• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bizde de kan damlasindan sonra bir kez kan oldu kakada,dr sut icmeyin dedi,arada sirada mukuslu kakasi dedigimde de arada sirada olabilir surekli olursa onemli dedi ,kan damlasini verdiginde de bebekte huzursuzluk yapabilir demisti gercekteb basladigimizdan beri hem huzursuz hem de kakasi kotu kokulu
Sadece süt içmeme yeterli mi acaba

Tebrik ederim :KK9:

Nasıl becerdiniz?
Her gün aynı saatte odasına getiriyorum gece lambasını yakıp beyaz gürültü müziğini açıyorum emziriyorum sonra beş on dakika ayağımda sallıyorum uyuyor Yatağına koyuyorum. Tabi bu sallama süreci yarım saatle başladı şimdi beş dakikaya düştü. Çok ağlarsa kucağıma alıp öpüp sakinleştirip tekrar yatırıp sallıyorum sallamakta çok çok yavaş sallandığını zannediyor

ikinci doz mu bide üç doz muydu sizinki de
ya nerden yaptırdım şu aşıyı moduna geçtim artık

tam düzen kurcaz bisey çıkıyo hayırlısıyla memlekete gitmeden bı düzen kursaydik
Biz iki doz olanını yaptırdık. İlk dozu nun etkisi 1 ay sürdü. Şimdi 2.dozunda sıra. Onu 5.ayına erteledim. 4.ayda zaten aşılar var vücudu çok yorulsun istemedim. 5.ay da aşı yok diye 5.ay da 2.dozunu yapacağım:110:

Benim kizimda antibiyotik kullanmak.zorunda kaldik o zaman kakasinda kan vardi. Iki defa kakasinda kan odlu. Doktora goturduk hemen tahlil yapildi. Gizli kan pozitifmis bi de mukuslu diye alerjik bu cocuk dedi doktorumuz. Diyet tavsiye etti. Bi de alerji doktoruna gidelim dedik. O alerjinin ustunde hic durmadi amip var bu cocukta dedi. Sonra kendi doktorumuza gittik amip olsa boyle olmazdi dedi. Yine de ilaclari kullan hem de sen diyet yao dedi. 10 gundur diyet yapiyorum. Kakasi hep mukusluydu hala var mukus. Cok sık kaka yapardi hala oyle yaoiyo. Cokta huzursuz bi bebek degil gibi. Ama gunduz hic uyumuyo. Bilemedik bi daha mi doktora gotursek boyle mi devam etsek
Ya benim oğlan doğduğundandır kakası mukuslu. Doktor genzinde balgam olduğu için balgam yutuyor dolayısıyla kaka da balgam oluyor dedi.alerjik olsa bile birşey yapılamıyor dedi. :deli:

Brsin alerjisi parmak izi gibi, herkeste farklı. Bazilari cilt tepkili, cildi dokuluyor kizariyor. Bazilari bagirsak tepkili, ishal veya kabiz veya aşırı gaz veya kanli mukuslu kaka. Bazilari solunum tepkili, alerjik sey yenince nefes alamaz hale geliyor. Bazilari alerjik reflu kusma olarak kendini gösteriyor. Tabii ki bunlarin hepsi huysuzluk, uykusuzluk,meme reddi, az kilo alimi vs vs yapabiliyor.
Az kilo alımı derken benim bebek ayda ortalama 800 900 gr aliyordu bu ay 500 gr almış az mı sizce ben de süt alerjisinden şüpheliyim

Ya benim oğlan doğduğundandır kakası mukuslu. Doktor genzinde balgam olduğu için balgam yutuyor dolayısıyla kaka da balgam oluyor dedi.alerjik olsa bile birşey yapılamıyor dedi. :deli:
Benimkide doğduğundan beri mukuslu. Bir de yüzünde sürekli egzama gibi kızarıklık çıkıyor doğduğundan beri. Bugün süt ürünleri diyetine başladım bakalım. Bir de çok salyası akıyor internette okudum onu yutarsada mukuslu oluyormuş. Ne yapacağını bilmemek ne kadar kötü ya of of of

Oh bee,benim gibi biri daha var.Bunu doktora söylesem mi söylemesem mi kafam karışıyor.Boş yere hem ona hem kendime eziyet edersem diye korkuyorum.Çünkü oğlum ne zaman uyuyup uyansa burnu tıkalı oluyor,serum fizyolojik kullanıyorum doğduğundan beri.Sonra boğazında hırıltı başlıyor,emziriyorum gaz çıkarsın diye beklerken sırtında hissediyorum o hırıltıyı.Doktor önemsemiyor galiba,çünkü her seferinde söylüyorum,kalbini sırtını dinliyor,bişey yok,burnu için serum fizyolojik kullan diyor.Kakasıda açınca iplik gibi yapışmış uzuyor :) Kendi kendime teşhis koydum ama korkuyorumda işte bir yandan ya alerjikse diye.Öyle olsa,bir sürüde kusuyor,kilo alımıda gayet iyiydi,geçen ay 6600 dü bu ay 7450.Bu kadar kilo almazdı heralde değil mi?:KK64:

Benimkide doğduğundan beri mukuslu. Bir de yüzünde sürekli egzama gibi kızarıklık çıkıyor doğduğundan beri. Bugün süt ürünleri diyetine başladım bakalım. Bir de çok salyası akıyor internette okudum onu yutarsada mukuslu oluyormuş. Ne yapacağını bilmemek ne kadar kötü ya of of of
Valla ben mukuslu kakayı es geçiyorum artık çünkü kakası sürekli mukuslu.ama aynı zamanda sürekli genzi dolu oğlumun.balgam yutuyor balgam çıkarıyo.
Bir kaç kere kan gördüm o da kan damlası başladığımız zaman a denk geldi. Doktor "takip et uzun sürerse getir "dedi. Tabi sonra geçti.
Ben de napsam bilemedim.

Oh bee,benim gibi biri daha var.Bunu doktora söylesem mi söylemesem mi kafam karışıyor.Boş yere hem ona hem kendime eziyet edersem diye korkuyorum.Çünkü oğlum ne zaman uyuyup uyansa burnu tıkalı oluyor,serum fizyolojik kullanıyorum doğduğundan beri.Sonra boğazında hırıltı başlıyor,emziriyorum gaz çıkarsın diye beklerken sırtında hissediyorum o hırıltıyı.Doktor önemsemiyor galiba,çünkü her seferinde söylüyorum,kalbini sırtını dinliyor,bişey yok,burnu için serum fizyolojik kullan diyor.Kakasıda açınca iplik gibi yapışmış uzuyor :) Kendi kendime teşhis koydum ama korkuyorumda işte bir yandan ya alerjikse diye.Öyle olsa,bir sürüde kusuyor,kilo alımıda gayet iyiydi,geçen ay 6600 dü bu ay 7450.Bu kadar kilo almazdı heralde değil mi?:KK64:
Aynen aynen. Hep mukus.ciğerleri temiz ama hırıltılı nefes var. Balgam dan oluyormuş. O da yuttuğunu çıkarıyo malum:kahve:

Az kilo alımı derken benim bebek ayda ortalama 800 900 gr aliyordu bu ay 500 gr almış az mı sizce ben de süt alerjisinden şüpheliyim
3 ay hic kilo alamayan bebekler oluyor. Tabii ki 500 gram az degil. Gitgide azalacak zaten aldığı kilo. Hic alamama veya kilo verme şüphe uyandırır.

Benim bebegimin de kilo alimi gayet iyi. Ama alerjisi de gayet var. Hicbirsey tek başına alerji gostergesi degil. Ve yine hicbirsey tek basina alerjik degil demeye yetmez. Alerji biraz karışık bir konu malesef. Geniz akintisi da alerji belirtisi olabilir. Illa besine degil, belki de toza alerjisi olabilir. Instagramda alerjik anne var. Facebookta da sayfasi var. Oradan daha detaylo bilgi ve yardim alabilirsiniz.

Valla ben mukuslu kakayı es geçiyorum artık çünkü kakası sürekli mukuslu.ama aynı zamanda sürekli genzi dolu oğlumun.balgam yutuyor balgam çıkarıyo.
Bir kaç kere kan gördüm o da kan damlası başladığımız zaman a denk geldi. Doktor "takip et uzun sürerse getir "dedi. Tabi sonra geçti.
Ben de napsam bilemedim.

Valla benimkinin de belirtileri mukus ve deride kızarıklık. Başladım bugün süt ürünleri tüketmemeye ama çok zor olacak ben kahvaltıda hemen hemen sadece peynir yiyen biriyim ev çeşit çeşit peynir dolu ama yemedim çok zor olacak benim için. Yapmasamda vicdan azabı duyacağım. Acaba alerjik mi diye. Ya kendi kendime boşuna eziyet ediyorsam onu da bilemeyeceğim. Of annelik demek endişe demek bu aralar benim için :bicak:

Kızlar herkesin alerjik durumu farklı ama ben de yazayım belki size fikir olur benim ilk kızımda alerjik bir bebekti o zamanlar bu kadar yaygın da değildi üstelik ailede alerjik bünyeli kimse de yok normal doğum anne sütü alıyor alerji dışında birşey vardır diyorum Dr alerji deneyerek bulacaksın dedi 2 hafta süt ürünleri diyeti yaptım kızımın mukuslu ve kanlı kakasına kusma da eklendi Dr alerji yapabilecek bütün besinleri yasakladı Dr semptomlar geçtikçe tek tek deneyeceğimi söyledi bir besin bünyeye alerji yapıyorsa en geç üç gün içinde reaksiyon veriyormuş ben bir besin yiyorum huzursuzluğu artıyor hop kendine gelsin diye birkaç hafta bekliyorum derken ben hiçbir besine evet bu dokunmadı diyemeden kızım 9 aylık oldu ondan sonra sadece süt ürünlerini tüketmedim o da yaşında geçti

Öyledir di mi? :)

Kusuyor,oda balgamlı.Alttan üstten balgam çıkarıyor maşallah.Niye böyle onuda bilmiyorum tabii,üşütüyor mu,odanın havası mı kuru bilemedim :KK64:
Benim kızım da böyleydi. Üşüttüğün de balgam kusma dan iyileşemezdi.. geçer bugünler de.Allah dermansız dert vermesin:dua:

Şimdi de bebeğim 2,5 aylıktan beri şüpheleniyorum huzursuz gazı çok fazla ve günde 4-5 kez kaka yapıyor ama yine de ıkınmaya devam ediyor rahatlayamıyordu mukuslu kaka yaptığında tahlile gönderdim kan çıkmayınca diyete başlamadım ama 3,5 aylık old kanlı kaka yaptı ve tahlilde bol lökosit ve eritrosit çıktı sadece süt ürünleri diyetine başladım 10 gündür ama bir işe yaramadı çok fazla kusmaya başladı 2 gündür Dr kont haftaya ama yine bünyesi güçlenene kadar o mu bu mu dokundu derken zaman geçecek korkarım

Benim bebegimde bu ay 400 gram almis az buldu saglik ocagi mama falan dedi ama icince yesil kustugunu soyleyince verme dedi.. cok kustugunu ve fışkırarak kustugunu syledim doktora gitmemei tavsiye etti 4. Kez goturdm hic bisey demedi doktor gaviscon verdi.. acaba kullanan arkadaslar nasl kullaniyor faydasini gördünüz mü.. 4. Ayimiz bitii doktor bana yogurt tan elma havuc armut sularndan vermemi 1 2 hafta snrada pürelerini verebilecegimi..hazr kasık mamalrndan falan vermemi syldi

Benim bebegimde bu ay 400 gram almis az buldu saglik ocagi mama falan dedi ama icince yesil kustugunu soyleyince verme dedi.. cok kustugunu ve fışkırarak kustugunu syledim doktora gitmemei tavsiye etti 4. Kez goturdm hic bisey demedi doktor gaviscon verdi.. acaba kullanan arkadaslar nasl kullaniyor faydasini gördünüz mü.. 4. Ayimiz bitii doktor bana yogurt tan elma havuc armut sularndan vermemi 1 2 hafta snrada pürelerini verebilecegimi..hazr kasık mamalrndan falan vermemi syldi
Acikcasi ben 4.aydan sonra agzina birseyler vermeyi planliyordum,yani sofrada ne varsa, tadacak kadar. Ama alerji cikinca veremedim tabii. Cok da hevesleniyordum birseylere ama nasip. Gaviscon toz kullandık biz reflu icin, hic işe yaramadi

Benim bebegimin de kilo alimi gayet iyi. Ama alerjisi de gayet var. Hicbirsey tek başına alerji gostergesi degil. Ve yine hicbirsey tek basina alerjik degil demeye yetmez. Alerji biraz karışık bir konu malesef. Geniz akintisi da alerji belirtisi olabilir. Illa besine degil, belki de toza alerjisi olabilir. Instagramda alerjik anne var. Facebookta da sayfasi var. Oradan daha detaylo bilgi ve yardim alabilirsiniz.
Alerjisi olduğunu nerden biliyorsun canim

Alerjisi olduğunu nerden biliyorsun canim
Kakasimda kan var. Gazı hic gecmedi. Gece sabahlara kadar ayaklarini karnina cekerek gozunden yaş gelerek ağlıyor. Yüzünde atopik dermatit var. Surekli agzina gelerek yutkunma seklinde reflusu var
Diyetten sonra egzama ve reflusu gecti denecek kadar azaldi. Ama bagirsak sıkıntısı devam ediyor

Back