• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kizlar hala bebegi uyumakta zorluk ceken varsa yanina yumusak bisey koyun agiz havlusu olabilir hafif yuzune ortun yada yuzunun yan tarafina koyun alistirmaya calisin bakin nasil uyuyacak benim oglum mendili basina koyunca hemen gozlerini kapar uykuya gecer bir deneyin bence.bizde 3.5 aylik olacaz 4 aylik olsun ek gidaya gececegim ozaman dahada degisir simdiden kasigi cok seviyor :)
Benim oğlum da yüzünü örtmeden uyumaz. Ya Penye bere takıyorum kafaya gözlerine kadar çekiyorum. Ya da tülbent koyuyorum yanına. Gözlerine doğru. Daha çabuk sakinleşiyor:anne:

A Anglla53 Gündüzleri tek uyumayan kızım değilmiş demek :) gunduzleri uyku duzeni bozulunca uykuya dalmaları da zorlaşıyor bu yuzden de uyuyamıyorlar dıye dusunuyorum,bişey daha soracağım oğlunuz gunduzleri kaç saatte bir emiyor?kızım sanki memede uyumak için saatbaşı emiyor gibi geliyor bana sanki açlıktan değil de
Gece yatiriken once besiginde salliyorum mizmizlaniyosa fon makinesi sesi açıyorum onunla cok kolay uyuyo :)
Oglum açıktigi zaman meme istiyo onun disinda emzikle duruyo oyuncaklarla oyalaniyo falan yani oglum memeci degil. Hatta soguyo gibime geliyo biraz emiyo sonra ittiriyo kendini agliyo yada oyun yapiyo emmiyo memeyi birakicak diye korkuyorum.Gecen gün biberonla veriyodum bitti doymadi emzirim dedim memeyi almadi bidaha biberoni alicakmi bakim dedim bineronu aldi ama memeyi almadi
Bugun rota aşısının 2. Dozunu olduk tam.1 ay olmadi ama 500 gr almis cok az geldi bana tam doymadan mi birakiyo acaba diye düşünüyorum
Saat sorusuna cevao vermeyi unutmusum. Onceden 3 saat emziriyodum ama artik 2 saate düştü sanki daha cabuk acikiyo yada soyledigim gibi tam doymadan birakiyo.

Son düzenleme:
kızlar ben şunu anladım hemen hemen hepimizin bebekleri aynı yani neden gündüz uyumuyor acaba bu çocuklar bari ağlama uyanık kal ama o da yok
Yavas yavas oğreniyolar diye dusunuyorum ben alisiyolar artik gunduz uykulari daha da azalicak aglamak icin birsuru sebepleri olabilir insAllah en kisa zamanda oda gecer.

Bu alerjiden ben de şüpheleniyorum. Her kakası mukuslu ve ara ara yeşil kaka. Bir kere de ince damar şeklinde kan gördüm kakasında. Kaka tahlilinden bir şey çıkmadı. Zaten alerji için kan tahlili yapılıyor diye biliyorum. Belki de kakadan bir şey çıkmadığı için kan tahliline gerek görmemiştir doktorumuz. Ama 3.ay kontrolüne gittiğimizde isticem ne gerekiyorsa yapılsın.
Bizim doktorumuz da ne söylesem sorsam normal diyor. Eşime de söyleniyorum bu yüzden. O da ne yapsın doktor illa bir şey mi bulsun, bebeğinizde şu hastalık mı var desin, öyle dese rahatlayacak mısın diyor. Allah korusun. Normal denilip geçiştirilmesin, araştırılsın istiyorum sadece.
Yeşil kaka varsa süt alerjisinden olabilir kendin denesen 10 gün kadar süt ürünleri ve yumurta tüketme hiçbir şekilde çok katı olman lazım ama mesela bir paket Büskivi felan yesen içinde peynir altı suyu var ya da dışarıdan yemek söylesen tereyağı olabilir gibi makarna yapsan şehriye çorbası evde kendin pişirsen içinde yumurta var yanı diyetini bina göre ayarlayıp en az on gün dene bizde ayni durumdayız kendim deniyorum bir hafta oldu ve gerçekten yeşil kaka ve o sebepsiz saatlerce ağlama bitti yanlız burdaki doktorlar malesef alerji konusunda hiç yönlendirici olmuyorlar onun içinçhiç tahlil falan yapılmadı (ne kan ne kaka) ve eşim de olmayan hastalığı icat ediyorsun zorla hasta edeceksin diye kızıyor ama bir hafta daha diyete devam edip ona göre doktora gideceğim.... hayırlısı artık.... Allah sağlık ve sıhhat versin bebişlerimize

Kızlar bebeklerinizi sakinleştirmek için beyaz gürültüyü denediniz mi appstore da white noise diye bir uygulama var çeşit çeşit sesler var deneye deneye bebeğinizi rahatlatanı bulabilirsiniz benim oğlum süpürge makinası sesinde sakinleşiyor ve bazen kendi kendine uykuya dalıyor bu müzikler sayesinde

Uyanıkken yanına ya da yuzune tulbent koyunca uyuyor mu?keşke uyusa o kadar hareketli ki,eli ayağı surekli oynuyor tek başına mumkun değil uyumuyor,hatta emmeden uyumuyor,babası pişpişleyince uyuyor ama ben de hep emmek istiyor
Bebekler kim nasıl uyutuyor akıllarında tutarlarmış canım benim oğlumda babasının göğsünde uyurken bende mümkün değil öyle uyumuyor o pozisyonda bile durmuyor

Kızlar bebeklerinizi sakinleştirmek için beyaz gürültüyü denediniz mi appstore da white noise diye bir uygulama var çeşit çeşit sesler var deneye deneye bebeğinizi rahatlatanı bulabilirsiniz benim oğlum süpürge makinası sesinde sakinleşiyor ve bazen kendi kendine uykuya dalıyor bu müzikler sayesinde
Ilk gınden beri kullanıyoruz,bizimki full enerji,kendi kendine hiç uyumadı şimdiye kadar,her tık sesine uyanıyor,fan sesi surekli acık olmasına ragmen,aksamları da cok heyecanlı hep nefes nefese,hamileyken dr demişti cok hareketli olacak dıye ,gercekten de cok hareketli

Gece yatiriken once besiginde salliyorum mizmizlaniyosa fon makinesi sesi açıyorum onunla cok kolay uyuyo :)
Oglum açıktigi zaman meme istiyo onun disinda emzikle duruyo oyuncaklarla oyalaniyo falan yani oglum memeci degil. Hatta soguyo gibime geliyo biraz emiyo sonra ittiriyo kendini agliyo yada oyun yapiyo emmiyo memeyi birakicak diye korkuyorum.Gecen gün biberonla veriyodum bitti doymadi emzirim dedim memeyi almadi bidaha biberoni alicakmi bakim dedim bineronu aldi ama memeyi almadi
Bugun rota aşısının 2. Dozunu olduk tam.1 ay olmadi ama 500 gr almis cok az geldi bana tam doymadan mi birakiyo acaba diye düşünüyorum
Saat sorusuna cevao vermeyi unutmusum. Onceden 3 saat emziriyodum ama artik 2 saate düştü sanki daha cabuk acikiyo yada soyledigim gibi tam doymadan birakiyo.
500 gr az değil bence,dr.lar normal kabul ediyorlar,bu aylardan itibaren bebeklein ilgisi dış dunyaya kaydığı için emmeleri azalabiliyormuş,ayrıca çene kasları da geliştiği için daha hızlı emiyorlar,biz anneler maalesef lk önce doymuyor bu çocuk diye düşünüyoruz,biberon olarak da yavaş akımlı biberonları tercih edebilirsin,ben medela calma kullanıyorum memnunum,anne memesini emer gibi çekiyor bebek

Bencede verme canim 6 gunde 1 yapıyosa cok iyi bana göre tani sadece anne sütü aliyosa. Oglum 10 gunu geciyo oyle yapiyo bizim doktor hala normal diyo ilac vermedi bize fitil yazmisti onu da surekli kullanma dedi. Huzursuzluk hissetmiyosan problem yok bence. Bak bizimki 12 gun oldu hala yapmadi
Peki bişey sorabilir miyim hiç huzursuz olmuyor mu bebeğiniz bnm bebeğim de yapamıyor ama sürekli ıkınma halinde

500 gr az değil bence,dr.lar normal kabul ediyorlar,bu aylardan itibaren bebeklein ilgisi dış dunyaya kaydığı için emmeleri azalabiliyormuş,ayrıca çene kasları da geliştiği için daha hızlı emiyorlar,biz anneler maalesef lk önce doymuyor bu çocuk diye düşünüyoruz,biberon olarak da yavaş akımlı biberonları tercih edebilirsin,ben medela calma kullanıyorum memnunum,anne memesini emer gibi çekiyor bebek
Ister istemez takiliyo aklim saglik ocagindaki doktor az almis dedi iyice aklima takildi. bazen 2 dk emiyo birakiyo hatta fazlasini bile cikartiyo büyüdükçe bizi sasirtiyolar :) dr browns kullaniyorum damla damla akiyo. Biberon ve emzigi memeden daha cok seviyo sanirim :)

Peki bişey sorabilir miyim hiç huzursuz olmuyor mu bebeğiniz bnm bebeğim de yapamıyor ama sürekli ıkınma halinde
İkiniyo ama uzun uzun ikinmalar degil. Yanllizken ikiniyo birisini görünce hemen duruyo konusmaya basliyo sanirim aliskanlik edindi. Onun disinda bi huzursuzlugu yok. Ama ben cok rahatsiz oluyorum bu durumdan
Dun masaj yaptim zeytinyagi verdim fitil verdim banyo ettirdim 2 kez yaptı nasil huzursuz olmuyo bende anlamıyorum

Ister istemez takiliyo aklim saglik ocagindaki doktor az almis dedi iyice aklima takildi. bazen 2 dk emiyo birakiyo hatta fazlasini bile cikartiyo büyüdükçe bizi sasirtiyolar :) dr browns kullaniyorum damla damla akiyo. Biberon ve emzigi memeden daha cok seviyo sanirim :)
Valla kilo konusuna o kadar takıntılıyım ki aslinda,bikaç gundur takmıycam diyorum,bizimkinin kilo alımı hep sınırda,gunde 1kez 69cc mama verin dedi dr u,cok direndim vermemek için,bu kadar memede kalan bir bebek nasıl az kilo alır dıye dusundum,sut artsın dıye geceleri kalkıp sağdım,sutum artıyor ama benim minnakpanda sütü emmek yerıne memede uyumayı tercih ettiğnden süt yine azalıyor,bu boyle devir daim gidiyor,buna da şükür hiç de emmeyebilirdi .Dr kilo alımına hiç takmıyor,cok hareketli bebekler de kilo alımı hep sınırdadır diyor.Haftaya dr kontrolumuz var bakalım ne kadar kilo almış.

3 aylık kontrolde bebekleriniz kaç kilo almıştı kızlar ve doktor ne dedi? Ya benimki aç aç geziyor aç aç uyuyor gibime geliyor kuru kuru beni emiyormus bu akşam anladım emzik verdim aldı uyudu şaka gibi hiç kilo almadıysa fena pazartesi kontrol var min 500 gr mi almali

3 aylık kontrolde bebekleriniz kaç kilo almıştı kızlar ve doktor ne dedi? Ya benimki aç aç geziyor aç aç uyuyor gibime geliyor kuru kuru beni emiyormus bu akşam anladım emzik verdim aldı uyudu şaka gibi hiç kilo almadıysa fena pazartesi kontrol var min 500 gr mi almali
Benim oğluş 900grm almıştı. Ama sağolsunlar ay bu çocuk çok küçük hiç büyümemiş diye diye ömrümü çürüttüler. Zannedersin kendileri pehlivan doğurmuş:duduk::KK11::sinirli::sopa::kızgın:

Benim oğluş 900grm almıştı. Ama sağolsunlar ay bu çocuk çok küçük hiç büyümemiş diye diye ömrümü çürüttüler. Zannedersin kendileri pehlivan doğurmuş:duduk::KK11::sinirli::sopa::kızgın:
Gecen ay kac almisti? Bizim bebis de 860 gram almis bu ay. Ama gecen ay 1550 gram almıştı. Neredeyse yari yariya. Doktor gayet iyi gidiyor dedi ama gecen ayla cok fark oldugunu sonradan fark ettim.

Biz de geçen hafta gittik kontrole 770 gr almıştı doktor iyi demişti diğer aylara göre azdı ama zaten 3. Aydan sonra alım hızı yavaşlayacak

Back