştırılan yama testi.
Gaita tahlili de normal bezine kaka yapınca, laboratuvardan verilen minicik kaşıkla bezden alip, minicik bir steril kaba koyuyorsun. Önemli olan yarim saat içinde incelenmesi. Bazen gozle görülmüyor kan, laboratuvarda bakılıyor. Veya kan olmayabiliyor her kirmizilik. Buna bakılıyor. Bize lokosit vs bakilmadi. Her türlü alerji olduğu açık zaten malesef. Ailede de herkes alerjik

Aslinda bu da bir alternatif. Su an bizim sutumuzden geciyor bu protein. Belki az miktarda başlayarak direk besinin kendini yemesi alerjik etkileri ortadan kaldıracak. Yani anne sutunden geçerken sorun yasayan, ama ek gidaya geçtiği zaman kendiliginden gecen alerjiler de var. Doktorlar farkli ekollerde olabiliyor. Kimi diyetci, kimi ek gıdacı vs. Benim doktorum hataneden ayrildi,telefonla iletisim kuruyoruz. Laktazim damla kullanmami onerdi, diyete devam. Telefon olunca çok uzun bir iletişim olamıyor malesef. Şunu sormak isterdim, eger sut urunleri degil laktoz intoleransıysa bile, zaten 1 aydır süt urunleri yemiyorum, laktozu nereden buluyor da kakada kan var hala? Aklım ermiyor bazen yaa çok zorlaniyorum
Anne sütünde var özellikle ön sütün fazla ise şeker oranı yüksek oluyor

Kakada redüktan madde pozitif çıkarsa süt şekerini sindirmemiş oluyor bu da enzim yetersizliğinden kaynaklanıyormuş ama bu konuda da çok farklı görüşler var laktazim damlayı da direk süte damlatarak kullanmak gerektiğini savunanlar var ya da damlanın vücutta fazlalık oluşturacağını savunanlar da anne sütünü bıraktıranlar da yine bir muamma

Kakada redüktan madde pozitif çıkarsa süt şekerini sindirmemiş oluyor bu da enzim yetersizliğinden kaynaklanıyormuş ama bu konuda da çok farklı görüşler var laktazim damlayı da direk süte damlatarak kullanmak gerektiğini savunanlar var ya da damlanın vücutta fazlalık oluşturacağını savunanlar da anne sütünü bıraktıranlar da yine bir muamma
Yani bizkmkinde reduktan madde pozitif olunca laktoz intoleransi mi oluyo. Konyada baskent hastanesinde alerji doktoruna birsuru para verip gittik. Sonuclar boyle olmasina ragmen hic ustunde durmadi alerjinin. Amip var dedi. Ona ilac verdi. Kendi doktorumu bu kadar kucuk bebekte amip olamaz dedi. Alerji gibi duruyo diyet yap dedi. Ben de diyet yapinca kizim daha rahatladi. Kaka sayisi azaldi. Ne yapacagimizi bilemiyorum

Kızlar merhaba,

Bebekleriniz yüzünü çiziyor mu? Çiziyorsa yaralara bir şey sürüyor musunuz? Bizimki bu aralar iyice artırdı sürekli yüzünü burun kenarlarını yoluyor eli hep yüzünde. Umarım belirgin izler kalmaz:(

Selam kızlar uzun süredir giremiyordum. Bebeklerim 6 aylık oldular. Çok ama çok zorlanıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Buraya gireyim biraz moral olsun dedim. Yazılanlara çok şaşırdım. Bebeklerin 3. Ayından beri alerji ile boğuşuyoruz. İkisinde de süt alerjisi ve tespit edemediğimiz başka şeylere daha alerji çıktı. 3 aydan fazladır diyet yapıyorum ama bir arpa boy yol gidemedik. Çok kötüyüm. İkiz olmaları yeterince zor değilmiş gibi alerjili iki bebek inanılmaz zor. :KK61:

gunaydin kizlar cok moralim bozuk oglum cok kotu grip olmus sesi falan gitmis birazds sicak cok uzgunum benden kapti cocugum agri kesici verdim cay vermek istiyorum hangi caydan verebilirim sizce
Çok geçmiş olsun canım olacağı varmış demekki biz de hala giribiz, büyük kızım getirdi, kendisi iyileşmek üzere simdi küçükle ben fena öksürüyoruz, gece boyunca öksürmekten uyuyamadı yavrum, ıhlamur verdim bir cay kaşığı bi de anason verdim rahatlayıp uyusun diye uyandığında biraz daha iyiydi,
bir de burnundan serum fizyolojik vermek çok etkili dün verdikten sonra afedersin avuç dolusu kusup balgam çıkardı yavrum :KK43:
Ha bir de kendinde c vitaminli şeyler tüketerek, zencefil-bal-limon üçlüsunu içerek sütünden geçmesini sağlayabilirsin

Kızlar merhaba,

Bebekleriniz yüzünü çiziyor mu? Çiziyorsa yaralara bir şey sürüyor musunuz? Bizimki bu aralar iyice artırdı sürekli yüzünü burun kenarlarını yoluyor eli hep yüzünde. Umarım belirgin izler kalmaz:KK43:
Benimkide sürekli çiziyor özellikle geceleri tırnaklarını kesiyoruz ama çok çabuk uzuyor. İz kalmıyor ama merak etmeyin

Selam kızlar uzun süredir giremiyordum. Bebeklerim 6 aylık oldular. Çok ama çok zorlanıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Buraya gireyim biraz moral olsun dedim. Yazılanlara çok şaşırdım. Bebeklerin 3. Ayından beri alerji ile boğuşuyoruz. İkisinde de süt alerjisi ve tespit edemediğimiz başka şeylere daha alerji çıktı. 3 aydan fazladır diyet yapıyorum ama bir arpa boy yol gidemedik. Çok kötüyüm. İkiz olmaları yeterince zor değilmiş gibi alerjili iki bebek inanılmaz zor. :KK61:
Ben de 1 aydir diyetteyim malesef duzelme yok. Doktor laktazim damla verdi. Belki laktoz alerjisi olabilir bi de bunu deneyelim diye. Siz denediniz mi belki size iyi gelir? Valla her daraldığımda ikiz annelerini düşünüp sukrediyorum gercekten cok zor. Ama ikisi birden buyuyecek, 10 sene sonra mesela bizim bir tane 10 yasinda bir tane 5 yasinda çocuğumuz olacaksa, senin iki tane 10 yasinda cocugu olacak. Buradan bakinca guzel :)

Yani bizkmkinde reduktan madde pozitif olunca laktoz intoleransi mi oluyo. Konyada baskent hastanesinde alerji doktoruna birsuru para verip gittik. Sonuclar boyle olmasina ragmen hic ustunde durmadi alerjinin. Amip var dedi. Ona ilac verdi. Kendi doktorumu bu kadar kucuk bebekte amip olamaz dedi. Alerji gibi duruyo diyet yap dedi. Ben de diyet yapinca kizim daha rahatladi. Kaka sayisi azaldi. Ne yapacagimizi bilemiyorum
Redüktan maddenin farklı sebepleri de vardır belki bebeğiniz rahatladıysa kafanızı fazla karıştırmayın bence Dr ların bile bu konuda çok net teşhisleri yok

Ben de 1 aydir diyetteyim malesef duzelme yok. Doktor laktazim damla verdi. Belki laktoz alerjisi olabilir bi de bunu deneyelim diye. Siz denediniz mi belki size iyi gelir? Valla her daraldığımda ikiz annelerini düşünüp sukrediyorum gercekten cok zor. Ama ikisi birden buyuyecek, 10 sene sonra mesela bizim bir tane 10 yasinda bir tane 5 yasinda çocuğumuz olacaksa, senin iki tane 10 yasinda cocugu olacak. Buradan bakinca guzel :)

Güzel çok güzel kesinlikle. Ama ömrümden ömür gidiyor. Ağlamaktan canım çıktı artık. Beni en çok yoran o kadar emek veriyorum aç kalıyorum sonuç sıfır. Ne olduğunu bilememek çaresizlik çok kötü.
Önce sadece süt ürünlerini kestim. Bizim aslında kaka diyetin 15. gününden sonra değişmeye başlamıştı. Kanlı mukuslu yeşil kaka yapıyordu. Şu an yeşillik gitti mukus azaldı sarı normal kıvamlı baya toparlamış durumda. Biz tamam bulduk derken kakaya tahlil yaptırdık tekrar. Kakada lökosit mukus eritrosit gizli kan ne ararsan çıktı. Sonra dana etini yumurtayı kestim. Baktım ilerleyemiyoruz herşeyi kestim bu sefer. Yanlış yaptım biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an gastroenterolog arayışındayım. İyi bir doktor bulup bu hafta içinde götürmem lazım. Hiçbir şey yiyemiyorum. 1 haftada 2 kg verdim :(

Kızlar iyi geceler ben bugün kafayı yemezsem bi daha yemem.bebeğim dün kanlı kaka yaptı. Bugün doktora gittik kan tahlili kaka tahlili yapıldı hepsi temiz çıktı 4 gün sonra iki sonuç var kaka tahlilde çıkıçak bi tek onlar kaldı. Ama doktor besin alerjisi dedi ve çocuğa smilac mama verdi yemiyor iğrenç bir tadı var bana da diyet verdi kaka temizKen nasıl yaptı bunu neden yaptı anlamadım bebeğim aç şu anda sütüm yok mama da yemiyor ben napicam.bir kere ip gibi azcık kandan temiz tahlil sonuçlarından ben neden yapıyorum bunları ya değilse diye içim içimi yiyor ben napicam?????

Belki de çişinden kan gelmiştir kakayla karışık olduğu için öyle görünmüştür bir ara bizde de öyle oldu gerçekten o mamayı sevmiyorlar benim oğlum da sevmedi Benin’de diyete başladım vs ama sonra bizim yenidoğan yoğunbakım doktorumuz alerji yok o bebekte çişinden gelmiştir o kan deyince diyeti de bıraktım özel mamayı da, bir daha da kan filan görülmedi :)

@Hdou4225 PembeLokum PembeLokum kizlar benim kizim 2400 dogdu 38. Haftada gucu cok azdi sarilik vs derken almadi cok igrastim uzuldum ama nafile bi sure sonra napim anne sutu alsin yeterki diyip sagmayada alistim mecburen bende lansinoh elektrikli kullaniyorum.memnunum da bazen 2 saatte bir bazen 3 saatte bir sagiyorum tek oldugum icin zaman skintisi yasiyorum bende en az 1 yasina kadar sut alsin istiyorum insallah da verebiliriz sutumuz devam eder cok yorucu hem fiizksel hem psikolojik ama yeter ki sut olsun

Verirsin 1 yıl merak etme ben iki bebekle birden uğraşıyorken sağım yapıyorum düşün, ilk bebeğin mi başka çocuk var kı evde? Ben de her yere makine ve malzemeleri taşımaktan usandım biz bir de hastane ve doktor doktor geziyoruz sürekli kontroller muayeneler var çeşitli bölümlerde malum yarık damak durumumuzdan dolayı.. usandım ama yapacak bir şey yok..

PembeLokum PembeLokum tlinsallah beririmncanim etrwfimdakiler hep emmedi icin kesilir makineden dolayi sutun kesilir diyo korkuyom bende ilk bebegim ailemden uzaktayim benimde esiminde ailesi trabzonda biz istanbukdayiz bi nefes aldiracak kimse yok canim iste hepimizin sinavi ayri senin kuzunda insallah ameliyatini saglikla atlattiktan sonra dahada rahat olacak oblar iyi olaun rabbim hepimizin bebeklerini korusun yorgun arginbazen guke gule bazen aglaya aglaya kosturara kostura gececk insallah yeterki onlar iyi olsun

kızlar oğlum ne yaptıysam uyumuyor son çare anason vericem kullanan varmı aranızda işe yaradımı günde ne kadar vermeliyim acaba

Belki de çişinden kan gelmiştir kakayla karışık olduğu için öyle görünmüştür bir ara bizde de öyle oldu gerçekten o mamayı sevmiyorlar benim oğlum da sevmedi Benin’de diyete başladım vs ama sonra bizim yenidoğan yoğunbakım doktorumuz alerji yok o bebekte çişinden gelmiştir o kan deyince diyeti de bıraktım özel mamayı da, bir daha da kan filan görülmedi :)
Valla bence bizimkine öle ama doktor çok evhamlı ben kullansam hemen amip ilacı bile veriyordu alerji olsa 4 ay beklemez heralde 4 ay sonra neden çıksın saçma

Back