- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #37.641
Kan damlası gaitada kanı pozitif yapar. Buna ragmen bana kan damlasi kullan dedi alerji doktoru. Bugun 4.ayı doldu salı günü aylık kontrol var. Bakalim o zaman karar verecegim kan damlasinaOğlumun kakasında tek bi kere oldu o da kan damlası verdiğimde damlayı bi daha vermedim bi daha hiç kan olmadı
Cocuk doktoru, cocuk gastrologu, cocuk alerji doktoru hepsi yapar tahlili. Siz sikayetleri anlatırsınız gerekli tahlilleri ister. Yalniz alerji testleri pek guvenilir sonuc vermiyor, hatta 1 yasindan once pek yapmiyor doktorlar. Yaniltici sonuclar olabiliyormuş. Mesela cocugun yumurta sarisina alerjisi var. Tahlilde yumurta akı çıkıyor. O yuzden doktorlar cok test taraftari degil. 3 cesit var. Biri koldan yapiliyor deri prick testi. Biri normal kan tahlili. Biri sirta yapıştırılan yama testi.Kızlar bu alerji için yapılan tahlilleri çocuk doktorumu yaptırıp yönlendiriyor yoksa şüphenizi söyleyince direkt mi gönderiyor.Gastroentorolojiye mi gidiliyor? Birde sadece gaita testi yeterli oluyor mu bunun için? Ve nasıl veriliyor?
Kan damlasını kullanmıyorum ben şimdilik...
Anne sütünde var özellikle ön sütün fazla ise şeker oranı yüksek oluyorAslinda bu da bir alternatif. Su an bizim sutumuzden geciyor bu protein. Belki az miktarda başlayarak direk besinin kendini yemesi alerjik etkileri ortadan kaldıracak. Yani anne sutunden geçerken sorun yasayan, ama ek gidaya geçtiği zaman kendiliginden gecen alerjiler de var. Doktorlar farkli ekollerde olabiliyor. Kimi diyetci, kimi ek gıdacı vs. Benim doktorum hataneden ayrildi,telefonla iletisim kuruyoruz. Laktazim damla kullanmami onerdi, diyete devam. Telefon olunca çok uzun bir iletişim olamıyor malesef. Şunu sormak isterdim, eger sut urunleri degil laktoz intoleransıysa bile, zaten 1 aydır süt urunleri yemiyorum, laktozu nereden buluyor da kakada kan var hala? Aklım ermiyor bazen yaa çok zorlaniyorum
Hmm anne sut icmese de, anne sutunde laktoz var oyle mi? O zaman mantıklıAnne sütünde var özellikle ön sütün fazla ise şeker oranı yüksek oluyor
Yani bizkmkinde reduktan madde pozitif olunca laktoz intoleransi mi oluyo. Konyada baskent hastanesinde alerji doktoruna birsuru para verip gittik. Sonuclar boyle olmasina ragmen hic ustunde durmadi alerjinin. Amip var dedi. Ona ilac verdi. Kendi doktorumu bu kadar kucuk bebekte amip olamaz dedi. Alerji gibi duruyo diyet yap dedi. Ben de diyet yapinca kizim daha rahatladi. Kaka sayisi azaldi. Ne yapacagimizi bilemiyorumKakada redüktan madde pozitif çıkarsa süt şekerini sindirmemiş oluyor bu da enzim yetersizliğinden kaynaklanıyormuş ama bu konuda da çok farklı görüşler var laktazim damlayı da direk süte damlatarak kullanmak gerektiğini savunanlar var ya da damlanın vücutta fazlalık oluşturacağını savunanlar da anne sütünü bıraktıranlar da yine bir muamma
Çok geçmiş olsun canım olacağı varmış demekki biz de hala giribiz, büyük kızım getirdi, kendisi iyileşmek üzere simdi küçükle ben fena öksürüyoruz, gece boyunca öksürmekten uyuyamadı yavrum, ıhlamur verdim bir cay kaşığı bi de anason verdim rahatlayıp uyusun diye uyandığında biraz daha iyiydi,gunaydin kizlar cok moralim bozuk oglum cok kotu grip olmus sesi falan gitmis birazds sicak cok uzgunum benden kapti cocugum agri kesici verdim cay vermek istiyorum hangi caydan verebilirim sizce
Benimkide sürekli çiziyor özellikle geceleri tırnaklarını kesiyoruz ama çok çabuk uzuyor. İz kalmıyor ama merak etmeyinKızlar merhaba,
Bebekleriniz yüzünü çiziyor mu? Çiziyorsa yaralara bir şey sürüyor musunuz? Bizimki bu aralar iyice artırdı sürekli yüzünü burun kenarlarını yoluyor eli hep yüzünde. Umarım belirgin izler kalmaz
Ben de 1 aydir diyetteyim malesef duzelme yok. Doktor laktazim damla verdi. Belki laktoz alerjisi olabilir bi de bunu deneyelim diye. Siz denediniz mi belki size iyi gelir? Valla her daraldığımda ikiz annelerini düşünüp sukrediyorum gercekten cok zor. Ama ikisi birden buyuyecek, 10 sene sonra mesela bizim bir tane 10 yasinda bir tane 5 yasinda çocuğumuz olacaksa, senin iki tane 10 yasinda cocugu olacak. Buradan bakinca guzel :)Selam kızlar uzun süredir giremiyordum. Bebeklerim 6 aylık oldular. Çok ama çok zorlanıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Buraya gireyim biraz moral olsun dedim. Yazılanlara çok şaşırdım. Bebeklerin 3. Ayından beri alerji ile boğuşuyoruz. İkisinde de süt alerjisi ve tespit edemediğimiz başka şeylere daha alerji çıktı. 3 aydan fazladır diyet yapıyorum ama bir arpa boy yol gidemedik. Çok kötüyüm. İkiz olmaları yeterince zor değilmiş gibi alerjili iki bebek inanılmaz zor.
Redüktan maddenin farklı sebepleri de vardır belki bebeğiniz rahatladıysa kafanızı fazla karıştırmayın bence Dr ların bile bu konuda çok net teşhisleri yokYani bizkmkinde reduktan madde pozitif olunca laktoz intoleransi mi oluyo. Konyada baskent hastanesinde alerji doktoruna birsuru para verip gittik. Sonuclar boyle olmasina ragmen hic ustunde durmadi alerjinin. Amip var dedi. Ona ilac verdi. Kendi doktorumu bu kadar kucuk bebekte amip olamaz dedi. Alerji gibi duruyo diyet yap dedi. Ben de diyet yapinca kizim daha rahatladi. Kaka sayisi azaldi. Ne yapacagimizi bilemiyorum
Ben de 1 aydir diyetteyim malesef duzelme yok. Doktor laktazim damla verdi. Belki laktoz alerjisi olabilir bi de bunu deneyelim diye. Siz denediniz mi belki size iyi gelir? Valla her daraldığımda ikiz annelerini düşünüp sukrediyorum gercekten cok zor. Ama ikisi birden buyuyecek, 10 sene sonra mesela bizim bir tane 10 yasinda bir tane 5 yasinda çocuğumuz olacaksa, senin iki tane 10 yasinda cocugu olacak. Buradan bakinca guzel :)
Kızlar iyi geceler ben bugün kafayı yemezsem bi daha yemem.bebeğim dün kanlı kaka yaptı. Bugün doktora gittik kan tahlili kaka tahlili yapıldı hepsi temiz çıktı 4 gün sonra iki sonuç var kaka tahlilde çıkıçak bi tek onlar kaldı. Ama doktor besin alerjisi dedi ve çocuğa smilac mama verdi yemiyor iğrenç bir tadı var bana da diyet verdi kaka temizKen nasıl yaptı bunu neden yaptı anlamadım bebeğim aç şu anda sütüm yok mama da yemiyor ben napicam.bir kere ip gibi azcık kandan temiz tahlil sonuçlarından ben neden yapıyorum bunları ya değilse diye içim içimi yiyor ben napicam?????
@Hdou4225PembeLokum kizlar benim kizim 2400 dogdu 38. Haftada gucu cok azdi sarilik vs derken almadi cok igrastim uzuldum ama nafile bi sure sonra napim anne sutu alsin yeterki diyip sagmayada alistim mecburen bende lansinoh elektrikli kullaniyorum.memnunum da bazen 2 saatte bir bazen 3 saatte bir sagiyorum tek oldugum icin zaman skintisi yasiyorum bende en az 1 yasina kadar sut alsin istiyorum insallah da verebiliriz sutumuz devam eder cok yorucu hem fiizksel hem psikolojik ama yeter ki sut olsun
Valla bence bizimkine öle ama doktor çok evhamlı ben kullansam hemen amip ilacı bile veriyordu alerji olsa 4 ay beklemez heralde 4 ay sonra neden çıksın saçmaBelki de çişinden kan gelmiştir kakayla karışık olduğu için öyle görünmüştür bir ara bizde de öyle oldu gerçekten o mamayı sevmiyorlar benim oğlum da sevmedi Benin’de diyete başladım vs ama sonra bizim yenidoğan yoğunbakım doktorumuz alerji yok o bebekte çişinden gelmiştir o kan deyince diyeti de bıraktım özel mamayı da, bir daha da kan filan görülmedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?