• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben oğlumda ev dışındayken mesela tatile falan gittiğimde önce deterjanıyla yıkayıp durulayıp sonra kettleda kaynattığım suyun içerisine bırakıyordum biberonu. Biberonu tamamen kapatacak kadar suyun içerisinde su soğuyana kadar bekletiyordum. İlla makine olması şart değil yani :) ❤️
Öyle tabi illa makina sart degil ben olmadigini soyledim sadece: ) kaynama disinda nasil yapiyosunuz fikir edinim dedim genelde herkes kaynar su kullaniyo tesekkur ederim cevabin icin :)

Bugün bebeğim salıncaktan düştü. Benim aptallığım yüzünden... kemerini bağlardım her zaman bugün tek tarafını bağladım. Aşağıya doğru kaydırıyor kendini bacak arasından geçen kemer sıkıyor rahatsız oluyor diye bir tarafını bağlamadım rahatsız olmasın diye... bende mutfakta yemek yapıyordum sık sık kontrol ediyordum. Nasıl oldu bilmiyorum sanırım bağlı olmayan tarafa doğru kaydırdı kendini. Odaya bir geldim salıncak boş sallanıyor. Aklım çıktı resmen. Oğlum salıncağın altında yüz üstü yatıyor, hiç sesi de çıkmıyor yavrumun. Salıncak yüksek değil, yavaş, yumuşak sallanıyor. Fakat düşerken kafasını kenarlardaki demirlere çarptımı bilmiyorum. Kafasını sert çarpsaydı yada başka tarafı incinseydi ağlardı diye düşünüyorum. Nasıl böyle bir hata yaptım, çok kızıyorum kendime...

Bugün bebeğim salıncaktan düştü. Benim aptallığım yüzünden... kemerini bağlardım her zaman bugün tek tarafını bağladım. Aşağıya doğru kaydırıyor kendini bacak arasından geçen kemer sıkıyor rahatsız oluyor diye bir tarafını bağlamadım rahatsız olmasın diye... bende mutfakta yemek yapıyordum sık sık kontrol ediyordum. Nasıl oldu bilmiyorum sanırım bağlı olmayan tarafa doğru kaydırdı kendini. Odaya bir geldim salıncak boş sallanıyor. Aklım çıktı resmen. Oğlum salıncağın altında yüz üstü yatıyor, hiç sesi de çıkmıyor yavrumun. Salıncak yüksek değil, yavaş, yumuşak sallanıyor. Fakat düşerken kafasını kenarlardaki demirlere çarptımı bilmiyorum. Kafasını sert çarpsaydı yada başka tarafı incinseydi ağlardı diye düşünüyorum. Nasıl böyle bir hata yaptım, çok kızıyorum kendime...
Kiyamam minige..Cok gecmis olsun canim. Oyle dusunmekle cok haklisin bende olsam icim icimi yerdi heralde ama yine sen Kendini suclama onlar düşe kalka büyüyecekler. Oglumun kafasi benim kafama carpmisti bayagi agladi. Yavrun demire çarpsaydı aglardi diye düşünüyorum. ALLAHIN izniyle bisey olmamıştır

Çok geçmiş olsun canım benim ama her zaman kontrol edilemiyor malesef. Bi yeri acisaydi mutlaka ağlardı diye düşünüyorum.

Bebek gormeye misafir geldi tam 18 kişi! Dun gece haber verdiler, kabul ettik. Sayi arttikca arttı. Zil çaldıkça çalıyor. Caymatikleri kurdum, tabaklari da hazirladim. Aldim çocuğumu geldim iceri. Elden ele harap oldu, ne emiyor ne uyuyor bunaldi herhalde :(
3 aylik bebekli kadina aksam haber verilip ertesi gun bu kadar kalabalik gelinir mi ya, bende mi var bi anormallik?

Canım çok geçmiş olsun. Allah kötüsünden korusun bebeğini. Ama maalesef bazen oluyor böyle. Canı yansaydı ağlardı emin ol. Daha çooook düşecekler kalkacaklar...

Bebek gormeye misafir geldi tam 18 kişi! Dun gece haber verdiler, kabul ettik. Sayi arttikca arttı. Zil çaldıkça çalıyor. Caymatikleri kurdum, tabaklari da hazirladim. Aldim çocuğumu geldim iceri. Elden ele harap oldu, ne emiyor ne uyuyor bunaldi herhalde :KK43:
3 aylik bebekli kadina aksam haber verilip ertesi gun bu kadar kalabalik gelinir mi ya, bende mi var bi anormallik?
Gayet haklısın. Ben 1 gün öncesinden kabul etmiyorum çünkü ne temizlik yetişiyor ne ikramlık lar.makul bir gerekçeyle 3gün sonraya ya da bir sonraki hafta sonuna mutlaka bekliyorum diyorum. Misafir gelince de masayı açık büfe tarzında donatıyorum. Tabaklar çatallar bardaklar ve çaycı lar. Her kendisi için istediğinden istediği kadar alsın diyorum ve geri çekiliyorum. Emin ol bu şekilde sen de onlar da daha iyi vakit geçirir.

Bebek gormeye misafir geldi tam 18 kişi! Dun gece haber verdiler, kabul ettik. Sayi arttikca arttı. Zil çaldıkça çalıyor. Caymatikleri kurdum, tabaklari da hazirladim. Aldim çocuğumu geldim iceri. Elden ele harap oldu, ne emiyor ne uyuyor bunaldi herhalde :KK43:
Şuan aynı durumdayım sana haber verilmiş en azından ben tam kızı uyuttum pijamami giydim kapı çaldı eşimin halası çocukları gelmiş misafir kabul etmiyoruz normal de nisan sonuna kadar bildikleri halde meraktan kudurdular arasalar kabul etmeyecemi biliyorlar sinirden başım çatlıyor

Hadi erkekler bilmiyor,Bu kadınlar hic mi doğum yapmadı, nasıl bi düşüncesizlik, hem de 18 kişi pes diyorum başka birşey demiyorum

Bulabilirseniz ev yapımı kantaron yağı öneririm. Ben doktorumuzun onayıyla günde bir defa poposuna sürüyorum hiç pişik olmadı daha. Bez lastiğinin kızarttığı yerlere de sürüyorum hatta.

Kantaronu evde bulunduruyorum ben yanıklara ve yara izlerine iyi geldiğinden. Ama zeytinyağı içerikli daha doğru yağ formunda denediğim herşey daha da kötü yaptı.. A Anglla53 bizim problem bez bölgesinde değil. Boynundaki, bacaklarındaki, kollarındaki hatta ensesindeki boğumlarının arasındaki pişiklere çözüm bulamıyorum. Bez bölgesinde şükür pişik olmadı ama diz kapağının arkası hatta kolunda dirsek içleri dahi pişmiş vaziyette..

K kuzucuk87 ben en son gittiğimde artık 2 saatte bir emzirme, 3 saate çıkar dedi, emmek istiyor ama dedigimde de oyala dedi... benim ki bazen 3 saat bekleyince şapur şupur deli gibi emiyor...,

3 ay kontrole pazartesi gideceğiz bu ay hem az emdi gibi hissediyorum hem de eller ayaklar çok hareketlendi bakalım nasıl olacak gelisimi...

Bana aralıklarıyla ilgili birşey söylemedi doktoru. Oğlumda çok kilolu bir bebekti, onda da araları sıklaştır ya da seyrelt demiyordu. Ben ne zaman isterse o zaman emziriyorum, ortalama 3 saat diyebilirim ama belli de olmuyor. Bazı günler 3-4 saatte bir doya doya emiyor, bazı günler az az saat başı emiyor. Ben emzirmeyi saate bağlama taraftarı değilim pek. Bizler de her zaman oturup doyarak kalkmayız, bazen canımız yemek istemez açlık vurdukça azar azar atıştırırız ya bence bebek de olsalar onların da bu tür dalgalanmaları olabilir :)

Kantaronu evde bulunduruyorum ben yanıklara ve yara izlerine iyi geldiğinden. Ama zeytinyağı içerikli daha doğru yağ formunda denediğim herşey daha da kötü yaptı.. A Anglla53 bizim problem bez bölgesinde değil. Boynundaki, bacaklarındaki, kollarındaki hatta ensesindeki boğumlarının arasındaki pişiklere çözüm bulamıyorum. Bez bölgesinde şükür pişik olmadı ama diz kapağının arkası hatta kolunda dirsek içleri dahi pişmiş vaziyette..

Bana aralıklarıyla ilgili birşey söylemedi doktoru. Oğlumda çok kilolu bir bebekti, onda da araları sıklaştır ya da seyrelt demiyordu. Ben ne zaman isterse o zaman emziriyorum, ortalama 3 saat diyebilirim ama belli de olmuyor. Bazı günler 3-4 saatte bir doya doya emiyor, bazı günler az az saat başı emiyor. Ben emzirmeyi saate bağlama taraftarı değilim pek. Bizler de her zaman oturup doyarak kalkmayız, bazen canımız yemek istemez açlık vurdukça azar azar atıştırırız ya bence bebek de olsalar onların da bu tür dalgalanmaları olabilir :)
Anladim.. insAllah en kisa zamanda gecer hepsi ALLAH yardimciniz olsun

Ah canım ta çok geçmiş olsun. Bişey olmamıştır olsa kıyameti koparıyorlar.

Benimki de yabancı biri kendisini sevmeye kalktığında alt çenesini büzüştürüp ağlıyo. Dışarıya çıktığımız anda tuhaf tuhaf bakıyo etrafa hele başka evdeyse bi içine kapanıyo anlatamam. Çok nadır çıkıyorum. dışarıya heralde omdan

Kiyamam minige..Cok gecmis olsun canim. Oyle dusunmekle cok haklisin bende olsam icim icimi yerdi heralde ama yine sen Kendini suclama onlar düşe kalka büyüyecekler. Oglumun kafasi benim kafama carpmisti bayagi agladi. Yavrun demire çarpsaydı aglardi diye düşünüyorum. ALLAHIN izniyle bisey olmamıştır
Çok geçmiş olsun canım benim ama her zaman kontrol edilemiyor malesef. Bi yeri acisaydi mutlaka ağlardı diye düşünüyorum.
Canım çok geçmiş olsun. Allah kötüsünden korusun bebeğini. Ama maalesef bazen oluyor böyle. Canı yansaydı ağlardı emin ol. Daha çooook düşecekler kalkacaklar...
Teşekkür ederim kızlar. bundan sonra daha dikkatli olacağım...

Ayy cnm çok çok geçmiş olsun. Bişey olsaydı yaygarayı koparırdı muhakak. Hiç kızma kendine olucak böyle kazalar. Rabbim beterinden korusun. Tekrar geçmiş olsun.

Ayıp ya sende değil onlarda var benimde başıma geldi de

Sende bi anormallik yok canım ama gelenlerde de olmayabilir. Gelenler istemese de birileri davet etmiş olabilir mi? Ben de elticiğim sayesinde habersiz misafir baskını yaşadım, hem de öyle ertesi güne değil bildiğin çat kapı. Sadece 9 kişi beklerken 15 yetişkin 3 çocuk geldi. Hem de daha lohusaydım, doğumdan sonraki 3.haftasonumdu. Önce sinirden patlamak üzereydim kii gelenlerden öğrendimki sevgili elticiğim çağırmış.. Milletin bir suçu yokmuş. Hatta kuzucuk biraz toparlansın öyle geliriz demişler ama bizimki ay yok herkes bi seferde daha iyi olur diye karar vermiş.. Kalabalık, hizmet, curcuna bi yana ikram için de kıvrandık. Üstüne elticiğim öksürüp aksıran çocuğunu da getirmişti. Kızımı odasında emzirdim, yatırdım. Mümkün olduğunca çıkarmamaya çalışmıştım. Gazıydı, acıktıydı, altıydı derken bunaldıkça kaçırmıştım.

Gunaydin arkadaslar aramuzda tevrubeli annelerimiz var yada tecrube eden annelerimiz varsa fikirlerini almak istiyorum kizim 3.5 aylik cok istahsiz olmca dr. Gittik idrar yolu enfeksiyonu varmis ant. Kullandik sonra gecti sukur ilaci birakali 1 hafta oldu ama ostahsizlik devam ediyo 4 saat 5 saat geciyo ancak 60 yada 80 cc iciyo herk3s istahsiz b benek diyo bu normal mi sizce dqyqnamadim dun yine idrar tahlili yaptrdim.lokosut 5 6 cikti drmuz yok ptesiyi bekliyorum hafta sonu old. Ocin acildeki drlar bakmiyomus sizce 5 6 loosit yuksek mi istahsizlik yaoar mi akillara muhtac kaldim yaa pazarteaiyi bekliyommdort gozle ama paylasmak ostesim sizinlede yadayan bar mi id. Enfeksiyonu

Back