• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Yani bebeginizde bir alerji oldugu kesin gibi, ama ne alerjisi oldugunu doktor da bilemez, sizin deneyerek bulmaniz lazim.

Dedigim gibi en yaygin olan sut alerjisi oldugu icin, icinde sut olan hic bir seyi tuketmemiz gerekiyor en az 2 hafta. Aldiginiz her seyin icindekileri okuyun, bazen ekmeklerin icinde bile sut veya sut urunleri olabiliyor. Bunlarin hic birini tuketmeyin. Misafirlige gittiginizde, restorana gittiginizde her yerde icinde sut urunu var mi diye sorun. Annenin vucudundan sut proteinlerinin atilmasi 2 hafta suruyormus. O yuzden siz kestikten hemen sonra bebeginiz duzelmeyebilir. Ama eger kakadaki kanin nedeni sut alerjisi ise 2. haftanin sonundan itibaren duzelmeye baslayacaktir. Doktor bana yumurta yiyebilirsin ama haftada 1-2 taneden fazla yeme demisti.
2. haftanin sonunda duzelme olmassa sizin yediginiz baska seylere de alerjisi var demektir. O zaman yumurta ve diger alerjen seyleri teker teker diyetinizden cikartacaksiniz bebeginiz duzelene kadar.
Çok teşekkür ederim bir şey daha soracağım yarın doktora gideceğiz kaka tahlilinde alerji olup olmadığıyla ilgili bir sonuç çıkıyor mu

Kızlar biz yarın bebeği sünnet ettirecez Allah izin verirse tavsiyeleriniz var mı? Şunu yanında götür bunu yapma gibi ?

Çok teşekkür ederim bir şey daha soracağım yarın doktora gideceğiz kaka tahlilinde alerji olup olmadığıyla ilgili bir sonuç çıkıyor mu

Bildigim kadariyla kaka tahlilinde sadece kan olup olmadigina bakabilirler. Kan varsa zaten buyuk ihtimalle alerjisi var demektir. Ilk 2 hafta sutu kesin, gecmesse mesela yumurta, susam ve yer fistigi gibi seyleri kesebilirsiniz.

Kızlar biz yarın bebeği sünnet ettirecez Allah izin verirse tavsiyeleriniz var mı? Şunu yanında götür bunu yapma gibi ?

biz emzik ve sevdiği cingarigi almıştık yanımıza, hemsire emzik ya da oyuncak var mi oyalamak için dedi. ben emzigi aldim bebekle, eşime çıngırağı al dedim adam odada bırakıp inmiş:olamaz:

bence emzik ve oyuncak al, bide ince battaniye istediler ama ben yanıma almamıştım kalın battaniyesi vardı onu verdim, üşümesin diye istiyorlar battaniye

bide bizim doktor bes ya da alti numara bez kullanın iyilesene kadar demişti pipi degmesin rahat etsin diye ondan da alabilirsin yarın hastaneye girmeden

son olarak da doktor citcitini kapatma dedi pipi iyileşene kadar, bodysinin citciti kapanmadan giydirdim bir ay

Sekerli su ve emzik istediler. Bir de telefon tablet. Cok kucuk anlamiyor dedim ama resmen o telefonun hatrina durdu. Kopuk bardak kesip koymak da beze değmesine mani oluyor hizli iyileşiyor.

Sekerli su ve emzik istediler. Bir de telefon tablet. Cok kucuk anlamiyor dedim ama resmen o telefonun hatrina durdu. Kopuk bardak kesip koymak da beze değmesine mani oluyor hizli iyileşiyor.

aynen bardak çok işe yarıyo ben kesmekle ugrasmamak için türk kahvesi boyu alıp kullandım

kızlar nolcak bizim yaramazların hali ya tükendim artık ben evin içinde hapis hayatı yaşıyorum resmen offf
Canım bebeğin dışarı çıkmayı sevmiyor mu? Hangi şehirdesin bilmiyorum ama havalar ısınmaya başladı. Biz hep ev oturmasına gidiyorduk, geçtiğimiz cumartesi günü hava güzeldi ilk defa dışarı çıkardık eşimle. Kanguruya koyduk. Hiç sesi çıkmadı etrafa bakındı bir süre sonra uyudu :)
Son 1 aydır pazar günleri bebeğimi eşime bırakıyorum 2 saat dışarı çıkıyorum, geziyorum. Çok iyi geliyor.

Kızlar ya ayıptır söylemesi ben doğum sonrası (normal ) hemoroid sorunu yaşıyorum son 1 aydır ortaya çıktı. Ne yapsam bilemiyorum bir fikri olan var mı aranızda..

Kızlar ya ayıptır söylemesi ben doğum sonrası (normal ) hemoroid sorunu yaşıyorum son 1 aydır ortaya çıktı. Ne yapsam bilemiyorum bir fikri olan var mı aranızda..

Hemoroidin durumuna göre değişir.Kremle geçeni de var ameliyatlık durumda olanı da.Pamuğa zeytinyağı sürüp gece öyle uyunduğında fayda görenler varmış tabi durum ağırsa pek işe yaramaz.

Ben hala kan damlasını kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım.Sağlık ocağı vegaferon verdi,doktorumu aradım,şimdi kullanma,6. Ay değerlere bakar o zaman kullanırsın,ciltte döküntü,kabızlık yapar dedi.Devletteki doktor kullanmaya başla mutlaka demişti...

Çok şükür aşıdan fazla etkilenmedik.Biraz huzursuzlandı dün,kafası sıcak oldukça üstünü çıkardım,sıfır kolluyla bıraktım.Gecede her zamanki gibi uyudu oğluşum...

Bugünde çok şaşırttı beni.Emerken oyun oynamaya başladı.Memeyi bırakıp yüzüme bakıyor,gülüp dönüp geri tutuyor.İki tane çekip pat diye bırakıp bakıyor,ben konuşunca gülüp kahkaha atıp tekrar memeyi tutuyor.Böyle kaç defa bakıp bakıp kahkaha attı valla :KK70:

Doğumdan hemen sonra olmuştu ben de, hemoroid için ilaç kullanamıyoruz malesef içeriğinde kortizol varmış, zeytinyağı beni rahatlatmıştı ve tabiki bol su sıvı şeyler tüket ve afedersin kendini tuvalette zorlama, normal doğum sonrası böyle şeyler olabiliyormuş 3-4 günde geçmişti benimki, çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin...

Kızlar sizin bebişler kahkaha atmaya başladı mı benim kızım cumartesi 4 ayı dolduruyo sürekli gülüyo kahkaha atıcak gibi oluyo ama bi tam çıkartamadı sesi:KK48:
benim oglumda cumartesi 4 aylik olacak oda ayni artik sesli guluyor ama daha kahkaha atmiyor senin kizin donuyormu oglum cok hareketlendi ama daha donemiyor

Bende de var canim artik dayanamayip doktora gittim catlaklar var dedi krem kullaniyorum 2 tane süte gecmez sıkıntı olmaz drdibide antibiyotik kremde verdi ama kullanmadim. Azalma var ama tamamen gecmedi

Ben hala kan damlasını kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım.Sağlık ocağı vegaferon verdi,doktorumu aradım,şimdi kullanma,6. Ay değerlere bakar o zaman kullanırsın,ciltte döküntü,kabızlık yapar dedi.Devletteki doktor kullanmaya başla mutlaka demişti...

Çok şükür aşıdan fazla etkilenmedik.Biraz huzursuzlandı dün,kafası sıcak oldukça üstünü çıkardım,sıfır kolluyla bıraktım.Gecede her zamanki gibi uyudu oğluşum...

Bugünde çok şaşırttı beni.Emerken oyun oynamaya başladı.Memeyi bırakıp yüzüme bakıyor,gülüp dönüp geri tutuyor.İki tane çekip pat diye bırakıp bakıyor,ben konuşunca gülüp kahkaha atıp tekrar memeyi tutuyor.Böyle kaç defa bakıp bakıp kahkaha attı valla :KK70:
Benim oğlum da aynı hareketi yapıyor emerken :)
Senin oğlun düzeldi sanırım biraz canım . eskisi gibi çok ağlıyor mu?
Ben kan damlasını kullanıyorum. Doktorun asistanını aradım sordum 4. Aydan itibaren kullanmaya başlanıyor dedi. Ayın 27 sinde kontrole gittiğimde ilacı soracağım doktora. İçeriğinden dolayı olmazsa başka ilaç yazdıracağım...

benim oglumda cumartesi 4 aylik olacak oda ayni artik sesli guluyor ama daha kahkaha atmiyor senin kizin donuyormu oglum cok hareketlendi ama daha donemiyor
Aynen canım çok sesler çıkartıyo ama kahkaha atmadı daha benimki de çok hareketli sırt üstü bırakınca oyun halısına falan yan dönüyo sonra tekrar sırt üstü haline geliyo sürekli hareket haline hiç durası yok:rapci:

kızlar nolcak bizim yaramazların hali ya tükendim artık ben evin içinde hapis hayatı yaşıyorum resmen offf
Canım nerde yaşıyosun bilmiyorum ama eğer havalar biraz düzeldiyse al bebeğini iki market gez o bile iyi geliyo dün büyük kızım okuldan geldi park istedi eşim işten geldikten sonra ailecek çıktık bebeğime de açık hava iyi geldi parkta bi yarım saat vakit geçirdik inan çok iyi geldi onun dışında yakınlarına ev gezmesine gidebilirsin hem evde bebeğe bakmak daha da rahat oluyo çok az kaldı canım bir kaç aya daha da rahatlıcaz inş

Bildigim kadariyla kaka tahlilinde sadece kan olup olmadigina bakabilirler. Kan varsa zaten buyuk ihtimalle alerjisi var demektir. Ilk 2 hafta sutu kesin, gecmesse mesela yumurta, susam ve yer fistigi gibi seyleri kesebilirsiniz.
Doktora götürdüm küçük bi ilçede yaşıyorum kaka tahlili yapmıyorlarmış. Çocuk doktoru cildiyeye gönderdi o da atopik egzama var dedi. İnek sütü alerji testini yapıyoruz ama 6 aylık olsun ek gıdaya geçsin bekleyin dedi. Eumovate krem verdi acaba kullansam mı kortizonlu mu krem bilemedim
Süt ürünlerini kesmene gerek Yok dedi

Kızlar merhaba. Ben bebek telsizi almamıştım. Ama artık ihtiyaç duymaya başladım. Almaya karar verdim ama hangi marka alacağımı bilmiyorum. Kullanıp memnuj olduğunuz önereceğiniz bi telsiz markası var mı

Back