• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ya bizim oğlan son günlerde daha bi düşkün oldu memeye.Kucağıma aldığım an heyecanlanıyor,oturtuyorum,üstümü başımı çekiştirip gözünü memeye dikiyor :) Ayıp diyorum anlamıyor :KK70:
Şaka bi yana emerken uyumak istiyor,uyuyunca bıraktırıyorum tekrar meme arıyor gözler kapalı.Niye böyle oldu ki bu çocuk? Acıyor yine uçları...

Aynı şikayetleri bende yaşadım canım. 3. Ayda gazı azalmıştı yeniden çoğaldı. Şimdi 4 aylık olduk yeni azaldı gazı. Rota aşısı 1 ay daha gaz sancısı çektirdi bebeğime... 5. Ayda 2. Dozu var korkuyorum yine aynısı olacak diye
Evet aynen. Umarım 2.dozun böyle etkileri olmaz.:KK43:

Benmki sadece uykusunda emiyor düşün şimdi uyumasını bekliyoruz ondan sonra saatlerce emiyor onun dışında hayatta emmiyo ne yapacağım bilemedim.hiç bir iş yapamıyorum doktora söyledim bir anlam veremedi. Biberonu da sadece uykuda aliyo anneme teyzeme söylüyorum kimse bana inanmıyor anneannem vefat etti cenazesine gidemiyorum böyle böyle diyorum inanmıyorlar bana herkesin çocuğu var sadece seninki mi diyorlar kırklareli’den Gaziantep’e ben bu çocukla nasıl gideyim şimdi uçakta emmesi gerekir basınçtan dolayı.hava zaten soğuk.canm çok sıkılıyor.
Ne kadar zor geliyo bana. Kimimizin bebeği uyumuyo kimimizin emmiyo ne zaman düzelecek..
Başınsağolsun cnm.
Sen söylenenlere bakma. Bu millete sen hiçbirşey beğendiremezsin. Çocuk ağlar "bu ne rezil çocuk"derler; çocuk ağlamaz "bu çocuk moron"derler. Kilo alırsın "duba gibi olmuşsun " derler; kilo verirsin" yüzün kaşık kadar kalmış" derler.
O yüzden sen hiç dinleme onları. Allah rahmet etsin büyükannene. Ama yol boyunca bebeğin mahvolur.birkaç ay sonra Bebeğin biraz toparlanınca gidersin taziyeni verirsin.

Başın sağolsun canım. Şu halden anlamayan insanlara sinir oluyorum gerçekten. Yalan söylüyorsun sanki... boşver sen bebeğinin düzenine göre hareket et.. emmeside düzelir inşallah biran önce...
Sağol canım. Onlar tabi alışmış bebekleri emiyo sonra uyuyo bir sonraki emişine kadar.Nete yazıyorum var böyle bebekler. Demek ki imtihanım böyle diyorum Allahım sütümün tadı mı kötü yoksa diyorum. Aklımdan bi ton şey geçiyo.

Her bebek kendine özgü,Zor bi durum yasadigin ama bu gunlerden gececek,annelik gercekten mesakkaatli ve cok sabir istiyormus,kimsenin seni uzmesine izin verme soylemesi kolay uygulamasi zor farkindayim,benim bebegim de surekli meme de ama hep kilo alimi sinirda,hatta az emdigi icin sutum nasil oluyorsa azaliyor gunici pompa yapiyorum,hemsireler ebeler hatta dr da bi anlam veremiyor,emzirme seminerlerine katildim yine de bebegim nasil oluyorsa memede duruyor ama az emiyor,her bebek kendine ozgu iste,Allah daha buyuk dert vermesin ,bugunlerde gececek,moralini yuksek tut canim
İnşallah canım. Bazen kendimi avutuyorum sabretmeye çalışıyorum. Bazen de sinir krizine giriyorum ağlamaktan.inşallah geçer bu günler

Başınsağolsun cnm.
Sen söylenenlere bakma. Bu millete sen hiçbirşey beğendiremezsin. Çocuk ağlar "bu ne rezil çocuk"derler; çocuk ağlamaz "bu çocuk moron"derler. Kilo alırsın "duba gibi olmuşsun " derler; kilo verirsin" yüzün kaşık kadar kalmış" derler.
O yüzden sen hiç dinleme onları. Allah rahmet etsin büyükannene. Ama yol boyunca bebeğin mahvolur.birkaç ay sonra Bebeğin biraz toparlanınca gidersin taziyeni verirsin.
Sağol canım. Annem dahil teyzelerim herkesin çocuğu yok mu diyorlar. Uçak bir saatmiş. Allah aşkına sanki kırklarelinden Antep’e direk gidiyo uçak. Bi de havların güzel olduğunu söylüyorlar.burası -4 dereceleri buluyo. Antep bahar havası.
Dediğin gibi dedikodulara takılırsak işin içinden hayat çıkamazsın. İnsanın yakını yapınca daha çok ağrına gidiyo

Kizlar kafam cok karisti,bebegim ac mi degil mi?
Az emiyor ,ama sanki emmek de istiyor,memede oyalaniyor eliyle oynuyor,memeden cikinca azcik mizikliyo sonra gulup egleniyor,uykuya da daliyor cok sukur kisa da olsa az uyuyor,gecenlerde @Nil4 doktoruna sormustu ac durabiliyormus artik bebekler,bu durumda olaniniz var mi?az emen ama keyfi yerinde olan bebekler ?haftaya dr kontrolumuz,takmiycam diyorum kafaya ac mi diye,yine duramiyorum takiyorum,anne olduktan sonra takintili oldum valla
Emzirme sanatı diye bi grup var ben de aynı sorundan muzdariptim. orada denilen şu:eğer 24saat boyunca çişli bezi 1paket margarin ağırlığında ise çocuk doyuyordur. Tabi gel de bunu annelere anlat insanın yüreği tatmin olmuyo ki.

Hayır duodenal atrezi vardı.Yani bağırsakları tıkalıydı bu yüzden suyu içemiyordu su artışı vardı.32’de sancım tuttu ama doğumu durdurdular.36’ya kadar gidebildim.Doğar doğmaz ameliyat oldu.
Anladım geçmiş olsun bizimde mide cebimizi küçük görüyorlar özofagus atrezisi olabilir diyorlar bende çok endişeliyim

Anladım geçmiş olsun bizimde mide cebimizi küçük görüyorlar özofagus atrezisi olabilir diyorlar bende çok endişeliyim

Sağolun çok zordu bizim için.Size çok üzüldüm muhakkak iyi bi çocuk cerrahı bulun.Ülkedeki çoğu çocuk cerrahı sünnetten başka bişey bilmiyo iyi araştırın inşallah çıkmaz öyle bişey.Detaylıya gittiniz mi amniyosentez yaptırdınız mı?başka anomali var mı?

Emzirme sanatı diye bi grup var ben de aynı sorundan muzdariptim. orada denilen şu:eğer 24saat boyunca çişli bezi 1paket margarin ağırlığında ise çocuk doyuyordur. Tabi gel de bunu annelere anlat insanın yüreği tatmin olmuyo ki.
1cisli bez ni 1paket margarin agirliginda,yoksa ilk dogduklarinda ki gibi 5-6 cisli bez mi?dr 3aydan sonra cisli beze bakmiyoruz dedi

Bebeğim o kadar çok kusuyor ki artık ne yapacağımızı şaşırdık. Ağız dolusu kusuyor hem de. Bu reflü bebek büyüdükçe azalan bir şey değil mi, bizimkinin iyice arttı kusması. Gece 10 da uyuyan bebeğim kaç gecedir reflü yüzünden 1 e kadar uyuyamaz oldu. Sürekli ağzına geliyor. Çok gelirse kusuyor, az gelirse geveleyip yutuyor. Tam uyuyacak gözlerini kapatıyor anında ağzına gelip uyanıyor. Bir de boğazını, yemek borusunu yakıyor sanırım çok rahatsız ve huzursuz oluyor. Böyle olup da çaresini bulan var mı, doktorumuz normal, geçecek diyor. Öyle ki zaman zaman sesi bile kısılıyor yavrumun, ses tellerine de zarar veriyor reflü.
Cok gecmis olsun,bir arkadasimin bebeginde reflu ve alerji vardi,zamanla ikisi de gecti,reflu icin yatagini yukseltmislerdi

Benim kızım da öyle. Azıcık emip doyuyor. Ama sık emiyor. En fazla emmesi 10 dk o da bölük pörçük. Azıcık emiyor sonra bana bakıp gülüyor ya da kafasını arkaya çevirip bakıyor ya da emmeyi bırakıp kazağımı inceliyor ya da gözüne ne takılırsa bırakıp onu inceliyor. Hele yanımda konuşan biri olsun ya da bir ses olsun emmeyi bırakıp ona bakıyor. Uzun zamandır böyle. Aç olsa bırakmaz bence demek ki doyuyor. Geceleri karanlık olduğundan dikkati dağılmıyor ve uyuduğu için güzel emiyor. Bu ay az kilo aldı ama sorun bu değil. Kan değerleri düşük çıktı ve idrarında enfeksiyondan dolayı az kilo almış.
Bu aylarda dikkatleri daginik oluyormus,benimki de emerken bi anda durup bana gulumsuyi agular yapiyor,sonra da birakiyor emmeyi,gulumsemesi agular yapmasi cok hosuma gidiyor,gecmis olsun minikkuzuna bir an once enfeksiyonh atsin insallah

Sağolun çok zordu bizim için.Size çok üzüldüm muhakkak iyi bi çocuk cerrahı bulun.Ülkedeki çoğu çocuk cerrahı sünnetten başka bişey bilmiyo iyi araştırın inşallah çıkmaz öyle bişey.Detaylıya gittiniz mi amniyosentez yaptırdınız mı?başka anomali var mı?
Ankara Hacettepe de yapıcam doğumu Dr Tutku Soyer le görüştük amniyosentez yaptırmamıştım normalde geçen hafta amniyodrenaj la suyumu çektiler sancılarım başladığı için çekmişkende genetiğe gönderdiler kesin sonuç Doğumdan sonra çıkacak ama ön sonuçlar iyi geldi şükür

Ohh masallah ne guzel haberler bunlar. Kilosu da boyu da cok guzel maşallah. Doktorlar ne diyor seni emmesi konusunda? Eger bebegine bir zarari yoksa, emmese bile agzinda falan oynasa öylesine. O bile bir umuttur emecegine dair. Bir de meme reddi olan bebeklerde şunu tavsiye ediyorlar; gerci bizim bebekler daha kucuk, sanırım bunu yapamazlar ama aklinda olsun. Anne bebekle ustu çıplak sekilde oynasin, meme teklif etmeyecek, ama bebek gördükçe ozenirmis, oynarmis, iki emip iki birakma şeklinde. Belki deneyebilirsin o şekilde

Teşekkür ederim:) dediğin her şeyi yaptım yapmaya da devam ediyorum inşallah ameliyat tan sonra olur emerek beslenme. Doktorlar da işte genelde emme işinin olmadığını olsa da yeterli beslenemediklerini söylüyor mesele emme değil aslında canım emse de vakum yapamıyor çoğu anne emzirdim sanıyor bir bakıyorlar çocuk hiç kilo almamış kilo vermiş aksine Benim oğlum da emiyor sandık sevindik baygınlık geçirene kadar, yoğunbakımdan çıkmıştı bu nedenle tekrar geri girdi :(

Son düzenleme:
Ben sizi hep takip ettim, Allah biliyor ya çok da dua etttim oğlunuz için. Siz çok güçlü bir annesiniz ve oğlunuzun boyu kilosu maşallah çok iyi. İnşallah oğlunuz çok daha iyi olacak, canı gönğlden istiyorum bunu

Allah gani gani razı olsun beni çok duygulandırdınız çok teşekkür ederim dualarınız için inşallah bunfan sonra daha sık uğrayacağımı Buraya:KK200:

6320F658-ABC9-46D0-842B-E230ABBCC407.png
1cisli bez ni 1paket margarin agirliginda,yoksa ilk dogduklarinda ki gibi 5-6 cisli bez mi?dr 3aydan sonra cisli beze bakmiyoruz dedi

Back