- 26 Mayıs 2016
- 2.375
- 3.432
- 133
- 35
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.661
Sagol canm merakın ılgın ıcın.rabbım yar ve yardımcın olsn.anne olmak zor calısan anne olmak daha cok zor.rabbım guc versn canm.bende aynı 71 de kaldm. Süt olsn dıye dıyet yapamıyorm kılomu korumaya calısıyorm sadeceKlasik bebk Sorunlsrı dışında İyi çok şükür.okulum başladı ona alışmsya çalışıyoruz.kilo da da 72 ye saplanıp kaldım. öyle çok görmeyince seni merak ettim.
tam benim oglumu anlatmisin aynen ucacak sanki cok hareketli kizimda oyleydi gayet normal canimKızım ne zaman kıkır kıkır gülse hemen hıçkırık tutuyor, artık onu güldürmeye korkar olduk çünkü hıçkırıktan çok rahatsız oluyor.
Bir de bebeğim aşırı hareketli, yani elini tutsam ayaklarını oynatıyor, ayaklarını tutsam elleri durmuyor. Oynatmadığı yeri yok. Poposunu bile kaldırıp köprü yapıyor. Kucağımdayken bile hareketli, sanki bıraksam koşturup gidecek gibi hissediyorum, yani bu kadar hareketli olması normal mi bilemedim. Allah korusun hiperaktiviteden şüpheleniyorum, doktora danışacağım bunu. Daha anne karnında bile belli edermiş bu rahatsızlık kendini, kızım karnımdayken de hep hareket halindeydi.
merhaba bnm bebeğimde de yenidoğan reflüaü var baştan beri kusuo şimdi 4.5 aylık 7100g kilomuzu pek etkilemedi kuaması ama son kontrolde hala kustuğu için doktor motilium yazdı prospektüste kalp ritim bozukluğu fln yazıo kullanmaya korktum geeçekten iişe yarıyomu kullanmaya değer mi motiliumuCok tesekkur ederim cevabin icin
Bize de motilium diye bi ilac yazdi doktor oda 3 kez ac karna veriliyo ama hala vermedim. Biraz daha beklim diyorum. InsAllah senin bebeginde toparlar kisa zamanda
RotarixKizlar rota virusu icin asi yaptiranlar rotarix mi ,rotateg mi yapildi
Canım biz dün yaptırdık rotateg aşıyı. Doktorun açıklamasına göre rotarix 2 doz rotateg 3 doz. Aralarındaki fark doz, fiyat ve kapsayicilik. Rotateg daha fazla karşılaşma ihtimali olan virüsü iceriyormus, diğeri Mono dedi doktor. 2 gün kuzursuzluk ishal veya sumuklu dışkılama olabilir dedi.Kizlar rota virusu icin asi yaptiranlar rotarix mi ,rotateg mi yapildi
Tesekkurler canim cevabin icin doktor bizede rotateg yazdi cogunluk hep rotarix yaptirmis kafam karisti sormak istedimCanım biz dün yaptırdık rotateg aşıyı. Doktorun açıklamasına göre rotarix 2 doz rotateg 3 doz. Aralarındaki fark doz, fiyat ve kapsayicilik. Rotateg daha fazla karşılaşma ihtimali olan virüsü iceriyormus, diğeri Mono dedi doktor. 2 gün kuzursuzluk ishal veya sumuklu dışkılama olabilir dedi.
emzirme devam ettiği için normal canimKizlar biz uc aylik olucaz nasipse 23unde ama ben hala adet olmadim.siz de durumlar ne
benim de uzun surdu lohusa kanamam tam 65. gün bitti.hatta bitmeden 10 gün önce arttı adet kanaması gibi hatta ben çok korktum plasenta parçası falan mi kaldı diye. Çünkü doğumda ebe parca kaldı onu almakla uğraşıyorum demişti. Epey de uzun surdu o işlem.şükür geçti ama.Ben de olmadım. Hatta 60 gun kadar devam etti lohusalik kanamam. Tabi yogun degil, lekelenme şeklinde. Sonrasinda da henuz adet gormedim. Bazen garip renkli bi akinti oluyor. Doktorum kırkın çıkınca gel bi kontrole demişti gidemedim
çok geçmiş olsun canım Allah tan ümit kesilmez Allah şifalar versin yavruna Sana da kolaylık ve sabır. Ama emin ol çok özel bir annesin mükafatı mutlaka farklı olacaktırSaol canım Allah razı olsun... ameliyat yok çözüm çare Yok... sadece Microsefali değil aynı zamanda epilepsi hastası da
canım ilk zamanlar bana onu yeme bunu yeme diyorlardı baktım öyle olmuyor az az her şeyden yemeye başladım. Gecenlerde de çatalla dişimi kırınca da farkettim ki yoğurt sut peynir bunlar çok önemli kalsiyum almam lazim bol bol yiyorum şimdi. Olan dişlere oldu amaDuyduğum iyi oldu,yaptırayım o zaman bi an önce.Korkuyorum da yan etkisi olacak diye...
Bu arada birşey daha sormak istiyorum.Herkes yediklerine dikkat ediyor mu hala gaz konusunda? Yoğurt yemek istiyorum artık ama yememeli miyim bilmiyorum.Bu dikkat etme mevzusu tüm emzirme dönemi boyunca geçerli değildir herhalde değil mi?
Açarken acı oldu mu? Bizimkinde de var sanırım, cumartesi götüreceğiz üroloğa. Biraz şişman bebeklerde daha sık oluyormuş, boğum boğum et biriktiği için sanırım. Bana germe falan anlatmadılar, kız bebekten sonra erkekte deneyimsiz kaldım, detaylı kurcalayıp mı temizlesem yüzeysel mi silip geçsem bilemiyorum, ıslak mendille üstten kenardan falan silip geçiyorum ama germek açmak mı lazım acaba her bez değişiminde? Doktora detaylı soracağım.çok teşekkür ederim canım
sünnet olduğu derinin alt kısmı pipisinin başına yapışmış glans deniyo galiba baş kısmına
sunnetten sonra germe yapin dedi doktor ama dikiş açılınca ben cesaret edemedim, bide kabuklanma yaptı pipisinin başı o da yapışmış, neyseki hemen açtı doktor.
ama tabi ben anlamadığım için bugün sabah gidip de doktor bisey diyene kadar içim içimi yedi babasına kızdım sürekli neydi acelen nerden çıktı bu sunnet diye
bu yapışıklık yüzünden tekrar sunnet olan operasyon geciren internette kırk tane hikaye var
canım ilk zamanlar bana onu yeme bunu yeme diyorlardı baktım öyle olmuyor az az her şeyden yemeye başladım. Gecenlerde de çatalla dişimi kırınca da farkettim ki yoğurt sut peynir bunlar çok önemli kalsiyum almam lazim bol bol yiyorum şimdi. Olan dişlere oldu ama
Bir de onu dene bakalım ben molfix kullanıyorum bi ara prima kullandım memnun kalmadım koku falan oldu molfixe geri döndüm huggiesi büyük kızomda kullanmıştım o da iyiydi bayaHuggies bez kullananlar var mı aranızda? Daha hamileyken huggies kullanırım diyordum,o kadar molfix bez vardı ki alamadım.Hastanede de pişik oldu,molfixi kullanamadım,prima,pampers ve en son sleepy almışlar,sleepy le devam ediyorum ama aklım huggies te hala :) Çoğunlukla belinden ve bacak aralarından çıksa da ona alıştık diye devam ediyorduk.
Bugün bebek bezlerinde indirim var bu arada e bebekte.Huggiesin aylık paketini alsam memnun kalır mıyım acaba diye sorayım dedim...
Molfix kullanıyordum ama bariyerleri çok sıkıyordu sleepy geçtik bunda da sızdırma çok oldu bir de molfix kakayı Emiyordu ama sleepy öyle değil sanki . resmen belinden çıkıyor Ve bezi değiştirene kadar sürekli ağlayor. Bez de marka değişimi pişik yapar diye duymuş eşim başka marka alalım dediğimde kabül etmiyor zaten sleepy için de zor ikna etmiştim.Huggies bez kullananlar var mı aranızda? Daha hamileyken huggies kullanırım diyordum,o kadar molfix bez vardı ki alamadım.Hastanede de pişik oldu,molfixi kullanamadım,prima,pampers ve en son sleepy almışlar,sleepy le devam ediyorum ama aklım huggies te hala :) Çoğunlukla belinden ve bacak aralarından çıksa da ona alıştık diye devam ediyorduk.
Bugün bebek bezlerinde indirim var bu arada e bebekte.Huggiesin aylık paketini alsam memnun kalır mıyım acaba diye sorayım dedim...
Ben hala süt yoğurt ve gaz yaptığını düşündüğüm yiyecekleri tüketmiyorum.3.5 aylığız 1 ay sonra süt ve yoğurt yemeye başlayacağım.yine gaz yaparsa yememeye devam etmeyi düşünüyorum.Duyduğum iyi oldu,yaptırayım o zaman bi an önce.Korkuyorum da yan etkisi olacak diye...
Bu arada birşey daha sormak istiyorum.Herkes yediklerine dikkat ediyor mu hala gaz konusunda? Yoğurt yemek istiyorum artık ama yememeli miyim bilmiyorum.Bu dikkat etme mevzusu tüm emzirme dönemi boyunca geçerli değildir herhalde değil mi?
Aile hekimi rotarix önerdi ve 3. Ayında rotarix yaptırdık.Kizlar rota virusu icin asi yaptiranlar rotarix mi ,rotateg mi yapildi
Daha önce burda konuşuldu mu hatırlamadım ama bizim kaka bazen ip gibi uzuyor ara ara. Mukuslu kaka bu mu oluyor ki? Ya da neyden kaynaklanıyor besin alerjisi falan yapar mı durumu bilgisi olan var mı?
Ben kullanmadim canim. Doktor istemeye istemeye yazdi kilosunu etkilemedigi için cokda gerek yok dedi. Esim bulunsun evde diye yazdirdi duruyo oyle kullanmayi dusunmedigim icin prospektüsüne bakmadim. Kusmasi azaldi oglum artik doyunca emmeyi birakiyo fazla emmiyo o yuzden midesi rahatsiz olmuyo sanirim çok büyük yan etki gösterse dokror vermez diye düşünüyorum. Istersen vermeden once az ve sık yedirmeyi denesen yedikten sonra da hemem kaldirma. InsAllah duzelir yavrun kusan cocuk zor gercekten her mide bulantisina uyanıyordu rahatsiz oluyodu hep yanagi ıslaktımerhaba bnm bebeğimde de yenidoğan reflüaü var baştan beri kusuo şimdi 4.5 aylık 7100g kilomuzu pek etkilemedi kuaması ama son kontrolde hala kustuğu için doktor motilium yazdı prospektüste kalp ritim bozukluğu fln yazıo kullanmaya korktum geeçekten iişe yarıyomu kullanmaya değer mi motiliumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?