2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kan damlasını bir doktora sordum,3 tane ilaç ismi vermiş.Birde tamamen doğal olan bir damla söyledi ama Türkiye de yokmuş.Araştırırken bu sitede de tamamen doğal olarak onu kullandığını,yurtdışından getirttiklerini söyleyenler olmuş.Kafamıza görede alıp kullanabilir miyiz ki yaa...

Kızlar sizin bebişler kahkaha atmaya başladı mı benim kızım cumartesi 4 ayı dolduruyo sürekli gülüyo kahkaha atıcak gibi oluyo ama bi tam çıkartamadı sesi
3 aylıkken ben hıçkırık tutmuş gibi ayni hareketi sürekli tekrarlayınca katıla katıla güldü, video cekelim derken büyük kızım katletti ne video kaldı ne kahkaha :) büyüdüğünde ablamın ne kadar çok fotoğrafı, videosu var benim niye yok diyecek eminim...

Aslinda doktorlarda firmasiyla anlastigi mi desem yada hastanenin bilmiyorum anlastigi herhangibir kan damlasını veriyorlar bence çünkü test yapmadan kan degerleri bilimmeden veriliyo. eger doktor basla demisse istediğini kullanmakda özgür olabilirsin ama yinede doktora danismakta fayda görüyorum

Hay Allah ben yarık damak diye yazıyorum ama yarık dudak diye idrak edıyorum görünmesi cok zor tabi.
Neyse gelmiş gecmıs olsun zor zamanlar bitmiş sağlıcakla büyütün inşallah

Kırmızılık değilde damla damla kan vardı

kakada mukus ve damla damla kan, vucutta kizarikliklar maalesef alerji belirtisi. En yaygin alerji sut alerjisi oluyor. 2 hafta boyunca sut ve sut urunlerini (peynir, yogurt, tereyag) ve icinde sut urunu olan her seyi kesip gozlemlemeniz lazim. Ben yaklasik 3 aydir sut urunu kullanmiyorum ayni nedenden dolayi ve kakasi 2. haftadan sonra duzelmisti.

Evet aynı odada oksijensizlikten kokuyoruz resmen kız meme emerken gecede 17 kez kalkardı memeyi kesince gece yatıyor sabah kalkıyor çok şükür. Oğlan da 40ı çıkınca gece yatıp sabah kalkmaya başladı. Önceden uyandırıyordum, doktor elleme deyince bıraktım. Biz gece yatıp sabah kalkıyoruz 3ümüz. Darısı uykusuzluk çeken tüm anne ve bebeklerine olsun inşallah.

İki bebek olunca bizim mesai hiç bitmiyor arkadaşım. Biz genelde paylaşıyoruz çocukları, büyük babanın küçük benim gibi. Onlar kızla halıda oynarken ben oğlanla evde dört dönüyorum. Hamilelikte 28 kilo almıştım 27 kilosu gitmiş bile. Tamam dikkat ettim falan filan da gram sporsuz sabahtan akşama 4bin 5bin adım atıp kucakta oğlanla kutu gibi evde yürümekti belki de en önemli etmen.

Kendimize Vakit ayırmak ; eğer bakıcı, anne, kv, bacı kardeş yoksa zor oluyor canım. Ben tekim. 2 bebek olunca biri de epey ufak olunca eşim 2sini uzun süre oyalayamıyor. Benim kendime en büyük ayırdığım vakit evin dışında 20 dakika yürüyüp çevredeki a101, bim, hakmarı gezmek bu arada eşimden 25 mesaj okumak oluyor.
-oğlan uyandı
-oğlan ağladı ağlayacak çabuk.
-oğlanı yürütmeye başlıyorum geliyor musun?
-oğlana ek gıda makarna yedirmek üzereyim, geliyor musun?
... şeklinde.
İkisi kreşe başlama çağında sanırım huzura erip kendimize tam anlamıyla zaman ayıracağız.

Maşallaj canım iki çocuk ne kadar farkediyor baksana oğlun da emen bebek ama gece kesintisiz uyuyor benim kızım emen bebek doğduğundan beri uyku yok geceleri bana oğlum da biberon bebeği işte o da genel olarak iyi Uyur Ben de biberona bağlıyordum ama fıtrat meselesi demek ki emseydi de uyuyacak bir bebekti demek sen öyle örnek verince sanırım kızımı sütten kesmeden bana rahat yok 2 yaş olur olmaz keseyim artık inşallah sağarak oğluma süt vermeye devam edebilirim. Oğlum ameliyattan sonra emmeye başlasa ne güzel olur sağım yapmaktan kurtulurum :)

:) hareketli bir bebek olacaktır belki annesi,karıştırılacak onca çekmece dolap varacak yetişir:)
bizimkini yüzüstü koyunca ayaklarını hareket ettirerek, biraz geri gidiyor sadece...
Aşırı hareketli hem de. 2 buçuk aylıkken sırtüstünden yüzsütüne döndü. Şu sıralar da yüzüstü dönüp popoyu hava dikip ayaklarıyla emekleme hareketi yaparak biraz ilerliyor. Ama kollarıyla vücudunu kaldıramıyor henüz. Onu da çözerse tutabilene aşk olsun : )

Canım ben bu konuda sürekli çocuk psikiyatristiyle konuşuyorum. Yol gösteriyorlar.sen de istersen bir psikologla yada psikiyatırla görüş. Kıskançlık konusunda..
Benim kızımda çok zorluyordu.şimdi daha iyi..

Ay çok güldüm mesajlara.tanıdık geldi.allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Başka neleri tüketmemek gerekiyor yazar mısınız

Kızlar sizin bebişler kahkaha atmaya başladı mı benim kızım cumartesi 4 ayı dolduruyo sürekli gülüyo kahkaha atıcak gibi oluyo ama bi tam çıkartamadı sesi
Ay kıyamam aynı benim kızım yarım kalıyor kısık kısık kesik kesik çıkıyor o kahkaha boğazında kalıyor sanki çıktı çıkacak gibi

Başka neleri tüketmemek gerekiyor yazar mısınız

Yani bebeginizde bir alerji oldugu kesin gibi, ama ne alerjisi oldugunu doktor da bilemez, sizin deneyerek bulmaniz lazim.

Dedigim gibi en yaygin olan sut alerjisi oldugu icin, icinde sut olan hic bir seyi tuketmemiz gerekiyor en az 2 hafta. Aldiginiz her seyin icindekileri okuyun, bazen ekmeklerin icinde bile sut veya sut urunleri olabiliyor. Bunlarin hic birini tuketmeyin. Misafirlige gittiginizde, restorana gittiginizde her yerde icinde sut urunu var mi diye sorun. Annenin vucudundan sut proteinlerinin atilmasi 2 hafta suruyormus. O yuzden siz kestikten hemen sonra bebeginiz duzelmeyebilir. Ama eger kakadaki kanin nedeni sut alerjisi ise 2. haftanin sonundan itibaren duzelmeye baslayacaktir. Doktor bana yumurta yiyebilirsin ama haftada 1-2 taneden fazla yeme demisti.
2. haftanin sonunda duzelme olmassa sizin yediginiz baska seylere de alerjisi var demektir. O zaman yumurta ve diger alerjen seyleri teker teker diyetinizden cikartacaksiniz bebeginiz duzelene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…