- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #37.461
3 aylıkken ben hıçkırık tutmuş gibi ayni hareketi sürekli tekrarlayınca katıla katıla güldü, video cekelim derken büyük kızım katletti ne video kaldı ne kahkaha :) büyüdüğünde ablamın ne kadar çok fotoğrafı, videosu var benim niye yok diyecek eminim...Kızlar sizin bebişler kahkaha atmaya başladı mı benim kızım cumartesi 4 ayı dolduruyo sürekli gülüyo kahkaha atıcak gibi oluyo ama bi tam çıkartamadı sesi
Aslinda doktorlarda firmasiyla anlastigi mi desem yada hastanenin bilmiyorum anlastigi herhangibir kan damlasını veriyorlar bence çünkü test yapmadan kan degerleri bilimmeden veriliyo. eger doktor basla demisse istediğini kullanmakda özgür olabilirsin ama yinede doktora danismakta fayda görüyorumKan damlasını bir doktora sordum,3 tane ilaç ismi vermiş.Birde tamamen doğal olan bir damla söyledi ama Türkiye de yokmuş.Araştırırken bu sitede de tamamen doğal olarak onu kullandığını,yurtdışından getirttiklerini söyleyenler olmuş.Kafamıza görede alıp kullanabilir miyiz ki yaa...
Hay Allah ben yarık damak diye yazıyorum ama yarık dudak diye idrak edıyorum görünmesi cok zor tabi.Yok görünmedi sordum sonra neden görülmedi diye ağzını açması lazımmış esnemesi lazımmış o esnada, dudağında yarık yok, dudakta olunca damakta da var mı diye iyice bakıyorlar ama dudakta bir şey olmayınca akıllarına gelmiyor herhalde ..
Kırmızılık değilde damla damla kan vardı
Teşekkür ederim inşallah bilgilendiririm tabi
Ya üçünüz aynı odada mısınız ne güzel birbirlerini uyandırmıyorlar mı? Benim bebeler uyurken sürekli ses çıkarıyor sürekli ağlıyorlar o nedenle ben ile kızım bir odadayız eşim ile oğlum başka odada ya
İki bebek olunca bizim mesai hiç bitmiyor arkadaşım. Biz genelde paylaşıyoruz çocukları, büyük babanın küçük benim gibi. Onlar kızla halıda oynarken ben oğlanla evde dört dönüyorum. Hamilelikte 28 kilo almıştım 27 kilosu gitmiş bile. Tamam dikkat ettim falan filan da gram sporsuz sabahtan akşama 4bin 5bin adım atıp kucakta oğlanla kutu gibi evde yürümekti belki de en önemli etmen.Canm bende bebislerle beraber uyuyorum biri sagda biri solda babada diger odada yalnz keyf yapiyr cocuklarin tum sorumluluklari benm ustumde bazen cok yoruluyrm bizimde az dinlenmeye kendimize vakit ayirmaya ihtiyacimiz var ama. Babamiz sdc aksamlari cocuklarla oyun oynuyr o da soylenerek
:) hareketli bir bebek olacaktır belki annesi,karıştırılacak onca çekmece dolap varacak yetişir:)Daha oturmadan emekleyen bebek olur mu? Sanırım benim kızım emeklemek üzere ne acelesi varsa.
Evet aynı odada oksijensizlikten kokuyoruz resmenkız meme emerken gecede 17 kez kalkardı memeyi kesince gece yatıyor sabah kalkıyor çok şükür. Oğlan da 40ı çıkınca gece yatıp sabah kalkmaya başladı. Önceden uyandırıyordum, doktor elleme deyince bıraktım. Biz gece yatıp sabah kalkıyoruz 3ümüz. Darısı uykusuzluk çeken tüm anne ve bebeklerine olsun inşallah.
İki bebek olunca bizim mesai hiç bitmiyor arkadaşım. Biz genelde paylaşıyoruz çocukları, büyük babanın küçük benim gibi. Onlar kızla halıda oynarken ben oğlanla evde dört dönüyorum. Hamilelikte 28 kilo almıştım 27 kilosu gitmiş bile. Tamam dikkat ettim falan filan da gram sporsuz sabahtan akşama 4bin 5bin adım atıp kucakta oğlanla kutu gibi evde yürümekti belki de en önemli etmen.
Kendimize Vakit ayırmak ; eğer bakıcı, anne, kv, bacı kardeş yoksa zor oluyor canım. Ben tekim. 2 bebek olunca biri de epey ufak olunca eşim 2sini uzun süre oyalayamıyor. Benim kendime en büyük ayırdığım vakit evin dışında 20 dakika yürüyüp çevredeki a101, bim, hakmarı gezmek bu arada eşimden 25 mesaj okumak oluyor.
-oğlan uyandı
-oğlan ağladı ağlayacak çabuk.
-oğlanı yürütmeye başlıyorum geliyor musun?
-oğlana ek gıda makarna yedirmek üzereyim, geliyor musun?
... şeklinde.
İkisi kreşe başlama çağında sanırım huzura erip kendimize tam anlamıyla zaman ayıracağız.
Aşırı hareketli hem de. 2 buçuk aylıkken sırtüstünden yüzsütüne döndü. Şu sıralar da yüzüstü dönüp popoyu hava dikip ayaklarıyla emekleme hareketi yaparak biraz ilerliyor. Ama kollarıyla vücudunu kaldıramıyor henüz. Onu da çözerse tutabilene aşk olsun : ):) hareketli bir bebek olacaktır belki annesi,karıştırılacak onca çekmece dolap varacak yetişir:)
bizimkini yüzüstü koyunca ayaklarını hareket ettirerek, biraz geri gidiyor sadece...
Canım ben bu konuda sürekli çocuk psikiyatristiyle konuşuyorum. Yol gösteriyorlar.sen de istersen bir psikologla yada psikiyatırla görüş. Kıskançlık konusunda..T tulperde canım maşallah kuzuya.daha dün gibi seninle hamilemiyiz muhabbetleri yaptığımız .zaman ne çabuk geçmiş.
@karayipkorsani bizimki de kahkaha atıyor canım 5 Kasım doğumlu.
Bu arada kıskançlık konuşulmuş ben tam bir çıkmaza girdim.kucuk oğlum 5 yaşında ve kıskançlığın tavanlarında geziyor.oglen anaokuluna gidiyor o gelene kadar az nefes alıyorum diğer zamanlarda sürekli yapma etme elini çekme ayağını çekme gibi emir cunleleriyle geçiyor günüm.15 gundur öğretmeni raporluydu evde sinir krizi geçirmek uzereydim.ufaklik surekli kucak istiyor küçük oğlan ilgi istiyor kiskanclik yapıyor sürekli.2 dk bile odada yanlız birakamiyorim o haldeyim.
Ay çok güldüm mesajlara.tanıdık geldi.allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Evet aynı odada oksijensizlikten kokuyoruz resmenkız meme emerken gecede 17 kez kalkardı memeyi kesince gece yatıyor sabah kalkıyor çok şükür. Oğlan da 40ı çıkınca gece yatıp sabah kalkmaya başladı. Önceden uyandırıyordum, doktor elleme deyince bıraktım. Biz gece yatıp sabah kalkıyoruz 3ümüz. Darısı uykusuzluk çeken tüm anne ve bebeklerine olsun inşallah.
İki bebek olunca bizim mesai hiç bitmiyor arkadaşım. Biz genelde paylaşıyoruz çocukları, büyük babanın küçük benim gibi. Onlar kızla halıda oynarken ben oğlanla evde dört dönüyorum. Hamilelikte 28 kilo almıştım 27 kilosu gitmiş bile. Tamam dikkat ettim falan filan da gram sporsuz sabahtan akşama 4bin 5bin adım atıp kucakta oğlanla kutu gibi evde yürümekti belki de en önemli etmen.
Kendimize Vakit ayırmak ; eğer bakıcı, anne, kv, bacı kardeş yoksa zor oluyor canım. Ben tekim. 2 bebek olunca biri de epey ufak olunca eşim 2sini uzun süre oyalayamıyor. Benim kendime en büyük ayırdığım vakit evin dışında 20 dakika yürüyüp çevredeki a101, bim, hakmarı gezmek bu arada eşimden 25 mesaj okumak oluyor.
-oğlan uyandı
-oğlan ağladı ağlayacak çabuk.
-oğlanı yürütmeye başlıyorum geliyor musun?
-oğlana ek gıda makarna yedirmek üzereyim, geliyor musun?
... şeklinde.
İkisi kreşe başlama çağında sanırım huzura erip kendimize tam anlamıyla zaman ayıracağız.
Kızlar dün gelişimsel pediatri doktorumuz verdi belki size de fikir olur diye paylaşmak istedim
Başka neleri tüketmemek gerekiyor yazar mısınızkakada mukus ve damla damla kan, vucutta kizarikliklar maalesef alerji belirtisi. En yaygin alerji sut alerjisi oluyor. 2 hafta boyunca sut ve sut urunlerini (peynir, yogurt, tereyag) ve icinde sut urunu olan her seyi kesip gozlemlemeniz lazim. Ben yaklasik 3 aydir sut urunu kullanmiyorum ayni nedenden dolayi ve kakasi 2. haftadan sonra duzelmisti.
Evett vermedim bir dahada 8 aylıkken de zaten kan tahlili yapmışlardı kan değerli gayet iyiydiKan damlasını kestiniz mi peki
Ay kıyamam aynı benim kızımKızlar sizin bebişler kahkaha atmaya başladı mı benim kızım cumartesi 4 ayı dolduruyo sürekli gülüyo kahkaha atıcak gibi oluyo ama bi tam çıkartamadı sesi
Başka neleri tüketmemek gerekiyor yazar mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?