• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar merhaba. Ben bebek telsizi almamıştım. Ama artık ihtiyaç duymaya başladım. Almaya karar verdim ama hangi marka alacağımı bilmiyorum. Kullanıp memnuj olduğunuz önereceğiniz bi telsiz markası var mı
Bebek telsiZi yerine bebek kamerası almanız daha doğru olur bence aralarında cüz i bir miktar fark oluyor ben ilk kızıma telsiz almıştım hiç memnun kalmadım suan kamera kullanıyoruz inanılmaz fonksiyonel bebeğimi uyurken cep telimden izleyebiliyorum ağladığında hareket ettiğinde telefonum çalıyor ve birçok daha farklı ozelllik yinede karar sizin tabiki

Bebek telsiZi yerine bebek kamerası almanız daha doğru olur bence aralarında cüz i bir miktar fark oluyor ben ilk kızıma telsiz almıştım hiç memnun kalmadım suan kamera kullanıyoruz inanılmaz fonksiyonel bebeğimi uyurken cep telimden izleyebiliyorum ağladığında hareket ettiğinde telefonum çalıyor ve birçok daha farklı ozelllik yinede karar sizin tabiki
Peki markası nedir

Kızlar dün gelişimsel pediatri doktorumuz verdi belki size de fikir olur diye paylaşmak istedim

ben iki aylikken kitap almaya başladım, bi çocuk için kitap okumaya baslanmasi kitapla tanistirilmasi için iki yaş çok gec oluyomus, dogumla beraber baslamam gerekiyomus, ben dogum albümünü gosteriyodum kitap bakma firsatim olmamıştı, su an üç dört tane kitabi var bayiliyo onlara oyalamak icin hayat kurtarıcı resmen. hatta bugün sayfalarla oynayip degistirmeyi kesfetmeye başladı

uzman bi akademisyene göre illa çocuk kitabi olması da şart değilmiş yeterki kitapla bi tanışıklığı olsun elinize kitap alin konusun okuyun zaten ilgisi çok kısa olcak ama kitabi tanisin çocuğunuz demişti

ben de nerde bulurum diye arıyordum böyle bi kaynak çok teşekkür ederim canım:KK49:

Merhaba kızlar uzun zamandır foruma girmiyordum yazılanları da okuyamadım. Kızımı hala sutumu sagarak besliyorum benim gibi sagıp verenler var mı

Kızlar ya ayıptır söylemesi ben doğum sonrası (normal ) hemoroid sorunu yaşıyorum son 1 aydır ortaya çıktı. Ne yapsam bilemiyorum bir fikri olan var mı aranızda..
Canım ben de aynı dertten muzdaribim. Hiç bir türlü baharat yememen lazım. Acı yok turşu yok ekşi yok. Bol bol kuru kayısı.

Ben hala kan damlasını kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım.Sağlık ocağı vegaferon verdi,doktorumu aradım,şimdi kullanma,6. Ay değerlere bakar o zaman kullanırsın,ciltte döküntü,kabızlık yapar dedi.Devletteki doktor kullanmaya başla mutlaka demişti...

Çok şükür aşıdan fazla etkilenmedik.Biraz huzursuzlandı dün,kafası sıcak oldukça üstünü çıkardım,sıfır kolluyla bıraktım.Gecede her zamanki gibi uyudu oğluşum...

Bugünde çok şaşırttı beni.Emerken oyun oynamaya başladı.Memeyi bırakıp yüzüme bakıyor,gülüp dönüp geri tutuyor.İki tane çekip pat diye bırakıp bakıyor,ben konuşunca gülüp kahkaha atıp tekrar memeyi tutuyor.Böyle kaç defa bakıp bakıp kahkaha attı valla :KK70:
Bebekler 4.ayına kadar anneden aldıkları kanı kullanırlarmış. 4.aydan sonra ilikler kendi kanlarını üretirlermiş. O yüzden 4.aydan sonra kan değerlerinde düşüş yaşanırmış. Bu yüzden 4. Ayla beraber Tedbir ve takviye amaçlı kan damlası kullanılırmış. Benim oğluş un 3.ayında daha değerli düşük çıkınca biz hemen başladık. Ben ferrum kullanıyorum ama içinde paraben var mı açıkçası bilmiyorum.
Bu arada kansızlık iştahsızlık da yapar. Kan damlası biz de kabızlık da yaptı. Kakada Küçük küçük kahverengi noktalar yaptı.

ben iki aylikken kitap almaya başladım, bi çocuk için kitap okumaya baslanmasi kitapla tanistirilmasi için iki yaş çok gec oluyomus, dogumla beraber baslamam gerekiyomus, ben dogum albümünü gosteriyodum kitap bakma firsatim olmamıştı, su an üç dört tane kitabi var bayiliyo onlara oyalamak icin hayat kurtarıcı resmen. hatta bugün sayfalarla oynayip degistirmeyi kesfetmeye başladı

uzman bi akademisyene göre illa çocuk kitabi olması da şart değilmiş yeterki kitapla bi tanışıklığı olsun elinize kitap alin konusun okuyun zaten ilgisi çok kısa olcak ama kitabi tanisin çocuğunuz demişti

ben de nerde bulurum diye arıyordum böyle bi kaynak çok teşekkür ederim canım:KK49:
Rica ederim canim faydasi olduysa ne mutlu :)

Bebeginiz kac aylik?paylasiminiz icin de tskler,dr un tavsiye ettigi oyunlar var mi?dr lar sadece fiziksel gelisime bakiyor malum,kac aydan sonra gitmek gerekiyor gelisimsel pediatriye?
Düzeltilmiş 4 aylık canım bize oneridigi ce ee oyunu ses cikartan renkli oyuncaklar bol bol kitap okumak yüz üstü yatırıp karşısına oyuncak koyup yakalamaya teşvik etmek yada bi oyuncağı bebek kucagindayken ondan uzakta tutup onun elleri ile yakalamasıni sağlamak doktor bunları önerdi bize biz 76 gün kuvezde kaldık doktorumuz 3 aylık olunca mutlaka gelişimsel pediatrinin görmesini istiyorum dedı biz anca bu zamana randevu aldık

1 ay oldu diyete başlayalı. Hala kakasında kan var :( gece sabaha kadar ağlıyor, tam oh uyudu diyorum, 3 5 dk sonra uyanıyor. Hiç uzun uykusu yok. Neyin dokunduğunu anlayamıyorum :( kesin belli olsa, yemem ve hiç de şikayet etmem. Ama hem diyet yapıyorum, hem belirtiler devam ediyor, hem de sürekli yediğim şeylerle çocuğun belirlilerini karşılaştırmak zorundayım. Bu karşılaştırma meselesi yoruyor beni. Çünkü neyin dokunduğunu anlayamıyorum :( mesela dun domates yedim, bugun cilek yedim hangisi dokundu? Yediklerim benim sutume ne zaman geciyor, cocugun bagirsaklarindan ne zaman çıkıyor. Oof of :( alerji gercekten cok ama cok zor

Doktora götürdüm küçük bi ilçede yaşıyorum kaka tahlili yapmıyorlarmış. Çocuk doktoru cildiyeye gönderdi o da atopik egzama var dedi. İnek sütü alerji testini yapıyoruz ama 6 aylık olsun ek gıdaya geçsin bekleyin dedi. Eumovate krem verdi acaba kullansam mı kortizonlu mu krem bilemedim
Süt ürünlerini kesmene gerek Yok dedi

Doktorunuzla ilgili birsey demek istemiyorum ama sutu mutlaka kesip birkac hafta gozlemlemenizi cok ciddi tavsiye ederim. Doktorunuz alerji testi yapmamis, ama sutu kesmenize gerek yok demis, neye dayanarak? Biz de sonucta kizima alerji testi yaptirmadik, alerji testi icin cok kucuktu. ama kakada kan ve mukus direk besin alerjisi demek, en yaygin goruneni de sut. Sutu 2 hafta kesip bakmanin size bir zarari olmaz ama bebeginizin 6. aya kadar alerjiye maruz kalmasi onun bagirsaklarini tahris eder ve onu huzursuz yapar. Yine de siz bilirsiniz tabi.

1 ay oldu diyete başlayalı. Hala kakasında kan var :KK43: gece sabaha kadar ağlıyor, tam oh uyudu diyorum, 3 5 dk sonra uyanıyor. Hiç uzun uykusu yok. Neyin dokunduğunu anlayamıyorum :KK43: kesin belli olsa, yemem ve hiç de şikayet etmem. Ama hem diyet yapıyorum, hem belirtiler devam ediyor, hem de sürekli yediğim şeylerle çocuğun belirlilerini karşılaştırmak zorundayım. Bu karşılaştırma meselesi yoruyor beni. Çünkü neyin dokunduğunu anlayamıyorum :KK43: mesela dun domates yedim, bugun cilek yedim hangisi dokundu? Yediklerim benim sutume ne zaman geciyor, cocugun bagirsaklarindan ne zaman çıkıyor. Oof of :KK43: alerji gercekten cok ama cok zor

Diyetinizden neyi cikardiniz? Sut, soya, bugday, yumurta, yer fistigi, susam, kakao, domates, cilek bunlar en yaygin gorulen alerjiler. Once bunlarin tamamini diyetten cikarmaniz lazim. Bir gun domates bir gun cilek yiyerek alerjeni bulamayabilirsiniz. En az 2-3 hafta bunlari hic yemeyip bakmaniz lazim. Yediklerinizin gunlugunu tutun.

Bir de eliminasyon diyeti diye bir yontem var. Biraz zahmetli ama alerjeni kesin buluyorsunuz. Soyle ki, birkac hafta boyunca sadece tavuk,pilav, patates, elma ve muz yiyorsunuz. Ta ki bebegin semptomlari gecene kadar. Semptomlar gecince birer birer diyetinize yeni bir besin katip birkac gun bakiyorsunuz semptomlar geri gelmis mi diye. Semptomlar yoksa o besini yiyebilirsiniz, sempyomlar geldiyse o besini diyetten cikariyorsunuz. Bu sekilde kesin sonucu bulursunuz. Kizim nedeniyle bu konuda cok arastirma yaptim :)

Kızlar geceleyin bebeğinizin altını değiştiriyor musunuz? Ben sabaha kadar ellemiyordum. Uyanmasın diye. Uyanık olsa bile emzirodum dalıyodu.. uykusu tam açılmıyordu en azından.Ama bugün dayanamadım değiştirdim.sızdırmıştı çişini. Bi daha da uyutabilne aşk olsun. 5,30dan beridir sallıyorum.birazdan okul için hazırlanacağım.hala uyumadı. Değiştirmesen olmuyo.değiştirşnce de bi daha uyumuyo nasıl olacak anlamadım

Kızlar geceleyin bebeğinizin altını değiştiriyor musunuz? Ben sabaha kadar ellemiyordum. Uyanmasın diye. Uyanık olsa bile emzirodum dalıyodu.. uykusu tam açılmıyordu en azından.Ama bugün dayanamadım değiştirdim.sızdırmıştı çişini. Bi daha da uyutabilne aşk olsun. 5,30dan beridir sallıyorum.birazdan okul için hazırlanacağım.hala uyumadı. Değiştirmesen olmuyo.değiştirşnce de bi daha uyumuyo nasıl olacak anlamadım
Aksam 10 11 gıbı uyuyo uyumadan degıstırıyorm.sabaha kadar duruyo sabah 7.30 da kalkıyo buyuk cısını yapıyo degıstırıyorm.bu hafta 3 numaraya gectm 2 numara sıkmaya ve sızdırmaya baslamıstı.

Ben değiştirmiyorum canım. Hiç sızdırma falan olmadı şimdiye kadar.

Günaydın hanımlar,
Benim Bebeğim gece beşiğinde yön değiştirmeye başladı. Uyutup yatırıyorum beşiğe. gece uyanıyor bir bakıyorum beşiğin enine doğru yatıyor, tabi boyu sığmıyor o tarafa gelince :) sanırım o yüzden uykusu iyice açılıyor. Önceden uykusunun arasında mızıklardı,emzirirken geri uykuya dalardı. Sonra sabah uyanırdı. Çok rahattım. İki gecedir daha sık uyanıyor ve uykusu iyice açılmış oluyor. Emzirsem de uykuya dalmıyor. Kucakta pışpışlayıp duruyorum tekrar uyutmak zor oluyor.
Kafasını beşiğin sağ yönünde yatırmıştım, sabah baktım , dar kısmıda aşmış kafa diğer yönde :)
Tam afacan oldu artık

Ben degistirmiyorum canim.ilk ay degistiriyodum sadece o da kaka yaptiginda. Suan gece yatmadan degistiriyorum sonra sabah kalkinca degistiriyorum. Cok yapmiyo gece o yuzden sizdirma yapmadi suana kadar.ama sizdirinca zor tabi

Günaydın hanımlar,
Benim Bebeğim gece beşiğinde yön değiştirmeye başladı. Uyutup yatırıyorum beşiğe. gece uyanıyor bir bakıyorum beşiğin enine doğru yatıyor, tabi boyu sığmıyor o tarafa gelince :) sanırım o yüzden uykusu iyice açılıyor. Önceden uykusunun arasında mızıklardı,emzirirken geri uykuya dalardı. Sonra sabah uyanırdı. Çok rahattım. İki gecedir daha sık uyanıyor ve uykusu iyice açılmış oluyor. Emzirsem de uykuya dalmıyor. Kucakta pışpışlayıp duruyorum tekrar uyutmak zor oluyor.
Kafasını beşiğin sağ yönünde yatırmıştım, sabah baktım , dar kısmıda aşmış kafa diğer yönde :)
Tam afacan oldu artık
Benimkide tepinerek uzerini aciyo ortuyorum bi bakiyorum uzerini acmis.Cok sukur buyuyorlar artik

Back