• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Gunaydin arkadaslar aramuzda tevrubeli annelerimiz var yada tecrube eden annelerimiz varsa fikirlerini almak istiyorum kizim 3.5 aylik cok istahsiz olmca dr. Gittik idrar yolu enfeksiyonu varmis ant. Kullandik sonra gecti sukur ilaci birakali 1 hafta oldu ama ostahsizlik devam ediyo 4 saat 5 saat geciyo ancak 60 yada 80 cc iciyo herk3s istahsiz b benek diyo bu normal mi sizce dqyqnamadim dun yine idrar tahlili yaptrdim.lokosut 5 6 cikti drmuz yok ptesiyi bekliyorum hafta sonu old. Ocin acildeki drlar bakmiyomus sizce 5 6 loosit yuksek mi istahsizlik yaoar mi akillara muhtac kaldim yaa pazarteaiyi bekliyommdort gozle ama paylasmak ostesim sizinlede yadayan bar mi id. Enfeksiyonu
bizim doktor enfeksiyon için demiştik bebek.böyle sakın durmaz huysuzpanik ağlar demişti.bende bir ara suphelenmistim bezi.kokuyor diye tahlil bile yapmadı ondan biliyorum

Kızlar selam moralim çok bozuk :( oğlum dün akşam krup oldu. Dr kortizonlu iğne verdi 3 adet ilkini dün akşam vurulduk biraz öksürmesi düzeldi çok şükür ama 6 ay öncesi bebekler de olmazmış normalde nereden kaptı bilmiyorum antibiyotik vücuda solmayalım derken kortizonu verdik çocuğa

Kızlar selam moralim çok bozuk :KK43: oğlum dün akşam krup oldu. Dr kortizonlu iğne verdi 3 adet ilkini dün akşam vurulduk biraz öksürmesi düzeldi çok şükür ama 6 ay öncesi bebekler de olmazmış normalde nereden kaptı bilmiyorum antibiyotik vücuda solmayalım derken kortizonu verdik çocuğa
Geçmiş olsun canım.geldn giden misafir vs varsa soğuktan çok birilerinden daha çabuk kapıyorlar virüsü

Bizimki aksamlari cok huysuz sancusi var sanki ama yememesi beni bitirdi o kadar uzuluyorum ki o uemedikce ben agliyorum elimde olmuyo ki
Idrar yolu enfeksiyonu old söylemek için sıradan idrar tahlili malesef işe yaramıyor
Birçok Dr buna dikkat etmiyor ama idrar ortadan verilmeli yani yetişkin biri olsa idrarının bir kısmını yaptıktan sonra alınan idrardan tahlil yapılır bebekler bunu yapamayacağı için ciddi bir şüphe varsa bebeklerden sonda ile idrar alınır yoksa torba ile alınan idrardan sonuca varılmaz birkaç kez yaptırdığınıza göre sonda kullanılmamıştır diye tahmin ediyorum Dr bunu konuşun bence boşuna antibiyotik kullanmayın
Kilo alımına gelince bence hiç takılmayın yiğenimin gelişimi %25lik persentildeydi gerçekten çok az yiyordu şimdi 6 yaşında zayıf ve çok güzel bir kız maşallah bu yaşına kadar ciddi bir hastalığı da olmadı sağlıklı olsun önemli olan o

Geçmiş olsun canım.geldn giden misafir vs varsa soğuktan çok birilerinden daha çabuk kapıyorlar virüsü
Gelen giden çok dikkatliydi hasta olan gelmedi sağolsunlar. Ben grip oldum maske taktım ellerimi sürekli yıkadım evi sürekli havalandırdım Dr senden geçmez demesine rağmen. En üzüldüğüm şey 6 ay öncesi çocuklarda olmazmış normal de.
Buna da şükür kaptı bi şekilde

Gunaydin arkadaslar aramuzda tevrubeli annelerimiz var yada tecrube eden annelerimiz varsa fikirlerini almak istiyorum kizim 3.5 aylik cok istahsiz olmca dr. Gittik idrar yolu enfeksiyonu varmis ant. Kullandik sonra gecti sukur ilaci birakali 1 hafta oldu ama ostahsizlik devam ediyo 4 saat 5 saat geciyo ancak 60 yada 80 cc iciyo herk3s istahsiz b benek diyo bu normal mi sizce dqyqnamadim dun yine idrar tahlili yaptrdim.lokosut 5 6 cikti drmuz yok ptesiyi bekliyorum hafta sonu old. Ocin acildeki drlar bakmiyomus sizce 5 6 loosit yuksek mi istahsizlik yaoar mi akillara muhtac kaldim yaa pazarteaiyi bekliyommdort gozle ama paylasmak ostesim sizinlede yadayan bar mi id. Enfeksiyonu
Canım kansızlık iştahsızlık yapar. Benim oğlan da 3.5 aylık. Hastalandı vs. Hiç beslenmiyordu. İyileştikten sonra da iştahsızlığı devam etti. Kan ı na baktırdık. Kansızlık çıktı. Normalde 4.ayda başlanır kan damlasına. Biz hemen başladık. Düzeldi çok şükür...

M Mesela02 evet canim torba ile aldik ama ben bezini actimda birqzini disari yapti birazini hemen torbaya girmesinai sagladim kaldirdim ayagada az once tahlili yeniledik tam idrar tahlili 3 4 eritrosit cikti dr da b8gun yok hastanede o kadar iatahsiz ki kizlar 5 6 saat heciyo e50 cc ancak yiyo yarin dra goturunc detayli dicem antibiyotik kullanmamiza ragmen neden hemen tekrarladi biberonu kaynatiyom poposunu pamukla ilik suyla siliyom emzik almiyo zaten mene emmiyo dogdu dogali sagip veriyom kikosunuda drt etmiyorum su bi gecseydi baska neye dikkat edebilirim bilemiyorum insanin canindan can gidiyo resmen rabbim daha fazlasiyla sinamasin hic hepimizinn evladini korusun

M Mesela02 evet canim torba ile aldik ama ben bezini actimda birqzini disari yapti birazini hemen torbaya girmesinai sagladim kaldirdim ayagada az once tahlili yeniledik tam idrar tahlili 3 4 eritrosit cikti dr da b8gun yok hastanede o kadar iatahsiz ki kizlar 5 6 saat heciyo e50 cc ancak yiyo yarin dra goturunc detayli dicem antibiyotik kullanmamiza ragmen neden hemen tekrarladi biberonu kaynatiyom poposunu pamukla ilik suyla siliyom emzik almiyo zaten mene emmiyo dogdu dogali sagip veriyom kikosunuda drt etmiyorum su bi gecseydi baska neye dikkat edebilirim bilemiyorum insanin canindan can gidiyo resmen rabbim daha fazlasiyla sinamasin hic hepimizinn evladini korusun
Canım şimdiye kadar ki kilo alımı nasıl peki?

fat_mat fat_mat canim aslinda hersey yolundaydi ilk iki ay 1er kilo 3. Ay 500 gr aldi zaten 3.aydan beri yemiyo zorla yedriyom 2500 dogm kilosu ya kilodan ziyade enfeksiyonun gecmemesi canimi sıkıyo

fat_mat fat_mat canim aslinda hersey yolundaydi ilk iki ay 1er kilo 3. Ay 500 gr aldi zaten 3.aydan beri yemiyo zorla yedriyom 2500 dogm kilosu ya kilodan ziyade enfeksiyonun gecmemesi canimi sıkıyo
İmkânın varsa başka dr.a da götürüp görüşünü alabilirsin yememesinin sebebi sadece enfeksiyon mu acaba ve neden hala geçmedi acaba

Kantaronu evde bulunduruyorum ben yanıklara ve yara izlerine iyi geldiğinden. Ama zeytinyağı içerikli daha doğru yağ formunda denediğim herşey daha da kötü yaptı.. @Melegim0853 bizim problem bez bölgesinde değil. Boynundaki, bacaklarındaki, kollarındaki hatta ensesindeki boğumlarının arasındaki pişiklere çözüm bulamıyorum. Bez bölgesinde şükür pişik olmadı ama diz kapağının arkası hatta kolunda dirsek içleri dahi pişmiş vaziyette..

Bana aralıklarıyla ilgili birşey söylemedi doktoru. Oğlumda çok kilolu bir bebekti, onda da araları sıklaştır ya da seyrelt demiyordu. Ben ne zaman isterse o zaman emziriyorum, ortalama 3 saat diyebilirim ama belli de olmuyor. Bazı günler 3-4 saatte bir doya doya emiyor, bazı günler az az saat başı emiyor. Ben emzirmeyi saate bağlama taraftarı değilim pek. Bizler de her zaman oturup doyarak kalkmayız, bazen canımız yemek istemez açlık vurdukça azar azar atıştırırız ya bence bebek de olsalar onların da bu tür dalgalanmaları olabilir :)
Ben her gün zeytinyağı sürüyorum geçiyor , tavsiye ederim

Ben her gün zeytinyağı sürüyorum geçiyor , tavsiye ederim

Nasıl kullanıyorsunuz zeytinyağını? Haftada 2 kere banyo yaptırıyordum ilk başta ama bu ara pişikler yüzünden hergün yıkamaya çalışıyorum. Banyodan sonra lavanta yağı ile karıştırdığım zeytinyağından sürüyorum. Arada sade zeytinyağı da sürdüğüm oluyor. Zeytinyağını da ocakta ılıtıyorum yani şu asitliğini kırma dediklerini yapıp kullanıyorum. Ama ben pişikleri için bir faydasını görmedim aksine eğer vücudunun emeceğinden fazla sürersem pişikler daha da bir coşuyor.. Zeytinyağını sade mi kullanıyorsunuz? Nasıl hazırlıyorsunuz? Son çare kortizonlu bi krem kullanmıştım oğlumda, onu almak zorunda kalacağım sanırım. Kol altındaki bugün çok zorladı. Yarın da böyle uyanırsa doktora gideceğim sanırım.

Slm kızlar... uzun zamandan sonra görüşmekmne güzel oldu. Bizim bebiş 4 ay 10 günl0k oldu. Gaz sancısı geçse de kabızlık devam ediyor. Ve bu cuma işe başlıyorum... yarım gün oğlumdan ayrı kalacağım.
Sizlere de sormak istiyorum saçlarınız çok dökülüyormu kel kalacam diye korkmaya başladım. Kan değerlerim normal bu arada.

Nasıl kullanıyorsunuz zeytinyağını? Haftada 2 kere banyo yaptırıyordum ilk başta ama bu ara pişikler yüzünden hergün yıkamaya çalışıyorum. Banyodan sonra lavanta yağı ile karıştırdığım zeytinyağından sürüyorum. Arada sade zeytinyağı da sürdüğüm oluyor. Zeytinyağını da ocakta ılıtıyorum yani şu asitliğini kırma dediklerini yapıp kullanıyorum. Ama ben pişikleri için bir faydasını görmedim aksine eğer vücudunun emeceğinden fazla sürersem pişikler daha da bir coşuyor.. Zeytinyağını sade mi kullanıyorsunuz? Nasıl hazırlıyorsunuz? Son çare kortizonlu bi krem kullanmıştım oğlumda, onu almak zorunda kalacağım sanırım. Kol altındaki bugün çok zorladı. Yarın da böyle uyanırsa doktora gideceğim sanırım.
Ben doğduğundan beri her banyodan sonra vücuduna zeytinyağı sürüyorum. Dediğiniz gibi asitini alıyorum. Koltuk altına, boynuna, bacak boğumlarına özellikle sürüyorum. Gün içerisinde bir defa mutlaka altını açınca yine sürüyorum. Ama çok değil tabi ki 3-4 damla yeterli oluyor

Slm kızlar... uzun zamandan sonra görüşmekmne güzel oldu. Bizim bebiş 4 ay 10 günl0k oldu. Gaz sancısı geçse de kabızlık devam ediyor. Ve bu cuma işe başlıyorum... yarım gün oğlumdan ayrı kalacağım.
Sizlere de sormak istiyorum saçlarınız çok dökülüyormu kel kalacam diye korkmaya başladım. Kan değerlerim normal bu arada.

Cnm benim saçım asırı dökülüyor avuc avuc ben doktora gitmeyi düsünuyorum sanirim vitaminsizlikten oluyor.. hamileyken hic dökülmüyordu vitamin haplari kullaniyoduk ondan sanirim yani ben ona yoruyorum bilemiyorum kesin nedenini :(

Arkadaslar özellikle spinal anestezi ile dogum yapanlara sormak istiyorum benim sırtim cok agriyo tamda sırttan igne yaptiklari yer omuriligi kemigim ve etrafı düz bile yatamiyorum saga sola dönerken sanki bıcak saplanıyor sizlerdede varmi böyle sıkınti. Doktora gittim röntgen çektirdim bisey yok ama cok agriyo.

Cnm benim saçım asırı dökülüyor avuc avuc ben doktora gitmeyi düsünuyorum sanirim vitaminsizlikten oluyor.. hamileyken hic dökülmüyordu vitamin haplari kullaniyoduk ondan sanirim yani ben ona yoruyorum bilemiyorum kesin nedenini :KK43:
Ben dogumdan itibaren devam ediyorum multivitamine. Hamilelikten once cok dokulurdu saclarim. Hamilelikte kesilmisti. Ilk 3 ay da dokulmedi dogumdan sonra. Simdi dediğin gibi avuc avuç dökülüyor. Emzirme döneminde hep dökülür cok normal. Ama tabii kan tahlili yaptırmak ve bi vitamin kullanmak iyi olur

Back