• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bence başka bebeklerin aldığı kilo ile kıyaslamayın kilo alımını. Hepimizin bebeği farklı kiloda doğdu, farklı tempoda yaşıyor ve farklı metabolizmaları var. Doğum kilolarına göre gelişim eğrileri oluyor nette de görürsünüz. Kız ve erkek bebekler için ayrı oluyor bu eğriler. Bence aklınıza takılırsa başka bebeklere bakmak yerine o eğriden takip edin kilo alımını.

Kimimiz az kilo aldı diye takılıyoruz, kimimiz de çok kilo aldı diye takılıyoruz. Çok kilo almaları da zor, kızımın çok boğumu var ve çok pişikleri var vücudunda. Dün pişikleri yüzünden emmek dahi istemedi kızım. Her kucağıma yatırışımda ağladı. Yıkadım, krem sürdüm, üstünü incelttim vs ama hiçbiri fayda etmedi. Oğlumda da aynı sıkıntıyı yaşamıştım ama oğlumda fayda eden kızıma etki etmiyor. Son çare pudraya başvurdum.. 3.ay kontrolünde 7.900dü kızım. 3.100 doğdu. Ben de doktoruna çok kilo alıyor diye soruyorum sürekli. Doktorunun tek dediği; “sadece anne sütü alan bir bebeğe beslenme düzeni veremem ve zaten gelişim eğrisine bakarsan aşırı bir kilo alımı değil bu”.. Biliyorum yürüdüklerinde o kilolu halleri gidiyor takılacak birşey değil ama bu pişik süreci hem beni hem bebeğimi yıpratıyor. Bunun daha yazı var, sıcaklarda artacak.. Var mı pişiklere önerisi olan? Sudocrm, mustela 123, bepanthen, oksizinc, desitin kullandım ama yok yok yok.. Toz pudra işe yarıyor gibi ama o da astımı tetikliyormuş diye biliyorum. İçim rahat değil ama mecburen 2 gündür pudra kullanıyorum. Ne uykusu ne yemesi tüm düzeni bozuldu gitti. Çıldıracağım bugün 9da uyandı ve toplamda sadece 2 saat uyumuş olmasına rağmen yarım saat önce uyutabildim. Uyumadı aslında galiba sızdı yorgunluktan...

Bende steril makinesi yok kullandiktan sonra kaynamis suya koyuyorum. Gunde 1 kere yapmak sorun degil ama 3 4 kez biberonla vermek zorundayim oyuzden surekli su kaynatmak zor deterjansız da yagi temizlenmiyo kaynar suda beklettigim icin deterjan kullaniyodum. Firca aldim bide onunla denicem. Tesekkur ederim cevabiniz icin

Ben oğlumda ev dışındayken mesela tatile falan gittiğimde önce deterjanıyla yıkayıp durulayıp sonra kettleda kaynattığım suyun içerisine bırakıyordum biberonu. Biberonu tamamen kapatacak kadar suyun içerisinde su soğuyana kadar bekletiyordum. İlla makine olması şart değil yani :) ❤️

Bence başka bebeklerin aldığı kilo ile kıyaslamayın kilo alımını. Hepimizin bebeği farklı kiloda doğdu, farklı tempoda yaşıyor ve farklı metabolizmaları var. Doğum kilolarına göre gelişim eğrileri oluyor nette de görürsünüz. Kız ve erkek bebekler için ayrı oluyor bu eğriler. Bence aklınıza takılırsa başka bebeklere bakmak yerine o eğriden takip edin kilo alımını.

Kimimiz az kilo aldı diye takılıyoruz, kimimiz de çok kilo aldı diye takılıyoruz. Çok kilo almaları da zor, kızımın çok boğumu var ve çok pişikleri var vücudunda. Dün pişikleri yüzünden emmek dahi istemedi kızım. Her kucağıma yatırışımda ağladı. Yıkadım, krem sürdüm, üstünü incelttim vs ama hiçbiri fayda etmedi. Oğlumda da aynı sıkıntıyı yaşamıştım ama oğlumda fayda eden kızıma etki etmiyor. Son çare pudraya başvurdum.. 3.ay kontrolünde 7.900dü kızım. 3.100 doğdu. Ben de doktoruna çok kilo alıyor diye soruyorum sürekli. Doktorunun tek dediği; “sadece anne sütü alan bir bebeğe beslenme düzeni veremem ve zaten gelişim eğrisine bakarsan aşırı bir kilo alımı değil bu”.. Biliyorum yürüdüklerinde o kilolu halleri gidiyor takılacak birşey değil ama bu pişik süreci hem beni hem bebeğimi yıpratıyor. Bunun daha yazı var, sıcaklarda artacak.. Var mı pişiklere önerisi olan? Sudocrm, mustela 123, bepanthen, oksizinc, desitin kullandım ama yok yok yok.. Toz pudra işe yarıyor gibi ama o da astımı tetikliyormuş diye biliyorum. İçim rahat değil ama mecburen 2 gündür pudra kullanıyorum. Ne uykusu ne yemesi tüm düzeni bozuldu gitti. Çıldıracağım bugün 9da uyandı ve toplamda sadece 2 saat uyumuş olmasına rağmen yarım saat önce uyutabildim. Uyumadı aslında galiba sızdı yorgunluktan...
Bulabilirseniz ev yapımı kantaron yağı öneririm. Ben doktorumuzun onayıyla günde bir defa poposuna sürüyorum hiç pişik olmadı daha. Bez lastiğinin kızarttığı yerlere de sürüyorum hatta.

Bu gece bebegim ilk kez 6 saat uyudu maşallah. Şok oldum. Aralarda hep mizirdandi, salladım, uyudu. Dolayisiyla emmeyeli 7 saate yakın zaman oldu, acaba uyandirsam mi? Ben bebegimin her nefes sesine uyanıyorum :( cok kotu birsey. Odasini ayirmak icin de cok erken. Hem sabahlari beraber uyanip yatakta oynamayi cok istiyorum odasini ayirmak istemiyorum. Ama bu sekilde bebegim kirk yilda bir uyuyunca bile ben uyuyamiyorum :(

3 aylık kontrolde bebekleriniz kaç kilo almıştı kızlar ve doktor ne dedi? Ya benimki aç aç geziyor aç aç uyuyor gibime geliyor kuru kuru beni emiyormus bu akşam anladım emzik verdim aldı uyudu şaka gibi hiç kilo almadıysa fena pazartesi kontrol var min 500 gr mi almali
Arkadaşım sana burada herkes ayni seyi soyluyor ama ana yüreği kabul etmiyor herhalde. Bebegin aç olsa uyumaz. Bebek bu ya, sabretmeyi bilmez ki. Saatlerce emse bile, kilo alımı az olabilir ona da takılma. Illa çok emen tosun olur diye bir kural yok. Hepimiz yetiskin insanlariz, doyma sınırımız farklıdır. Bebekler için de belli bir porsiyon yok. Sen rahat ol lütfen. Uyuyor diye dertlenme :D

Arkadaşım sana burada herkes ayni seyi soyluyor ama ana yüreği kabul etmiyor herhalde. Bebegin aç olsa uyumaz. Bebek bu ya, sabretmeyi bilmez ki. Saatlerce emse bile, kilo alımı az olabilir ona da takılma. Illa çok emen tosun olur diye bir kural yok. Hepimiz yetiskin insanlariz, doyma sınırımız farklıdır. Bebekler için de belli bir porsiyon yok. Sen rahat ol lütfen. Uyuyor diye dertlenme :KK70:
N Nil4 dun aksam ayni seyleri ben yasadim,emiyo ama bi turlu uykuya dalamiyor ,salladik,pispisledik olmadi,gece uykusuna memede daliyor,dun gece 8den 10a kadar meme verdik salladik herseyi denedik olmadi,memeyi emzik gibi emip uyumak istiyor diye ben de memeyi cikardim agzindan birkac kez baktik olmuyor yine meme verdim emzik gibi yapinca emzigi verdim birkac kez de pispisledim hemen uyudu,emme refleksleri hala cok fazla oldugu icin ve anne kucaginda uyumak istedikleri icin memede olmak istiyorlar bence,ac olsa uyumazlar,kizim da hep sinirda kilo aliyor,buna ragmen dr sadece gunde 1kez 60cc mama takviyesi veriyor,bence cok takilma,dr kontrolune de az kalmis nasilsa ,dr en iyi degerlendirmeyi yapar.

Gecen ay kac almisti? Bizim bebis de 860 gram almis bu ay. Ama gecen ay 1550 gram almıştı. Neredeyse yari yariya. Doktor gayet iyi gidiyor dedi ama gecen ayla cok fark oldugunu sonradan fark ettim.
Bizim inişli çıkışlı oldu. İlk ay 1400 aldı. 2.ay 600 aldı (ben süt sıtması geçirdim.antibiyotik fln kullandım. Bebek memeyi reddetti.) 3.ay 900 aldı ama 15 günü süt le 15 günü süt ve mamayla.
Ama 3.aydan sonra zaten 500 ila 600gr alırmış. Azalırmış kilo alımı

K kuzucuk87 ben en son gittiğimde artık 2 saatte bir emzirme, 3 saate çıkar dedi, emmek istiyor ama dedigimde de oyala dedi... benim ki bazen 3 saat bekleyince şapur şupur deli gibi emiyor...,

3 ay kontrole pazartesi gideceğiz bu ay hem az emdi gibi hissediyorum hem de eller ayaklar çok hareketlendi bakalım nasıl olacak gelisimi...

Arkadaşım sana burada herkes ayni seyi soyluyor ama ana yüreği kabul etmiyor herhalde. Bebegin aç olsa uyumaz. Bebek bu ya, sabretmeyi bilmez ki. Saatlerce emse bile, kilo alımı az olabilir ona da takılma. Illa çok emen tosun olur diye bir kural yok. Hepimiz yetiskin insanlariz, doyma sınırımız farklıdır. Bebekler için de belli bir porsiyon yok. Sen rahat ol lütfen. Uyuyor diye dertlenme :KK70:
Valla benim kızım sabretmeyi biliyor malesef pazartesi sorulan doktora bebek nasıl sabreder bende çok merak ediyorum aç olsa bile bekliyor o yuzden

Benimkisi mama takviyeli ama:110:
Keşke sadece anne sütü alsa da az alsa
Yok ya öle deme artık hormonlu yiyeceklerden mıdır nedir çoğu kişinin sütü yetmiyor mama takviyesi yapıyor. Bende yapıyorum biraz daha arttı sütüm ama yinede yapmaya çalışıyorum. 2 haftadır biberon reddediyor. Şimdi orta akışlı bir uç aldim aç kalmasında mama yesin önemli değil sonuçta buyucek

K kuzucuk87 ben en son gittiğimde artık 2 saatte bir emzirme, 3 saate çıkar dedi, emmek istiyor ama dedigimde de oyala dedi... benim ki bazen 3 saat bekleyince şapur şupur deli gibi emiyor...,

3 ay kontrole pazartesi gideceğiz bu ay hem az emdi gibi hissediyorum hem de eller ayaklar çok hareketlendi bakalım nasıl olacak gelisimi...
Aynı duyguları paylaşıyorum. 3 saat benim için imkansız mama bile versem 100 cc diyelim 2 saat ancak bekliyor

haftaya 4 aylık olacak kızım,dışarı çıkmayı hala hiç sevmiyor,özellikle oto koltuğuna oturunca surekli ağlıyor,dışarı çıkamıyoruz,montunu giyerken başlıyor ağlamaya,balkona bile çıkamıyoruz,temiz hava alsın dıye balkona çıkarıyorum,balkonda da surekli mızmızlanıyor,4.aydan sonra geçer mi dersiniz?dışarı çıkmayı sever mi acaba?dışarı çıkmayı sevmeyen bebişi olan var mı aranızda?
Benim büyük oğlum öyleydi evden dışarı çıkınca ortalığı birbirine katıyordu daha 2 aylıktı bunu yapınca eve girer girmez ne ağlama kalıyordu ne huzursuzluk tesadüf mü diye düşündüm ama hep aynı şeyler oldu etrafını keşfedip eğlenmeye başladığı zaman alışmıştı gezmeye

Benim büyük oğlum öyleydi evden dışarı çıkınca ortalığı birbirine katıyordu daha 2 aylıktı bunu yapınca eve girer girmez ne ağlama kalıyordu ne huzursuzluk tesadüf mü diye düşündüm ama hep aynı şeyler oldu etrafını keşfedip eğlenmeye başladığı zaman alışmıştı gezmeye
Dışarıda gezmeyi seveceği gunleri hasretle bekliyorum4 aydır evdeyiz

3 aylık kontrolde bebekleriniz kaç kilo almıştı kızlar ve doktor ne dedi? Ya benimki aç aç geziyor aç aç uyuyor gibime geliyor kuru kuru beni emiyormus bu akşam anladım emzik verdim aldı uyudu şaka gibi hiç kilo almadıysa fena pazartesi kontrol var min 500 gr mi almali

Bizimki 4 haftada 800 gr almis, 2 ay kontrolunde 6200 gr di. bugun 3 ay kontrolune gittik 7085 gr olmus. Bundan sonra boyle kilo almayacak cok hareketli olacak dedi doktor.

Yok ya öle deme artık hormonlu yiyeceklerden mıdır nedir çoğu kişinin sütü yetmiyor mama takviyesi yapıyor. Bende yapıyorum biraz daha arttı sütüm ama yinede yapmaya çalışıyorum. 2 haftadır biberon reddediyor. Şimdi orta akışlı bir uç aldim aç kalmasında mama yesin önemli değil sonuçta buyucek
Muhakkak öyledir. Aslında kızım da sütüm hiç olmadı mecburen mama ile büyüdü. Sonra ona bir keçi aldık:)) keçi sütü içti.
Oğlum da sütüm biraz daha iyiydi onda da süt sıtması oldum o da öyle reddetti. İçimde ukte kaldı anlayacağın :110:

Valla kilo konusuna o kadar takıntılıyım ki aslinda,bikaç gundur takmıycam diyorum,bizimkinin kilo alımı hep sınırda,gunde 1kez 69cc mama verin dedi dr u,cok direndim vermemek için,bu kadar memede kalan bir bebek nasıl az kilo alır dıye dusundum,sut artsın dıye geceleri kalkıp sağdım,sutum artıyor ama benim minnakpanda sütü emmek yerıne memede uyumayı tercih ettiğnden süt yine azalıyor,bu boyle devir daim gidiyor,buna da şükür hiç de emmeyebilirdi .Dr kilo alımına hiç takmıyor,cok hareketli bebekler de kilo alımı hep sınırdadır diyor.Haftaya dr kontrolumuz var bakalım ne kadar kilo almış.
Takiyoruz ister istemez ama saglikli olsunlar da zayıf olsunlar napalim. Ben daha cok sütüm gidicek emmekden sogur diye korkuyorum biraz daha süt icsin istiyorum endisem bu aslinda yoksa kilo yone alir sutle olmaz mamayla olur.
InsAllah seni mutlu edicek hayirli haberlerle donersin :)

Burda bir ara ampül konusulmustu. Biraz yakip pisik olan yere mi tutuluyodu tam hatirlayamadim ama bi araştır istersen

Back